Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
21 ya da 23 kendiniz yazdınız bir konuda, usenmesem çıkarırım. 23 yasinda diyelim, ne kariyeri olacak o yasta, sen oyle tercih etmişsin ok. Bu uye tercih etmiyor, israrla ustelemenin alemi yok. Bence de beklenti olmamali ama yorumu yapip, gecilmeli

Sizin anlamak istemediginiz birsey var: Digerim ailesi dediginiz kadar yoklar. 3 senedir ben maddi manevi yaninda oldum diyorsunuz, simdi yok olmalarina gerilmeniz manasiz. Herkes ayni degil. Ama kendinizi germeyin. Herseyi istediginiz gibi yapin. Dügün istemiyorsaniz orda güzel kücük bir davet olur. Bence daha da avantajlisiniz cünkü kimsenin beklentilerini karsilamak zorunda degilsiniz. Ama olsun. Insallah bu sürecler sizin icin sancisiz gecer ve huzurlu bir evliliginiz olur. En önemlisi o. Saglicakla kalin

180000 altin aldi ve size paralari yolluyor ama siz hale aile derdindesiniz. Inandirici degil, ama hayat sizin hayatiniz. Ayni devam
Ayrıca bir arkadasin evlendiğinde ya da yakının bir işe kalkistiginda bir arar sorarsin yapabileceğim bir şey var mı diye ? Ben sorarım en azından çünkü bu bir iyi niyet göstergesidir! Ama malesef gunumuzde sizin gibi bencil ve kaba insalar türedi. Kimse ne yapıyor umrunuzda değil . Biri doğum yapmış ölmüş düğün yapmış ilgilenmezsiniz . Onlar yetişkin ne hali varsa görsün dersiniz. Ama.insan bazen ihtiyaç duyar ins. Söz hic ihtiyaç duymazsınız kimseye

Yok uzak kalamadim. Madem bu kadar iyisin neden o yapılmadı bu yapılmadı diyip ağlıyorsun yapamayan adamla neden evleniyrsun madem evleniyorsun neden sorun çıkartıyosun

Durumları kötü değilse takı takmalılar tabi ki. Eşya konusunda da bizim sülale erkek çocukların her şeylerini alır orta halli insanlar bunlar. Kendilerini zora sokarlar çocuklarını sokmazlar. Ama almayan da almıyor yani. Benim kv her şeyi ben alcam dedi öyle bir talebimiz olmadığı halde evlendikten sonra her şey bize kaldı anmadı bile. Beterin beteri var siz zaten düğün istemiyorsunuz o zaman dile getirmenin ne anlamı var boşverin gitsin

Öyle olsa da kızı bir ararlar. Ev eşyasına yardım eder. Burda bir çeyrek dahi yok. Burda direk biz olu taklidi yapalım nasıl olsa bir düğün olur kafası var. Umarım hep o taklidi surdururler. Sonradan oğlumuz, oğlumuz oluyor da

Yok ben 20 lerde evlenmedim demiyorum ki 22 yaşımda evlendim. Siz 21 inde evlenmistin hiç birikimin kazancın yoktu diyince bu yanlış demek istedim çünkü ucude yanlış. Tabiki üniversite mezunu olarak müthiş bir kariyerim olamaz o yaşta ama gayet kazancım vardı yani. Böyle şeyler yazmadım bunlar yanlış demek istedim. Yani yorum yaparım geçerim geçmem o da benim bileceğim iş.

Hiç bir şey takmadilar ki neyi bozdurayim. Diyorum ya çeyrek bile yok ortada

Üşenmedim, buldum. Bi yerimden uydurmamisim

Eklentiler

• 20230709_203100.jpg
    156,3 KB · Görüntüleme: 51
Benim memleket ben ettim ama birlikte ödedik.

Bencil oldugumu düsünmüyorum. Yardim edebilmek bir sanstir o yüzden yardim etmeyi almaya tercih ederim sahsen. Genelde kaba da degilim, ama realistim. Tüm bu iliski sürecinde hep toparlayan ve onaran kisi siz olmussunuz. Ve artik tahammülünüz bitmis bunu anliyorum. Ama esinizin ailesiyle ugrasacak olan kisi siz degilsiniz. Esiniz. Esimle bir anlasmamiz var bu konuda:Herkes kendi delisinden sorumlu. Siz elinizden geleni yapmissiniz. Daha ne

Bizim düğün yeni oldu 150 kişilik yazlık bir mekanda normalde restoran kahvaltı yeri diye geçiyor yeşillikler arasında bir mekan.
Ege bölgesinde adet diye de düğünde keşkek pilav pasta içecek verildi 25 bin tl tuttu yemek ve mekan
Ben özel dj getirttim armuttan buldum 3.500 e geldi dj 90’lar partisi şeklinde yaptı arada oynakta çaldı
İçki isteyen kendi ödeyip içkisini aldı
Gidip bilmemne sultan yalısında yapmadık yapmazdım da içimizde kalmasın eğlenelim dedik ikimizinde ikinci evliliği benim ilkinde düğünüm olmamıştı eşim içinde kalmasın eğlenelim dedi yaptık anı oldu
İyi ki böyle yapmışız çok memnun kaldık uygun fiyata geldi
otelde vs yapsak çok yüksek olurdu

Kusura bakmayın sert girdiğiniz için bende sert girdim. Bu yorumunuzda haklısınız. Ben kendi soeumluluklarimla uğraşacağım artık. Gerisi kendinde ve ailesinde

Üşenmedim, buldum. Bi yerimden uydurmamisim
Ben evlendikten sonra çalıştım demedim ki koca parası yiyorum şuan evet şuan bunun tersi bişey demedim ki 22 de evlendiğimide söyledim. Burda yazıp bu attığınız gorselle çelişen şey ne? Siz yazmadan ben kendim üstte yazmışım zaten 22 de yazdığımı neyi bulup çıkarttığınizi düşündünüz ben anlamadım ki

Bence burda sorun Konu sahibinin iliskide lidee rolünü üstlenmesi. Ne de olsa kac senedir o cekip ceviriyor, ikisi de memur ailesi o halleder kafasindadir muhtemelen. Bazilari herhangi bir misafir gibi gidip geliyor oğlunun dügününe..böyle yazdim diye kizacak belki yine, ama bastan bu konuda aile ile muhatap olacak kisi esiydi

İlk evliliğimde ki kaynanam aynı böyleydi düğün yapmadı yaptırmadı hiçbir adeti yerine getirmedi istemeye bile gelmedi ay gelemem devir bitti dedi (babasızım) baban olmadan başkasından istemem seni dedi gelmedi ama yukarıda yazdığın hepsini bekledi benden (evini temizletme her cuma arama sık sık beraber kalma hatta beraber yaşama kafası çocuk götürmediği için çocuk yapmamıza karşı çıkma vs ) hiçbirini de yapmamıştım eskiden sinirleniyordum artık gülüp geçiyorum komik bir anı gibi :)

İşte hep misafirlikleri devam eder inşallah. Alım satimda susanlarin dili sonradan açılıyor. ( Maddi durumları değil konu, yabancı gibi davranmaları) Umarım yahu tatillerde de çalışan çift nasıl istiyorlarsa öyle tatil yapsınlar derler.
İşte konu sahibi fikir istemiş. Biz de diyoruz ki sen nişanlım kırılır mı diye düşüneceğinize nişanlın düşünsün sizin kırılıp kirilmayacaginizi, düğün isteğinizi. O telaslansin. Bu kadar verici, toparlayıcı olmayın. Kiriliyorsaniz sorun ailen bir çeyrek dahi almayacak mi diye.

Ha işte dediğim bu. Konudan çıkacam deyip çıkamıyorum. Şimdi onlar çalışan çift kendi halleder diyenler umarım bu tavrı hayatın her alanında sürdürürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…