• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Yani gercekten insanlarin anlayissizligina aklim ermiyor
Herseyde kulturumuz geregi misafircilik bayramlasmacilik yapiyoruz ama hastami var bebekmi var diye dusunmeyen bi toplum oldugumuz icin sevmiyorum boyle kulturel seyleri
Daha dogrusu direterek yapilan kulturu sevmiyorum

Yazik gunah yahu surda ben nerdeyse hakkimi helal etmiyorum diyesim geldi benlik bise olmadigi halde. Sanki kendime yapilmis gibi hissettim.
Kültür felan değil o bencillik

Ayni dediginiz gibi. Hani insanlar gercekten iyiligin icin gelse canin yanmaz. Mesela gelseler bu annenin de yemek temizlik yapip yükünü hafifletseler yine farkli düsünürüm. Ama bayrama geliyoruz diye kimseye yük olmalarina haklari yok. Ortada bulasici hastaliklar da geziyor cocuklarda su anda. Ne gerek var.
Ben kulturu seven bir insanim aslinda ama isime geldigi yerde isime geldigi kadarini seviyorum

Ornek: dogum gunune 18de davet ettigim abimler 20de geldiyse giriste acik acik belirtirim (onlar misafire yuz somurtmak desede...) ve bu gelen misafirler gece 1 olmus hala gitmiyosa, hem 2 yasinda bebekli bir anne olarak hemde hamile biri olarak pijamami giyip salona gelip herkese iyi geceler diyecek kadar seviyorum kulturumuzu 😁
Iyiki yay olmusum ya (rahatlik konusundan diyorum😁)

Ne yazık ki anne olunca her şeyle uğraşacak güç olmalı. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beni delirten şey zaten ilk yazdığı konu değil ya da tepkisi değil. Verdiği cevaplar beni burada krize soktu. Hem evde istenmemiş hem mecburi bırakılmış hem de enfeksiyon riski olan bebeğin insanlarla temasına engel olamayacak kadar ağzını açmıyor. Şimdi konuşmuyorum uğraşamam zehir ederim yazabiliyor bir de üzerine. Kimse kusura bakmasın ama daha 5 aylık hamile olmama rağmen kurallarımı şimdiden çatır çatır söylüyorum. Rabbim izin verir de sağlıkla doğarsa uygulayacağım. Eşim de beni istemediğini söyleyip üzerine hizmetçilik yaptırmaya kalkarsa ağlayarak annesinin evine gidebilir.
Doğumdan sonra insanlar değişiyor. Benim içimden canavar çıktı. Başkasının içinden de ağlak bir kadın çıkabiliyor... kendi ile tamamen farklı kişiler/ kişilikler...

Simdiden büyük konusmayin. Sizde doguma gireceksiniz, sizin neler yasayacaginiz ne malum. Kadin bin ölüp bin dirilmistir bu sürecte. Kolay mi saniyorsunuz? Saglikla kucaga alin bebeginizi ama anne olunca herseye gücünüz yetmeyecegini ve destegin ne kadar önemli oldugunu göreceksiniz. Heleki esin. Saglikla kucaga alin insallah bebeginizi
İyi dileğiniz için sağolun. Ama bu bebeğe imkansız deniyordu, nasip etti rabbim. Umarım sağlıkla gelir. Ne yaşayacağımı ben de bilmiyorum zaten her şey mükemmel olacak diye bir iddiam da yok. Ne olursa olsun bebeğimi koruyacağımı biliyorum sadece. Benim problemim yok kişisel de değil. Kızdığım şeyi bilmiyorum net anlatabildim mi ama eşine daha da çok kızıyorum aslında. Kendi başıma gelmiş kadar çaresiz ve kızgın hissettim. Her şeyi kabullenme durumu beni kızdıran olaydı. Neyse umuyorum bebeğe bir şey olmaz. Sağlıkla büyür her şeye rağmen.

Doğumdan sonra insanlar değişiyor. Benim içimden canavar çıktı. Başkasının içinden de ağlak bir kadın çıkabiliyor... kendi ile tamamen farklı kişiler/ kişilikler...
Değişim normaldir. Hormonlar vs derken değişebilir buna hak veriyorum. Ama dünyaya annesine muhtaç gelmiş bir yavru varken susmamalı bence kimse tabi ki bu benim görüşüm. Üzülüyorum da aslında ama kızıyorum da bir yandan.

İyi dileğiniz için sağolun. Ama bu bebeğe imkansız deniyordu, nasip etti rabbim. Umarım sağlıkla gelir. Ne yaşayacağımı ben de bilmiyorum zaten her şey mükemmel olacak diye bir iddiam da yok. Ne olursa olsun bebeğimi koruyacağımı biliyorum sadece. Benim problemim yok kişisel de değil. Kızdığım şeyi bilmiyorum net anlatabildim mi ama eşine daha da çok kızıyorum aslında. Kendi başıma gelmiş kadar çaresiz ve kızgın hissettim. Her şeyi kabullenme durumu beni kızdıran olaydı. Neyse umuyorum bebeğe bir şey olmaz. Sağlıkla büyür her şeye rağmen.

Imsallah. Ben sadece kadinin caresizligini hissettim. Problem olan zaten esi. Empati yapamiyor belli ki..sanki konu sahibinin neler yasadigini görmüyor. Birde bosanmakla tehtid etmezler mi. Kirmizi cizgilerimden biridir. Erkek adam olan nikahla tehtid etmez isini. Adam olsa ilk esine ve bebegine sahip cikar.

Değişim normaldir. Hormonlar vs derken değişebilir buna hak veriyorum. Ama dünyaya annesine muhtaç gelmiş bir yavru varken susmamalı bence kimse tabi ki bu benim görüşüm. Üzülüyorum da aslında ama kızıyorum da bir yandan.
Haklısınız da. Kız kardeşim çok dişli bir kadın. Susmazdı.. bebekten sonra biri birsey diyoo hüüü. Sürekli bir hüü hali vardı. Bende de canavar çıktı. Yatıyorum. Kalkamıyorum o haldeyken; dokunma elini yikadin mi.. öpme sakın. Yaklaşma... su sesi duymuyorum.. Tam delilik haliii. Gerçi oğlum tüp bebek, zor sahip oldum belki de ondan öyle bir manyağa dönüştüm o zaman :KK53:

Haklısınız da. Kız kardeşim çok dişli bir kadın. Susmazdı.. bebekten sonra biri birsey diyoo hüüü. Sürekli bir hüü hali vardı. Bende de canavar çıktı. Yatıyorum. Kalkamıyorum o haldeyken; dokunma elini yikadin mi.. öpme sakın. Yaklaşma... su sesi duymuyorum.. Tam delilik haliii. Gerçi oğlum tüp bebek, zor sahip oldum belki de ondan öyle bir manyağa dönüştüm o zaman :KK53:
Ben de hamileyim şuan 5 aylık. Çocuğun doğal yolla olmaz demişlerdi. Pat diye oldu. Belki de düşüncelerim bu yüzden böyledir bilmiyorum. Bebeklerimiz, :anneadayı:çocuklarımız sağlıkla büyüsünler.

Çok teşekkür ederim canım benim evet iyi bı doktor olduğunu söylüyorlar umarım ameliyata.gerek kalmaz
İlk gittiğimiz doktor bize 4 alçıdan sonra ameliyat demişti başka doktor bulduk patronum sayesinde sadece fazladan 2 alçıyla düzelttik şuan koşuyor 🙂

Canım yenge değil görümce ben zaten en son kararlı bir şekilde konuştum su anda da konuşmuyorum kendisiyle bakalım nolckk tekrar sorup ablanlar gelecek felan demek istemiyorum
Benim kafa karismis ya bu akrabalik islerinde hep sinifta kaliyorum zaten, herhalde baska basligi okurken yenge kalmis. Simdi konusmamak kisa vadede cozum olsa da uzun vadede size zarar olarak donecek. Yine siz bilirsiniz ama bence kocanizla aranizi sogutmak yerine inisiyatif alip arayin gorumceyi gelmiyorsunuz bitti gittti. Kocanizla da hicbir sorun yokmus gibi hayatiniza devam edin. Iki surat yapar uc kuser dorduncu gun mecbur eski haline doner. Bu sekilde kalirsa o buyuk kopusun tamiri cok zor oluyor. Bir de size ilk firsatta aile terapisti oneriyorum, hem kendi sagliginiz hem de aile sagliginiz icin cok faydasi oluyor. Ben de esimle ciddi sorunlar yasadim ozellikle cocuktan sonra. Kopma noktasina gelmistik neredeyse. Suanda biraz yol aldigimi ve ilerledigimizi dusunuyorum. Ilk bakista ne ise yarayacak dense de psikoloji de bir bilim ve isinin ehli birilerince yapildiginda sonuc alinabiliyor.

Ne yapayım tecrübelerinize dayanarak soruyorum gerçekten kendimi kötü hissediyorum.su anda eşimle konuşmuyorum tekrardan sorayım mi ne diosuniz
Ne yapın edin iptal ettirin bakın önünde sonunda bu kavga çıkacak baştan çıksın insanlarda haddini bilsin ben olsam öyle yapardım bir an düşünün Allah bin kere esirgesin ya bebeğe bir şey olursa? Hem prematüre hem ayağı alçılı sizin bu halinizde misafir görme durumu mu kalmış bu ne anlayış yoksunluğu bir adım geri atmayın derim

Ne yapın edin iptal ettirin bakın önünde sonunda bu kavga çıkacak baştan çıksın insanlarda haddini bilsin ben olsam öyle yapardım bir an düşünün Allah bin kere esirgesin ya bebeğe bir şey olursa? Hem prematüre hem ayağı alçılı sizin bu halinizde misafir görme durumu mu kalmış bu ne anlayış yoksunluğu bir adım geri atmayın derim
Konuştum eşimle sanki biraz yumuşadı gibi zaten kesin de değilmiş artık beni sinir etmek için mi ohle demiş bilmiyorm da ama eğer gelirlerseler de sen xaten bir şeye karisma felan diyorda ama o kadar insanın varlığı bile rahatsız edici bakalım artık

Benim kafa karismis ya bu akrabalik islerinde hep sinifta kaliyorum zaten, herhalde baska basligi okurken yenge kalmis. Simdi konusmamak kisa vadede cozum olsa da uzun vadede size zarar olarak donecek. Yine siz bilirsiniz ama bence kocanizla aranizi sogutmak yerine inisiyatif alip arayin gorumceyi gelmiyorsunuz bitti gittti. Kocanizla da hicbir sorun yokmus gibi hayatiniza devam edin. Iki surat yapar uc kuser dorduncu gun mecbur eski haline doner. Bu sekilde kalirsa o buyuk kopusun tamiri cok zor oluyor. Bir de size ilk firsatta aile terapisti oneriyorum, hem kendi sagliginiz hem de aile sagliginiz icin cok faydasi oluyor. Ben de esimle ciddi sorunlar yasadim ozellikle cocuktan sonra. Kopma noktasina gelmistik neredeyse. Suanda biraz yol aldigimi ve ilerledigimizi dusunuyorum. Ilk bakista ne ise yarayacak dense de psikoloji de bir bilim ve isinin ehli birilerince yapildiginda sonuc alinabiliyor.
Eşime aile terapisine gitmeyi soyleedim kabul ettti bakalım artık aslında eşim çok iyi merhametli dir ama ailesine bu denli düşkün olması sinir bozucu kendisi de kim olursa olsun evime davet eder o kişinin mağdur olmasını istemem dio ve ailem o benim diyip duruyor 🫤

Görümceleriniz ağlayan bir bebekle aynı evde tatil yapmak istediklerini bilmiyorlar bence. Gelsinler 2 güne kaçarlar zaten. Boş yere eşinizle tartışmaya girmeyin. 🤭

Eşime aile terapisine gitmeyi soyleedim kabul ettti bakalım artık aslında eşim çok iyi merhametli dir ama ailesine bu denli düşkün olması sinir bozucu kendisi de kim olursa olsun evime davet eder o kişinin mağdur olmasını istemem dio ve ailem o benim diyip duruyor 🫤
SIz ve cocugunuz da ailesi yalniz. Erkekler bu cekirdek ailenin artik ayri bir aile oldugunu cok gec algiliyor ve kabulleniyor. Aliskanliklarindan kurtulmalari yillar aliyor. Bu yillar icinde bazi evlililler agir hasara ragmen devam ederken bazilari dagilip gidiyor. Kadinlar evlendiginde artik kendisinin bir aile kurdugunu daha kolay kabullenebiliyor istisnalar haric. Bu ulkede erkeklere evlilik oncesi aile olma egitimi verilmeli. Kok aile nedir cekirdek aile nedir ogrenmeleri gerek. Kusura bakmasin baskalari magdur olmasin diye esini cocugunu magdur eden adam el iyisi ev kotusudur. Bunu siz degil de bir uzmandan duyarsa muhtemelen bir degisim olacaktir. Bebekten sonra en iyi evlilik bile sarsiliyor ne olursa olsun. Bazen hayat cok zor cok. Neyseki yasiyorsak umut var demektir.

Back