-
- Konu Sahibi annevekizi1
Evet
Evet
Babasının bizzat başvurup açtırması ve katkı paylarının babasının hesabından ya da kredi kartından kesilmesi gerekiyor. Hala ancak her ay babasına ödeme yapabilir, kendisi gidip yeğenine bes açamaz.
Kadın kötü bişey dememiş üslubu gayet güzel sakin olun benceSiz biraz üslubunuza dikkat edip yazar mısınız? Memnun ol, kapat vs. Doğru düzgün soru soruyorum emir verir gibi yazıyorsunuz birkaç yorumdur
Baba uzerinden acip hala kendi odeme yapabilir.Babasının bizzat başvurup açtırması ve katkı paylarının babasının hesabından ya da kredi kartından kesilmesi gerekiyor. Hala ancak her ay babasına ödeme yapabilir, kendisi gidip yeğenine bes açamaz.
Arkadan iş çevirmesi hiç iyi niyetli gözükmüyor. Madem o kadar istiyor koysun kenara para kendi kendine biriktirsin. İleride verir.Çok büyütüyorsun kişisel sorunlarını kızının besnden ayrı tut.
Arkandan iş çevirmemiş sana da sormuş eşine de sormuş.
O da kızının halası. Yeğenine iyi bir şey düşünmüş. Ben olsam düşündüğü için teşekkür ederdim.
Kızın için güzel bir şey 500 tl deme ilerde güzel bir birikim olur üniversiteye başlarken kullanır.
Belki kotu bir gorumce ama iyi bir hala. Benim esimin ailesinden bir allahin kulu ne ilkokula baslayan ogluma bir kursun kalem ne 3,5 ay sonra dogacak bebegime bir corap almadi. Kadin dusunmus ugrasmis yegenine hosluk yapmis. Bunu olumsuz gormek art niyetli geliyor bana.Bi de işin kötüsü ne iyi görümce diyecekmişiz
Gelin/ görümce ilişkisi değil ki bu. Sana yardım eder iyi görümce deriz yeğenine yardım edince iyi görümce demeyiz iyi hala deriz
Olayı çok kişiselleştiriliyor
Arkadan iş çevirmesi hiç iyi niyetli gözükmüyor. Madem o kadar istiyor koysun kenara para kendi kendine biriktirsin. İleride verir.
Hadi canım hiç düşünülmemiştir bu kesin. Bes'de devlet katkısı da oluyor ya hani kadın o yüzden böyle düşünmüş olabilir mi?Arkadan iş çevirmesi hiç iyi niyetli gözükmüyor. Madem o kadar istiyor koysun kenara para kendi kendine biriktirsin. İleride verir.
Seni sevmiyor olabilir ama yeğenine bir şey yapmak istiyor ben bunda sakıncalı bir şey görmüyorumKızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var
Resmen anlaşmazlık çıkarmış kadınla eşi arasında . Benim istemediğim bir şeyi eşime yaptırsa ben iyi niyet aramam. Zaten kadın borcu bıtınce bırıkım yapacakmıs. O zamana kadar koysun kenara. Ailesi hesabı acınca duzenlı olarak oraya gönderir. Benim de 7 tane yeğenim var. Kendi ablam olmasına rağmen işlerine karışmam.Arkadan iş çevirmemiş sormuş kaç kere babasına da sormuş o kabul edince açmış.
Bankacı kadın zaten.
Para biriktirmek tehlikeli oluyor her bakımdan.
Bes de bi de 10 sene sonra devlet katkısı oluyor 20 sene de devlet katkısı oluyor yüzdeleri var. Hatta emekli bile olabilir parayı çekmezse.
Bebek için mantıklı bir sistem.
Kadın 1 yasından sonra borcumuz bitince zaten yapacağız demiş yatırım. Beklesin dediğim o.Hadi canım hiç düşünülmemiştir bu kesin. Bes'de devlet katkısı da oluyor ya hani kadın o yüzden böyle düşünmüş olabilir mi?
Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi
bu yorum biraz sert olmadımı sankiYaranılmaz sizin gibi tiplere.
Hem kapım çalınmadı de
Hem BES isteme.
Cidden yaranılmaz.
bESten çıksın sokak hayvanlarına bağışlasın görümce
Tamam o da yapsın kendi bes hesabını sonrasında.Kadın 1 yasından sonra borcumuz bitince zaten yapacağız demiş yatırım. Beklesin dediğim o.
Tamam o da yapsın kendi bes hesabını sonrasında.
Kızımın 3 tane var
Ne kadar çok o kadar iyi değil mi çocuk için :)
Yeğenim olsa gelinle kardeşimle anlaşamasam bile yeğenime yapmak isterim ben de. Bundan da alınacak bir şey yok, teşekkür de beklemiyordur hala sonuçta ve kendi yeğenine yapıyor bu onların arasında ve çocuğun babası da razı belli ki
bu yorum biraz sert olmadımı sanki
ne sizi ne diger tarafi hic bilmeyen bir insan olarak siz yazdiginiz cumlelerler cok buyuk burunlu bir izlenim veriyorsunuz. Soguk durdugunuz icin gelip gitmiyor olabilirler. Siz soguk durmasaniz bile herkesin hayat gailesi firsat yaratamiyor olabilir. Yigeni icin, icinden gelmis ve kendince hediye vermek istemis. Cocuk sizin cocugunuz olabilir ama bu hediye mevzusu sizden tamamen bagimsiz. Zararsiz. Aksine faydali. Bundan rahatsiz olmus olmak malesef ki sizin kisisel problemlerinizden kaynakli, sizin icinizde.. Siz okuduğunuzu tam anlamadınız galiba.