• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

demetriadevonne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
60
16
3
32
Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.

Biraz ağırlığınızı koymanız lazım.. ama sakın sert dille değil aynı kaynananızı örnek alın. Bakın 1 sayfa dolu dolu yazmışsınız 1 cümle kaynananızın ağzından çıkmış kötü bi laf var mı? Siz de öyle olun gülerek alttan alttan işinizi yürütün. O nasıl yapıyorsa aaayyneen öyle yapın sizde

Fazla sessiz kalmışsınız, bu sorunu bir cinnet çözer ancak.

Gelmiyorum deyip gitmeyeceksiniz , ağırlamıyorum misafiri deyip dışarı çıkacaksınız mesela. Böyleleri güzellikle konuşmaktan anlamaz maalesef.

Ayrıca kayınvalidem iyidir demişsiniz de ben ortada iyi bir kayınvalide göremedim.

Fazla sessiz kalmışsınız, bu sorunu bir cinnet çözer ancak.

Gelmiyorum deyip gitmeyeceksiniz , ağırlamıyorum misafiri deyip dışarı çıkacaksınız mesela. Böyleleri güzellikle konuşmaktan anlamaz maalesef.

Ayrıca kayınvalidem iyidir demişsiniz de ben ortada iyi bir kayınvalide göremedim.
Emin olun cinnet noktasına da geldim. Dedim hep senin ailen en çok onlarla görüşüyoruz. Yok kabul etmiyor eşim. Kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyordu geçen sene Hazirana kadar şehir dışında tekrar doğup yapıp ücretsiz izin alınca geri döndü o zamandan beri hep burım. Eşimin savunması benim annem yoktu bile o zamanda sizinkilerle görüşüyorduk.
Benimkilerde asla rahatsızlık vermek istemezler. Arayıp sorarlar müsait misiniz diye ben eşime arar sorarom bugün bizimkilere gidelim mi diye onlarda oda yok şunlar gelicek bize gelin. Eşim bu akşam annemlere gidicez. Kabahat tamamen benim eşimde aslında. Kendisine de dedim önceliklerini belirleyemiyor.

Sen de aileni çağır cümbür cemaat gelsinler sizinkiler. Ta ki eşin rahatsız olana, biz ayrı bir aileyiz, iki taraf da evine diyene dek.
O değil de bu plan tutmazsa kabile halinde yaşayadabilirsiniz, bilemedim şimdi :KK53: :rolleyes:
Hahaha:KK48: benim ailem öyle değil işte rahatsız etmek istemezler hiç bir şekilde. Bana çok enteresan geliyor böyle şeyler o yüzden. Eşimin kendi ailesi konu olunca hiç sıkıntı yol. Benimkiler olunca hemen bunalıyor zaten.

Oooofff okurken daraldım, ama çok yüz vermişsiniz nasil başlarsa öyle gider yapacak birşey yok
Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.

Biraz ağırlığınızı koymanız lazım.. ama sakın sert dille değil aynı kaynananızı örnek alın. Bakın 1 sayfa dolu dolu yazmışsınız 1 cümle kaynananızın ağzından çıkmış kötü bi laf var mı? Siz de öyle olun gülerek alttan alttan işinizi yürütün. O nasıl yapıyorsa aaayyneen öyle yapın sizde
Onu da denedim tatlı dilli olayım diye ama bir yere kadar yapabiliyorum katlanamıyorum çünkü. İlle bir yerde yine artık o kadarda değil diyeceğim şeyler oluyor sakinliğimi koruyamıyorum.

Kesinlikle sinsi ve kurnaz kayınvalide işini çok iyi biliyor.
Şuan ki tavrım o ama çocuğum da doğacak artık neler olur bilemiyorum.

bağırır çağırır, olay çıkarırsanız her türlü suçlu siz olursunuz. aynen kahvaltı mevzusunda yaptigi gibi ağlar, haklı olur.

politik davranmaniz gerek ama gerçekten çok kurnaz belli ki. olabildiği kadar az görüşmek en iyisi, sürekli iş uydurun kendinize. bir süre sonra anlar zaten kendisi sizin duruşunuzu.

kolaylıklar diliyorum cidden zor biri belli.

Oyyy evliliğimin ilk zamanlarını gördüm resmen
Kaynanan ne yapsan ne desen değişmez cunku seni adamdan saymıyor malesef
Yapılması gereken eşinin tepki vermesi eşinin anne yeter diyebilmesi anca onu dinler

bağırır çağırır, olay çıkarırsanız her türlü suçlu siz olursunuz. aynen kahvaltı mevzusunda yaptigi gibi ağlar, haklı olur.

politik davranmaniz gerek ama gerçekten çok kurnaz belli ki. olabildiği kadar az görüşmek en iyisi, sürekli iş uydurun kendinize. bir süre sonra anlar zaten kendisi sizin duruşunuzu.

kolaylıklar diliyorum cidden zor biri belli.
En çok sinirime dokunan da o bir şekilde haklı çıkması. Ama sakinlikle anlatsam bile eşim dediğim gibi çok celalleniyor. Artık annesinin huyunu bildiği için mi böyle davranıyor yoksa gerçekten mi toz konduramıyor çözemiyorum.
En fazla şu zamana kadar 1 hafta erteleyebildim görüşecek bir şey ille buluyor.
Eşimle evliliğimiz sıkıntıya girerse bir tek ailesi yüzünden olur. Onun dışında gerçekten şükür hiç bir sıkıntımız yok.
Umarım birşeyler değişir ileri de çok sağolun.

Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.
Bizim toplumda evliliğin yürümesi tamamen erkeğe bağlı bence, erkek eşini koruyabilecek ,dengeleyebilecek olgunlukta değilse o aile kadınin sabrina muhtaç kaliyor, e kadın da beş yıl on yıl sabredip deliriyor haliyle,umarım sabirlisinizdir ama kocanizin değişme ihtimali yok gibi, şimdiden delirin gitsin bence,belki bu düzene iyice alışmadan gözleri korkar da rahat birakirlar

Oyyy evliliğimin ilk zamanlarını gördüm resmen
Kaynanan ne yapsan ne desen değişmez cunku seni adamdan saymıyor malesef
Yapılması gereken eşinin tepki vermesi eşinin anne yeter diyebilmesi anca onu dinler
Artık 2 yılda oldu ama hala böyle inanılır gibi gelmiyor bana bazen. Düzelmeyeceği belli dediğiniz gibi.
Aynen öyle tek çözüm eşim ama hiç bir zaman beklediğim tepkileri göstermiyor.

Bizim toplumda evliliğin yürümesi tamamen erkeğe bağlı bence, erkek eşini koruyabilecek ,dengeleyebilecek olgunlukta değilse o aile kadınin sabrina muhtaç kaliyor, e kadın da beş yıl on yıl sabredip deliriyor haliyle,umarım sabirlisinizdir ama kocanizin değişme ihtimali yok gibi, şimdiden delirin gitsin bence,belki bu düzene iyice alışmadan gözleri korkar da rahat birakirlar
Evet eşimi en çok uyardığım nokta o ailenle benim aramda denge kuramıyorsun konu onlar olduğu zaman beni asla dinlemiyorsun hep 2.planda kalıyorum diye. Bunu da kabul etmiyor. Şuan sırf hamile olduğum için aşırı tepkiler vermekten kaçınıyorum. Bebeğim zarar görmesin diye. Ki çok ağladığım zamanlar oldu. Doğumda ilk 10 gün annem yanımda olacak. Ancak çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek inanın o kadr korkuyorum ki o evin halinden.

Lafa bak kahveyi makina yapıyor zaten... Sizde abartmışsınız hadi yedi içtiler kahve ne diye...
Artık 2 yılda oldu ama hala böyle inanılır gibi gelmiyor bana bazen. Düzelmeyeceği belli dediğiniz gibi.
Aynen öyle tek çözüm eşim ama hiç bir zaman beklediğim tepkileri göstermiyor.
Böyle gelmiş böyle gidecek üzgünüm bazı erkekler annesinin sözünde olur böyle toz kondurmaz ne onun gibi sinsi olabilirsiniz ne hesap yapabilirsiniz bu tür şeyler gerçekten doğuştan hareketlerini görmezden gelip gülüp geçeceksiniz yoksa bir ömür zehir olur.

Lafa bak kahveyi makina yapıyor zaten... Sizde abartmışsınız hadi yedi içtiler kahve ne diye...

Böyle gelmiş böyle gidecek üzgünüm bazı erkekler annesinin sözünde olur böyle toz kondurmaz ne onun gibi sinsi olabilirsiniz ne hesap yapabilirsiniz bu tür şeyler gerçekten doğuştan hareketlerini görmezden gelip gülüp geçeceksiniz yoksa bir ömür zehir olur.
Kibarlık olması açısından ayıp olmasın diye ben yine sorayım dedim. Ama o lafı duyunca zaten başımdan kaynar sular döküldü.
Anlattığım gibi herşeyi tatlı dil ile gene de siz bilirsiniz tabi diye diye yaptığı için eşimde asıl amacını göremiyor erkek neticede bizim gibi ayrıntılar dikkat edemiyorlar halbuki ne kadar açık.
Ben öyle yetişmedim evet öyle hesaplar yapamıyorum bu yüzden yıpranan ben oluyorım

Back