• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin abisine kredi çekmek

yakanızı bırakacak
önceden de yazmıştım ona eşinin çalışmasını önerebilirsin
yan gelip yatmayı sizde bilirsiniz sonuçta değil mi?
evet aynen öyle. eşim de söylüyor, karısı çalışsın benim eşim sabahın köründe evden çıkıp akşam eve geliyor ona kredi çekmek için değil diyor. iş konusu canımı sıktı.
sanki ben onun sayesinde para kazanıyorum. bu işe başlamadan da aynı işi yapıyordum aynı maaşı alıyordum kendisine pay çıkarması iyice moralimizi bozdu.

Hiç canınızı sıkmayın. Kaynınızın bu davranışları,sizin ne kadar doğru
bir karar aldığınızı gösteriyor. Önce eşini fişeklemeye çalışmış senin için
arkadanda ailen olduğunu bilmiyor mu diye?Allahtan eşin senin yanında.
Kredi için bu kadar ısrar olmaz arkadaşım.Çekmek istemiyorsun bitti,ısrara gerek yok.
Velev ki onun sayesinde işe alındın,ne nişana ne düğüne gelmiş. O da ona saysın.
Hiç canınızı sıkmayın bence derin bir nefes alıp kurtulduk, rahatladık gözüyle bakın olaya.
Kafanız rahat mı rahat gerisini boşverin.
evet Allahtan eşim yanımda ben kimseye senin paranı yedirmem dedi ödeyeceğine de garanti vermiyorum o yüzden asla çekmene müsaade etmem dedi.
dediğiniz gibi sabah kalktık eşim derin bi nefes alıp oh dedi kurtulduk yapmamız gerekeni yaptık diyor.

Kocayi aldık diye anasını babasını kardeşlerini de nufusumuza almadık ya

evet aynen öyle. eşim de söylüyor, karısı çalışsın benim eşim sabahın köründe evden çıkıp akşam eve geliyor ona kredi çekmek için değil diyor. iş konusu canımı sıktı.
sanki ben onun sayesinde para kazanıyorum. bu işe başlamadan da aynı işi yapıyordum aynı maaşı alıyordum kendisine pay çıkarması iyice moralimizi bozdu.
oda zaten direncinizi kırmak için yapıyor
benim de eşimle geçen yıl buna benzer bir olay olmuştu
eşimin tamamen iyi niyetinden.. kardeşi borç batağındaydı kafasının dikine gittiği için
bana "fazla maaş alsak her ay kardeşime para gönderirim borçlarını bitirsin diye" dedi
ben dayanamadım tabi "ben 50 kilo halimle işe koşturacağım onun eşi 90 kilo haliyle öğleden sonra ya kadar
evde uyuyacak. sonra ben onun borcunu ödeyeceğim hiiiç kusura bakma" dedim
anında aklı başına geldi.. ennn ama ennn zoruma giden bu oldu sizin konunuzda da
yarın öbürgün eltiniz siz işe giderken konu komşu gezmelerini, öğleye kadar uyuduğunu anlattığında
iyice sinir olurusunuz, üzülürsünüz..

oda zaten direncinizi kırmak için yapıyor
benim de eşimle geçen yıl buna benzer bir olay olmuştu
eşimin tamamen iyi niyetinden.. kardeşi borç batağındaydı kafasının dikine gittiği için
bana "fazla maaş alsak her ay kardeşime para gönderirim borçlarını bitirsin diye" dedi
ben dayanamadım tabi "ben 50 kilo halimle işe koşturacağım onun eşi 90 kilo haliyle öğleden sonra ya kadar
evde uyuyacak. sonra ben onun borcunu ödeyeceğim hiiiç kusura bakma" dedim
anında aklı başına geldi.. ennn ama ennn zoruma giden bu oldu sizin konunuzda da
yarın öbürgün eltiniz siz işe giderken konu komşu gezmelerini, öğleye kadar uyuduğunu anlattığında
iyice sinir olurusunuz, üzülürsünüz..
iyi yapmışsınız.
bana bir de duygu sömürüsü yapıyor dün.
işte bizler böyle günler varız falan filan. kardeşinin düğününe gelmeyen ve tek iğne dahi hayrı olmayan biri kalkıp bana böyle konuşuyor.

Kocayi aldık diye anasını babasını kardeşlerini de nufusumuza almadık ya
borç para mevzunu bir kere kayınpederim yapmıştı evlendiğimiz ilk aylarda.. eşim hemen tepkisini gösterdi.
anlamıyorum insanlar nasıl bu kadar yüzsüz olabiliyor. o kadar zor günümüz oldu kimseye derdimizi bile anlatmadık eşimde bende..

iyi yapmışsınız.
bana bir de duygu sömürüsü yapıyor dün.
işte bizler böyle günler varız falan filan. kardeşinin düğününe gelmeyen ve tek iğne dahi hayrı olmayan biri kalkıp bana böyle konuşuyor.

O kisi sadece ise girmene vesile olmus olabilir ama isi yapan sensin bunun altinda ezilmene gerek yok ,onun bunu kullanmamasi gerekiyor ,demekki kafasinda daha ilk bastan beri senin adina kredi cekme düsüncesi olusmus .Sakin kredi cekme ne Kadar duygu sömürüsü ne Kadar baski yaparsa yapsin ,sen Allahin izniyle o ise girmissin calisiyorsun onun su an hic bir sözü olamaz.Akilli davranip buraya yazmissin ,o borc adina kalir ödeyemedigin Zaman kimseyi ortada bulamazsin,esin bile yardim edemiyebilir.

O kisi sadece ise girmene vesile olmus olabilir ama isi yapan sensin bunun altinda ezilmene gerek yok ,onun bunu kullanmamasi gerekiyor ,demekki kafasinda daha ilk bastan beri senin adina kredi cekme düsüncesi olusmus .Sakin kredi cekme ne Kadar duygu sömürüsü ne Kadar baski yaparsa yapsin ,sen Allahin izniyle o ise girmissin calisiyorsun onun su an hic bir sözü olamaz.Akilli davranip buraya yazmissin ,o borc adina kalir ödeyemedigin Zaman kimseyi ortada bulamazsin,esin bile yardim edemiyebilir.
eşim zaten çalıştığı maaşı krediye ödüyor ev için. doğru yani çeksem o ödemese eşim hiç ödeyemez. hatta eşim diyor ki referans olduğu için komisyon bekledi galiba. ilk işe başladığımda kafasında kurmuş olmalı bu düşünceleri.

eşim zaten çalıştığı maaşı krediye ödüyor ev için. doğru yani çeksem o ödemese eşim hiç ödeyemez. hatta eşim diyor ki referans olduğu için komisyon bekledi galiba. ilk işe başladığımda kafasında kurmuş olmalı bu düşünceleri.

Kafasinda kurmus zemin beklemis sakin kredi cekme ,calisman senin el emegin kimseye hele esinin agbisine kredi cekme sorumlulugun yok ,nasil utanmadan kredi cek diyebiliyor orasi bile tartisilir ,cok zor durumdaysalar esini ise yollayabilir .Esinin üzerine kredi var birde senin üzerine kredi olursa zaten iki kredi zor olur zorlanirsiniz evliliginiz bile zora girer bunlarida mi düsünmüyor o abi ,insan kardesini düsünür ona yada hanimina kredi cektirmeye calismak sorumsuzluk örnegi.

çok iyi yapmışsın herkes ona göre harcasın.isterlerse ömür boyu görüşmesinler için rahat olsun asalak insanlar ve şundan emin ol ödemeyeceklerdi geri parayı

evet mutlaka öyle olmuştur ve bu da geri ödemek gibi niyetleri olmadıgını gösteriyor

mutlu sonla bitmiş helal olsun eşinizide sizede:KK9:

çok iyi yapmışsın herkes ona göre harcasın.isterlerse ömür boyu görüşmesinler için rahat olsun asalak insanlar ve şundan emin ol ödemeyeceklerdi geri parayı
eşim abisine güvenmediği için hayır dedi, bana kalsa düşünürdüm ama emirvaki ve yüzsüz tavırları beni de sinir etti.

bizi yontmak istiyorlar. şimdi ikimizde çalışıyoruz ya dışardan çok rahat bakıyorlar bize. ama evlendiğim günden beri ne çektiğimizi ben bilirim.
yüzsüzlük diz boyu.

eşim abisine güvenmediği için hayır dedi, bana kalsa düşünürdüm ama emirvaki ve yüzsüz tavırları beni de sinir etti.

Sakın ha sakın.Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin derler varsın kötü siz olun.Bir olay anlatayım annem bundan 3 sene önce 7 yıldır bir yerde çalışıyordu kredi çektirmek isteyen kişi aşırı derecede durumları iyi ama mimlenmişler.Anneme söylemişler annemde bana danışmadan çekmiş ki 7 yıldır aile gibiydik.10.000 tl 2 yıllık emekli maaşından çekmiş annemde ev kredisi ödüyor herşey ucu ucuna yani.İnanır mısın her ay o parayı almak için yalvarıyorduk annem işten çıktı sonra telefonlara dahi bakmıyorlardı .O 2 senede emdiğimiz süt burnumdan geldi çünkü o para ödenmese biz ev kredisini ödemeyecektik ve evimiz elimizden gidebilirdi.Kimseye güvenmeyin ve 2 sene bittiğinde annemin kurduğu cümle"mezardan babam çıksa bir daha aslaaa kimseye böyle birşey yapmam demişti.

Sakın ha sakın.Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin derler varsın kötü siz olun.Bir olay anlatayım annem bundan 3 sene önce 7 yıldır bir yerde çalışıyordu kredi çektirmek isteyen kişi aşırı derecede durumları iyi ama mimlenmişler.Anneme söylemişler annemde bana danışmadan çekmiş ki 7 yıldır aile gibiydik.10.000 tl 2 yıllık emekli maaşından çekmiş annemde ev kredisi ödüyor herşey ucu ucuna yani.İnanır mısın her ay o parayı almak için yalvarıyorduk annem işten çıktı sonra telefonlara dahi bakmıyorlardı .O 2 senede emdiğimiz süt burnumdan geldi çünkü o para ödenmese biz ev kredisini ödemeyecektik ve evimiz elimizden gidebilirdi.Kimseye güvenmeyin ve 2 sene bittiğinde annemin kurduğu cümle"mezardan babam çıksa bir daha aslaaa kimseye böyle birşey yapmam demişti.
bu devirde kimseye iyilik yapmayaksın. aslında çevremizde bunun örnekleri o kadar çok var ki.. zaten çekmedim reddettim, umarım bir daha bu konu için beni aramaz.

En basiti kart taksitlerimi geciktirdiğim için bende kredi alamıyorum abi diyebilirdiniz. Malum yetişemiyoruz her şeye. Hatta bende seninle konuşacaktım siz çekip kredi verseniz diye dersen anında geri teperdi hemde arada küslük olmazdı.
Ama böyle insanlarla da küslük olması daha iyi.

Back
X