• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Merhaba hanımlar çok dertliyim ve derdimi paylaşıp biraz ferahlamak için buraya yazıyorum.
3 ay önce doğum yaptım bebeğim ,66 gün kuvezde kaldı çok zor günler yaşadım hamdolsun geçti .bebeğim yanımda ama biraz sancılı geçiyor bu süreç hem benim hem eşim için sürekli ağlayan kucak isteyen bir bebeğim var .neyse ben bebeğim taburcu olduktan sonra misafir uzun bı süre kabul etmeyeceğini söyledim eşime çevreme hem enfeksiyon dan ötürü hem de vaktimi küçücük kucağıma aldığım bebeğime ayırmak için 2 kilo ile taburcu edildi düşünün o kadar küçük. dün eşim eve gelince bayramda misafirimiz var dedi bende günübirlik sandım bunun 2 ayrı ablası bize gelecekmiş 2 tane de haylaz çocuk var ve bana sorulmadan bu kararlar veriliyor ablaları müsait misin değil misin diye sormadılar bana eşimde keza aynı şekilde bu arada ablaları ile sohbetim yok çok mesafeliyiz bayramda kalacak yerleri olmadığı için eşim de bize gelin demiş . dipnot kayinbabamin evi var ama en küçük kız kardeşleri ile kus oldukları için gitmiyolar diğer ablalarinda da kedi varmış diye dünden beri o kadar üzülüyorum kk eşimle konu boşanmaya kadar geldi bunu da dile getiren o bende artık senden de ailenden de sıkıldığımi bu şekilde yürümeyecegini söyledim.cogu tartışmalarımiz ablaları yüzünden oluyo ...
Ben olsam ararım gorumcemi keşke eşimi değil beni arasaydiniz ben misafir ağırlayacak güçte değilim çocuğumla ilgilenmem lazım durumları biliyorsunuz kabul edemem eşim bişey diyememis ama ben aramak istedim de geç boşver eşinde bı halt yapamaz

Aklıma boşandığım pislik geldi. Ben doğum yaptım korona zamanı dikişliyim biri bebek 2 çocuk. Ablası gelip 3 oğluyla bizde kalackamış. Kabul etmedim. Bu defa ben kavga ettim gel beni al dedi. 1 haftalık lohusayım başka ile gittik aldık babasının evine bıraktık. Ama kavga ettim dediği koca ve ailesiyle öpüşüp ayrıldı. Yani yalan söylemiş. Sonuç boşandık ve 1 gün bile tek yaşadığı eve götürmedi o salak ablalarını çünkü ilgilenecek bir sonundaoldu yok!
Hepsi bencil ya ne anlatsan anlamazlar maalesef cahiller

Gelmelerine engel olamıyorsanız geldiklerine pişman edin.
Normal bir zaman değil 2 ay hastanede kalmış bebeğin evine 9 gün gi-dil-mez.
Sürekli bir şey yapmalarını isteyin.Yardim talep edin her gün. Çamaşır mi yıkandı bebek ağlıyor deyip ya bebeği uyutmasını ya çamaşırı asmasını isteyin. Yemek mı yapılacak aynı şekilde kolay olanı yapıp bebeğin altını değiştireceğim diye ortadan tüyün. Bize de iyi hizmet ettirdin derlerse 3 kişinin yemeği, bulaşığı ve çamaşırı 6-7 kişi ile aynı olmuyor abla lohusalıyım ben dersiniz.Sofrayı beraber kurun.Beraber toplayın. Eşiniz varken iyi ki geldiniz banada yardımcı oldunuz çok teşekkürler deyip işleri yaptırıp yaptırıp yollayın. Bunları başarırsanız kim bilir ne zaman gelirler bir daha.😂

Gelmelerine engel olamıyorsanız geldiklerine pişman edin.
Normal bir zaman değil 2 ay hastanede kalmış bebeğin evine 9 gün gi-dil-mez.
Sürekli bir şey yapmalarını isteyin.Yardim talep edin her gün. Çamaşır mi yıkandı bebek ağlıyor deyip ya bebeği uyutmasını ya çamaşırı asmasını isteyin. Yemek mı yapılacak aynı şekilde kolay olanı yapıp bebeğin altını değiştireceğim diye ortadan tüyün. Bize de iyi hizmet ettirdin derlerse 3 kişinin yemeği, bulaşığı ve çamaşırı 6-7 kişi ile aynı olmuyor abla lohusalıyım ben dersiniz.Sofrayı beraber kurun.Beraber toplayın. Eşiniz varken iyi ki geldiniz banada yardımcı oldunuz çok teşekkürler deyip işleri yaptırıp yaptırıp yollayın. Bunları başarırsanız kim bilir ne zaman gelirler bir daha.😂
Ben eşime de söyledim eşim de senden bişi beklemiyoruz dedi elimi hiçbir şeye sürmem kolay kolay eşim de evde olacak zaten ama bebeğimi de elletmem onların yemek temizlik vs yaparlar umarım gelmezler canım her şeyi geçtim 2 tane haylaz çocuğu kaldıracak psikoloji yok bende eşime de diyorum insanın cidden bebeği oldu mu artık kendine bile tahammülu olmuyor maalesef hep sinirli ve gergin haldeyim çünkü bebeğim hiç durmuyor 🫤

SIz ve cocugunuz da ailesi yalniz. Erkekler bu cekirdek ailenin artik ayri bir aile oldugunu cok gec algiliyor ve kabulleniyor. Aliskanliklarindan kurtulmalari yillar aliyor. Bu yillar icinde bazi evlililler agir hasara ragmen devam ederken bazilari dagilip gidiyor. Kadinlar evlendiginde artik kendisinin bir aile kurdugunu daha kolay kabullenebiliyor istisnalar haric. Bu ulkede erkeklere evlilik oncesi aile olma egitimi verilmeli. Kok aile nedir cekirdek aile nedir ogrenmeleri gerek. Kusura bakmasin baskalari magdur olmasin diye esini cocugunu magdur eden adam el iyisi ev kotusudur. Bunu siz degil de bir uzmandan duyarsa muhtemelen bir degisim olacaktir. Bebekten sonra en iyi evlilik bile sarsiliyor ne olursa olsun. Bazen hayat cok zor cok. Neyseki yasiyorsak umut var demektir.
Çok çok haklısıniz ben zaten eşime de diyorum inanmıyordun bı yuvan olsun eşin ve çocuğun olsun ki ben çekirdek aileme kimseyi ailemi de dahil etmem önceliğim benim kendi ailem ama maalesef ki erkekler evlendikten sonra bı tuhaf oluyorlar yani bilemiyorum nolck böyle

Çok çok haklısıniz ben zaten eşime de diyorum inanmıyordun bı yuvan olsun eşin ve çocuğun olsun ki ben çekirdek aileme kimseyi ailemi de dahil etmem önceliğim benim kendi ailem ama maalesef ki erkekler evlendikten sonra bı tuhaf oluyorlar yani bilemiyorum nolck böyle
durumlar hala aynı mı
gelecekler mi kesin
eşinle konuştunuz mu sonradan?

ben olsam çoktan aramıştım görümcelerden birini

durumlar hala aynı mı
gelecekler mi kesin
eşinle konuştunuz mu sonradan?

ben olsam çoktan aramıştım görümcelerden birini
Evet sakinlesince konuştum ablası bakalım demiş zaten ki eşim bana hak verdiğini söyledi ama yedi yabancı olsa bana o şekilde dese evime davet ederim diyor tekrardan görüşmedi ablasıyla ben olacaklari eşime söyledim sonra neden böyle yaptın şöyle yaptın demesin diye aslında karşı tarafin düşünmesi lazım sizin bebeğiniz var yeni hastaneden çıkmış bide misafir mi ağırlayacaksiniz diye bakalım artık onlar bu düşünceyi sergilemezse dediğim gibi olacaklardan ben sorumlu değilim çünkü cidden düzenimiz falan kalmadı nöbetlese uyuyoruz eşimle

Merhaba hanımlar çok dertliyim ve derdimi paylaşıp biraz ferahlamak için buraya yazıyorum.
3 ay önce doğum yaptım bebeğim ,66 gün kuvezde kaldı çok zor günler yaşadım hamdolsun geçti .bebeğim yanımda ama biraz sancılı geçiyor bu süreç hem benim hem eşim için sürekli ağlayan kucak isteyen bir bebeğim var .neyse ben bebeğim taburcu olduktan sonra misafir uzun bı süre kabul etmeyeceğini söyledim eşime çevreme hem enfeksiyon dan ötürü hem de vaktimi küçücük kucağıma aldığım bebeğime ayırmak için 2 kilo ile taburcu edildi düşünün o kadar küçük. dün eşim eve gelince bayramda misafirimiz var dedi bende günübirlik sandım bunun 2 ayrı ablası bize gelecekmiş 2 tane de haylaz çocuk var ve bana sorulmadan bu kararlar veriliyor ablaları müsait misin değil misin diye sormadılar bana eşimde keza aynı şekilde bu arada ablaları ile sohbetim yok çok mesafeliyiz bayramda kalacak yerleri olmadığı için eşim de bize gelin demiş . dipnot kayinbabamin evi var ama en küçük kız kardeşleri ile kus oldukları için gitmiyolar diğer ablalarinda da kedi varmış diye dünden beri o kadar üzülüyorum kk eşimle konu boşanmaya kadar geldi bunu da dile getiren o bende artık senden de ailenden de sıkıldığımi bu şekilde yürümeyecegini söyledim.cogu tartışmalarımiz ablaları yüzünden oluyo ...
Zor bir durum , size sorulmadığı için kırılmış ve üzülmüş olabilirsiniz anlıyorum sizi.Bebeğiniz için endişe ediyosunuz, lakin kalıcı olarak gelmiyorlar unutmayın. Gerçekten zor şeyler yaşamışsınız ama dediğim gibi kalıcı değiller diyerek kendinizi sakinleştirin♥️

Çocukları konusuna gelecek olursak bir kaç kez nazikçe bebek oldugunu vurgulayın.Annelerine zor süreci anlatın kii anlayacaklar diye tahmin ediyorum onlar da anne olmuş sonuçta. Siz baska şeyleri dert etmemeye bakın dünyaya bedel bir varlık kucağınızda tadını çıkartmaya çalışın zor ama fakat bu günlere geri gelemeyeceksiniz, zaman hızlı akıyor

Çocukları konusuna gelecek olursak bir kaç kez nazikçe bebek oldugunu vurgulayın.Annelerine zor süreci anlatın kii anlayacaklar diye tahmin ediyorum onlar da anne olmuş sonuçta. Siz baska şeyleri dert etmemeye bakın dünyaya bedel bir varlık kucağınızda tadını çıkartmaya çalışın zor ama fakat bu günlere geri gelemeyeceksiniz, zaman hızlı akıyor
Haklısınız ben diyeceğimi dedim gerisi onlarda.

Benimki de oyleydi. Cok ciddi bir sarsinti gecirdik. Ben aile terapistine gidiyorum. Son birkac aydir kendisinde de kendimde de ilerleme goruyorum. Cocuklar biraz daha buyuyup bag kurduklarinda biraz daha dank ediyor. Suan daha babalik yuklenmemis ona. Babalik yuklense degil yedi kat el en yakini olanlari bile cocuklarin yanina sokmaz bu durumda. Ben de hep sunu dusunurdum. Anasiyla cocugu arasinda kalsa bir zorlukta ne yapacak cok merak ederim derdim. Kendimi hic saymiyorim bile cevap belli cunku:):) sizinki de zamanla biraz evrilecek ama o zamana kadar kadinlarin yitirdikleri bir daha geri gelmiyor ona uzuluyorum. Konunuza cok yazdim uzatir gibi oldum kusura bakmayin, insallah sizin kocaniz daha erken aydinlanir. Cocuklarinizi sevgiyle huzurla buyutursunuz. Sevgiler.

Mesele sadece bebeğim değil bana sorulmadan bunların yaşanması ve evinize misafir gelince kendinizden odun veriyorsunuz yatılı misafir ve 9 gün boyunca kalacaklar benim şu anda sadece İlgilenmem gereken şey bebeğim bebeğimin ayağı da sıkıntılı oda zor süreç bizim için her hafta alçı yenileniyor.bu arada teşekkür ederim
Bebeğinizi alıp ailenizin yanına gidin.
Onlara da evi rahat rahat kullanabilirsiniz, bebek size rahat vermezdi deyin.

Benimki de oyleydi. Cok ciddi bir sarsinti gecirdik. Ben aile terapistine gidiyorum. Son birkac aydir kendisinde de kendimde de ilerleme goruyorum. Cocuklar biraz daha buyuyup bag kurduklarinda biraz daha dank ediyor. Suan daha babalik yuklenmemis ona. Babalik yuklense degil yedi kat el en yakini olanlari bile cocuklarin yanina sokmaz bu durumda. Ben de hep sunu dusunurdum. Anasiyla cocugu arasinda kalsa bir zorlukta ne yapacak cok merak ederim derdim. Kendimi hic saymiyorim bile cevap belli cunku:):) sizinki de zamanla biraz evrilecek ama o zamana kadar kadinlarin yitirdikleri bir daha geri gelmiyor ona uzuluyorum. Konunuza cok yazdim uzatir gibi oldum kusura bakmayin, insallah sizin kocaniz daha erken aydinlanir. Cocuklarinizi sevgiyle huzurla buyutursunuz. Sevgiler.
Estağfurullah çok teşekkür ederim haklısıniz

Bebeğinizi alıp ailenizin yanına gidin.
Onlara da evi rahat rahat kullanabilirsiniz, bebek size rahat vermezdi deyin.
Annemin evi de rahat değil babam sıkıntılı zaten çocuklu olan gelmiyomus bı ablası var çocuksuz o gelip bı kaç gece kalacak ben sadece bebekle ilgilenecem ablani bahane edip de kimse gelmeisn dedim eşime çok görmek isteyen varsa onlar davet etsin ablan defolup gitsin çok da mesafeli davrancam çünkü kadın çok gıcık yemeğimi yiyip bebeğime bakacam canları da cehenneme çünkü yüz verirsem devamı gelir

Annemin evi de rahat değil babam sıkıntılı zaten çocuklu olan gelmiyomus bı ablası var çocuksuz o gelip bı kaç gece kalacak ben sadece bebekle ilgilenecem ablani bahane edip de kimse gelmeisn dedim eşime çok görmek isteyen varsa onlar davet etsin ablan defolup gitsin çok da mesafeli davrancam çünkü kadın çok gıcık yemeğimi yiyip bebeğime bakacam canları da cehenneme çünkü yüz verirsem devamı gelir
Ee noldu bayramda geldiler mi?

Görümceleri ara doktor ziyaret yasak dedi esim size gelmeyin diyememis ama ben bebegimin sagligini dusunmek zorundayim de
Anlarlarsa ne âla
Baktin olmadi esin bögürdü gorumceler yola cikti, toparlan birkac esya annenlere gec
Ne halleri varsa gorsunler
Kesinlikle böyle yapın

Back