Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lütfen aklı basinda ve başından evlilik geçmiş anlayışlı insanlar yazarsa sevinirim. İçindeki kötülüğü ve kini yazanlar az öteye gidin ! Bende bu konularda acemiyim
O kişi benim. Düğünümüzü eşimle beraber yaptik. Aileler durumlari ve istekleri olcusunde hediyelerini takti. Simdi sakince tekrarliyoruz “Kimse benim finansal kölem değil”

Bizde evimizi kendimiz kurduk takıları eşim ve ben aldık. Karşı taraf diyor ki burada bir şey yapacak mısınız ama hiç bir katkıda bulunmuyorlar . Bende diyorum ki onlar için neden düğün yapayım o parayı evimize ve tatilimize harcayayim . Sonra da düşünüyorum acaba eşim kendini yetersiz hisseder mi
Yapmayın. Siz birşey söylemezseniz eşiniz de yetersiz hissetmez.

Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Düğün istiyorsanız iki kişi oturup anlasıp yapın. İstemiyorsanız yapmayın. Kimseden gekecek paraya takıya bel baglamayın.
O ne dedi bu ne dediyi takmayın. Düğün yapmasak ne derler diye hesap yapmayın.
Aklı basındakiler yazsın demişsiniz. Eşimi kendim sectim. Aileme tanıstırdım. Gittik ikimiz yüzük aldık. İkimiz. İkimiz aramızda formatı konustuk ve nikaha karar kıldık. Ben söz için evde hazırlık yaptım. Kına yapmadım. Ailem olay cıkardı ama dinlemedim. Geliniği yiteslim alana kadar tek gittim. Evi dizerken de ya tek oldum ya eşimle bakındık. Tüm harcamaları eşim ve ven yaptık heralde söylememe gerek yoktur. Eş tarafı ile ne altın ne düğün konuşmadık. Hiç merakım yoktu. Zaten hediye bu adı üstünde.
Tüm bunlar bitip de evime gecince de kimseyi evime karıstırmadım.
Biz bütcesi olan iki yetişkindik. Bütce olmadan evlenince aileler yapınca bu sefer aileler herseye laf edip karısma hakkı buluyor. Finansal özgürlüğünüz olmadan evlenmeyin ve de bütceniz kadar sey yapın. Sonra kocam ailesinin sözünden cıkmıyor diye aglıyorsunuz burada.

He benim hiç derdim olmadı mı? Oldu tabi ki. Benim de evime, esyama, herseyime laf ettiler. Ama benim kararım, benim hayatım dedim dinlemedim bile. Eger o bunu dedi, şu şunu derse diye zamanında sekillenseydim hayıflanırdım. Mesela babam istedi diye kına yapsam, pişman olurdum örneğin. Herkesin hayatı biricik. Kimse kimse için yasamasın. Aileler de cocuk evlendirmek mecburiyetinde değil. Hele borca harca girenlere gercekten üzülüyorum.

Son düzenleme:
Lütfen aklı basinda ve başından evlilik geçmiş anlayışlı insanlar yazarsa sevinirim. İçindeki kötülüğü ve kini yazanlar az öteye gidin ! Bende bu konularda acemiyim
Anlayışlı insanlar mı:)
Şimdi eşiniz düğün yapmak istiyor siz aslında istemiyorsunuz ve diyor ki sonra laf edersin(gönül koyarsın demiş ama aslında demek istediği o değil) diye yapmak istiyorum.
Eee eşinize diyin ki laf etmem düğün istemiyorum hiç gerekli değil. İçten gelerek söylerseniz inanır

Anlayışlı insanlar mı:)
Şimdi eşiniz düğün yapmak istiyor siz aslında istemiyorsunuz ve diyor ki sonra laf edersin(gönül koyarsın demiş ama aslında demek istediği o değil) diye yapmak istiyorum.
Eee eşinize diyin ki laf etmem düğün istemiyorum hiç gerekli değil. İçten gelerek söylerseniz inanır
Ama konu sahibine bu yeterli gelmiyor. Zaten masraf yapmadılar düğünü de mi yapmayacaklar yazmış. İçten içe bu duruma sinirlendigini yazmış. Bence konu sahibi düğün istiyor ama masrafı eşinin ailesi yapsın istiyor. Halbuki nişanlısı demiş ailem düğün salonları pahalı diye bişey diyemiyorlar diye. Düğün istiyoruz diyip gırtlağına cokemez ki kimsenin. Şimdiden bilenmiş senede bir ancak görüşürüm zaten diyor. En çok kötülüğünü kendisine yapıyor şuan bu en güzel zamanlarini bu düşüncelerle zehirleyerek.

Hanım efendi sizi anliyorum ama şöyle bir şey var evleniyoruz karşı taraf hiç bir şekilde bir şeye ihtiyacınız var mı ya da sizin yaninizdayiz imajı vermiyor. Bende böyle bir durumda neden düğün yapayım onları eglendireyim diyorum sonuçta bu düğün onlar için yapılacak ben istemiyorum !
E yapmayın o zaman.

Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Nikah olduktan sonra düğün onemsenmiyor.Ben burada canlı bir örneğim.

Ama konu sahibine bu yeterli gelmiyor. Zaten masraf yapmadılar düğünü de mi yapmayacaklar yazmış. İçten içe bu duruma sinirlendigini yazmış. Bence konu sahibi düğün istiyor ama masrafı eşinin ailesi yapsın istiyor. Halbuki nişanlısı demiş ailem düğün salonları pahalı diye bişey diyemiyorlar diye. Düğün istiyoruz diyip gırtlağına cokemez ki kimsenin. Şimdiden bilenmiş senede bir ancak görüşürüm zaten diyor. En çok kötülüğünü kendisine yapıyor şuan bu en güzel zamanlarini bu düşüncelerle zehirleyerek.
Nikahtan önce ailelerin konuşması lazımdı.Dugun işini.

İstediği kadar bassın herkes beğenmedim butonuna ama umurumda değil bende bu olayların kıyısında dolandığım için çok doluyum. Aile üyelerinin hepsinin çalıştığı, borcun harcın olmadığı ama evlilik arefesinde çocukları olmasına rağmen büyük meblağlarla harcamalar yapıldığı bir ailenin gelini olarak söylüyorum bana göre siz haklısınız. Herkes çocuk evlendiriyor borca da giriliyor harca da. Ha borç harç yapmak istemeyen de kendini ayarlayacak efendim. Doğurmakta değil marifet. Bir taraf elini taşın altına soktukça yetinmeyip o taşın altına tamamen girsin istiyorlar. Benim nişanlımın ailesi de sus pus. Her şeye salağa yatıyorlar biz bilmeyiz biz etmeyiz. Ben de gelin muamelesi görmediğim için gelinlik nedir bilmem, çocuklarının eşi olur köşemde otururum ömür boyu. Aileler çocuğunun arkasında bu zamanda durmayacaksa ne anladım bu işten? Çok doluyum ben de konu sahibi. Haddi hesabı yok.

Yok o zaten istemiyormuş,içinde kin,nefret olmayan anlayışlı bir insan sonuçta:)
Bakalım düğünü yaptırabilecek mi merakla bekliyorum👀

Aklı başında olanlar artık aileden maddi medet ummuyorlar. Düğünde takılan takılarla düğün sonunda parayı ödüyor. Eşyalar da taksitle alınıyor. Belki perde, bulaşık makinesi ve ıvır zıvıra aileler katkı sağlayabiliyor. Keza ikiniz çalışan insanlarsınız. Çalışmayan kişilerin masrafını aileler karşılıyor. Eşiniz işsizse evet ailesi destek olsa iyi olurdu.

Bu konuda aşırı muhaliflik gösterenlerin ya hiç bu tarz sorunu olmamıştır ya da erkek annesi falandır. Kızlar yaşamayanın anlayamayacağı bir durum. Öyle bir stres ki. Bakıyorsun kendi ailen her işe koşuyor, fazlasıyla altınını eşyanı yapıyor aynı denklikteki karşı taraf tavana bakiyor aval aval

İstediği kadar bassın herkes beğenmedim butonuna ama umurumda değil bende bu olayların kıyısında dolandığım için çok doluyum. Aile üyelerinin hepsinin çalıştığı, borcun harcın olmadığı ama evlilik arefesinde çocukları olmasına rağmen büyük meblağlarla harcamalar yapıldığı bir ailenin gelini olarak söylüyorum bana göre siz haklısınız. Herkes çocuk evlendiriyor borca da giriliyor harca da. Ha borç harç yapmak istemeyen de kendini ayarlayacak efendim. Doğurmakta değil marifet. Bir taraf elini taşın altına soktukça yetinmeyip o taşın altına tamamen girsin istiyorlar. Benim nişanlımın ailesi de sus pus. Her şeye salağa yatıyorlar biz bilmeyiz biz etmeyiz. Ben de gelin muamelesi görmediğim için gelinlik nedir bilmem, çocuklarının eşi olur köşemde otururum ömür boyu. Aileler çocuğunun arkasında bu zamanda durmayacaksa ne anladım bu işten? Çok doluyum ben de konu sahibi. Haddi hesabı yok.
Bak bizim aile yapımızda düğün muhakkak olur yada nikah salonunda tören vs.Adetler azda olsa yapılır.Ama her aile her düşünce aynı olmuyor.Bende eşimden bazı düğün için taleplerde bulundum.Kavga ettik düğüne 1 hafta kala ayrıldım.Kendi ailem sana birşey yapmıyorlar dedi.Benim evden gelin almali çıkış hevesim vardı.Yapilmayacakti.Cok ağrıma gitti.Dayanamadim istemiyorum dedim.

İş eşte bitiyor güzelim. Eşin sana değer verseydi anasını danasını susturur sana o düğün arabasını yapardı.
Aklıma ne geliyor biliyormusun kuzeninin bir ay düğünü oldu.Adetler ne ise herşeyi yaptılar.Esim orada eğlendi.Kendi düğünumuzz gelince sen elalemcisin gösterişi seviyorsun yaptı.

Aynen güzel özetlemişsiniz. Konu sahibi düğünü aile tarafı yapsın ama ben zaten istemedim nişanlım ısrar etti olsun istiyor. Peki niçin. Muhtemelen ele güne karsı. Peki bu düğünü konu sahibi nişanşısı ailesi istemiyorsa kim istiyor. Ne düğünmüş arkadaş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X