Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizde de aynısı olmuştu. Her şeyi biz yapmıştık. Buraya kadar sorun yoktu ama evlendiğim salak evlendikten sonra herşeyi unutup ailem de ailem dedi maddi manevi her şeyimizi verdi onlara.
Durumu normalleştirme eşin de ileride hiçbir şey olmamış gibi davranmasın.

Ha işte dediğim bu. Konudan çıkacam deyip çıkamıyorum. Şimdi onlar çalışan çift kendi halleder diyenler umarım bu tavrı hayatın her alanında sürdürürler.
Benim gibi kaynanaya hayır demek işini görmemek için de kaynanaya ödetmemek gerekiyor ama hem takı taksın düğün yapsın diyip malesef sırt çevrilmiyor en iyisi çiftlerin kendisi yapması kaynana kayınpederin de gelinden beklentisi olmaması en güzeli her zaman

Ben size hak veriyorum sizin istediğiniz aslnda anladığım kadarıyla düğünü yapsınlar degil de sanki destek olsunlar biraz fikir versinler mi acaba hiçbir şeye karışmamalari mi üzdü sizi. Durumları olsa destek olmaları gerekir aslnda ama acaba düğün olmasın mi istiyorlar masraf olmasın diye aile cimri mi yoksa eşinizi seviyorsanız bence bunlara takılmayın görüşme konusunu da düğün yapmadılar görüşmem diye düşünmeyin belki durumları yoktur kendiniz bütçenize göre küçük bir düğün yapın onlar da isterse taki yardımda bulunurlar

Aslında bende bunu diyorum işte madem yoklar ileride de olmasınlar ! Afederisniz eşek gibi calisiyirum zor bir isim var ve tatil yapmak isterim ya da bir yerlere kaçma isterim. Gidip de onlarla uğraşamam. Ben kendi ailemden bile uzağa taşındım çünkü sürekli birlikte olmak istiyorlardı. Ee bizim hiç bir seyimizde olmasınlar sonra bizden medet umsunlar yok öyle bir şey !

Ölü takliti yapmalarına üzüldüm. Bu bayram benim gitmemi beklemişler kadın telefonda diyor ilk buraya beklerdim diye. Bende ailem henüz bizim evlendigimizi idrak edemedi dedim. Nikah yaptık nikaha bile gelmediler ama ilk bayram onlara gidecek misim

Valla kraliyet soyumudur bilmem ama onceki hayatimda kesin hintliydim.dedikoduya vaktim ciddi yok. Uninin 2 si bitti 3.de 3.sinifim. yaris etmiyorim zira sampiyon belli. Kitap okumayan ölsün zaten o ayri favori belgeselim de dr pol. Bana boyle kendimi ovemebilecegim konularla gelin iste hep. Neyse Ben elendim sanırım konudan. Ama kizim 5 yasinda istersen konuyu ona okuyayim.

Geçen arkadaşımın 7 yaşındaki kızı ben zengin ve yakışıklı biriyle evleneceğim diyordu. İsterseniz sizde sorup şok olmayi

Düğün olmayabilir ama takı da mı takmadılar? Nişanda ya da nikahta da takabilirlerdi.

Evet bu konuda size çok katılıyorum iste bende bunu yaşadım tam da o yüzden konu sahibine az da olsa hak verdim ben evlenirken eşimin ailesi bisey yapmadı herseyi eşim kendisi yaptı hatta kayinpederim eşime takılan para ve altinlari bana vermediniz diye bize 1 ay küstü ama birkaç ay önce kaynımin düğünü oldu bileziklerini yaptı memleketteki düğününü yaptı en iyisinden yatak odasını aldı çarşafı yastık kılıfına kadar yani o gelin daha kıymetli şimdi bana yapmadıkları kalmadı yeni gelinle çok iyiler maşallah

En iyi yapmasınlar tabi. Konu sahibi de zaten onlara ne diyeyim demiyor biz yapalım mı nişanlım kırılmasın diyor. Eril enerjisi çok yüksek bence nişanlı fazla mizmizlaniyor, konu sahibi de habire ortalığı toplama derdinde.
Bak bayramda beklentiye giriyor ama deseydiniz ben de ilk sizin altın takmanızı beklerdim diyeÇakallar!

Bende düğün istemiyordum. Eşim ve ailesi istiyordu yaptılar. Sağ olsunlar karşıladılar. He illa karşılayacak diye bir şey yok. Onların durumu müsaitti ve bizleri öyle görmek istediler yaptılar. Yapamasalar da kırılmazdım öyle bir zorunlulukları yok. Görüşüp görüşmemek olayını anlamadım. Bununla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum

Haklısınız bu konuda hatta bence fırsat kendiniz yapın sizden de bisey beklemesinler zaten arada mesafeli olursunuz en güzeli bayram seyranda ararsınız arada hal hatır sorulur bitti gitti yok öyle gelip aylarca kalmalar vs önünü kapatmış olursunuz böylelikle , çünkü yaparlarsa beklentileri de olur

Konunun başını ve ortada hiç takı takılmadı diye bir yorumunuzu okudum ve burada size şöyle bir akıl vermek istiyorum. Türkiye’de nikahlanıp aynı evde yaşamaya da başlamış bir kadına sonradan altın maltın takmazlar kolayla. İnsanlar böyle, ülkemizin bir gerçeği. Amiyane tavırla siz zaten eşi olmuşsunuz “bedavaya”. Bu benim bakış açım değil ama bunu azıcık toplumu gözlemlemiş bir kişi size rahatlıkla söyleyebilir. Hata sizde maalesef. Çok mu önemliydi atanmak? O zaman tercihiniz bu olmuş. Böyle bir beklenti içinde idiyseniz önceden farklı aksiyon almalıydınız. Şimdi boşa eşinizle masrafa girip millet için düğün yapmayın bence.

Anladım tşk ederim

Bunu eşinle konuşmalısın. Sonra isteseydin yapardık diye üste çıkarlar. Düğün kendi bilecekleri iş. Ama takı olarak beklentin varsa söyleyebilirsin.

Ne kadar alttan alır verici olursanız o kadar ezerler malesef ben senelerce her bayram once kv kp ile bayramlaştım onların evinde kaliriz zaten memlekete gelince saygıda kusur etmedim bizim düğünümüzde de bir şey yapmadılar eşim yaptı her şeyi taki eşya şu bu hatta kayinpederim eşime takılan takıları vermedik diye bize 1 ay küstü bir ev hediyesi bile almadılar düğünde taktigi yarimligi bile eşim vermiş onu taktı ama birkaç ay önce kaynim evlendi onun memlekette düğününü yaptı takilarini bileziklerini yaptı varını yoğunu döktü yani kendinde biriken paraları bile vermiş bize onları bile vermemişti şimdi o oğlu ve gelini daha kıymetli biz her zman daha geri planda kaldık hiç değişmiyor yani o ilk baştaki tepkileri

Siz neden eşiniz sizinle evlendiği an varolmuş gibi davranıyorsunuz? Bu adamlar nişandan düğünden bir gün önce bir anda mı meydana geliyorlar?
Ailesi eşinizi bu yaşa kadar getirip okutmuşlar, iş güç sahibi etmişler. Sizinle beraber var olmadı sevgili kocanız.
Ailesinin düğün yapmaması görüşmemeniz için mantıklı ve yeterli bir sebep değil o yüzden. Başka bahane bulun bence.

Bence siz önce düğün istediğinizi bir kabul edin. Eşinizin ailesi düğün diye tutturmamış ki onlar için düğün yapasınız.
Eşiniz de istediğinden değil gönül koyarsınız diye yapmak istiyormuş. Gönül koymak dediği de yıllarca adamın beynini yiyecek olmanız. Buradan bile belli çünkü hayatı zindan edeceğiniz.

Ortada sizden başka düğün isteyen yok yani. Bunu istemek ayıp bir şey değil ama başkalarının sizin isteklerinize sponsor olmalarını beklemeniz ayıp.
Konuşun eşinizle, yapın düğününüzü. Takı takmak isteyen düğüne gelir takar.

Valla şanslısınız olumlu tarafından bakın o gelinin başına kalacaklar , yatılı kalınacaksa hep ona giderler aman Allah bozmasın aralarını ne güzel

Ay lütfen burada atıp tutanlara bakmayın, sanki Avrupa da yaşıyoruz, sanki Türk adetlerinden bir habermis gibi ancak atıp tutuyorlar. Emin olun burada sizi eleştirenlerin çoğu da düğün altın takı diye eş ve ailesinin başının etini yemiştir. Sizi yererek tatmin olmaya çalışıyorlar başka bir şey değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…