- 25 Ocak 2022
- 2.655
- 5.297
21 ya da 23 kendiniz yazdınız bir konuda, usenmesem çıkarırım. 23 yasinda diyelim, ne kariyeri olacak o yasta, sen oyle tercih etmişsin ok. Bu uye tercih etmiyor, israrla ustelemenin alemi yok. Bence de beklenti olmamali ama yorumu yapip, gecilmeliKomik olan şudur. Konu sahibinin hem kendine düğün isteyip hem masrafının baskalari tarafından karşılanmasını beklemesidir. Bence bu çok komik21 yaşında evlenmedim ayrıca kazancım da vardı çalışıyordum. Ki ben 11 yaşından beri tüm boş zamanlarimda calisiyodum zaten. Üniversite mezunuyum isim vs vardı yani kazancimda. Bu yanlış bilgileri nerenizden urettiniz bana bunlarla ilgili bir yazımı gösterir misiniz? Yani düğün size göre matah bişey değildir buna bişey diyemem ama ben severim mesela. Benim içinde esim içinde çok güzeldi. Hala daha gelenler konuşur ne güzel bir dugundu diye. Bu tercihtir yaparsın yapmazsın değişir ama kimseden beklememek gerekir bence.
Evet hatta kendi birikimimi de koyup araba almayı düşünüyoruz.! Başka inanmak istemediğin bir şey var mı ? Hatta 30 binde maaş alıyorum şimdi buna da inanmazsinbenim maddi bir problemim yok ama her şeyi de devlet yapamaz değil mi?
Ayrıca bir arkadasin evlendiğinde ya da yakının bir işe kalkistiginda bir arar sorarsin yapabileceğim bir şey var mı diye ? Ben sorarım en azından çünkü bu bir iyi niyet göstergesidir! Ama malesef gunumuzde sizin gibi bencil ve kaba insalar türedi. Kimse ne yapıyor umrunuzda değil . Biri doğum yapmış ölmüş düğün yapmış ilgilenmezsiniz . Onlar yetişkin ne hali varsa görsün dersiniz. Ama.insan bazen ihtiyaç duyar ins. Söz hic ihtiyaç duymazsınız kimseye180000 altin aldi ve size paralari yolluyor ama siz hale aile derdindesiniz. Inandirici degil, ama hayat sizin hayatiniz. Ayni devam
Yok uzak kalamadim. Madem bu kadar iyisin neden o yapılmadı bu yapılmadı diyip ağlıyorsunEvet hatta kendi birikimimi de koyup araba almayı düşünüyoruz.! Başka inanmak istemediğin bir şey var mı ? Hatta 30 binde maaş alıyorum şimdi buna da inanmazsinbenim maddi bir problemim yok ama her şeyi de devlet yapamaz değil mi?
Öyle olsa da kızı bir ararlar. Ev eşyasına yardım eder. Burda bir çeyrek dahi yok. Burda direk biz olu taklidi yapalım nasıl olsa bir düğün olur kafası var. Umarım hep o taklidi surdururler. Sonradan oğlumuz, oğlumuz oluyor daNisanlisi yada simdi esi diyelim daha önce de devamli borc icinde olan, hatta nisan icin biriktirdigi parayi kryptoda batiran biri. Böylelerine aileler bir yerden sonra yardim etmeyi kesiyor. Muhtemelen ölü takdiri ondan. Bizim ailedede var böyle. 130.000 Euro para batirdilar, ama sorsan anne baba yardim etmiyor onlara.
Yok ben 20 lerde evlenmedim demiyorum ki 22 yaşımda evlendim. Siz 21 inde evlenmistin hiç birikimin kazancın yoktu diyince bu yanlış demek istedim çünkü ucude yanlış. Tabiki üniversite mezunu olarak müthiş bir kariyerim olamaz o yaşta ama gayet kazancım vardı yani. Böyle şeyler yazmadım bunlar yanlış demek istedim. Yani yorum yaparım geçerim geçmem o da benim bileceğim iş.21 ya da 23 kendiniz yazdınız bir konuda, usenmesem çıkarırım. 23 yasinda diyelim, ne kariyeri olacak o yasta, sen oyle tercih etmişsin ok. Bu uye tercih etmiyor, israrla ustelemenin alemi yok. Bence de beklenti olmamali ama yorumu yapip, gecilmeli
Hiç bir şey takmadilar ki neyi bozdurayim. Diyorum ya çeyrek bile yok ortada10 yıllık evliyim 2013 yılında evlendik ve o zamanlar digin yapmak da bu kadar zor değildi. iki farklı yerde dügünümüz oldu. bizim taraftakini eşimle ben düğün takılarıyla odedik erkek tarafındaki de aşağı yukarı takılarda ödendi (onların orda kapı dügünu oldu salon yoktu çok büyük masraf değildi)evimize bir çöp dahi almadılar bir çay bardağı bile. herseyi eşimle ben yaptık. ama onları çok çok seviyorum onlardan bir tane daha yok o derece kiymetliler. o zaman öyle gerekmis veya durumları yoktu yapamadılar. kayinbabam emekli bile değildi bende kimseyi zora sokmadim. sizde çok isterseniz dugun takilarinin bir kısmını düğün masrafını harcayın. huzurunuzu bozmayın.
Üşenmedim, buldum. Bi yerimden uydurmamisimYok ben 20 lerde evlenmedim demiyorum ki 22 yaşımda evlendim. Siz 21 inde evlenmistin hiç birikimin kazancın yoktu diyince bu yanlış demek istedim çünkü ucude yanlış. Tabiki üniversite mezunu olarak müthiş bir kariyerim olamaz o yaşta ama gayet kazancım vardı yani. Böyle şeyler yazmadım bunlar yanlış demek istedim. Yani yorum yaparım geçerim geçmem o da benim bileceğim iş.
Benim memleket ben ettim ama birlikte ödedik.Bu üyenin haklı tarafı var. Konu sahibinin de. Es ailesi şimdi olu taklidi yapiyorlar( bir telefon açıp bizde ufak da olsa katkıda bulunmak istiyoruz demiyorlar) iş yatılı kalmak, sürekli ziyaret esnasında da taklitlerini sürdürürler insallah. Orda birden oğlumun evi, ailemiz oluyor da. Diğer taraftan simdi görmek istemiyorsun ama bu durumun en büyük sebebi nişanlın. Gelir durumu netlestir bir plan yapar. Ama yok görüyorum ki tüm organizasyon sende. 5 yıl sonra herşey muallakta bırakan bir insanla sınırın bozulur. Nisanlin soracak ne yapalım düğün işini, istiyor musun diye? Ailemden destek yok. Gelecek yıl şu zamanda surda baktım istersen yapalım diyecek. Nikah sonrası kutlamayı kim organize etti?
Ayrıca bir arkadasin evlendiğinde ya da yakının bir işe kalkistiginda bir arar sorarsin yapabileceğim bir şey var mı diye ? Ben sorarım en azından çünkü bu bir iyi niyet göstergesidir! Ama malesef gunumuzde sizin gibi bencil ve kaba insalar türedi. Kimse ne yapıyor umrunuzda değil . Biri doğum yapmış ölmüş düğün yapmış ilgilenmezsiniz . Onlar yetişkin ne hali varsa görsün dersiniz. Ama.insan bazen ihtiyaç duyar ins. Söz hic ihtiyaç duymazsınız kimseye
Kusura bakmayın sert girdiğiniz için bende sert girdim. Bu yorumunuzda haklısınız. Ben kendi soeumluluklarimla uğraşacağım artık. Gerisi kendinde ve ailesindeBencil oldugumu düsünmüyorum. Yardim edebilmek bir sanstir o yüzden yardim etmeyi almaya tercih ederim sahsen. Genelde kaba da degilim, ama realistim. Tüm bu iliski sürecinde hep toparlayan ve onaran kisi siz olmussunuz. Ve artik tahammülünüz bitmis bunu anliyorum. Ama esinizin ailesiyle ugrasacak olan kisi siz degilsiniz. Esiniz. Esimle bir anlasmamiz var bu konuda:Herkes kendi delisinden sorumlu. Siz elinizden geleni yapmissiniz. Daha ne
Ben evlendikten sonra çalıştım demedim ki koca parası yiyorum şuan evet şuan bunun tersi bişey demedim kiÜşenmedim, buldum. Bi yerimden uydurmamisim
Tamam işte son defa yazıyorum ve konudan cikiyorum. İçinizde kalacaksa kendi memleketinizde mini bir düğün yapın. Ama sakın, sakin es memleketindeki düğüne karışmayın. Ölü taklidini onlar başlatmışlar siz devam ettirin.Benim memleket ben ettim ama birlikte ödedik.
Öyle olsa da kızı bir ararlar. Ev eşyasına yardım eder. Burda bir çeyrek dahi yok. Burda direk biz olu taklidi yapalım nasıl olsa bir düğün olur kafası var. Umarım hep o taklidi surdururler. Sonradan oğlumuz, oğlumuz oluyor da
Kusura bakmayın sert girdiğiniz için bende sert girdim. Bu yorumunuzda haklısınız. Ben kendi soeumluluklarimla uğraşacağım artık. Gerisi kendinde ve ailesinde
İlk evliliğimde ki kaynanam aynı böyleydiTamam ben yazabilirim, kriterlere uyuyorum
Dugun, bayram her Allahin gunu annemin evini temizleyeceksin, bayrami köyde gecirecegiz hayvanlara bakacaksin, kiz tarafına bayramda 1 gun gidilir geri kalani erkek tarafinda geçirilir gibi fantastik dunyaya sahip erkek aileleri dort dortluk dugun yapip takisini taksin bi zahmet. Adetler karsilikli olmali.
Size karisan eden yoksa dugun beklemeyin. Taki takacak olsalar nikahinizda takarlardi zaten
İşte hep misafirlikleri devam eder inşallah. Alım satimda susanlarin dili sonradan açılıyor. ( Maddi durumları değil konu, yabancı gibi davranmaları) Umarım yahu tatillerde de çalışan çift nasıl istiyorlarsa öyle tatil yapsınlar derler.Bence burda sorun Konu sahibinin iliskide lidee rolünü üstlenmesi. Ne de olsa kac senedir o cekip ceviriyor, ikisi de memur ailesi o halleder kafasindadir muhtemelen. Bazilari herhangi bir misafir gibi gidip geliyor oğlunun dügününe..böyle yazdim diye kizacak belki yine, ama bastan bu konuda aile ile muhatap olacak kisi esiydi
Ha işte dediğim bu. Konudan çıkacam deyip çıkamıyorum. Şimdi onlar çalışan çift kendi halleder diyenler umarım bu tavrı hayatın her alanında sürdürürler.İlk evliliğimde ki kaynanam aynı böyleydidüğün yapmadı yaptırmadı hiçbir adeti yerine getirmedi istemeye bile gelmedi ay gelemem devir bitti dedi (babasızım) baban olmadan başkasından istemem seni dedi gelmedi ama yukarıda yazdığın hepsini bekledi benden (evini temizletme her cuma arama sık sık beraber kalma hatta beraber yaşama kafası çocuk götürmediği için çocuk yapmamıza karşı çıkma vs ) hiçbirini de yapmamıştım eskiden sinirleniyordum artık gülüp geçiyorum komik bir anı gibi :)