Maşallah hem kendi ayaklarınız üzerinden kendiniz duruyorsunuz hem de 3 senedir sizin ayaklar üstünde nişanlınız duruyor pardon eşiniz.Merak etmeyin sizin gibi bir annesi varken sırtı yere gelmez! Her koşulda mükemmel bir kadın ve annesiniz! Bizim gibi kendi ayaklari üzerinde duran kimseye minnneti olmayan 2 üniversite mezunu , yüksek lisans yapan hala kendini geliştirme derdi olan bir kadınla isteseniz de bir araya gelemezsiniz ! Siz kendinize layık birini muhakkak bulursunuz (!)
Onu bende bilmiyorum elalem ne der diye sanırım gurur meselesi oldu bende. Yoksa memleketler çok uzak benim arkadaslarimin çoğu gelemez. Annemler de memlekette kutlama ve nikahimi gördü. Sanırım düğün yapmayacağım en iyisi bu olacak.Düğün salonu pahaliysa parası bolusulur. Nikahta veremediyse ince bir bilezik alıp takılır. Ölü taklidi yapmak ayıp, karşısındaki kişiyi degersizlestirmek. Bugün babyshowerda bile bebeğin ihtiyaclari liste çıkarılıp herkes gücünün yettiğini aliyor. Siz tonla borcun altına girip eşinizin memleketinde düğün yapıp, es ailesi hava atarsa sinirden kendinize kizarsiniz. Düğün istiyor musunuz onu net anlamadım.
Komik olan nedir :) konu sahibinin dusuncesi normal degil, 2 birey kendi bir yola çıkar, ailelerden beklenti icinde olmamali. Buna katiliyorum ama beklentisi var belli ki en azindan dile getirilsin istiyor. Direkt nisanlisina sorup, cevabi almali. 21 yasinda evlenmiştin sen sanirim, haliyle kazancin birikimin yok. Tek basina esin, memur maasiyla ilerlemis, kendi dugununu yapmis. Memur maasiyla 1000 kisilik dugun yapilir ama nerede yapilir. Mekan var mekan var, herkesin kendi capinda butcesi var. Kimi 100 kisilik yapar, kimi 2 bin, kimi hic yapmaz. Enflasyon da goz onunde bulundurulursa suan cok daha zor. Yakin arkadasim y.disinda konsoloslukta nikah yapti, mis gibi dugun yapacaklari parayla da epey ulke gezdiler. Dugun de cok matah bir sey degil yani :/ ben de bin kisiye yakin dugun yaptim, guzel bir mekan da ama esimin istegi oncelikliydi. Bana kalsa şık bir nikah, after party yeterdi :)Valla biz olan zekamizla yüzlerce kişiye yemekli düğün yaptık sende zekanı göster bakalım eşin yapabilsin bir düğün bakalım yapabilecek misiniz iki kişi bir düğün
Kızım gidip kocanın başının etini yesene benle ne diye uğraşıyorsun! Kötü enerjni hit baskasina dök benden sana hayır gelemz !Maşallah hem kendi ayaklarınız üzerinden kendiniz duruyorsunuz hem de 3 senedir sizin ayaklar üstünde nişanlınız duruyor pardon eşiniz.
Bence bir üniversite daha okuyun eşiniz için
İstiyorsan kendi memleketinde, kendi imkanlarinla küçük bir düğün organize et. Ama eşinin memleketinde düğün organize etme. Biri sorarsa benden bu kadar düğün istiyorsaniz ayarlayin ben hayır demem de. İnan kıymete gecmeyeceksin.Onu bende bilmiyorum elalem ne der diye sanırım gurur meselesi oldu bende. Yoksa memleketler çok uzak benim arkadaslarimin çoğu gelemez. Annemler de memlekette kutlama ve nikahimi gördü. Sanırım düğün yapmayacağım en iyisi bu olacak.
Bende biliyorum kıymetim olmayacak hem banane! İstiyorlarsa düğün kendi memleketleri. Ben ne bilirim adetlerini mekanlarını. Bana saçma geliyor yaniİstiyorsan kendi memleketinde, kendi imkanlarinla küçük bir düğün organize et. Ama eşinin memleketinde düğün organize etme. Biri sorarsa benden bu kadar düğün istiyorsaniz ayarlayin ben hayır demem de. İnan kıymete gecmeyeceksin.
Herkese aynı teşhisi koyduğunuza göre okuduğunuz bölümlerden biri psikoloji değil.Kızım gidip kocanın başının etini yesene benle ne diye uğraşıyorsun! Kötü enerjni hit baskasina dök benden sana hayır gelemz !
Yalnız burda es ailesi değil kaçak dövüşen es de var. Ona da çok annelik yapma. Yapacağını yapmışsın yeter.Bende biliyorum kıymetim olmayacak hem banane! İstiyorlarsa düğün kendi memleketleri. Ben ne bilirim adetlerini mekanlarını. Bana saçma geliyor yani
Evlenen sen, o özel günün assolisti olacak sen, gece kocanla sevişecek sen
Her insan farklıdır. Ben aile ile vakit geçirmeyi çok severim. Düğünden önce hep "orada kaldığım sürede kayınvalidemle vakit geçirir, gezer tozarız, birbirimizi yakından tanırız, acıktık mı bi yere oturur yeriz, parada harcatmam" diye hayaller kuruyordum.. Hiç gocunmadan bayramlarda vs bir bilet alıp eşime "hadi ailene sürpriz yapalım gidelim" derdim.. Öyle bir yapıya sahibim, kendimi tanıyorum.. Her şeye rağmen eşime herzaman "anneni ara bir eksiği gediği var mı sor, annenin babanın gönlünü et derim".. Anneler babalar günlerinde hediyelerini ben seçerim..Eşinizin tüm hayatı boyunca manevi yönden ve maddi yönden yanında olmamışlar mı peki? Yakınlık hissetmemiş mi hiç?
Ben sizi anladım aslında hala aynı fikirdeyim seyahati seviyor olabilirsiniz ama yılda birkaç defa yine oraya gideceğinize görmediğiniz yerlere gitmek isterdiniz bence.
Ben eş ailesi yakın da davransa maddi olarak yığsa da kimsenin aman fazla gelinlik yapayom diyeceğini sanmıyorum.
Sadece arıyorsan içinden gelerek aranır gidince içinden gelerek gidilir.
Ama hadi bir daha gideyim hadi misafiri gelmiş evini temizleyim demez kimse.
Konu sahibin istekleri de istediği şekilde gerçekleşse yine de fazlasını yapmayacak evlendikten sonra şu an ben de gelinlik yapmayacağım dediği şeylerin.
Yani genel bir şey anlattım sizi alıntılayarak
Bence düğüne gerek yok . Bi nikah bitti gitti oh mis .
Hayır tecrübe diyelim. Haftanın 5 günü çalışıyorum, spora gidiyorum yemek yapıyorum bakım yapıyorum arkadaşlarımla buluşuyorum ya da burada kişisel gelişim bölümünde takılıyorum bir şeyler öğreneyim dedim. Derdim olmadan buraya girmiyorum mesela bana ne insanların özel yasamlarindan Allah hepsinin yardımcısı olsun.ama sen masaallah sabahtan beri ıssız ıssız benimle ilgileniyirsun! Git bir kitap oku örgü or yürüyüş yap ne bileyim işe yara! Ama yok sen gel bana kötü enerjini aktar faydasız!Herkese aynı teşhisi koyduğunuza göre okuduğunuz bölümlerden biri psikoloji değil.
Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Bak bizde herşeyi eşimle kendim yaptım. Düğünde takı takıldı bütçelerince. Şimdi aç sor herhangi bir konuda destek ya da hediyeniz olacak mı ben de ona göre düğün organize edeceğim de.
Hiç katkısı olmadigi düşünülen yabancılar da bile nikah sonra yemeği, pastası ödemesi gibi yardımları olur.
Tamamen geri çekilmek olmaz. Aile olmak yahu benim de çorba da bir tuzum olabilir mi demek
Birçok kişinin aksine ailelerin bunları üstlenmesi , en azından yardımcı olması taraftarıyım . Ancak sonradan yaptığınız açıklama hiç hoş olmamış. Burada belli bir kitle kişinin kaldığı zor durumu hiçe sayıp bir de kendileri moral bozuyolar. Konu açan kişileri ezer bir tavırla yorum yapıyorlar kendileri mükemmelmis gibi ama siz de bu durumda üç maymunu oynayın. Bu açıklamayı gereksiz buldumMerhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Düğün masrafı üzerinize kalacaksa hiç sorup sorgulamayın. Yapmazlarsa yapmasınlar, takmazlarsa takmasınlar. Böylece yarın öbür gün sizden bir şey istemeye hakları da olmaz. Eşiniz düğün istiyorsa ailesiyle kendi konuşsun, siz muhatap olmayın. Ailenizden soranlara da bana düğün tarihi soran olmadı, ben de sormuyorum deyip geçin.Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Ben yapmazdım sanırım belki iki aileden de uzak yaşadığımız için yılda bir hafta iki tarafa gidince kafadan iki hafta izin gittiği içindir:)Her insan farklıdır. Ben aile ile vakit geçirmeyi çok severim. Düğünden önce hep "orada kaldığım sürede kayınvalidemle vakit geçirir, gezer tozarız, birbirimizi yakından tanırız, acıktık mı bi yere oturur yeriz, parada harcatmam" diye hayaller kuruyordum.. Hiç gocunmadan bayramlarda vs bir bilet alıp eşime "hadi ailene sürpriz yapalım gidelim" derdim.. Öyle bir yapıya sahibim, kendimi tanıyorum.. Her şeye rağmen eşime herzaman "anneni ara bir eksiği gediği var mı sor, annenin babanın gönlünü et derim".. Anneler babalar günlerinde hediyelerini ben seçerim..
Eşim yıllarca kardeşlerini okutmak zorunda bırakıldığı için kendisi herhangi bir birikim yapamadı, biz nişanlandıktan sonra bile "oğlum düğünün olacak kardeşlerinin giderlerini biz karşılayalım, sen kenarına bir şeyler at" demediler.. Eşim bana ve aileme karşı çok mahcuptu, oğluna değer veren bir aile onu o durumda bırakmazlardı bence.. Not: Kendi durumları müsait, maddi olarak zorda değiller :)
Hay ağzınıza sağlık ! Kim olsa gönül koyar ne bileyim kendimi tanıyorum bizi evlat gibi görmeyen aileleri nasıl baş tacı yapalım ! Normal gider geliriz işteBirçok kişinin aksine ailelerin bunları üstlenmesi , en azından yardımcı olması taraftarıyım . Ancak sonradan yaptığınız açıklama hiç hoş olmamış. Burada belli bir kitle kişinin kaldığı zor durumu hiçe sayıp bir de kendileri moral bozuyolar. Konu açan kişileri ezer bir tavırla yorum yapıyorlar kendileri mükemmelmis gibi ama siz de bu durumda üç maymunu oynayın. Bu açıklamayı gereksiz buldum
ayrıca emin olun, azıcık yardım bile edince gelini köle gören aileler var. Böyle çıkmayacaklarını bilemezsiniz. İki evliliğimde de aileleri karıştırmadım. Sonra da kimse ama biz şunu bunu yaptık demedi, diyemedi. Sonra sizden altınları bile isterler. He buna rağmen hala beklentileri olursa BİZ DÜĞÜN BORCU ÖDÜYORUZ. BEŞ KURUŞUMUZ yok dersiniz.Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !