Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstemem yancebim demişsiniz resmen borc olacaksa olmasın ben yapmam ama onlar yaşlı başlı girsinler borca yapsınlar demeye getirmissiniz yani onların halı çok umrunuzda değil üstelik içtenlikle sevmiyorsunuz da yapsalar bile görüşmezsiniz gibi Vibe alıyorum sizden. Şuan bir düğün 400 bini buluyo. Birde benim için değil onlar için düğün demişsinizde onlar nikah tazelemiyo sizin akrabanız aileniz ve siz de egleniyorsunuz. Ama esiniz kendi ailesine yıllarca maddi destek olmuşsa onlarında birşeyler yapması gerekir durumu el verdikçe kendi rızaları ile tabi bazı insanlar aileleri yüzünden para vs biriktiremez.

Bana tutulan düğün salonu kır düğün salonuydu eşim burayı tutalım mi demisti.Belediye ye ait ama aşırı lüks yerde değil.Bizde yemek ikramı olmayacaktı.Erkek evine gidenlere yemek yapacaklardı.
Canim senin kocan da anasi bacisi da garip insanlar. Kendini konu sahibiyle kiyaslama o yuzden sen iyi yaptin ayrildin.
Burdaki kizin ise kendi ve kocasi butcesine uygun ya kucuk bir dugun yapacak kendi parasiyla yada nikahtan evlenecek ki bu da kotu bisey degil. İlla bana para harcasinlar diye diretmesi varotik geliyor o yuzden insanlar elestiriyor.

Kocan yazmiyo mu sana hic barisalim vs diye
Eşyalarımızı paylaştık.O gün gerilim oldu.Fazla konuşmadı.Tartismadi.Bir hafta kadar sonra yazdı.Bende babam kesinlikle gorusmeyeceksin dedi.Sadece boşanma için görüşelim dedim.İyi dedi uzun zamandır konuşmadık

Bana tutulan düğün salonu kır düğün salonuydu eşim burayı tutalım mi demisti.Belediye ye ait ama aşırı lüks yerde değil.Bizde yemek ikramı olmayacaktı.Erkek evine gidenlere yemek yapacaklardı.
Bak hep dı diyorsun cümle sonlarında çünkü hiç biri maalesef olamadı Nuran eş ailesiyle maddi konularda çok şey yaşadınız çünkü sizde bak sonra ne oldu hiç düğün olamadan bosanma durumuna geçtiniz neden bozuldu çünkü. Gerçekten bu kadar beklentinin zarar verecegini düşünüyorum ben. Yapmak zorunda asla değiller. He yapsalar kötü mü olur durumları varsa içlerinden geliyorsa tabiki yapsinlar bu ayrı. Ama konu sahibinin eş ailesine pahalı gelmiş dügün salonları ne yapsın insanlar. Borca harca girip düğün mü yapsınlar? İki memur bir zahmet yapmayı basarsın. He yapamayacaklar mi? Yok düğün yapmiycaz desin. Hem düğün isteyip hem masrafı kayın ailesinin yapmasını istemesi komik.

Efendim gelinimiz ortalama bir dugun degerinde olup şimdiden tüm kapris ve kinleri mevcuttur alanın şimdiden elinde patladı ay pardon alan hayrını görsün maliyetini karsilasin
Ha ha ha ay çok komiksin komedi yapsana sen burada harcanma! Evinde oturup bir yerini kasiyarak yorum yapıyorsun birde kendi zekanca yorum yapıyorsun.! Hadi canım az öteye!

Normalde boyle seyler konuşulur. Katkilari olmayacagi icin karismak istememisler sanirim. Ancak soyle düşünüyorum insan arkadasina giderken bile bi ceyrek goturuyor. En azindan size biseyler takarlar

Peygamberimiz demiş ki evlenene yardım edin.
Sizin yardımdan anlayısınız düğün dernek masrafını üstlenmek mi?
Yardım, yardım yani adı üstünde yardım.
Ona bakarsan peygamberimiz yetinmeyi de öğütlemiş. Bunlardan neden bahsetmiyorsunuz.
Peygamberimiz hayatta olsaydı. Gidip sorsaydınız damat evi düğün konusunda sessiz duruuor diye acaba Peygamberimiz ne yorum yapardı? Tez yemekli müzikli kır düğünü yapıla, menüyü gelin belirleye, gelinlik 25 bin dış çekim de 8000 ola der miydi sizce?

Orta halli bir Türk ailesi
Aşkım orta halli bir Türk ailesinin şuan düğün masraflarını karşılaşabileceğini sanmıyorum. Eşinle konuş düğün istemiyormuşsun madem adam da sıkıntıya girmesin. Kendi tarafında halletmişsin o tarafı da aynı şekilde küçük bir organizasyon ile halledin gitsin.
Ailelere de biraz anlayışlı olmak lazım şimdi gerçekten herşey ateş pahası

Bak ben Ekim'de işten çıktım.Sanirim o zaman 6 bin lira idi.Asgari ücret sadece bin lira harcıyorum.3 ay 5 bin lira çeyiz taksidi ödedim.Borc olmasaydı 5 bin lira babama verirdim benim adıma birikim yapardi.Esimle tanışmadan önce aileme kıyafet aldım.Babama deri ceket falan aldık.Banyo dolabı yaptırdık onu ben ödedim kendime yatak ve dolap aldım.Sonra babamla kendime bilgisayar aldım.Benim maaşım ilk ise girdigimde asgari ücretten biraz yüksekti.Sirket değişti maaşım düştü.

Normalde boyle seyler konuşulur. Katkilari olmayacagi icin karismak istememisler sanirim. Ancak soyle düşünüyorum insan arkadasina giderken bile bi ceyrek goturuyor. En azindan size biseyler takarlar
Vallahi ben en çok nişanlıma üzülüyorum. Anadır babadır insan evladının arkasında durur. Biz her konuda arkasındayız dediler sonra sustular. Görün bakın ev kurulur, düğün yapılır, nişanlım takıları da yapar. Sonra derler ki ne güzel ev kurduk oğlumuza, düğününü yaptık. Amaan ele mi karıştım yele mi karıştım. Çok zor iş vesselam.

Ya siz neden anlamıyorsunuz acaba ? Ben nikahta kendi memleketimde istediğim kutlamayı yaptım. Eşimin tarafı da burada bir şey olacak mı diye bize soruyor! Bende diyorum ki en ufak bir katkıları yokken bunlara neden düğün yapayım !

Teyzem ayın 1 inde maddi durumu kötü köyde düğün yapıldı.İlla düğün salonu da şart değil durum yoksa gelen misafire yemek olur.Eglence olur.Ben düğün illa olsun derim ama tutupta lüks e de karşıyim.

E yapma. Derdin bu soylediginden ziyade “KOCAMİN AİLESİ BANA PARA HARCASİN” diye anlasiliyor.

Her aile bir değil.Ben eşimin ailesinde nelere şaşırdım ki.Hayatimda o kadar ince hesap görmedim mesela.

Ha ha ha ay çok komiksin komedi yapsana sen burada harcanma! Evinde oturup bir yerini kasiyarak yorum yapıyorsun birde kendi zekanca yorum yapıyorsun.! Hadi canım az öteye!
Biraz sakin mi olsaniz? Ilk yorumunuzdan itibaren asiri gerginsiniz.
Dugun zamani yardim etmek gönüllülük esasina baglidir. Isteyen yapar, istemeyen yapmaz. Ha acikcasi ben beklemez miyim? Yalandan da olsa bi tabak, örtü bisey alsin gelsinler isterim ancak dugun masraflarini su devirde karşılamaları cidden cok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…