• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi kendi ailemin yanına gitmeme izin vermiyor :(

Başlığı okuyunca ilk tepkim l.n onlaraa noooolluuyuurrr ! oldu..
Anladım yaşın çok küçük ama otobüsle de 4 saat yolculuk yapabilecek yaştasın.

Bi çok saçma,insanın ruhunu hiçe sayan geleneklere neden gozyumulu
Canım o mantıkta olanlar tek kelimeyle vicdansız. Kendi tırnaklarina bir çöp bile degsin istemezler..bu kadar beyin var
O mantıkta devam etmelerine birazda bizler yardım ediyoruz sorgulamadan itaat edilen geleneklere çok sinir oluyorum.Azicik dusunulse ben bunu neden yapmak zorundayım cevap yok.Ne dinimiz buna uyuyor ne insanligimiz

Ne gereksiz insanlar var ya 19 yaşında daha annesinin bile kuzusu ne kadar erken evlenirse evlensin...Bu arada böyle kaynanalik yapmaya çalışanlar kızlar zamanında kesinlikle kaynanasindan çekmemiş olanlar bakmayın siz öyle zamanında biz neler çektik deyislerine..

Gercekten birseyleri yasayip gorenler kaynana eziyeti cekenler ise ben de aynisini yasatmayim mantiginda zaten kendi kiziymis gibi deger veriyor gelinine zamanında kaynanadan çekenler...

Bi çok saçma,insanın ruhunu hiçe sayan geleneklere neden gozyumulu

O mantıkta devam etmelerine birazda bizler yardım ediyoruz sorgulamadan itaat edilen geleneklere çok sinir oluyorum.Azicik dusunulse ben bunu neden yapmak zorundayım cevap yok.Ne dinimiz buna uyuyor ne insanligimiz
Böyle alıştırılmamalı...Bakın bi çevrenize gelinlerin hangisi daha iyi...Altından alsa yaranamayan gelinler var babaannemin anneme yaptıklarından biliyorum..Gelin mecbur değil, gelin köle değil ,esir değil...

kaynın neden götürüyor abin baban yokmu gelip alsınlar ayrıca kaynanan hangi sıfatla izin vermiyor

Kızlar biraz uzun derdimi dinlerseniz ... eşim askerde 6 ayı kaldı. Ben kayınvalidemgille kalıyorum yaklaşık 1.5 senedir. Her işi yapıyorum yapabildiğim kadar temizlik kahvaltı misafirlere hizmet markete gitmek vs. 2 tanede küçük gorumcelerim var onlarada kendi kardeslerim gibi seviyorum bakiyorum. Saygida kusur etmiyorum hic bi zaman.. Ama yinede kusur buluyir bazen kayınvalidem bi kişiye kızdığı zaman siniri benden çıkartıyor iste camasirlari oyle serme, kizlar ortaligi dagitmis niye topalamadin, buralari iyi silmemissin, senin niye moralin bozuk yine ne oldu vs. bahane arayarak tartisma cikartiyor neyse ben bunlara eşim için sabrediyorum gelince ayrılacağımız için. 6 aydir annemlere gitmedim onlarda haliyle ozluyor gel biraz kal diyolar. Şimdide kendi ailemin yanına gitmek istiyorum bunu kayinvalideme soyledim. Kim goturecek seni gitme simdi esin gelsin ondan sonra git dedi. Esim en fazla 10 gun izin kullananiliyo daha fazla vermiyorlar ailem sehir disinda trenle 1.5 otobusle 4 saat yolculuk :KK43: kaynimla gidicem o goturucek ama gonlu yok gitmeme esim konusucam dedi ama bilmiyorum ne olcak... Sizce niye boyle yapiyo bu kadin? Sorun acaba bende mi cok mu yuz veriyorum yada ilgisizim? Birde cevap yazarken lutfen kırıcı olmayın evet askerden önce evlenmeyecektim hata yaptım biliyorum eğer bunları yaşayacağımı bilseydim zaten evlenmezdim askerden oncs ama kader iste oldu bir kere geri donusu olmuyor..
Eşinle konuş ailesine söylesin babanlar gelip alsın seni sen çok yüz vermişsin dahada çıkar tepene

Ne yaptın gidebildin mi ? Hala anlayamıyorum anneni babanı görmek için birilerinden izin almak onların izni olamadan seni doğuran anayı babayı böyle cahiller zırvalar yüzünden görememek hapisede koysunlar bari

Yaşın ufak zaten,madem evlenmeyi biliyorsun eşinede sözünü geçirmeyi bileceksin..
Ya siz ne kadar saygısız terbiyesiz bir insansın ya şuan o kadar sinirliyim ki yanımda olsanız ne olur bilemem. Bayanın neler yaşadığını bilmeden nasıl böyle yorum yapabiliyosunuz? yaşınız kaç evlimisiniz bilmiyorum ama kınadığınız yaşamın daha beterini yaşarsınız umarım uzaktan davulun sesi her zaman hostur tabi.

Ya siz ne kadar saygısız terbiyesiz bir insansın ya şuan o kadar sinirliyim ki yanımda olsanız ne olur bilemem. Bayanın neler yaşadığını bilmeden nasıl böyle yorum yapabiliyosunuz? yaşınız kaç evlimisiniz bilmiyorum ama kınadığınız yaşamın daha beterini yaşarsınız umarım uzaktan davulun sesi her zaman hostur tabi.

Hanımefendi,
Saygısız ve terbiyesizim öylemi,size uzaktan öylemi geliyor acaba.
Önce ne demek istediğimi anlamadınız herhalde,önemli değil isterseniz tekrar anlatırım..
19 yaşındaki genç kardeşimizin zor durumda olduğunu bilecek kadar çok şükür bilgi ve donanıma sahibimdir.
30 yıllık evliyim bu arada,benimde evli bir kızım var..
Askerde olan eşinin sesi çıkmaz,evde k.valide k.peder zulüm eder,kendi ailesinin yanına bile yollamak istemeyen bir aile var burada..
Eşine söz geçiremediği olay budur,ailesine gidemiyor eşi korkak olmasaydı bunları yaşamazdı..

Beddua etmeyin hanımefendi, saygı çercevesinde ben size kibar ve nazikçe yazdım..

Kızlar biraz uzun derdimi dinlerseniz ... eşim askerde 6 ayı kaldı. Ben kayınvalidemgille kalıyorum yaklaşık 1.5 senedir. Her işi yapıyorum yapabildiğim kadar temizlik kahvaltı misafirlere hizmet markete gitmek vs. 2 tanede küçük gorumcelerim var onlarada kendi kardeslerim gibi seviyorum bakiyorum. Saygida kusur etmiyorum hic bi zaman.. Ama yinede kusur buluyir bazen kayınvalidem bi kişiye kızdığı zaman siniri benden çıkartıyor iste camasirlari oyle serme, kizlar ortaligi dagitmis niye topalamadin, buralari iyi silmemissin, senin niye moralin bozuk yine ne oldu vs. bahane arayarak tartisma cikartiyor neyse ben bunlara eşim için sabrediyorum gelince ayrılacağımız için. 6 aydir annemlere gitmedim onlarda haliyle ozluyor gel biraz kal diyolar. Şimdide kendi ailemin yanına gitmek istiyorum bunu kayinvalideme soyledim. Kim goturecek seni gitme simdi esin gelsin ondan sonra git dedi. Esim en fazla 10 gun izin kullananiliyo daha fazla vermiyorlar ailem sehir disinda trenle 1.5 otobusle 4 saat yolculuk :KK43: kaynimla gidicem o goturucek ama gonlu yok gitmeme esim konusucam dedi ama bilmiyorum ne olcak... Sizce niye boyle yapiyo bu kadin? Sorun acaba bende mi cok mu yuz veriyorum yada ilgisizim? Birde cevap yazarken lutfen kırıcı olmayın evet askerden önce evlenmeyecektim hata yaptım biliyorum eğer bunları yaşayacağımı bilseydim zaten evlenmezdim askerden oncs ama kader iste oldu bir kere geri donusu olmuyor..
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hizmetçimisin kölemisin.Kaynananın gözüne böyle giremezsin.Ara aileni gelip alsın seni ya da kendin git ve eşin gelene kadar ailende kal.

Bu nasıl bir kalp nasıl bir zihniyet.Bir insana bu kadar kolay nasıl beddua edebiliyorsun.Ya daha nelerle karşılaşacağız.

Kadın bir eşy dememiş ki bir insan olarak anne olarak kadın olarak 19 yaşında kızın haline üzülmüş ve haliyle öfkelenmiş.Yani insani bir tepki vermiş.Senin bu beddualarını hak edecek ölçüde bir şey de yazmamış.Ben şaşıyorum ya,bu kadar kolay mı kötü dilekte bulunmak HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye.

bedava hizmetçiyi niye göndersin. o kadar hizmet edip ağzına bulaştırdın tadı, eşin askerden gelsede seni bırakmak istemeyecektir hep beraber oturmak ister. oh yan gel yat. bide öyle çamaşır serme diye azarla.
biraz tembel ol, ara sıra suratını as, misafir gelince çok hizmet etme. elinden geldiğince kullanılmamaya çalış.
bu kayın valdelere sinir oluyorum, kendi doğurduğunu bu kadar rahat kullanamaz gücü sana yetti. baban gelip seni alsın, bişey diyemez.

Bu nasıl bir kalp nasıl bir zihniyet.Bir insana bu kadar kolay nasıl beddua edebiliyorsun.Ya daha nelerle karşılaşacağız.

Kadın bir eşy dememiş ki bir insan olarak anne olarak kadın olarak 19 yaşında kızın haline üzülmüş ve haliyle öfkelenmiş.Yani insani bir tepki vermiş.Senin bu beddualarını hak edecek ölçüde bir şey de yazmamış.Ben şaşıyorum ya,bu kadar kolay mı kötü dilekte bulunmak HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye.

Beddua döner dolaşır bulur diyecemde,bunu demek bana yakışmaz..
İnsani olarak bir anne olarak sitemimi yazdım genç kızımıza,asla onu kıracak üzecek birşey söylediğimizannetmiyorum.
Artık çok kolay nazlideniz nazlideniz bedduanı et köşeye çekil,işte bu kadar kolay herşey.

Güzel mesajın içinde çok teşekkür ederim sağol:))

Birinin seni götürmesine gerek yok, ben o yaşta biner otobüse 480 km yol gider, evde tek başıma yaşar; tupumu, dogalgazimi,elektriğimi kendim hallederim. Usta gerekince kendim cagirirdim. Madem evlenecek kadar büyüdün, yol da gidersin.
Kayınvalide ikiyüzlü: seni her işi tutacak kadar büyük ama yola çıkamayacak kadar küçük görüyor

Back