3 düğün yaptık ve ucude esimle benim cebimden çıktı. Ucude hala konusulur ha yapmasaydikta umrumda olmazdi ama bizim cografyada bir elalem olayı var. Şu an turkiye de bir düğün ortalama 300 bin in kapisi olmali hatta daha fazlasida olabilir. Ailelerden beklenti çok sağlıklı bir durum gibi gelmiyor. Ilerde ben sana şunu yaptimlar baslayabiliyor. Beklentilerinizi düşürün Ailelerde biraz hayatlarini yasasinlar ya cocuk büyüt e buyudukten sonra da bir zahmet kendi ayakları uzerinde dursunlar.Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Bizde evimizi kendimiz kurduk takıları eşim ve ben aldık. Karşı taraf diyor ki burada bir şey yapacak mısınız ama hiç bir katkıda bulunmuyorlar . Bende diyorum ki onlar için neden düğün yapayım o parayı evimize ve tatilimize harcayayim . Sonra da düşünüyorum acaba eşim kendini yetersiz hisseder miSizin değerinizi eşinizin ailesinin yapacağı masraf belirliyorsa bilemiycem tabi. Mesela kaç TL yapsalar değerinize göre oluyor merak ettimYaşını başını almış iki yetişkin evlenmeyi biliyorsa bir zahmet masraflarını da karşılamayı bilsinler ya bu kaçıncı konu böyle.. İnanın eş ailesinden tek kuruş almadan yaptığınız evliligin tadı çok başka. Kimseye minnet etmiyorsun kimseden bişey istemiyorsun miss.
Cekirdeklerimi aldim simdi okuyorumMerhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Bunun kindarlikla alakası yok o parayı kendimiz için harcarız öyleyse hiç tanımadığımiz akrabalar için değil!Valla İngiliz Ailesine mensup değiliz ama günümüzde sadece kendinize güveniyorsanız düğün yapıp evlenin. Çünkü bu siz ve eşiniz dışında kimsenin sorumluluğu değil. Tabii aileler biz de işin ucundan tutalım derlerseler ne âlâ ama demiyorlarsa da onlara inat düğün yapmam demek çok mantıksız. Bu kindarlık size zarar verir.
Günümüzde şartlar zor eskisi gibi değil, kimse çocuğu bile olsa kendini binlerce lira borcun altına sokmak zorunda değil.
Azıcık aşım ağrısız başım demişler. Hadi kolay gelsin size.
Valla bende işin içinden çıkamıyorum. Açıkçası ben yapmak istemiyorum ama onların yapmaması da sinirimi bozuyor . Çünkü en ufak katkıları olmadı! Sanırım ileride bunu sorun yaparım diye kendimden korkuyorum ! Ben sordum eşime sizinkiler ne düşünüyor bizde ona göre plan yapalım kendimizi ayarlayalım diye. O da sanırım salonlar pahalı diye ses edemiyorlar gibi bir şey söylediIki ucu moklu degnek.
Bi yanda dugun diye yanip tutusup elini dahi uzatmayan kayin aile
Diger tarafta düğün diye yanip tutusup, bana degerleri dugun olcusundedir diyen gelin
Evet, ne kadar cok harcarlarsa o degerde kiymetli olundugu konusunda hem fikirim, cunku niyeyse boyle bir bakis acisi var. Kiymet vermedikleri geline para harcamiyorlar para harcamadiklari gelini de sonra disliyorlar. Sonra aileye giren yeni geline yagdiriyorlar.
Bir yandan da su ekonomik krizde dugun kadar gereksiz masrafa para harcamamak da asiri mantikli.
Ya cok bilinmeyenli denklem.
Ama sizde de bana para harcamazlarsa harcamasinlar, nikah yaptim zaten yeterli, dert etmem diye sahte bi tavir sezinledim, surda biz bizeyiz o paranin harcanmamasi ayni eve girdikten sonra size dert olacak.
Su "dugun salonlari pahaliymis diye kulaklairnin ustune yatiyorlar" lafini size esiniz mi soyledi onu da merak ettim. (Bunu esiniz soylediyse yaslarinizi merak ettim)
Yani tabiki evinizi kendiniz kuracaksınız takinizi kendiniz yapacaksınız. Bunları lütuf gibi soylemenize gerek yokkiBizde evimizi kendimiz kurduk takıları eşim ve ben aldık. Karşı taraf diyor ki burada bir şey yapacak mısınız ama hiç bir katkıda bulunmuyorlar . Bende diyorum ki onlar için neden düğün yapayım o parayı evimize ve tatilimize harcayayim . Sonra da düşünüyorum acaba eşim kendini yetersiz hisseder mi
Valla bende işin içinden çıkamıyorum. Açıkçası ben yapmak istemiyorum ama onların yapmaması da sinirimi bozuyor . Çünkü en ufak katkıları olmadı! Sanırım ileride bunu sorun yaparım diye kendimden korkuyorum ! Ben sordum eşime sizinkiler ne düşünüyor bizde ona göre plan yapalım kendimizi ayarlayalım diye. O da sanırım salonlar pahalı diye ses edemiyorlar gibi bir şey söyledi
Ya ne saçma, sen kendine değer veriyorsun ama kendi düğünün için "düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum" demişsin. Evlenen sen, o özel günün assolisti olacak sen, gece kocanla sevişecek sen. Yine de parana kıyamıyorsun, çok geliyor.Hayır bana verdikleri değer ölçüsünde
E kimse sana bir şey denediğine göre onlar da istemiyorsonuçta bu düğün onlar için yapılacak ben istemiyorum !
Hiç tanımadığınız akrabalardan takı alacaksınız ama düğünde o iş ne olacakBunun kindarlikla alakası yok o parayı kendimiz için harcarız öyleyse hiç tanımadığımiz akrabalar için değil!
Haklısın ama maalesef artık eskisi gibi değil aileler hiç karışmak istemiyor. Hem kendileri düğün isterler hem yapamayıp gelin damat ikisi yapsın isterler. Ekonomik sıkıntılar denmiş de gelin damata kaldıysa ekonomik sıkıntı onlara vurmuyor mu? Aileler de destek olmaları gerekir. Ama olmuyorsa siz de istemiyorsanız bence yapmayın düğün filan nikah yeterli, eşinizin kötü hissedip hissetmeyeceğini kendisiyle konuşmanız gerek.Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Tamam ben yazabilirim, kriterlere uyuyorumLütfen aklı basinda ve başından evlilik geçmiş anlayışlı insanlar yazarsa sevinirim. İçindeki kötülüğü ve kini yazanlar az öteye gidin ! Bende bu konularda acemiyim
Düğün yapmazsanız eşiniz kendini kötü mü hisseder? Hissetsin?Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
E öyle yapın madem? Eşinle konuşmuyor musun, bunları ifade edemiyor musun, niye gönül koyduğunu düşünsün veya neden yetersiz hissetsin? Nereden nereye çekmişsin mevzuyu, aşırı gergin bi enerji bu, sana zarar.Bunun kindarlikla alakası yok o parayı kendimiz için harcarız öyleyse hiç tanımadığımiz akrabalar için değil!
açık açın herşeyi konuşun eşinizle belirsilikle başınızı ağrıtmayınMerhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !