• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin abisi = gorumcem.

Hemen konuya gireceğim.
Eşimle evlendigimizden beri abisi ailesi maddi olarak hep bekledi. Ve ben buna bi sekilde hep engel oldum. Eşime ev aldirdim o yetmedi pahali araba aldirdim vs. Anlayacağınız dışarıya pek veremeyecek duruma bilerek soktum bizi. Arada ufak yardimlari saymiyorum .Bende çalıştığım için odeyebildik. Neyse bizim bebeğimiz olduğundan beri sıkıntılarımız var . Aldatma siddet vs yok. Ama esim sinirli ve ben buna cok geriliyorum . 2 ay once Boşanma konusu dillendi şu an 2 tarafta kafa dinliyor. Köprüden önceki son çıkış yani. 1 buçuk yaşında bebeğim var. Babasina asiri duskun.
Bu yuzden takildim bende. Siddet aldatma olsa aninda cekip giderim ama yok. Hep sinir.
Neyse bu söz konusu abiye hiç maddi yardım gitmedi ve abi bu aramızin açıklığıni fırsat edinip iyice eşimi bana karşı doldurdu. Boşa boşa diye basının etini yedi. Kendisi esnaf ve batti . Daha once de 3 kere batmis esim bekarken maddi olarak onu hep ayaga kaldirmis. Su an tabi yapamiyor. Bu abinin Tek amacı eşimi bizden alıp resmen sağmak. Evi olduğunu biliyor. Bi kere keşke satsan bana bi el atsan dedigini duydum telde konusurken. Eşim bu kaçıncı dedi . Ama adam da utanma kalmamış.
Sürekli annelerinin ne fedakâr olduğunu vs sosyal medyada saçma span resimlerle ima edip işte eşime memlekete gel boşa kariyi gel ne güzel olur mesajları veriyor.
Eşime gelince eşim kızıni bırakıp gitmek istemiyor. Ama abisi sürekli oradan cekistirip arayip duruyor.
Az önce yine sosyal medyada eşimin fotosunu paylaşıp altına analariyla ilgili bişeyler yazmış. Yani sinirim bozuldu . Ben kendisiyle muhatap değilim. Onu aramadim diye beynimi sonra eşimin beynini yedi. Eşim de battı morali bozuk boşver saracak yer arıyor dedi.
Sonra bu da tek deGil zamanında ortak aldığımız bir arsa vardı. Biz onu geri verdik . Payimizi alıp. Şimdi eşime sürekli işte çok büyük mal kacirdin vs diyor. Halbuki o arsa ile ilgili hangi emlakci ile konustuysam 5 para etmez dedi. Hala da satilamadi zaten. Ama Abi kisisine sorsan eşim bana uyarak hayatının hatasını yaptı.
Neyse sizce ne yapmalıyım . Bu adama bende cevap vermeli miyim ima yoluyla. Kaynanadan beter resmen ya. Hayır kendi derdine düşeceğine bana sardı . Anlayacağınız adam hiç durmuyör başka bir ilden taaa buraya benimle ilgili eşimi doldurup duruyor alttan alttan.
Hayır yani boşandigim an zil takip oynayacak çünkü eşim onlara onun çocuklarına çalışacak artık. Biz de bi kosede kalacagiz. Acaip sinir oldum ya.
Bu arada bu abi bende sosyal medya da engelli. Engelledim artık dayanamadım yani.

şu aşamada abiyle sakın muhatap olmayın. birinci önceliğiniz eşinizle aranızdaki samimiyeti artırmak olsun. ikinizin arasındaki uzaklaşmayı bir nebze de olsa tamir etmeye çalışın, olumlu hareketlerinize eşiniz de sizi seviyorsa zamanla olumlu hareketlerle cevap verecektir zaten. abi konusunda ise maalesef zamanla eşinizi alttan alta işleyerek hareket etmeniz gerekiyor. tıpkı abinin yaptığı gibi... ne yazık ki sizde kendinizi ailenizi çocuğunuzu düşünmek zorundasınız.

şu aşamada abiyle sakın muhatap olmayın. birinci önceliğiniz eşinizle aranızdaki samimiyeti artırmak olsun. ikinizin arasındaki uzaklaşmayı bir nebze de olsa tamir etmeye çalışın, olumlu hareketlerinize eşiniz de sizi seviyorsa zamanla olumlu hareketlerle cevap verecektir zaten. abi konusunda ise maalesef zamanla eşinizi alttan alta işleyerek hareket etmeniz gerekiyor. tıpkı abinin yaptığı gibi... ne yazık ki sizde kendinizi ailenizi çocuğunuzu düşünmek zorundasınız.
Peki nasıl islemeliyim alttan alttan
Yani direk abin böyle böyle planlar içinde desem asla kabul etmez
Ben kötü oldugumla kalırım. Abiyi mi kotulemeliyim bilmiyorum ki .
Şu an acıyor abisine herseyini kaybetti diye

Eşim asla muhatap olmamı istemez abisiyle.
Sen Karışma der.
Terapiste gitme konusu gündemde.
Sicak bakıyor. Ama ya basaramazsak .
Hayal kırıklığı istemiyorum artık.
Diğer konuda çok haklısınız.
Benim çocuğumun rizkini kendi çocuklarına yedirmek tek amacı.
Eşim onun çocuğuna babalık yapsın istiyor.
Benim çocuğum adamın zerre kadar umrunda değil. Biz ne hale gelmisiz kızım babasız kalmış adamın zerre kadar umrunda değil.
Tek düşündüğü o düştüğü cukurdan eşimi heba edip cikabilmek
O zaman cevabı esınız vermelı. Cocugu one surerek hırcınlıgını azaltın. Babam cok aksı bır ınsandı. Adamın hastasıydım cok duskundu bana. Benım yanımda daha sakin olurdu. Bır cok kavgayı dovüşü engelledıgımı bılırım. Çocugun korktugunu psıkolojısının bozuldugunu gece uyuyamadıgını sayıkladıgını uykuda agladıgını mutsuz davranıslarının oldugunu (aranızdakı sıkıntılar sonrası) soyleyın. Sız soylemesenız de emın olun 1 bucuk yaşındakı cocuk algılayabılecek kadar buyumus oluyor kelımelerınızın hakaretlerınızın anlamını bılemez ama üslubu aradakı sıkıntıyı algılar.

Ama çok kırıcı sozler sarf edildi inanin..
unutamiyorum
Mecbur unutacaksın. Yoksa bir başına çocuk büyütmek, bir başına ayakta kalma savaşı vermek sana daha unutamayacağın tecrübeler yaşatır. El sözü için yuva mı dağıtılır. Yok sütmüş yok fışkırmışmış. 20 sene sonra kendine gülersin bu sözden yuvamı yıkmaya çalıştım diye. Adamın kötü bi niyeti olsa terapisti kabul etmez. Demek o da pişman

Yazını okurken ana biri beni anlatıyor dedim okadar benzer...benim kaynım bekar ama kırk kaynanaya bedel o denli bi manyak yapacak hiçbirşey yok İnan bana çünkü sen istediğin kadar fişekle alttan alttan bir an geliyor abim kardeşim diyor senin anlattığının işe yaramadığını görüyorsun biz kötülük yapmıyoruz kardeş abi dahi olsa birinin eşşek yerine konulmasını engellemeye çalışıyoruz mağlesef başarılı olmamız çok ama çok zor ben çok denedim her yolu denedim en ufak birşey de affetti ben de pes ettim akışına bıraktım rabbim hakkından gelsin ben genleşiyorum diyodum artık sen de öyle yap

Peki nasıl islemeliyim alttan alttan
Yani direk abin böyle böyle planlar içinde desem asla kabul etmez
Ben kötü oldugumla kalırım. Abiyi mi kotulemeliyim bilmiyorum ki .
Şu an acıyor abisine herseyini kaybetti diye

hayır abiyi kötüyemeyeceksiniz. zıtlaşmayacaksınız. mesela abin de çok zor durumda çok iyi anlıyorum üzülüyorum ama ticaretten anlamıyor mu ne :) onca emlakçının dediğinin tersini düşünüyor. kesin iyi niyetli tabii ama biz de mecbur mantığı elden bırakmıcaz tarzında.

Hemen konuya gireceğim.
Eşimle evlendigimizden beri abisi ailesi maddi olarak hep bekledi. Ve ben buna bi sekilde hep engel oldum. Eşime ev aldirdim o yetmedi pahali araba aldirdim vs. Anlayacağınız dışarıya pek veremeyecek duruma bilerek soktum bizi. Arada ufak yardimlari saymiyorum .Bende çalıştığım için odeyebildik. Neyse bizim bebeğimiz olduğundan beri sıkıntılarımız var . Aldatma siddet vs yok. Ama esim sinirli ve ben buna cok geriliyorum . 2 ay once Boşanma konusu dillendi şu an 2 tarafta kafa dinliyor. Köprüden önceki son çıkış yani. 1 buçuk yaşında bebeğim var. Babasina asiri duskun.
Bu yuzden takildim bende. Siddet aldatma olsa aninda cekip giderim ama yok. Hep sinir.
Neyse bu söz konusu abiye hiç maddi yardım gitmedi ve abi bu aramızin açıklığıni fırsat edinip iyice eşimi bana karşı doldurdu. Boşa boşa diye basının etini yedi. Kendisi esnaf ve batti . Daha once de 3 kere batmis esim bekarken maddi olarak onu hep ayaga kaldirmis. Su an tabi yapamiyor. Bu abinin Tek amacı eşimi bizden alıp resmen sağmak. Evi olduğunu biliyor. Bi kere keşke satsan bana bi el atsan dedigini duydum telde konusurken. Eşim bu kaçıncı dedi . Ama adam da utanma kalmamış.
Sürekli annelerinin ne fedakâr olduğunu vs sosyal medyada saçma span resimlerle ima edip işte eşime memlekete gel boşa kariyi gel ne güzel olur mesajları veriyor.
Eşime gelince eşim kızıni bırakıp gitmek istemiyor. Ama abisi sürekli oradan cekistirip arayip duruyor.
Az önce yine sosyal medyada eşimin fotosunu paylaşıp altına analariyla ilgili bişeyler yazmış. Yani sinirim bozuldu . Ben kendisiyle muhatap değilim. Onu aramadim diye beynimi sonra eşimin beynini yedi. Eşim de battı morali bozuk boşver saracak yer arıyor dedi.
Sonra bu da tek deGil zamanında ortak aldığımız bir arsa vardı. Biz onu geri verdik . Payimizi alıp. Şimdi eşime sürekli işte çok büyük mal kacirdin vs diyor. Halbuki o arsa ile ilgili hangi emlakci ile konustuysam 5 para etmez dedi. Hala da satilamadi zaten. Ama Abi kisisine sorsan eşim bana uyarak hayatının hatasını yaptı.
Neyse sizce ne yapmalıyım . Bu adama bende cevap vermeli miyim ima yoluyla. Kaynanadan beter resmen ya. Hayır kendi derdine düşeceğine bana sardı . Anlayacağınız adam hiç durmuyör başka bir ilden taaa buraya benimle ilgili eşimi doldurup duruyor alttan alttan.
Hayır yani boşandigim an zil takip oynayacak çünkü eşim onlara onun çocuklarına çalışacak artık. Biz de bi kosede kalacagiz. Acaip sinir oldum ya.
Bu arada bu abi bende sosyal medya da engelli. Engelledim artık dayanamadım yani.
Yuh ya yuh bu insanlarda Allah korkusu kalmamış. Ya bi insan kendi çıkarları için nasıl bu kadar şeytanlaşıp yuva dağıtmayı göze alabilir aklım mantığım almıyor. Üstelik yuvasını dağıtmaya çalıştığı kişi kardeşi ya. Allah yardımcınız olsun Rabbim fırsat vermesin böylelerine.
Size söyleyebileceğim tek şey lütfen o adamın ekmeğine yağ sürmeyin yuvanıza sahip çıkın. Eşinizin sinirli oluşu bu anlattıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Yanında olun , sürekli bu konuları açıp daha da sinirlerini bozmayın bence eşiniz zaten herşeyin farkında. Siz destek olursanız onu sevdiğinizi hissettirirseniz mutlu huzurlu bir aile ortamı yaratırsanız eşinizin stresini de büyük ölçüde azaltırsınız.

Mecbur unutacaksın. Yoksa bir başına çocuk büyütmek, bir başına ayakta kalma savaşı vermek sana daha unutamayacağın tecrübeler yaşatır. El sözü için yuva mı dağıtılır. Yok sütmüş yok fışkırmışmış. 20 sene sonra kendine gülersin bu sözden yuvamı yıkmaya çalıştım diye. Adamın kötü bi niyeti olsa terapisti kabul etmez. Demek o da pişman
Eşim " Ben yuvami yıkmaya meraklı değilim " diyor.
Lohusa depresyonu geçirdim. Çok kilo aldım sut olsun diye. Oldu sonunda gerçekten . Ama ne psikolojim kaldı ne fizik :)
Diyetisyene gidip eski halime dönmeyi düşünüyorum. Kaybettiğim herseyi geri alabilir miyim. Umut doğdu içime.
Unutulur.mu bu kavgalar
Bu sözler ..
Belkide unutulur.
İnsanlar hayatlarına nasıl devam ederler ki hiçbişey unutulmasa ..
Belkide geri almalıyım
Eski görüntümu , eski mutlulugumu, eşimi..

Eşim " Ben yuvami yıkmaya meraklı değilim " diyor.
Lohusa depresyonu geçirdim. Çok kilo aldım sut olsun diye. Oldu sonunda gerçekten . Ama ne psikolojim kaldı ne fizik :)
Diyetisyene gidip eski halime dönmeyi düşünüyorum. Kaybettiğim herseyi geri alabilir miyim. Umut doğdu içime.
Unutulur.mu bu kavgalar
Bu sözler ..
Belkide unutulur.
İnsanlar hayatlarına nasıl devam ederler ki hiçbişey unutulmasa ..
Belkide geri almalıyım
Eski görüntümu , eski mutlulugumu, eşimi..

diyetisyene gidin, spora başlayın. çocuk doğurmuşunuz büyütüyorsunuz. kolay değil. sizin de sinirleriniz yıpranmış olabilir. kendnize zaman ayırın mümkün olduğunca. sizin psikolojiniz düzeldikçe evliliğinizde de olumlu gelişme olur.

Lohusalık anları beş cinnet gücünde olduğundan o anlardaki kırgınlıklarda aynı güçte oluyor. Eşinizin sarf ettiği sözleri bilmediğim için net yorum yapamıyorum ama inanın şöyle bir bakınca lohusa çevresi de az çekmiyor.
Sadece anlatımınıza bakarak söylüyorum; evliliğinizden vazgeçmeyecek gibi görünüyorsunuz. Geçmeyin de. Belki çift terapisi o kadar iyi gelecek ki siz bile şaşıŕacaksiniz. Tez elden şansınızı deneyin.
Görümbiraderinize gelince; evlerden ırak!

Eşinize kızmıştım abisini konuşturuyor diye ama mesajları okudum .

Halledilebilecek mevzular için yuvanızi yıkmayın bi silkelenin toparlanın yapabilirsiniz .

Düşman sevindirmeyin yok yere . Arkadaşlar da yazmışlar eşinizi her türlü tarafınıza çekebilirsiniz siz yeter ki isteyin .
Bazen hayatın biz kadınlara getirisi diye düşünüyorum politik davranacaksın bitti gitti .

Hemen konuya gireceğim.

Sinir kalici degil cozulebilir bir sorun. Ben anlattiklarinizdan evliliginizde bir problem goremedim.

Evliliginize 3.kisileri karistirmayin. Ve esini yalniz birakma. Barisin ama tek bir sartla o da tedavi olsun.. bende cok sinirli bir insandim yapim bu saniyordum ama tsh hormonum yuksekmis ve asiri sinirli halimden eser kalmadi diyebilirim.

Esinde bunu atlatabilir. Evinizi arabanizi yedirmeyin baskalarina.. bazen erkekler sıg dusunuyor ama genis dusunen birine ihtiyaci var oda sizsiniz.

Sakın boşanmayın.. bu malı yapana kadar kim bilir ne kadar fedakarlık yaptınız.. abisi mi yesim evladınızın rızkını.. eşinizle aranızdaki problemleri çözün ve empati yapmasını sağlayın.. mesela bi daha boşanmasını ima ederse abisi de ki benim abim senden boşanmamı istese yuvamı yıkmam için beni teşvik etse sence abim iyi niyetli midir de.. inş mutlu olursun..

Boşanırsanız pişman olursunuz gibi geliyor. Kendi elinizle eşinizi sömürmelerine fırsat vermeyin. Mesafe koyun şu abi bozuntusu ile araniza. Eşinizi de alttan alttan işleyin. Adamla ciddi bir sorununuz yok aslında. Sorun ailesi.

Kızınızın rizkini kaptirmak istemiyorsaniz esinizi tekrar yaniniza cekin politik olun. Sonucta ciddi bir olay yasamamissiniz. Zor doneminizde esinix anlamamis sadece. Ama bakin aç sirtlanlar bekliyor bitse de evlilik yesek diye. Kiziniz icin yapin bunu.

Back