Eşimin ablası ve kızım

annevekizi1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
46
-45
30
Kızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var

Çok büyütüyorsun kişisel sorunlarını kızının besnden ayrı tut.

Arkandan iş çevirmemiş sana da sormuş eşine de sormuş.

O da kızının halası. Yeğenine iyi bir şey düşünmüş. Ben olsam düşündüğü için teşekkür ederdim.

Kızın için güzel bir şey 500 tl deme ilerde güzel bir birikim olur üniversiteye başlarken kullanır.

Kişisel sorun yok ki. Siz okuduğunuzu tam anlamadınız galiba. Ortada hiçbir sorun yok ama iki üç kere gerek yok dememe ragmen benim haberim olmadan bunu yapıyor diyorum

Kişisel sorun yok ki. Siz okuduğunuzu tam anlamadınız galiba. Ortada hiçbir sorun yok ama iki üç kere gerek yok dememe ragmen benim haberim olmadan bunu yapıyor diyorum

Siz anlamıyorsunuz geçmişte şunu yaptı bunu yaptı diyorsunuz.

Ne güzel yapmış küçük de olsa bir şey. Fena mı olur.

İlerde kızınız için güzel bir birikim olur.

Babası da memnun. Halası da, sen de memnun ol kapat konuyu.

Çocuğunuz olunca sadece size ait bir nesne gibi düşünmekten vazgeçin. Çocuğunuzun yararına olan şeyleri destekleyin.

Hayat bir günlük değil ilerde belki bu bes ona ilaç gibi gelecek.

Siz biraz üslubunuza dikkat edip yazar mısınız? Memnun ol, kapat vs. Doğru düzgün soru soruyorum emir verir gibi yazıyorsunuz birkaç yorumdur

benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi
Dolusunuz diye iyi kötü ayrımsız her yaptıkları batıyor.Zaten evime de gelmiyor, arayıp sormuyor,desteginizi vermiyorsunuz cocuguma da yararınız olmamalı/olamaz mantıgı yanlıs.Hala olarak yegenine güzel birşey düsünmüs.Siz istemiyorsunuz bunu anlarım ama esiniz istemis.

İlk başta okurken ne olcak yeğenine katkıda bulunuyor işte ne güzel diye düşünmüştüm ama ileride bu durumu size karşı kullanacak karakterde bir insansa bencede 5 kuruş bile kabul etmeyin. Ağızlarına laf vermis oluyorsunuz. İlla yeri gelince lafını yapıyorlar. Bizzat kayinvalidem bu karakterde biri ve onların bana 1 tane iyiliğini bile istemiyorum artık ve dikkat ediyorum. Sizinde ne yaşadığınızı bilemem ama bosverin acmasinlar kapınızı az görüşün tatlı olun işte:) keşke benimkini de acmasalar

Ben yapılanda bir kötülük görmüyorum. Kırgınlıklarınızı çocuğunuza yansıtmayın. evet şu an küçük olabilir ama inanın çok hızlı büyüyorlar. çocuklar kalabalık ailelerde sevgiyle büyürse daha sosyal olurlar. Yalnız sorun şu ki 18 yaş altında birine velisi dışında kimse bes de yapamaz hesap da açamaz.

Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı

5 kuruşun lafını edecek biri olsa yardım etmediler diye bozulmaz ya da eve gelmiyor diye bozulmaz.

Babası da velisi ya,o vermiş açtırmış işte.

Babası da velisi ya,o vermiş açtırmış işte.
Babasının bizzat başvurup açtırması ve katkı paylarının babasının hesabından ya da kredi kartından kesilmesi gerekiyor. Hala ancak her ay babasına ödeme yapabilir, kendisi gidip yeğenine bes açamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…