Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani biz eşimin ailesinden de benim ailemden de tek kuruş almadık üzerine eşimin ailesinin düğün günü bazı masrafları olmuş bizim düğüne diye iade ettik o masraflarını dügun sonrası nakit olarak :) herşeyi eşim tek memur olarak yaptı. 1000 kişilik yemekli düğün takılar ev eşyası kimseden tek bir lira almadan yaptık çok şükür. Şimdi en ufak bir durum olduğunda kimseye minnetim yok diyip rahatça koltuğumda oturup keyif yapıyorum şahsen. Yani gayet anlayacak yaşamış bir insanım. Geçmişe dönsem yine bu sekilde olmasını isterdim. Diyebilecek olan tek bir kişi bile yokki ya sizin şuyunuzu da biz yaptık.

Ondan bahsediyorum küçük bir organizasyon ile çok fazla maddiyatı zorlamadan aile arası bişey olabilir. Zaten amaç mutlu gününü sevenlerinle paylaşmak değilmi

Ben karşıyım nikaha genede erken oldu.Olan kadına olur.
Bizim kültürde dini veya resmi özellikle de resmî nikah kıyılınca herkese bir rahatlık geliyor, nasıl olsa aldık kafasındalar , benim eşim de bana erken nikâh teklif etmişti kesinlikle reddetmiştim, daha ortada eşyam evim yokken neyin nikâhı demiştim, bu yeni nesil kızlarımız hiç uyanık değiller, hemen iki güzel söze tav oluyorlar siz de maalesef kötü şekilde dolandırılmışsınız resmen ama gördüğüm kadarı ile hala ders almadığınız pek çok şey var gibi...

Ay sormayın bende pişman oldum. Çoğu evlense benden beter olacak tiplerden azar isitiyirum. Hiç bir şey istememişim çeyrek bile takmamislar ama düğün sordum diye ne varoslugum kaldı ne gorsgusuzlugum tüm toplumunu bilmesem inanacagim ama neyse...

Yok canim ben evlendim bosandim. 1.5yasinda bebegim var
Ben İzmir i sevdim Ama çoğunu yerine gitmedim Seferihisar urla çeşme Foça merak ettiğim yerler Alsancak kordon sahil neyse orası.Yerlesecegim yer Selçuktu.Bergama yi da merak ediyorum.Gaziemir i denize kıyısı olan yerleri sevmedim

Ha ha ha ay çok komiksin komedi yapsana sen burada harcanma! Evinde oturup bir yerini kasiyarak yorum yapıyorsun birde kendi zekanca yorum yapıyorsun.! Hadi canım az öteye!
Valla biz olan zekamizla yüzlerce kişiye yemekli düğün yaptık sende zekanı göster bakalım eşin yapabilsin bir düğün bakalım yapabilecek misiniz iki kişi bir düğün

bahar2701 Ailenize kutlama yaptıysanız başka bir kutlama yapmayın, ben size söyleyeyim kimse destek olmayacak size. Torun torba yaşlılık gelin kaynana bayramlarda ziyaret oldu mu e ama adetler deniyor ama işte herkes işine geldiği kadar. Dediğim gibi linçlere aldırmayın kendi memleketinizde kınalı gelinlik giyip erkek tarafından kimseyi çağırmadan bu işi halledin olsun bitsin.

Nerde görülmüş kaynananın el gibi düğüne gelip gittiği. Millet Kasım kasım kasılıyor oğlan anasıyım diye. Sen ve eşin erkek tarafına düğün yaparsanız bile kapıda misafirleri karşılayacak olup düğünü ben yaptım havalarında olacak olan kim? Söyleyeceklerim bu kadar.

Sende en pahali yerleri merak ediyosu sekerim adam hala resmi nikahli kocan, hadi beni gezdir diyr mesaj madem

Sizin aileniz öyle yapmis olabilir bu her aile icin gecerli degil. Kaldi ki genelde iki hafta icinde pat küt evlenmeye karar vermiyoruz. Aileler maasinizin bir kismini istiyorsa bile bir taraftan yinede birikim yapmaya calisabilirsiniz. Madem öyle bir sürece giriliyor birkimler de ona göre yapilacak. Sunu da eklemek isterim: Bir cok cift hic durumlari olmadigi halde 1001 borc yaparak dügünü de yapiyor, cünkü "hayatda bir kere olucak" diye olur olmaz her masraf yapiliyor. Kendi arkadaslarimda da buna sahit oldum (örnegin dügün salonu 18.000 euro ve tek mutfagi 14.000 euro olan bir cift taniyorum. Simdi de kavga edip duruyorlar maddi olarak sıkıntı yasadiklari icin).. Öyle planlamaya normal durumda olan bütün aileyi katsaniz para yetmez. Ön hazirlik ve planlama önemli. Benim mesela kedi dügünümü yapacak param olmasa yinede anneme elimi acmazdim. Aileler dügünü yapacak mobilya alacak altin da alacak ok cifte sadece ortada dans etmek mi kaliyor? Evliligin sorumlulugu iste ta ordan basliyor. Ben aileler hic yardim etmesin demiyorum. Ama ailelerden hem dügün salonu tutmalarini hem altini heme ev icin de yardim istemek bana biraz fazla geliyor. Ha ailen zengin olur o zaman yapsin tabi. Normal gelirli ailelere yazdiklarim. Onlar hediyelerini de versin, ama bütün sorumluluk da onlara yüklenmesin. Gencler para kazanabilir, ama yaslilarin bu imkanlari yok iste

Sorumluluk gerektirir tabi bu çocuğun düğününü yapmak olmaz. Çocuğuna iyi bakar okutur işini eline aldırır. Asıl sorumluluk bunlardır daha ne yapsınlar? Demekki durumları pek yok siz de bu açıdan düşünün.
Milliyetçi ve gelenekçi bir insanım ama bu şekilde değil. Gelenek adı altındaki bu tür şeylere karşıyım.
Yani eş ailesi düğün yapmıyor diye "yanlış karar, yanlış insan" ile birlikte olduğunuzu düşünen sizsiniz. Normal değil bu düşünceniz. Eşinize bakın siz ailesine değil.
Bunun ayrımını yapmak için de kraliyet ailesinden olmanıza gerek yok. Kılıfına uydurmuşsunuz gelenek görenek diye. Ülkenin ekonomik durumuna da bak o zaman bu yorumu yaparken ya da bu kadar gelenekçiysen geleneklerimizde aile ile birlikte oturmak da var. Onu da düşün, evladın anne babaya karşı olan sorumluluklarını da kabul edeceksin. Yarın öbürgün annem benimle yaşasın derse ses etmeden kabul edeceksin.
Yok öyle işine geleni alıp işine geleni almayıp gelenekçi takılmak. Bir akıllı siz değilsiniz. Mantıksal karar verin ya da tüm geleneklere uyun o zaman.

Erkeklerin sünnet parası bile oluyor.Sunner düğünlerinden tutsunlar onu kenarda
Mesela ogluma sunnet de yapmadim, olan altinini da yurtdisinda yuksek lisansa gonderirken harcarim gelinin koluna adana burma takmak begendigi haliyi perdeyi almak hic de benim gorevim degil.

Benim yillarca calisip kazandigimla ne yapacagima gelin hanim karar veremez. Dugun arifesindeyiz kaynanam kendine buzdolabi aldi diye sikayet eden var. Sana mi soracak ne yapacagini insanlar.

İşte sorun şu ki gelin hanım düğün bekliyor ama masrafı eş ailesinin ödemesini istiyor konudan sonraki yorumlarında mevcut.
O zaman düğün yap girişine pankart as tamamen gelin tarafı yapmıştır diye. Açık açık konuşun bu düğün işi ne olacak diye? Biraz destek çıksınlar biraz siz ekleyin yapın.

Ya parasını ben vereceksem asla düğün yapmam. Çok gereksiz bir şey. Bence es geçin, kimse de boşuna kırılmasın gerilmesin, herkesin parası da cebinde kalsın. Eşyaları falan kim aldı? O konuda eslerin kendilerinin alması gerekiyor diye düşünüyorum ama düğün işi başka, çiftler istemeyip aileler istiyorsa ellerini ceplerine atacaklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…