Daha önce böyle birşey konuşuldu mu? Konuşulmadıysa yapmazlar neden yapsınlar nikah olmuş zaten siz evlisiniz yani artık. Ama önceden konuşulduysa siz sorabilirsiniz planınız var mı diye. Eğer yoksa da yapacak bişey yok. Eşinizle istediğiniz bir organizasyon varsa birlikte yaparsınız. Bir vaatte bulunulmuşsa sorun bence.Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
İstediği kadar bassın herkes beğenmedim butonuna ama umurumda değil bende bu olayların kıyısında dolandığım için çok doluyum. Aile üyelerinin hepsinin çalıştığı, borcun harcın olmadığı ama evlilik arefesinde çocukları olmasına rağmen büyük meblağlarla harcamalar yapıldığı bir ailenin gelini olarak siz haklısınız. Herkes çocuk evlendiriyor borca da giriliyor harca da. Ha borç harç yapmak istemeyen de kendini ayarlayacak efendim. Doğurmakta değil marifet. Bir taraf elini taşın altına soktukça yetinmeyip o taşın altına tamamen girsin istiyorlar. Benim nişanlımın ailesi de sus pus. Her şeye salağa yatıyorlar biz bilmeyiz biz etmeyiz. Ben de gelin muamelesi görmediğim için gelinlik nedir bilmem, çocuklarının eşi olur köşemde otururum ömür boyu. Aileler çocuğunun arkasında bu zamanda durmayacaksa ne anladım bu işten? Çok doluyum ben de konu sahibi. Haddi hesabı yok.
Efendim gelinimiz ortalama bir dugun degerinde olup şimdiden tüm kapris ve kinleri mevcutturDeğeriniz kaç bin peki ?
Anlamadığınız hala su bir insan ise girdiği zaman aileler maaşın bir kısmını istiyor.Vermezsen gör samatayi.Ayni evde yaşıyorsun diyorlar.Ayri birikim yapmayan bir insan için zor tek başına evlenmek.Ben ceyizimi kendim aldım mesela nisanimi babam yaptı.Yatak odamı aldı vs.Ama ben aldım dedi çünkü ikimizin gelirini ortak gördü.Iki yetiskin insan evlenirken anneye babaya karsi beklentiye girmemeli. Onlar hediye olarak ne takmak istiyorsa veya eve hediye almak istiyorsa o yani. Dügün salonu esinizin ailesi niye tutsun mesela? Artik bu düsüncelerden siyrilarim. Aynisi aile büyükleri icin de gecerli. Damat gelin dügün istemiyor 1001 dram ile zorla yaptiriyorlar. Herkes birbirine gücü yettigi kadar destek olabilir ancak. Siz kendiniz borçlanmak istemiyorsunuz hakli olarak, ama onlar da istemiyordur
Kız istemeye gidince damat ailesine liste verenler de var.Ailenin kaç tane çocuğu var ki ? Maddi durumlarına göre bir düğün salonu ayarlasinlar.Bence abartılı bir istek değil.Ne beklediniz de olmadi ki?
Aileler bencede destek olmali, bende cocuguma olacagim, hatta bize de olmuslardi ama bunun ölçütü onemli bence. Yeni ev alinca butcemiz daraldi, halimizi perdemizi gorumcelerimle kayinpederim almisti. Evi bastan sona dizmem, dizilmesinide beklemem
Peygamberimiz demiş ki evlenene yardım edin.Ben Türk toplumunda aileden bu denli beklenti olmasını gercekten anlamıyorum. Çevremde cocuguna ev dizen akrabalatımın tümü kırık cekyatta oturup da evladının evini son model dösedi. O evladı da, anne babasına sizin evden daha güzel evde sizi borca, sokup evlenip oturamam demedi. Bu kültür cok tuhaf bence. Evlenene destek olunur ev alana destek olunur ama külliyen hersey yapılması en güzelinin beklenmwsi yapılmayınca küsülmesi kalksın artık.
Kız istemeye gidince damat ailesine liste verenler de var.Ailenin kaç tane çocuğu var ki ? Maddi durumlarına göre bir düğün salonu ayarlasinlar.Bence abartılı bir istek değil.
Önceden konusunda bile düğün gibi nikah yaptık diyorlar.Daha önce böyle birşey konuşuldu mu? Konuşulmadıysa yapmazlar neden yapsınlar nikah olmuş zaten siz evlisiniz yani artık. Ama önceden konuşulduysa siz sorabilirsiniz planınız var mı diye. Eğer yoksa da yapacak bişey yok. Eşinizle istediğiniz bir organizasyon varsa birlikte yaparsınız. Bir vaatte bulunulmuşsa sorun bence.
Aferin sana dereyi görmeden ne de güzel hemen paçaları sıvamışsın, ortada bişey yok hemen nikah kıymışsın , ayrıca kayın aile biseyler yapmak zorunda değil, daha eşya alamayan adamla nikah kıydıysan her b..ka katlanacaksın maalesef , bu kızlarımız ne olacak böyle...Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Bana tutulan düğün salonu kır düğün salonuydu eşim burayı tutalım mi demisti.Belediye ye ait ama aşırı lüks yerde değil.Bizde yemek ikramı olmayacaktı.Erkek evine gidenlere yemek yapacaklardı.Nuran kolay değil o kadar. 2020 senesinde izmirin ortasinda, guzel bi mekanda kir dugunu yaptik. Etli yemek, 8 cesit meze, hersey vardi 20bin civari odemesi oldu 160 kisi icin..bugun ayni yerde yapsak eski esimin ailesi bu parayi odeyemez çünkü alim gücü düştü .
Mantıklı kendi ailenizle düğün yapıp kaynananiza beş kuruş altın koklatmayin.Kendi aile tarafınızda kendinize küçük bir düğün yapın yeter. Madem ki masraflar sadece size kalacak, kimseye minnetiniz de olmaz. Kimseyi eğlendirmek zorunda değilsiniz. Kaldı ki çoğu kaynana düğünde takılan takılar kendisine takılmış gibi el koymaya kalkıyormuş, bunu da forumda okudum. Bence kimseyi umursamayın, bütçenizin elverdiği ölçüde ve büyüklükte kaldı ki ailenize yakın bir düğün ya da düğün gibi kına gecesi yapın, geçin.
Siz bakmayın buradaki linçlere. Şahsen bir derdim bile olsa burada Kurtlar sofrasına açmazdım ben açıkçası.
Ben karşıyım nikaha genede erken oldu.Olan kadına olur.Aferin sana dereyi görmeden ne de güzel hemen paçaları sıvamışsın, ortada bişey yok hemen nikah kıymışsın , ayrıca kayın aile biseyler yapmak zorunda değil, daha eşya alamayan adamla nikah kıydıysan her b..ka katlanacaksın maalesef , bu kızlarımız ne olacak böyle...
Bana tutulan düğün salonu kır düğün salonuydu eşim burayı tutalım mi demisti.Belediye ye ait ama aşırı lüks yerde değil.Bizde yemek ikramı olmayacaktı.Erkek evine gidenlere yemek yapacaklardı.
Yıl sonunda düğünüm var. Tayinciyiz kiracı olucaz zaten ev, araba, aşiret düğünü ya da takısı gibi bir beklentim yok. Tarzım da değil. Ancak düğün olmayacak gibi hiçbir şeyin konusu açılmadı biliyor musunuz? Bildiğiniz öylesine oturmaya gelinip gidildi. Sanki komşuculuk oynandı. Zor ya. Gerçekten insan hep zıddıyla imtihan oluyor. Allah'tan nişanlım aklı başında bir adam ama yine de insan istiyor ki kendi ailesi ne kadar koşuyor, ilgileniyorsa karşı taraf da azıcık ya azıcık ilgilensin. İnsanın gönlü kırılıyor büsbütün. Sonra da ister istemez soğuyup kinleniyorsunuz.Ne beklediniz de olmadi ki?
Aileler bencede destek olmali, bende cocuguma olacagim, hatta bize de olmuslardi ama bunun ölçütü onemli bence. Yeni ev alinca butcemiz daraldi, halimizi perdemizi gorumcelerimle kayinpederim almisti. Evi bastan sona dizmem, dizilmesinide beklemem
Ben sizi daha önceden evlendiginizi düşünuyordum.5 6 yaşında kızıniz yok muydu ?Nuran kolay değil o kadar. 2020 senesinde izmirin ortasinda, guzel bi mekanda kir dugunu yaptik. Etli yemek, 8 cesit meze, hersey vardi 20bin civari odemesi oldu 160 kisi icin..bugun ayni yerde yapsak eski esimin ailesi bu parayi odeyemez çünkü alim gücü düştü .
Bende bunu diyorum işte herkes bir şekilde elinden geleni yaparken eşimin ailesinden destek gelmiyor. Bir bos odam var orası eşya doldu benim tüm arkadaslaiem bir şey almış gelmiş. E hal böyle olunca diyorsun ki eşimin ailesi nerde ? Tabiki beklentiye girmeyelim ama dusumcesizlik de bir yere kadar !İstediği kadar bassın herkes beğenmedim butonuna ama umurumda değil bende bu olayların kıyısında dolandığım için çok doluyum. Aile üyelerinin hepsinin çalıştığı, borcun harcın olmadığı ama evlilik arefesinde çocukları olmasına rağmen büyük meblağlarla harcamalar yapıldığı bir ailenin gelini olarak söylüyorum bana göre siz haklısınız. Herkes çocuk evlendiriyor borca da giriliyor harca da. Ha borç harç yapmak istemeyen de kendini ayarlayacak efendim. Doğurmakta değil marifet. Bir taraf elini taşın altına soktukça yetinmeyip o taşın altına tamamen girsin istiyorlar. Benim nişanlımın ailesi de sus pus. Her şeye salağa yatıyorlar biz bilmeyiz biz etmeyiz. Ben de gelin muamelesi görmediğim için gelinlik nedir bilmem, çocuklarının eşi olur köşemde otururum ömür boyu. Aileler çocuğunun arkasında bu zamanda durmayacaksa ne anladım bu işten? Çok doluyum ben de konu sahibi. Haddi hesabı yok.
Vermeseydiniz ben vermedim. Şöyle ki ilk dönem aileme hediye vs alıyordum ve maasımın bir kısmını sadece içimden gelerek veriyordum. Sonra baska ile gittik ev kira oldu. Bu sefer maasımın yüzde otuzunu babama verdim. Bu da kiranın yğzde 75i ediyordu. Bu ev kira benim çoğunu ödemem gerek dedim. Kalan paramdan yatırımımı kendim yaptım. Evlenirken de ailem ev hediyesi dışında bir katkıda buşunmadı. Düğünde takı taktılar sagolsunlar ama olmasa ona da kırılmaya hakkım oldugunu düşünöüyorum. Büyütmüş okutmuş daha ne yapsın. Benim de 3 çocugum var. İleride evlenirken kendileri yapsın isterim. Zaten söylüyorum. Büyüyün meslek sahibi olun. Arabanızı evinizi alın diyorum. Bir yandan hayat bu diyerek onlar için birikim yapıyorum ama yarın kızım benim için şuna mecbursun dese valla cevabını veririm. Anne baba büyütüp okutup iş güç sahibi ettiyse görevi yapmış demektir.Anlamadığınız hala su bir insan ise girdiği zaman aileler maaşın bir kısmını istiyor.Vermezsen gör samatayi.Ayni evde yaşıyorsun diyorlar.Ayri birikim yapmayan bir insan için zor tek başına evlenmek.Ben ceyizimi kendim aldım mesela nisanimi babam yaptı.Yatak odamı aldı vs.Ama ben aldım dedi çünkü ikimizin gelirini ortak gördü.