• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Bebisinizle size sifalar dilerim. Mevcut durumda ben ozellikle bende numarasi olmayan yengenin numarasini alir onu arardim ki anlasinlar. Esime bir kere guzellikle durumu izah ederim baktim anlamiyor yengeyi ararim acik acik istemiyorum gelmeyin derim. Kim kirilmis kim uzulmus umrumda olmaz. Korkutma amacli yazmiyorum ama bence durumu siz de hafife alip sadece hizmet ve gurultu yonunden bakiyorsunuz ama bebeginiz suan gercekten cok savunmasiz. Saniyor musunuz o dusuncesiz yengeler ve masum cocuklari sizin bebeginizi uzaktan sevecek. Kedileri dusunun yavrusuna yaklasana nasil tepki gosteriyorlar. Siz annesiniz. O yavruyu ne pahasina olursa olsun korumakla yukumlusunuz. Gemiler zaten alev almis. Suan gelmelerine goz yummak demek bundan sonra beni ayaginin altina paspas yapman icin sana altin bilet verdim demek. Zira artik kocaniz sundan emin olacak ki kararlari ben alirim, iki bagirir cagiririm nasilsa susup oturuyor. Birakin onlarin tadi kacsin.
Canım yenge değil görümce ben zaten en son kararlı bir şekilde konuştum su anda da konuşmuyorum kendisiyle bakalım nolckk tekrar sorup ablanlar gelecek felan demek istemiyorum

Bence de ne işleri var lohusa kadın küçük bebeği kendinize zor bakıyorsunuzdur,bence eşinizde konulun ablalarına söylesin,kalacak yerleri yoksa gelmesinler yada kedili eve gitsinler kedi insan yemiyor desin
Ha işte bende öyle diyorum ya da babalarının evine gitsinler kızkardeşleri ile küs olmaları beni ilgilendirmio

Bu konuda kati olmaktan baska cikis yok. Senin binbir baska derdin varken millet birbirine trip atiyor diye 9 gün bir sürü insani misafir etmek zorunda degilsin. Bebeginin sagligi yerinde olsa bir senilde idare edilebilir belki, ama bu durumda kimsenin gelipte sana da yük olmaya hakki yok. Millet sözde bayrama geliyor, ama herkes gezme.derdinde. olmadi kayinvalideni de arayip misafir edemeyecegini söyle. Kendi aralarinda cözsünler
Canım kayınvalidem yok bazen diyorum yaşayasaydi belki bunlar yaşanmazdı

Her türlü kavga çıkmış zaten en azından sizin içinizde kalmasın ben olsam sizi ağırlayamam,bebeğimin sağlığı çok daha önemli eşim bunu düşünememiş hayır diyememiş ama kusura bakmayın misafir kendi ailem dahil kabul etmiyorum daha sonra kısmetse der geçerim.
Ablaları için el kadar çocuğunu,yeni anne olan eşini düşünmeden kavga çıkarıp gidecekse de gitsin.
Taviz tavizi doğurur.
Ayrıca evden gidecek varsa o gidecek,alacaksın uzaklaştırmayı açacaksın davanı kim gidiyormuş gider o zaman. Hadsiz herif.
Ya ben aramak istemiyorum hani onlar arasa bişi derdim ama ben direkt ararsam eşim buna daha çok sinirlenir .ama olaki geldiler eşimi de onlari da bin pişman ederim

Bugün sağlık ocağına gittik orda ki hemşire bile dedi dikkat edin prematüre bebek bayram geliyor çok ortama girmesin felan
Ağır konuşmak istemiyorum size karşı yeni anne olmuş birisiniz çünkü ama kusura bakmayın da inanılmaz derecede korkunç bir annesiniz şuan gözümde. Çocuğunuzu koruyamıyorsunuz. Kendinizi bile koruyamıyorsunuz. Niye çocuk yapmak istediniz !! Ne demek arayamam konuşamam konuyu okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor! Sizin eviniz orası han değil! Sınırlarınızı insanlara belirtin, her şeyden önce korumanız gereken bir bebek var ne kadar vurdumduymazsınız ya!

Yanlış anlamayın ama eşimin kardeşi bize gelmek için neden beni arasın. Sıkıntı eşiniz de " eşime sorayım" demeli. Yada bebek minik sonra gelin demeli. Bizde böyledir görümcem gelmek için arasa yengene sorayım der, KV dese gene öyle der. Zaten hayır demeyeceğimi bilir. Benim kardeşlerim beni arasa abinize sorayım derim.

Sorun bence görümcenizin kardeşini araması değil, eşinizin size sorması.

Ben görümce olarak sorunu toptan çözdüm hiç gitmiyorum 😁😁😁
Evet sıkıntı eşim de diyebilirdi eşime sormam lazım falan bu konuda hassas oldugumu bilmeme rağmen

konu sahibi eyyyy konu sahibiiii ben sizi çok ama çok pasif buldum :(

ne demek ananın evinden geri gelemezsin demek? ayrıca sen neden gidiyorsun evden koy o pislik kocanı kapının önüne o gitsin .
boşanma lafını ağzına alan adamın önüne koyarsın protokolü görür boşanma nasıl oluyormuş .
seni sindirmiş iyice bu psikolojik şiddet bu
Efendim konu yorumcum ☺️haklısın pasif olmasam burda paylaşim yapmamı bile gerektirmezdi.vala canım bosanmak da istemem eşimle ablaları yüzünden bu tür şeyleri yaşıyoruz

Ben çok misafirperver bir insanım normalde de sizi haksız görürdüm gerçekten ama gel gelelim bebeğinizin özel bir durumu varmış böyle olduğu için kesinlikle siz haklısınız bence asla ve hiçbir şekilde kabul etmeyin derim ben yakın gemileri ne olacaksa olsun sonunda olacağına şimdi olsun
Biliyor musunuz bazen de olacaklardan korkmamak gerekiyor da işte ben de bunu öğrendim de 45 yaşına gelmiş oldum ne çare yani demek istediğim bazı kavgalar çıkmalı bazı tartışmalar yapılmalı bazı terk edişler yaşanmalı hep alttan almak hep geçer demek hep sabretmek gerçekten doğru değil bunu sizden ziyade aslında kendime söylüyorum ama muhtemelen siz de benim yaşıma geldiğinizde böyle düşüneceksiniz rahmetli büyükbabam kötü günün sonu gelmez derdi gerçekten kötü günün sonu gelmiyormuş şimdi düşünüyorum ilk olumsuzlukta öyle olmuyor hadi güle güle demek varmış ama işte yapmıyoruz 😞 sabretmek çile çekmek alttan almak düzelir diye beklemek sanki kodlanmış dna'larımıza hep böyle hareket ediyoruz kadınlar olarak nedense yani hep derken genelleme yapmayayım tabii ama ben hep böyle gördüm ve duydum
Ne yapayım tecrübelerinize dayanarak soruyorum gerçekten kendimi kötü hissediyorum.su anda eşimle konuşmuyorum tekrardan sorayım mi ne diosuniz

Ya ben aramak istemiyorum hani onlar arasa bişi derdim ama ben direkt ararsam eşim buna daha çok sinirlenir .ama olaki geldiler eşimi de onlari da bin pişman ederim

Onlari pisman edecek gücü kendinizde görüyorsaniz ben sizin yerinizde olsam arar gelmemelerini söylerim. Esiniz cok merakliysa kendi.gidip görsün. Millet gezecek yer ariyor. Kayinvalideniz bile yok ziyaret edecek. Bu durumda gelmelerine hic gerek yok

Bugün sağlık ocağına gittik orda ki hemşire bile dedi dikkat edin prematüre bebek bayram geliyor çok ortama girmesin felan
O zmn kocan olacak adamı def edeceksin. Gücün yetmezse annenlere gideceksin. Sen annesin. Kötü ol...

Oglum küçük doğdu. Tek tük gelen oluyordu. Kimseyi yaklastiyordum. Yaklaşanlar da elini yıka öpme vs vs diye diye uğraştım. Adım deliye çıktı. Çokta umurumda. O çocuğa ben bakıyorum. En çok ben üzüleceğim... O sürede eşimin teyzesi ile görüşmeyi kestim. Halen görüşmem. Annesi ile kuslukler yaşadik. O kadar üzdüler O dönem. Ne oldu biliyor musun? Annesi yalnız kaldi. Şimdi kızım kızım diyo... bizden başka kimse yok çevresinde... bende unutmuş gibi yapıyorum. Allah bilsin...

Arkadaşımın bebeği de aylarca yoğun bakımda kaldı 6 aylık doğmuştu. 1.5 yıl aileler dahil kimseyle görüştürmediler çocuğu yasak koydu doktoru diye. Ban yemeye razıyım şu sözümden sonra ama çok pardon sübek kafalı kocanız çok biliyosa yallah otele tatile yollasın. Evde hazır hizmetçi gibi görmüş sizi. Üzerine istemiyorum diye bağrmış. Hala o evde durabilmeniz de benim için ayrı garip. Arayın söyleyin istemediğinizi görümcelerinize. Çocuğunuz kimseden önemli değil. Enfeksiyon kapsa Allah korusun bir şey olsa o vicdan yükünü nasıl kaldıracaksınız!
Bugün sağlık ocağına götürdük ordaki hemşireler de bastıra bastıra aynı şeyi söyledi ama benim eşim gerizekalı laftan anlamıyor

Çok geçmiş olsun benim bebeğimde de vardı şükür ameliyatsız alçıyla düzeldi iyi bir doktor bulursan sadece alçıyla düzeliyor
Çok teşekkür ederim canım benim evet iyi bı doktor olduğunu söylüyorlar umarım ameliyata.gerek kalmaz

Ağır konuşmak istemiyorum size karşı yeni anne olmuş birisiniz çünkü ama kusura bakmayın da inanılmaz derecede korkunç bir annesiniz şuan gözümde. Çocuğunuzu koruyamıyorsunuz. Kendinizi bile koruyamıyorsunuz. Niye çocuk yapmak istediniz !! Ne demek arayamam konuşamam konuyu okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor! Sizin eviniz orası han değil! Sınırlarınızı insanlara belirtin, her şeyden önce korumanız gereken bir bebek var ne kadar vurdumduymazsınız ya!

Agir konusmadiginiz sekil bu ise. Kadinin kendiyle ugrasacak gücü yoktur su anda. Üstüne esi üstüne geliyor. Bu onu korkunc bir anne veya neden cocuk yaptin denilecek bir anne yapmiyor. Gücsüz hissettigimiz vakit herkes hemen kiliclari cekemiyor, heleki arkasinda kimse yoksa. Kadin vurdumduymaz olsa coktan bir sürü insan gelmisti.

Yani gercekten insanlarin anlayissizligina aklim ermiyor
Herseyde kulturumuz geregi misafircilik bayramlasmacilik yapiyoruz ama hastami var bebekmi var diye dusunmeyen bi toplum oldugumuz icin sevmiyorum boyle kulturel seyleri
Daha dogrusu direterek yapilan kulturu sevmiyorum

Yazik gunah yahu surda ben nerdeyse hakkimi helal etmiyorum diyesim geldi benlik bise olmadigi halde. Sanki kendime yapilmis gibi hissettim.

Merhaba hanımlar çok dertliyim ve derdimi paylaşıp biraz ferahlamak için buraya yazıyorum.
3 ay önce doğum yaptım bebeğim ,66 gün kuvezde kaldı çok zor günler yaşadım hamdolsun geçti .bebeğim yanımda ama biraz sancılı geçiyor bu süreç hem benim hem eşim için sürekli ağlayan kucak isteyen bir bebeğim var .neyse ben bebeğim taburcu olduktan sonra misafir uzun bı süre kabul etmeyeceğini söyledim eşime çevreme hem enfeksiyon dan ötürü hem de vaktimi küçücük kucağıma aldığım bebeğime ayırmak için 2 kilo ile taburcu edildi düşünün o kadar küçük. dün eşim eve gelince bayramda misafirimiz var dedi bende günübirlik sandım bunun 2 ayrı ablası bize gelecekmiş 2 tane de haylaz çocuk var ve bana sorulmadan bu kararlar veriliyor ablaları müsait misin değil misin diye sormadılar bana eşimde keza aynı şekilde bu arada ablaları ile sohbetim yok çok mesafeliyiz bayramda kalacak yerleri olmadığı için eşim de bize gelin demiş . dipnot kayinbabamin evi var ama en küçük kız kardeşleri ile kus oldukları için gitmiyolar diğer ablalarinda da kedi varmış diye dünden beri o kadar üzülüyorum kk eşimle konu boşanmaya kadar geldi bunu da dile getiren o bende artık senden de ailenden de sıkıldığımi bu şekilde yürümeyecegini söyledim.cogu tartışmalarımiz ablaları yüzünden oluyo ...
Bence bebeği bir bahane hastaneye götürün ve doktordan rica et eşin yokken. Doktor eşinle sana bayram geliyor aman bebeğe dikkat edin gelip gitmeyin falan Desin sonuçta evladınızın sağlığı ah aileleri olunca pasiflikten ölen bize gelince aslan kesilen erkekler

Yani gercekten insanlarin anlayissizligina aklim ermiyor
Herseyde kulturumuz geregi misafircilik bayramlasmacilik yapiyoruz ama hastami var bebekmi var diye dusunmeyen bi toplum oldugumuz icin sevmiyorum boyle kulturel seyleri
Daha dogrusu direterek yapilan kulturu sevmiyorum

Yazik gunah yahu surda ben nerdeyse hakkimi helal etmiyorum diyesim geldi benlik bise olmadigi halde. Sanki kendime yapilmis gibi hissettim.

Ayni dediginiz gibi. Hani insanlar gercekten iyiligin icin gelse canin yanmaz. Mesela gelseler bu annenin de yemek temizlik yapip yükünü hafifletseler yine farkli düsünürüm. Ama bayrama geliyoruz diye kimseye yük olmalarina haklari yok. Ortada bulasici hastaliklar da geziyor cocuklarda su anda. Ne gerek var.

Agir konusmadiginiz sekil bu ise. Kadinin kendiyle ugrasacak gücü yoktur su anda. Üstüne esi üstüne geliyor. Bu onu korkunc bir anne veya neden cocuk yaptin denilecek bir anne yapmiyor. Gücsüz hissettigimiz vakit herkes hemen kiliclari cekemiyor, heleki arkasinda kimse yoksa. Kadin vurdumduymaz olsa coktan bir sürü insan gelmisti.
Ne yazık ki anne olunca her şeyle uğraşacak güç olmalı. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beni delirten şey zaten ilk yazdığı konu değil ya da tepkisi değil. Verdiği cevaplar beni burada krize soktu. Hem evde istenmemiş hem mecburi bırakılmış hem de enfeksiyon riski olan bebeğin insanlarla temasına engel olamayacak kadar ağzını açmıyor. Şimdi konuşmuyorum uğraşamam zehir ederim yazabiliyor bir de üzerine. Kimse kusura bakmasın ama daha 5 aylık hamile olmama rağmen kurallarımı şimdiden çatır çatır söylüyorum. Rabbim izin verir de sağlıkla doğarsa uygulayacağım. Eşim de beni istemediğini söyleyip üzerine hizmetçilik yaptırmaya kalkarsa ağlayarak annesinin evine gidebilir.

Ne yazık ki anne olunca her şeyle uğraşacak güç olmalı. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beni delirten şey zaten ilk yazdığı konu değil ya da tepkisi değil. Verdiği cevaplar beni burada krize soktu. Hem evde istenmemiş hem mecburi bırakılmış hem de enfeksiyon riski olan bebeğin insanlarla temasına engel olamayacak kadar ağzını açmıyor. Şimdi konuşmuyorum uğraşamam zehir ederim yazabiliyor bir de üzerine. Kimse kusura bakmasın ama daha 5 aylık hamile olmama rağmen kurallarımı şimdiden çatır çatır söylüyorum. Rabbim izin verir de sağlıkla doğarsa uygulayacağım. Eşim de beni istemediğini söyleyip üzerine hizmetçilik yaptırmaya kalkarsa ağlayarak annesinin evine gidebilir.

Simdiden büyük konusmayin. Sizde doguma gireceksiniz, sizin neler yasayacaginiz ne malum. Kadin bin ölüp bin dirilmistir bu sürecte. Kolay mi saniyorsunuz? Saglikla kucaga alin bebeginizi ama anne olunca herseye gücünüz yetmeyecegini ve destegin ne kadar önemli oldugunu göreceksiniz. Heleki esin. Saglikla kucaga alin insallah bebeginizi

Back