- 25 Ocak 2022
- 2.655
- 5.300
- 78
- Konu Sahibi Nevriye Budak
Asla gitmem 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ohooo daha neler neler var bende, sabah önümüze kahvaltı diye kaç günlük olduğunu tahmin edemediğim kuru ekmek koydular. Yine de kocam gitmemek gibi bir ihtimali asla kabul etmiyor. Bir seferinde inat ettim gitmedim huzurumuz kaçtı haftalarca tartıştık.Bence en güzeli gitmemek midem kalktı
Ben de otelde kalmak istiyorum, yolunu yaptım kaç kere ama adam senede bir kez kalıyoruz diyerek olayı trajik hale getiriyor, istemiyor.![]()
Bizim ev bunun çeyreği kadar pis olsa söylenir ama ailesinin evi olunca hoşuna gitmese de ses edemiyor...çok zor durum benim ailemin uzaktan akrabalarına gitmiştim ve tam olarak bahsettiğiniz senaryoyla karşılaşınca evden nasıl kaçtığımı bilememiştim, yani hislerinizi çok iyi anlıyorum o evde kalmak zorunda olduğumu düşünemiyorumçözüm yolu bilemedim bulamadım eşiniz rahatsız olmuyor mu hiç?
Aynı şehirde olsak bayram temizliği ayağına kadın götürürdüm ama çok uzaktalar, zaten temizlik ekibi girse 1 saate yine pisletirler her yeri.Gitmeden önce birini tutup temizletseniz mi
Böyle pis bir ortama gidemem beno yüzden tavsiyem gitmemek olur sadece.
Olabilir, hatta dizanteri, koli basili ve sarılığın kaynağının da o ev olduğunu düşünüyorumCovid, eşinin ailesi yaz geldiginde pencereleri acip evi havalandırdıgi için yayılmış olmasın..![]()
Benim kv de pis maalesef ben. Onları tertemiz carsaflarda yatırırım onlara her gittiğimde kullanılmış çarşaf yastık onlarda yatarız temizlik düzen anlayışı sıfır maalesef..gerçekten takıntılı biri olsam gidemezdim. Banyoda küflenmiş gibi duran sampuan şişeleri olur banyo zaten pek temiz değil ..kapıda ayakkabılarını çıkarırlar 5 metre ötede dışarı basar öyle eve girerler dışarısınin tozu eve girer ..oldukça az gidiyorum artık zaten dilleri de durmuyor maalesef güzel insan değiller ama es seçerken akraba seçtiğim gerçeğini göremedim ben de neyse eşim iyi şükür ama ona da ayakkabısını 5 metre ötede çıkarıp yere basmama olayını asilayamadimMerhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim.
Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.
Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.
Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...
Siz olsanız ne yapardınız?
Ben kalamam mümkün değilAynı şehirde olsak bayram temizliği ayağına kadın götürürdüm ama çok uzaktalar, zaten temizlik ekibi girse 1 saate yine pisletirler her yeri.![]()
Ben olsam daha eve girmeden markete uğrar el sbunu, banyo sabunu bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, temizlik bezleri alır giderim. Kimseden bir şey beklemem çünkü benim hijyenim önemli bütün kapkacakları makinaya doldurur bir güzel yikar yerleştiririm.Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim.
Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.
Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.
Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...
Siz olsanız ne yapardınız?
Tartışsın. Valla bir hafta aralıksız kavgaya razı olurum ben o eve gitmektense. Kendi evimde sabah akşam zıkkım yemeye tamamım ben.Ohooo daha neler neler var bende, sabah önümüze kahvaltı diye kaç günlük olduğunu tahmin edemediğim kuru ekmek koydular. Yine de kocam gitmemek gibi bir ihtimali asla kabul etmiyor. Bir seferinde inat ettim gitmedim huzurumuz kaçtı haftalarca tartıştık.
Büyük ihtimalle gitmek zorunda kalacağım, dediğiniz gibi yapmak şu anki tek çözüm gibi duruyor.Ya gitmeyin ya da nevresiminizi sabun, şampuan falan yanınızda götürün bence. Midem kalktı.
Yol öyle yapılmaz bacım..Ben de otelde kalmak istiyorum, yolunu yaptım kaç kere ama adam senede bir kez kalıyoruz diyerek olayı trajik hale getiriyor, istemiyor.![]()
Allah yardımcıniz olsun çocuk olunca ne olacak peki ? Bu ortama çocuk girmez . Çocuğu ellerini yıkamadan ellerine alırlar ben kesin bayılırımOhooo daha neler neler var bende, sabah önümüze kahvaltı diye kaç günlük olduğunu tahmin edemediğim kuru ekmek koydular. Yine de kocam gitmemek gibi bir ihtimali asla kabul etmiyor. Bir seferinde inat ettim gitmedim huzurumuz kaçtı haftalarca tartıştık.
Evet bu yüzden çok ağladım, sinirlerim bozuldu. Bir de bunu her ay asgari ücrete yakın maddi yardım yapan oğullarına ve gelinlerine yapıyorlar. Ben kendime yediremiyorum ama oğulları yiyor.Bizde misafire herseyin en iyisi sunulur. Misafir gelmeden önce ev dip köşe temizlenir, en guzel carsaflar serilir, temiz havlu çıkarılır. Bu misafire verilen önemle alakalidir. Demekki beni önemsemiyorlar deyip gitmem