Eşimin ailesinden bıktım, beni artık seviyor mu emin değilim çok mutsuzum lütfen bi akıl verin...

Sizce bu evliliği devam ettirmeli miyim?

• Evet

• Hayır

• Zamana bırak

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hemen bosanmayi düşünmeyin. Affedilmez hatalar yok görünen kadarıyla minicik bir yavrunuz var daha mantıklı düşünmeniz gerekir. Çocuklu hayata alışmak çok zaman alır. Çocuk tek başına zor bir şey. Belki sorun çok fazla kavga etmenizdir. Ben istemiyorum gelmesinler tarzı söylemler kavgaya itiyor. Bir de eşinizi kendinizden uzaklastirmissiniz. Zor zamanlar gecirmissiniz. Cinsellik de buna tuz biber ekiyor olmalı. En mülayim erkeğin bile kırmızı çizgisi galiba bu. Her şeyi kabuk ediyorlar da reddedilmek onları çileden çıkarıyor. İlk cozmeniz gereken şey cinsellik. Diğerleri sonra. Canınız yaniyirsa jel kullanabilirsiniz. Kendinizi motive etmeye çalışın. Cinsellik olmazsa aranızdaki bag kopar çünkü. Allah yardımcınız olsun.
Hemen bosanmayi düşünmeyin. Affedilmez hatalar yok görünen kadarıyla minicik bir yavrunuz var daha mantıklı düşünmeniz gerekir. Çocuklu hayata alışmak çok zaman alır. Çocuk tek başına zor bir şey. Belki sorun çok fazla kavga etmenizdir. Ben istemiyorum gelmesinler tarzı söylemler kavgaya itiyor. Bir de eşinizi kendinizden uzaklastirmissiniz. Zor zamanlar gecirmissiniz. Cinsellik de buna tuz biber ekiyor olmalı. En mülayim erkeğin bile kırmızı çizgisi galiba bu. Her şeyi kabuk ediyorlar da reddedilmek onları çileden çıkarıyor. İlk cozmeniz gereken şey cinsellik. Diğerleri sonra. Canınız yaniyirsa jel kullanabilirsiniz. Kendinizi motive etmeye çalışın. Cinsellik olmazsa aranızdaki bag kopar çünkü. Allah yardımcınız olsun.

Herkesin bu kadar anlayıssız olması zoruma gidiyo, ilk cocugum ve hala alısmaya calısıyorum. Eski günlerimizi çok özlüyorum ve esim artık aramızi düzeltmek icin adım atmıyo, yoruldum :KK43:

Eltiniz rahat gürültücü bi insan demek ki ama nihayet el kapıyı kapattınız mı dışarıda kalır onu bu kadar takıntı yapmayın. Eşiniz belli ki kalabalık bi aile yaşantısını seviyor adamı bu yaştan sonra değiştiremezsiniz biraz siz onun yaşam tercihine uyum göstermeye çalışın biraz da ondan taviz isteyin. Ortasını bulacaksınız yapacak birşey yok. Haftasonları gidelim deyin arada kendiliğinizden çağırın akşam oturmasına eşinize bakın ben de çaba gösteriyorum tavrı gösterin. Yani biraz siz gürültü çekin karşılığında bu akşam evde yalnız kalalım hafta içi sen ben oğlumuz vakit geçirelim diye eşinizden talep edin. Çocuk uyanacak diye adamı dürterseniz o da gider salonda yatar tabii, çocuk niye sizle beraber yatıyor çocuğun odası belli olsun siz de karı koca beraber yatma alışkanlığını kaybetmeyin. Tamam belli ki eşiniz anlayışlı biri değil ama siz de çözüm değil dert içinde takılan biri gibi geldiniz bana. Ki hatayı bence en baştan yapmışsınız cinsellik ikiniz için de zevkli istenir bi yola girmeden hamile kalmışsınız ki cinsel hayatı gayet iyi çiftler bile hamilelik Doğum sonrası bi bocalıyor sizinki tüy dikmek olmuş. Profesyonel yardım alın bu arada yaşınız çok genç bu kadar sorumluluk almak bile depresyon sebebi o yaşta. Niye o kadar genç evlenirsiniz bilmem ki

Evimiz 2+1 o yüzden bizim odamızda yatağı. Bunun icin tasınmak istiyorum zaten. Belki bu evden gidersek her sey daha cabuk düzelecekmis gibi geliyo. 24 yaş evlilik için erken bi yaş değil bence...

HAYIR demeyi adet edin bence. Şöyle cazgırca bi hayır de . Boşanacak sebep değil bunlar. Dzgünce konuş bence. Rest çek. Gelip geçici anlık konuşmala pek işe yaramaz

Aslında eşim her şeyin farkında ama abisine ve yeğenlerine düşkün olduğu için mesafe koyamıyor. Onlara gidip geldigimizde agri kesici iciyor "bu nasıl bi gürültü evde herkesin tansiyonu cıkar" diyor. Zaten oğlum da kuzenlerini sevemiyo sürekli ağlıyo onların yanında. Ben bi şekilde idare ediyodum ama oğlumun huzursuz olmasına uykularının bölünmesine dayanamıyorum. Konusmayı denedim hemen sinirleniyo ve suclamalara baslıyo...

Valla çok kaotik bir ailesiniz, hiç şöyle ortalığı sakinleştirecek, gevşetecek bir şahıs yok mu merak ettim.

Eltiniz gerçekten çok düşüncesiz davranmış, baya da yüzsüz bi abla belli :110:. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey eşinizle onlara gitmemek ve onlar geldiğinde odadan çıkmamak. Sürekli bahane bulun odada takılın, gürültü oluyor diye arada uyarın gidin falan. Çıkıntılık yapın yani ayıpsa ayıp anca böyle sizin evden sıkılıp ayak keserler.

Neşeli kocanızı geri istiyorsunuz ama siz de buradan pek neşeli bir tablo çizmiyorsunuz, biraz gevşemeniz lazım. Tek başına üstesinden gelemiyorsanız uzman yardımı alın.

Ayrıca anca 3 4 günde bir evi silip süpürebiliyorum nedir? Ne olacaktı ya küçük bebekle haftada bir yapsanız şükredin zaten. Bırakın biraz dağınık kalsın, bu kadar mükemmeliyetçi olmayın küçük çocukla.

Ne uzun yazmışım yahu, böyle konuya böyle cevap oldu tabi :deli:

Görümcem var o her seyin farkında ve esime bazen kıziyor anlayıssızlıgı icin. Digerleri durumun farkinda degil.
Eltime gelince onun suratına tükürsem yarabbi şükür der, öyle bi tip. Hep işine geldigi geldigi gibi davranıyo, herkese oynuyo. Yapı olarak sessiz sakin biriyim ve evet malesef biraz mükemmeliyetciyim bu yüzden en kücük bi aksaklıkta alt üst oluyorum... Galiba yardım almam en dogrusu.

boşanmalık bişey göremiyorum ben. Bencede ciddi şekilde hayır demeyi ve kendinizi ifade etmeyi öğrenmelisiniz. Her şeyi son ana kadar kabullenip sonra sinir krizi geçirmek niye?

ayrıca çocuk 2 yaşına gelmiş, bi zahmet odalarınızı ayırın. öyle şey mi olur. evlilik mi kalır allah aşkına.

Yapı olarak sakin bi insanım malesef basıma ne gelirse bu yüzden geliyo galiba. Ama artık dayanamayıp cevap verdigim icin esim bu halimi sevmiyo. Önceden hep o hallederdi idare ederdi ailesini ama artık cığrından çıktı. Zaten benim derdim anne babasıyla falan degil hepsini seviyorum onlar da beni seviyor. Tek sorun abisinin burnumuzun dibinde yasaması ve tüm hayatimızın icinde olmaları. Evimiz 2+1 oldugu icin su an mümkun degil, o yüzden tasınmak istiyorum zaten.

hayır demeyi ögrenin .özellikle eltine iatemediğin birseyi yapmayın eskiden içime ıturursu yaptıgım seyler istemeden yPtıgım için şimdi genelde onları yapmıyorum . mesela diyorum ki arkadaslar haftasonu bulusalım diyor yada buşusalm diyor. aslında bulusmak istemiyorum haftsonu cınku haftasonum gidiyor. yaa cok yoruluyorum haftSonu dinleniyorum haftaiçi aksam bulusalmmı diyorum .

Dediğim gibionisone nasıl gelirse öyle davranıyor. Surekli gorüsmemizden o sikayetci degil cünkü evde durmuyo ne is ne yemek yaptıgı yok. Arıyolar yemek var mı diye hemen geliyolar emrivakiyle. Yemek yoksa ya da onlara gideceksek de dısaridan alıp götüruyoruz. Prenses hic yorulmuyo yani :KK43:

Onlar yine bi sebep bulurlar. Abisi yemeklerimi beğeniyor malesef sürekli arayıp yemekte ne var gelelim mi diye soruyor. Karısı gezmekten vakit bulamıyo yemek yapmaya falan.
madem yemekleri beğenmiyorsa onun sevmediği begenmediği yemegi söle gelmesin bence karisi yemek yapsin bide çok geziyormuş. sen mi bakicaksin.
eşine uyari ver bence
mesafe en iyisidir bunu unutma.

Kesinlikle yardım almalısınız.
Hemen boşanmayı düşünmeyin.
Ikinizde birbirinize takmıyormuşsunuz saygınız azalmış gibime geldi. Böyle devam ederseniz zamanla aradakı soğukluk çoğalır
Allah yardımcın olsun

Galiba en dogrusu yardım almak. Gerçi bence eşimin de alması gerekiyor ama asla istemez.

Anla
Herkesin bu kadar anlayıssız olması zoruma gidiyo, ilk cocugum ve hala alısmaya calısıyorum. Eski günlerimizi çok özlüyorum ve esim artık aramızi düzeltmek icin adım atmıyo, yoruldum :KK43:
Anlayışsız değilim. Ama siz adım atmamışsiniz. Hep ondan bekliyorsunuz. Sizin şu an sorununuz eltiniz falan değil. O ikinci iş. Eşinizle ilişkinizi duzeltmeniz lazım. Zaten onunla aranizi düzeltirseniz size hak verecektir. Sizinle aranız kötü diye inadına yapıyor.

madem yemekleri beğenmiyorsa onun sevmediği begenmediği yemegi söle gelmesin bence karisi yemek yapsin bide çok geziyormuş. sen mi bakicaksin.
eşine uyari ver bence
mesafe en iyisidir bunu unutma.

Sırf onlarla görüsmeyelim diye ben de sürekli annemleri halamları cagıriyorum ya da ben gidiyorum. Ama cok yorucu oluyo cocukla. Zaten anneme de kıyamıyorum yoruluyo diye. Her gün bahane uydurmaktan yoruldum. Yemek yapmasam dısardan alıp geliyolar kafayı yicem

Ya neden hep bu kadar pasif kaliyorsunuz? Anlamiyorum. Birileri (mesela eltiniz) tepenize cikinca gönderin evden. Kpsen küssün. Lohusalikta bir rahat birakamiyorlar kadinlari ya. Esinize tavrinizi net koyun. Erkekler neden dediklerinizi ciddiye almaz biliyormusunuz cünkü zannediyorlar ki "zaten birsey yapamaz,terk edemez,garanti altinda". Ya bu dünyada yarinin garantisi yok ken bence bu kadar rahat olmasinlar. Esim meseöa huyumu bilir. Sabirliyim,idare edebiliyorum ama damarima basilinca Allah yaratti demem tüm köprüleri yakabilen biriyim. Baskalarindan hayatimi sekillendirmelerini hem beklemem,hem izin vermem. Sizde pasif kalmayin. Evinizin hanimi sizsiniz. Rizaniz olmadan o ev isi de unutsun. Ortak isler hep b*** oluyor afedersiniz. Heleki maddiyat araya girerse. Bu ara kayinvalidenizi sevmenize sevindim. Burda hep aksini okuyoruz da

kayınvalidemle aram iyi, bana yardımcı demişsiniz. oğluyla ilişkisi nasıl bilmiyorum ama onunla konuşun bence. oğlunu karşısına alsın ve sizin yaşadıklarınızı, durumunuzu anlatsın eşine. sonuç olarak eşinizin annesi. nasıl ki kayınvalideler istediklerinde oğulları ve gelinlerinin arasını bozabiliyorsa düzeltebilirler de. benim annem de böyle. abimlerin eşleriyle aralarının bozuk olduğunu sezdiğinde abimlerle konuşur, eşlerinizi üzmeyin, kıymetini bilin der. o konuştuktan sonra eşiniz size gelince siz de sakince anlatın derdinizi. annesine söylemenize kızgın olursa ben seni şikayet etmek için konuşmadım annenle. seni o yetiştirdi, senle konuşmayı en iyi bilen insanlardan biri. benim ne kadar yıprandığımı fark etmiyorsun o yüzden ben de annene anlattım derdimi dersiniz. umarım problemleriniz çözülür bir an önce.

4 senelik evliliğiniz var, daha çok yeni.
Biraz zamana ve akışına bırakmak gerek birşeyleri.
Kolay şeyler atlatmamışsınız, 2 çocuk annesi olarak sizi anlayabiliyorum.
Ancak kayınvalideden şanslı olmanız çok sevindirici birşey, zira benim öyle bir şansım olmadı.
Uzak olması da buna büyük etkendir eminim ki...

Boşanmayı düşünmenize gelince, onu bir çıkartın aklınızdan.
Eşinizin size böyle davranmasında ki en büyük sebeplerden birisi kendisine rakip olamayacağı bir ortak gelmesi oldu.
İster istemez tüm ilginiz ve alakanız çocuğunuza yöneliyor, erkekler de bunu kıskanıyorlar.
Buna yapabilecek çok fazla birşey yok malesef, benim eşim de bu süreci atlattı.

Sizin yapacağınız tek şey eşinizle mümkün mertebe maksimum zamanı geçirmek.
Siz bilendiğiniz noktaları eşinize yansıtmamaya çalışacaksınız ve aranızdaki ilişkiyi zedelememeye.
Çünkü ben de yaşadım bir çok şey ve çok hataya düştüm diyebilirim.
Gereksiz yere eşimi çok üzdüm, çok uzaklaştım ondan ve fark ettim ki, yine olan bize oluyor.
Başkaları bu durumdan hiç zarar görmüyor, ne yaşanılırsa benim çatım altında olup bitiyor.

O yüzden, siz siz olun, 3. şahıslar için huzurlu ve mutlu yuvanızın ağzının tadını bozmayın derim.
Çünkü yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizi seven ve değer veren bir eşiniz var.
Siz ne kadar onun isteklerine karşı gönülsüz olsanızda, dengeyi sağlayan kişi hep kadın olur.
Malesef erkekler denge sağlayabilen varlıklar değil ve onlar yüzünden bizler sorunlar yaşıyoruz çoğu zaman.

Bunu öğrenmem bir hayli zaman aldı benim için, ancak fark ettim ki başkaları uğruna eşimi kaybetmek pek mantıklı değil ve ben de varsın dengeyi sağlayamasın, o zaman ben kendi haklarımı ve isteklerimi savunurum diyerek kendi gardımı kendim alıyorum. Eşimi hiç bulaştırmıyorum artık, ona vıdı vıdı yapmıyorum veya rahatsızlıklarımı (ailesi ve çevresi hakkında) eskisi kadar dile getirmiyorum ve anladım ki daha iyi oluyor böyle.

Ama kendi işimi kendim görüyorum.
Kendi sınırlarımı kendim belirliyorum.
Eşimi bu konuda uyardım, ya bu şekilde olacak ya da bizim sonumuz pek parlak değil diye.
Şimdilik durumdan o da memnun, umarım bu şekilde sürer gider.
Siz de orta yolu bulacak yöntemler geliştirmelisiniz bence.

Uzun uzun yazmıssınız sagolun. Haklısinız olan bize oluyo baska kimsenin derdi degil. Ben de esime yansıtmadan bi sekilde kendim çözsem daha iyi olacak. Bi de oğlum artık büyüdügü icin calısmayı düsünüyorum. Eminim bana cok iyi gelecek. Belki bu sayede onları da daha az görürüm kim bilir... Esimle tekrar konusmayı deneyeyim, kavga etmeden konusmayı becerebilirse insallah...

Bebeğim yeni doğduğunda uyku düzeni,emmesi,evdeki sakinlik,temiz ortam v.s benim için herkesten önce gelir.

Uyku saati geçiyorsa bebeğim huzursuz olup uyku ortamı yaratamıyorsam herkesi kovarım !

Boşanacak bir durum görmedim onu da söyleyeyim..

Esim oglum icin benden daha evhamlı ama nedense isine gelmeyince bunları pek dikkate almıyo. Keske ben de kovabilsem.

kayınvalidemle aram iyi, bana yardımcı demişsiniz. oğluyla ilişkisi nasıl bilmiyorum ama onunla konuşun bence. oğlunu karşısına alsın ve sizin yaşadıklarınızı, durumunuzu anlatsın eşine. sonuç olarak eşinizin annesi. nasıl ki kayınvalideler istediklerinde oğulları ve gelinlerinin arasını bozabiliyorsa düzeltebilirler de. benim annem de böyle. abimlerin eşleriyle aralarının bozuk olduğunu sezdiğinde abimlerle konuşur, eşlerinizi üzmeyin, kıymetini bilin der. o konuştuktan sonra eşiniz size gelince siz de sakince anlatın derdinizi. annesine söylemenize kızgın olursa ben seni şikayet etmek için konuşmadım annenle. seni o yetiştirdi, senle konuşmayı en iyi bilen insanlardan biri. benim ne kadar yıprandığımı fark etmiyorsun o yüzden ben de annene anlattım derdimi dersiniz. umarım problemleriniz çözülür bir an önce.

Kayınvalidem uzakta olduğu icin pek farkında degil aslında. zaten hep ara bulmaya calısır, konusur esimle her seye sinirlenmesin diye. Ama esimin pek kimseyi dinledigini görmedim yani böyle konulara hic kimsenin dahil olmasını istemez.

Açıkçası esas sorununuz esiniz ile iletişim şekliniz..
Sorunları konuşabilmek demek,eltinizden girip görüşmek istemiyorumların havada uçuşması olmamalı..
Önce aranıza giren mesafenin,yıllar içinde gelişen bu kopuşun çözümünü sağlamalisiniz karşılıklı..
Evinde huzuru bulan insan da ne durmadan birileri ile görüşme çabası içine girer ne de sizin gibi bu durum bu kadar göze batar..
Şikayet odaklı değil çözüm odaklı başlayın bu işe..
Ortada boşanılması gereken bir durum yok lakin bu kadar kopuk,bırakılmislik içinde illa ki bu konu da gündeme gelebilir..

Hatayı sadece eşinizde aramayın,adım atın,huzurlu olun eminim sorunlarınız düzelecek..

X