Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 düğün yaptık ve ucude esimle benim cebimden çıktı. Ucude hala konusulur ha yapmasaydikta umrumda olmazdi ama bizim cografyada bir elalem olayı var. Şu an turkiye de bir düğün ortalama 300 bin in kapisi olmali hatta daha fazlasida olabilir. Ailelerden beklenti çok sağlıklı bir durum gibi gelmiyor. Ilerde ben sana şunu yaptimlar baslayabiliyor. Beklentilerinizi düşürün Ailelerde biraz hayatlarini yasasinlar ya cocuk büyüt e buyudukten sonra da bir zahmet kendi ayakları uzerinde dursunlar.

Valla İngiliz Ailesine mensup değiliz ama günümüzde sadece kendinize güveniyorsanız düğün yapıp evlenin. Çünkü bu siz ve eşiniz dışında kimsenin sorumluluğu değil. Tabii aileler biz de işin ucundan tutalım derlerseler ne âlâ ama demiyorlarsa da onlara inat düğün yapmam demek çok mantıksız. Bu kindarlık size zarar verir.

Günümüzde şartlar zor eskisi gibi değil, kimse çocuğu bile olsa kendini binlerce lira borcun altına sokmak zorunda değil.

Azıcık aşım ağrısız başım demişler. Hadi kolay gelsin size.

Bizde evimizi kendimiz kurduk takıları eşim ve ben aldık. Karşı taraf diyor ki burada bir şey yapacak mısınız ama hiç bir katkıda bulunmuyorlar . Bende diyorum ki onlar için neden düğün yapayım o parayı evimize ve tatilimize harcayayim . Sonra da düşünüyorum acaba eşim kendini yetersiz hisseder mi

Benim eşim okumuş olmasına rağmen atanamayip garsonluk yaparken düğün yaptık biz ne eşimin ailesinin durumu iyiydi ne benim ailemin o yüzden biz girdik bu işin altına çok kalabalık olmayan güzel sade bir düğünümüz oldu iki tarafta da imkanlarımızın yettiği kadar eşimin ailesi bana altın yaparken sordular ne istersin diye elinizden gücünüzden ne geliyorsa dedim 22 ayara da gerek yok 14 ayar olsun alabildiğiniz olsun dedim ve o altınları bozup eşya parasını mobilya parasını kapatacagimizi biliyordum eşimle de böyle konuşmuştuk düğün oldu toplanan paralar ve koluma takilan herşey bozuldu ve borçlar ödendi. Evimize girdik asgari ücretle çalışıp beyaz eşya taksitimiz vardı kiramiz vardı ama çok mutluyduk büyük borç yükünden kurtulmustuk en azından şükür dedik başardık dedik 3 ay sonra ne oldu biliyormusunuz eşim jandarma uzman çavuşlugu kazandı eğitime gitti yani Allah yetim kalan kuşun yuvasını yapar derler ya bizim ki öyle oldu sonra da önümüze öyle güzel bir kapı açtı ki artık ne maddi ne manevi zorlanma kulum dedi. O tüm altinlarimi düğünden bir gün sonra bozup borç kapatırken of demedim niye ya demedim ağlamadim yeterki borcumuz olmasın kafamız rahat olsun dedim şimdi o altınların kat ve kat fazlasını yapacak imkan verdi Rabbim bize. Gönlünüzü temiz tutun kimse için düğün yapmıyorsunuz zaten ama bu günlerde yaşadıklarınız ve eşinizle olan dayanışmanız ilerde sevginizin asla bitmemesine neden oluyor. Eşinizin ailesi altın işini konuşmuyor mu düğüne karışmıyormu her insan ister evladına en güzellerini yapmayı ama belkide yapamıyorlardir zorlanacaklardir o yüzden sizde ne yapabiliyorsaniz olsun diyin ilerde Allah kalbinize göre veriyor zaten. Üzmeyin kendinizi

Cekirdeklerimi aldim simdi okuyorum

Bunun kindarlikla alakası yok o parayı kendimiz için harcarız öyleyse hiç tanımadığımiz akrabalar için değil!

Iki yetiskin insan evlenirken anneye babaya karsi beklentiye girmemeli. Onlar hediye olarak ne takmak istiyorsa veya eve hediye almak istiyorsa o yani. Dügün salonu esinizin ailesi niye tutsun mesela? Artik bu düsüncelerden siyrilarim. Aynisi aile büyükleri icin de gecerli. Damat gelin dügün istemiyor 1001 dram ile zorla yaptiriyorlar. Herkes birbirine gücü yettigi kadar destek olabilir ancak. Siz kendiniz borçlanmak istemiyorsunuz hakli olarak, ama onlar da istemiyordur

Iki ucu moklu degnek.

Bi yanda dugun diye yanip tutusup elini dahi uzatmayan kayin aile

Diger tarafta düğün diye yanip tutusup, bana degerleri dugun olcusundedir diyen gelin

Evet, ne kadar cok harcarlarsa o degerde kiymetli olundugu konusunda hem fikirim, cunku niyeyse boyle bir bakis acisi var. Kiymet vermedikleri geline para harcamiyorlar para harcamadiklari gelini de sonra disliyorlar. Sonra aileye giren yeni geline yagdiriyorlar.

Bir yandan da su ekonomik krizde dugun kadar gereksiz masrafa para harcamamak da asiri mantikli.

Ya cok bilinmeyenli denklem.

Ama sizde de bana para harcamazlarsa harcamasinlar, nikah yaptim zaten yeterli, dert etmem diye sahte bi tavir sezinledim, surda biz bizeyiz o paranin harcanmamasi ayni eve girdikten sonra size dert olacak.

Su "dugun salonlari pahaliymis diye kulaklairnin ustune yatiyorlar" lafini size esiniz mi soyledi onu da merak ettim. (Bunu esiniz soylediyse yaslarinizi merak ettim)

Düğünü yapmak isteyen kimse borçlarıbo üstlenir. Adamlar size düğün yapın düğünsüz olmaz dememiş siz kendiniz düğüne karar vermişsiniz o zaman bir zahmet ödemeleri siz düşüneceksiniz sırf bu yüzden konuşmamak nedir yaa sanki adamlar söz vermiş yan çizmiş

Valla bende işin içinden çıkamıyorum. Açıkçası ben yapmak istemiyorum ama onların yapmaması da sinirimi bozuyor . Çünkü en ufak katkıları olmadı! Sanırım ileride bunu sorun yaparım diye kendimden korkuyorum ! Ben sordum eşime sizinkiler ne düşünüyor bizde ona göre plan yapalım kendimizi ayarlayalım diye. O da sanırım salonlar pahalı diye ses edemiyorlar gibi bir şey söyledi

Yani tabiki evinizi kendiniz kuracaksınız takinizi kendiniz yapacaksınız. Bunları lütuf gibi soylemenize gerek yokki sizin evinizi sizin takinizi ikinizden başka kim yapacak? He burada bişey yapacak mısınız mi diyorlar yapmiycaz diyin eğer istemiyorsanız bu kadar bitti. Ailenin içinden gelir kendileri yapacaktirlar bu başka. Mesela benim iki çocuğum var evlendiklerinde birer ev vericez ikisine de Allahin izniyle ki yaşları daha 3-6 yani. Ama bu ailenin içinden gelecek biseydir. İnsanlara masrafları siz karsilayacaksaniz yapalım yoksa yapmayalım denmez yani. Karşılayacak insan zaten der düğününüzü biz yapacağız diye. Eşinin gücü varsa yapmak istiyorsanız siz yapın. Ailesi bence yapmayacak.

Benden size tavsiye esinizle ailesinin dedikodusunu yapmayın, belli ki sizi ona, onlari size tasimaktan cekinmeyecek.

Ayrica kesinlikle dert edeceksiniz ben sizden o enerjiyi aldim.

Hayır bana verdikleri değer ölçüsünde
Ya ne saçma, sen kendine değer veriyorsun ama kendi düğünün için "düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum" demişsin. Evlenen sen, o özel günün assolisti olacak sen, gece kocanla sevişecek sen. Yine de parana kıyamıyorsun, çok geliyor.
E ailesi neden onlarlik bir şey yokken o koca saçma düğün borcunun altına girsin ki siz prensescilik oynayın diye?
Onlara ne?
İki tane memursunuz. Piyasada çoğu insandan daha iyi geliriniz var, yillardir calisiyorsunuz. Erkeğin ailesine mi kaldı düğün yapmak?
Ne saçma beklentiler.
Ayrıca sen ölü taklidi yapınca düğün olmayacaksa eşin neden kırılsın? O ölü taklidi yapmasın bir reaksiyonda bulunsun çok düğün istiyorsa. Hiç bir şey yapmayıp,her şeyi insanlardan bekleyip ,ima edip sonra bir köşede küsen, pasif agresif bir insan mı? Düğün isteyen şimdiden bakar eder,konusunu acar. Hiç bir şey yapmayıp, kızla aileyle konusmayip sonra olmadı diye küsüp oturacak adamla ömür gecmez

Bunun kindarlikla alakası yok o parayı kendimiz için harcarız öyleyse hiç tanımadığımiz akrabalar için değil!
Hiç tanımadığınız akrabalardan takı alacaksınız ama düğünde o iş ne olacak gerçekten bugünlerini bu düşüncelerle olumsuz etkilemek yerine cicim ayları dediğimiz su zamanların tadını çıkarmakla gecirmen lazım. Umarım bunu kısa zamanda anlarsın tüm ictenligimle diyorum.
İngiliz kraliyetinden de gelmedik ayrıca ama 1000 kişilik yemekli düğünü kendimiz yapmayı bildik bide neden sadece alem eglenmis oluyor ki eşimle bende çok eglenmistik şahsen düğünümuzde

Haklısın ama maalesef artık eskisi gibi değil aileler hiç karışmak istemiyor. Hem kendileri düğün isterler hem yapamayıp gelin damat ikisi yapsın isterler. Ekonomik sıkıntılar denmiş de gelin damata kaldıysa ekonomik sıkıntı onlara vurmuyor mu? Aileler de destek olmaları gerekir. Ama olmuyorsa siz de istemiyorsanız bence yapmayın düğün filan nikah yeterli, eşinizin kötü hissedip hissetmeyeceğini kendisiyle konuşmanız gerek.

Lütfen aklı basinda ve başından evlilik geçmiş anlayışlı insanlar yazarsa sevinirim. İçindeki kötülüğü ve kini yazanlar az öteye gidin ! Bende bu konularda acemiyim
Tamam ben yazabilirim, kriterlere uyuyorum
Dugun, bayram her Allahin gunu annemin evini temizleyeceksin, bayrami köyde gecirecegiz hayvanlara bakacaksin, kiz tarafına bayramda 1 gun gidilir geri kalani erkek tarafinda geçirilir gibi fantastik dunyaya sahip erkek aileleri dort dortluk dugun yapip takisini taksin bi zahmet. Adetler karsilikli olmali.
Size karisan eden yoksa dugun beklemeyin. Taki takacak olsalar nikahinizda takarlardi zaten

Düğün yapmazsanız eşiniz kendini kötü mü hisseder? Hissetsin?

E öyle yapın madem? Eşinle konuşmuyor musun, bunları ifade edemiyor musun, niye gönül koyduğunu düşünsün veya neden yetersiz hissetsin? Nereden nereye çekmişsin mevzuyu, aşırı gergin bi enerji bu, sana zarar.

açık açın herşeyi konuşun eşinizle belirsilikle başınızı ağrıtmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…