Eşimin ablası ve kızım

Sizinle iyi gelin görümce olamamıştır belki sizden çekinip yeğenini gelip sevemiyordur ama bence bu kadın yeğenini seviyor .cunku bes yıllarca süren birsey size rağmen bebeğiniz için birsey yapmak istemiş.Gunumuz şartlarına kıyıya TL koyup birikim yapılmaz 10 sene sonra o para üç kuruş olur.Altin yapsa hırsızı var depremi var.Ayrica ölse kalsa o altın ve birikimin sizin kızınıza ait olduğunu ispat etmek gerekiyor.Bankaciysa ona dokunmayacak miktardır.Yegeni için güzellik yapmak istemiş.Esiniz rıza göstermiş konuyu cok büyütmeyin bence eşiniz tarafından ters tepebilir.

Ciddi bir sınır ihlali var ben sizi anladım ve hak verdim. Yapılan bu iyilik ilerde bazı şeylerde söz hakkına sahip olmasına sebep olabilir halanın. Ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun böyle düzenli bir yardımı ister miydim ben de emin olamadım şu an

Bu türler böyle aramaz sormaz, asla bir işin ucundan tutmaz, yardım etmez, evlenirsin ortadan yok olurlar…

Ama yeğenleri olunca ilerde nasıl diyecek halacım ben seni çok seviyorum bak senin için bunu yaptım…

İyi hoş bes işini düşünmüş de, bu ona düşmez ki anne babaya düşer.
Allah aşkına bir yarım parası bile değil yılda çok düşünüyor ise gelir gider, heryıl doğum gününde bir çeyrek takar…

Ama olur mu ya o çeyreği sen kendine harcarsan.

Ciğerlerini bilirim bu türlerin.

Senin kişisel sorununun olup olmaması saygılı olman önemli değil.
Kafaya koydumu kim takar seni.

He bi de arkadaşlarına eşine dostuna yeğenime bes yaptım konuşması yapması gerek.

Ben istemezdim. Sonrasında çocuğa halacım ben sana şunu yaptım bunu yaptim diyecek belki. Kaldı ki annesinin de rızası yok. Benim çocuğum için benim istemediğim ya da eşimin veto ettiği bir şeyi iyilik de olsa kimse yapmamalı. Konu sahibi haklı.

Ben de öyle düşünüyorum, ilk okuduğumda aslında ne güzel bir düşünce dedim ama derin düşününce bariz bir sınır ihlali var. Millet altınını taksın geçsin ya

Size yapılsaydı vaktinde sorun olmayacaktı, hiç üstümüzde hakları olur diye düşünmeyecektiniz. Çocuk için neden öyle düşünüyorsunuz? Çocuğu akrabalarından soğutmayın, dünyanın binbir türlü hali var, yarın size bişey olur, onlar ne kadar az mesafe koşup gelirse o kadar iyi.

Bende gelinim hem de 20 yıllık gelinim. Oğlum var lisede daha.
Kendimi de bu konuda artık eleştiriyorum. Gelinlere yaranılmıyor. Gelseler erkek tarafı hemen rahat vermiyorlar olur, sorsalar karışıyorlar olur.
Böyle şeyler gerçekten karışıklı. Verirseniz alıyorsunuz. Tecrübe ile sabit.

Yaptı ise halası keyfini çıkarın boşverin. Sizin kız kardeşiniz yapmak istese aynı tepkiyi verir misiniz?

Biraz buyutuyorsunuz. Eşinizle aranızı bozmadiklari sürece kapinizin calinmamasi daha güzel. Sizi rahatsiz etmiyorlar işte. Defalarca sizden istemiş siz ertelemissiniz yani karı koca calisip kızınıza 500₺ birikim yapamiyorsaniz biraz sorgulayın kendinizi.

Bir kere şunu söyleyeyim hayatta herkes tek. Özellikle çocuk buyuturken. Benim üç çocuğum var annem dibinde oturuyor. İkizlerin en en en zor zamanlarinda ben kendim hallettim herşeyi gittim bakıcı tuttum. Kardeslerim yine yürüme mesafesi oturuyor ama herkesin kendi telasesi var. İşleri var çalışıyorlar. Kapımı calmadilar diye beklemeyin çünkü öyle bir dünya yok. Hala olarak birşey yapmak istemiş banka islerinin de içindeymiş es geçmek istememiş. Ne güzel de düşünmüş kadın. Bu tavırlar yüzünden çocuklar eş ailesine karşı soğuk oluyorlar. Hem halayım hem de teyze. Ama hala olduğum yegenlerimle malesef daha mesafeliyim ve buna üzülüyorum. Ama yine dediğim gibi herkesin kendi hayatı. Kendi cocuklarima onlar da kendi cocuklarina odaklanıyor. Hayatın normali bu

Hepsini okuyamadım, en son eşin tc vermiş bes açılmış. Her ay ücreti siz yatırın olsun bitsin. Yada hala sonuçta doğum günlerinde hediye almaz bunu yapar ne var ki bunda bu kadar büyütecek?

İyi niyetli gibii ama büyüdüğünde annenden babandan daha çok düşündüm, onlar yapmadı ben yaptım diyebilir mii ? Bilemem. O onun yapısı. Ama dönüp baktığında gene de karlı olan sizsiniz. Sizin kızınız. Boşver açmış bir kere. Eşin de onaylamış zaten. Şimdi bir tepki vermek iyi niyette art niyet aramak gibi olur…

bir de ben daha kücük sonra yaparım demişsiniz ama ben öyle düşünmüyorum. Ben bebeğime doğumundan itibaren gelen bütün paraları, altınları topladım. Bayram harçlıkları, gezerken denk gelip eline verilen 100,200 tlleri her seyi… Hep üstüne katıp 20 şer gram 3 bilezik yaptım. Bebeğin 5 tlsini bile biriktirdim hep. Üstüne ekledim 10 dolar, 20 dolar, bir gram, bir çeyrek ne çıkıyorsa artık. Ama öyle biriktire biriktire 9 ayda 3 bilezik yaptım. Ben şöyle düşünüyorum. Büyüdükçe çocuk kendi parasını bilecek. İstekleri başlayacak. Şunu alalım, bunu alalım, şunu istiyorum, bunu istiyorum diye. Kendini bilmeden, özellikle yenidoğanken gelenleri saklamak bence en güzeli. Şimdi biriktirebiliyorum mesela. Ama birkaç sene sonra ona gelen parayı, ondan alıp birikim yapabilir miyim ? Sanmıyorum. Bence halası o anlamda da güzel düşünmüş. Enazından dönüp baktığında gene cocuğun bir birikimi olmuş olacak

Fazla büyütmüşsünüz. Hala olarak yeğeni için bişeyler yapmak istemiş. Bende Halayım bekarım ileride evlenmezsem yeğenime yatırım yapmayı planlıyorum. bu kadar büyütmenin anlamı yok bence sıze zaten defalarca söylemiş bide babasına söylemiş bunda art nıyet ben göremiyorum.

Anlattıklarınız dışında sorun yoksa ,,çok abartılı bir düşüncedesiniz,,, bence gurur yapılacak bir durum yok, yerinizde olsaydım teşekkür eder ve konuyu kapatırım,

Benim annemde kızıma yatiriyor, durumum olsaydı eğer abim karun kadar zenginde olsa yiğenim icin bende bir sey yapmak ister ve bes fikrini düşünürdüm.
Mesele ihtiyaç değil ki yiğeni için bir şeyler yapabilmek istiyorsa bırakın yapsın bunda ne kötülük var?
Herkes iyi kötü çocuğunun her türlü ihtiyacını ve geleceğini tabiki düşünüyor ama bence halanın düşüncesi garipsenecek değil gayet hoş karşılanacak bir şey.
Bunu çocuğumun üzerinde hakkı olacak diye düşünmeyin zaten hakkım olsun diyede yapmıyordur.
Ben hiç baba tarafımı tanımadim gibi birşey, tanıdıklarımda hayatı bize zehir edenlerdi çok isterdim benide şöyle düşünen biri olmasini.
Maddi olarak degil manevi olarak yaninda hissedilmek mevzu.
Kendi ailesel problemlerinizden çocuğunuzu ayrı tutun.
Sizinle mesafeli olabilirler ama benim görduğum yigeniyle gayetde guzel iliskiler kurmaya hazir bir hala var ortada.
sizin görümceniz olabilir ama çocugunuzun halası aralarinda kan bağı var.

Yazmayi unutmuşum,görümcemde kızıma bes değil ama farklı şeyler yapiyor.
Atiyorum okullar aciliyor cantasini sectirip kendisi aliyor veya okul masraflarina ortak olmak istiyor.
Biz alamadigimizdan değilki, yiğenini sevdiğinden kızım mesela halasınin,dedesinin dayisinin vs aldiği seylerde daha mutlu oluyor.
Bizler alınca cocukda biliyor o bizim mesuliyetimiz yükümlulugumuz ama baskasi alinca hediye olarak algilayip mutlu oluyor.
gorumcemin çocugu oldugunda bende ona yapacagim, yigenimede yapiyorum boyle seyler hakla alakali degil ilgiyle alakali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…