• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Eltimin maaşını asla dilime dolamıyorum konuyu yazarken durumlarının iyi olduğunu belirttim sadece yoksa kimin ne kadar kazandığı beni hiç alakadar etmiyor hiç bir kıskançlığım da yok. Bizim eksiğimiz yok çok şükür ama mesela evimizde yaptırmak istediğimiz elzem olan şeyler var ve bunları yaptıramıyoruz şuanda

Evde yaptıracağınız şeyler kocanızın annesinin sağlığından daha mı kıymetli? Kocam bana bunu dese geçtim demesini ima etse buz gibi soğurum ya. Ben sizi aslında temelde anladım ama kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz.

Nasıl ifade etmeliyim peki?

Olay net. Siz enayi yerine koyulmaktan rahatsızsınız. Eminim ki farklı yönetilseydi gerçekten kayınbiraderinizin durumunun olmadığını bilseydiniz veya kocanız orta yolu bulmaya çalışsaydı size de fikrinizi sorsaydı bu kadar sinirlenmezdiniz. Evdeki yapılamayan şeyler veya eltinin maaşı vs bunlar sinirlenince ağızdan çıkan mevzuyla hiç ilgisi olmayan şeyler bence. Sizin asıl kırgınlığınız dolayısıyla öfkeniz yoksayılmaktan kaynaklı bence.

Aynen öyle ameliyat olmasın aman banane ne hali varsa görsün demiyorum sağlığın çok önemli olduğunun farkındayım benim derdim abisinin haksızlık yapması. Ötekini kardeşim ödedi bununda ben ödeyeyim demesi gerekirdi. Bunu da lafı gelince söyleyeceğim ama hatta abisine mesaj atmamak için kendimi zor tutuyorum.
Canım senin kusur bulman gereken kişi kesinlikle abisi değil. İlk önce kaynanan sonra da eşine kızmalısın. Yani devlette yapılan bir ameliyatı parası olmadığı halde özelde yaptırmak doğru değil. Özel hastanedeki doktorlar sadrazam torunu değil aynı işi yapıyorlar. Bazen aciliyeti olan ameliyatlar çok uzun süre sonraya kalabiliyor orası ayrı ama zaten acil bir şey olmadığını belirtmişsiniz. Önce kaynanan ayağını yorganına göre uzatsın sonra da esin her şeye atlamayı bıraksın. Belki tek suçsuz kaynın bile olabilir bu konuda.

Canım senin kusur bulman gereken kişi kesinlikle abisi değil. İlk önce kaynanan sonra da eşine kızmalısın. Yani devlette yapılan bir ameliyatı parası olmadığı halde özelde yaptırmak doğru değil. Özel hastanedeki doktorlar sadrazam torunu değil aynı işi yapıyorlar. Bazen aciliyeti olan ameliyatlar çok uzun süre sonraya kalabiliyor orası ayrı ama zaten acil bir şey olmadığını belirtmişsiniz. Önce kaynanan ayağını yorganına göre uzatsın sonra da esin her şeye atlamayı bıraksın. Belki tek suçsuz kaynın bile olabilir bu konuda.

Kayınvalide canıyla ilgili bir konuda en iyisini düşündüğü şeyi isteyebilir bence. Tek suçlu eşini ötekileştiren koca ve kardeşinin huyunu bilip bunu kullanan kayınbirader.

Kayınvalide canıyla ilgili bir konuda en iyisini düşündüğü şeyi isteyebilir bence. Tek suçlu eşini ötekileştiren koca ve kardeşinin huyunu bilip bunu kullanan kayınbirader.
Canım devlet hastanesinde kaşı yapayım derken gözü çıkartmıyorlar. Çok başarılı doktorlar var. Belli ki özel muamele istemiş kendisi. Gerek yok yani. Ben şahsen param yoksa özele gitmem niye gideyim? Herkes para mı basıyor ki benim ameliyatımı ödesin.

Canım devlet hastanesinde kaşı yapayım derken gözü çıkartmıyorlar. Çok başarılı doktorlar var. Belli ki özel muamele istemiş kendisi. Gerek yok yani. Ben şahsen param yoksa özele gitmem niye gideyim? Herkes para mı basıyor ki benim ameliyatımı ödesin.

Doktor olarak haklısınız da ortam olarak aynı değil. Yani bende doğum mevzusundan bildiğim kadarıyla konuşuyorum gerçi belki araştırılıp bulunabilir istenilen şartlarda biryer.

Benim eşimin ailesi maalesef böyle,kayınvalidem zaten çok evhamlı sözde kendi dediğine göre o devlete gitmek istemiş ama oğulları istememiş e abisinde madem para yok böyle bir şeyi nasıl isteyebiliyor o zaman kardeşine güvenerek mi?

Zaten burda sinirlendiğim 2 şey var: 1.si eşimin daha bana sormadan telefonda olur olur hallederiz demesi.2.si abisinin diğerinin tüm masrafını bize ödetip bunda da yarısını istemesi o zaman bunu da sen öde. Nasıl çıkıcam bu işin içinden hiç bilmiyorum

Zaten burda sinirlendiğim 2 şey var: 1.si eşimin daha bana sormadan telefonda olur olur hallederiz demesi.2.si abisinin diğerinin tüm masrafını bize ödetip bunda da yarısını istemesi o zaman bunu da sen öde. Nasıl çıkıcam bu işin içinden hiç bilmiyorum

Bence çıkamayacaksınız. Kocanız kafaya koymuş, kendince kendisini haklı görmüş. Siz çalışıyor musunuz? Ben olsam böylesine yoksayılsam o eve artık 1 kuruş fazladan vermem.

Olay net. Siz enayi yerine koyulmaktan rahatsızsınız. Eminim ki farklı yönetilseydi gerçekten kayınbiraderinizin durumunun olmadığını bilseydiniz veya kocanız orta yolu bulmaya çalışsaydı size de fikrinizi sorsaydı bu kadar sinirlenmezdiniz. Evdeki yapılamayan şeyler veya eltinin maaşı vs bunlar sinirlenince ağızdan çıkan mevzuyla hiç ilgisi olmayan şeyler bence. Sizin asıl kırgınlığınız dolayısıyla öfkeniz yoksayılmaktan kaynaklı bence.
Aynen öyle. Eğer gerçekten abisinin durumu olmadığını bilsem buna inansam hiç sorun yok kadını öyle bırakacak değiliz tabi ki de tedavi ettireceğiz. Ama inanmıyorum. Ve bana danışmadan böyle büyük miktarlarda kararı kendi alması beni rahatsız ediyor.

Doktor olarak haklısınız da ortam olarak aynı değil. Yani bende doğum mevzusundan bildiğim kadarıyla konuşuyorum gerçi belki araştırılıp bulunabilir istenilen şartlarda biryer.
Öyle ama paran yoksa mecbursun. Evlatların da olsa kimse senin keyfine göre hareket edemez. Ha cidden acil bir durum olur devlette ameliyat için geç gün verirler ya da çocukları kendi teklif eder o ayrı. Ben yine de kaynanayı hatalı buldum.

Ben sizi anladım açıkçası . Eltinin ne kadar kazandığını da elti ödesin anlamında değil de durumumuz yok demelerine karşın söylediğinizi düşündüm. Yani sonuçta eve bu kadar para giriyor kayınbirader neden durumum yok diyor düşüncesi. Ben açıkçası size hak vermedim diyemem. Yani sen yarısını ben yarısını diyen kardeşin de gerçekten yokluktan dediğini düşünmüyorum hesap kitap yapmış işte belli ki.

Bence çıkamayacaksınız. Kocanız kafaya koymuş, kendince kendisini haklı görmüş. Siz çalışıyor musunuz? Ben olsam böylesine yoksayılsam o eve artık 1 kuruş fazladan vermem.
Çalışıyorum ve gerekmedikçe eve destek olmamı beklemiyor eşim zaten aldığım maaş onunkinin yarısından bile az. Çocuğumuzla ilgili ihtiyaçlar olursa alırım arada market alışverişi vs zaten fazlasını yapamam

Çalışıyorum ve gerekmedikçe eve destek olmamı beklemiyor eşim zaten aldığım maaş onunkinin yarısından bile az. Çocuğumuzla ilgili ihtiyaçlar olursa alırım arada market alışverişi vs zaten fazlasını yapamam

O zaman eşiniz para ayrımı yapıyor. Ben kazanıyorum, sizi geçindiriyorum gerisi beni ilgilendirir moduna girmiş. Çok sinir bozucu bu tavır karşısında çok haklısınız böyle hissetmekte ama abisini vs karıştırıp, mesaj atıp yüz göz olmayın zira bu yapıdaki bir adam sizi anlamaz

Benim eşimin ailesi maalesef böyle,kayınvalidem zaten çok evhamlı sözde kendi dediğine göre o devlete gitmek istemiş ama oğulları istememiş e abisinde madem para yok böyle bir şeyi nasıl isteyebiliyor o zaman kardeşine güvenerek mi?
E yani. Dediğim gibi ben kayinvalidenizi suçlu buldum. Eşinizi bilemem de kaynınızın böyle bir şey diyeceğini sanmam çünkü her türlü elini taşın altına koyması gerekecek. Dediğiniz gibi biriyse küçük bir miktar için dahi gözü korkardı diye düşünüyorum.
Bence bu sefer de büyüklük sizde kalsın sağlık deyip teselli edin kendinizi, bu durum tekrarlarsa başka bir formül düşünürsünüz. Eşiniz biraz serbest hareket ediyor anlaşılan, kendinizi yıpratmaya gerek yok. Ama bu durumu onunla paylaşın en azından sizin de fikrinizi alması gerektiğinin altını çizin.

Konu sahibi bence siz haklısınız. Yani zaten barınma giderini karşılıyorsunuz. İlk ameliyatı da yaptırmışsınız. Artık kayın biraderin sizden istememesi gerekiyor.
Hadi o istedi, eşiniz şu an durumum müsait değil demeliydi.
Ama bu bir kuraldır, bir tarafa yüklenilir.
Bahsettiğiniz ameliyatları da biliyorum annemden. Gayet de devlette sürekli yapılan sıradan ameliyatlar. Öyle aman da şu hocanın yapması lazım, çok kritik vs durumlar değil. Ya kayinbiraderiniz ödesin ya da devlete gitsinler.

Back