• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi tanımakta güçlük çekiyorum.Akıl verin lütfen.

Anlattıklarına üzüldüm ama sana değil adama üzüldüm.. evlenmeden öncesi ve sonrasını birbirine karıştırma.. kimse evlenmeden önce gördüğü ilgiyi evlenince bulamaz cünkü sen artık ona aitsindir..ne kdr anlayışlı ve kibar davranmış.. farkında değilsin mutemelen ama birçok erkek bu durumda neler yapardı.. senin eşin bence bulunması ender olan erkeklerden ve sana deli gibi aşık bundan da eminim yoksa hiç bir erkek senin bu sacma kaprislerine katlanmazdı.. sen bu tavırlarına devam edersen eşininde bir sınırı vardır muhakak ve sen o sınırı aşarsan bu kadar anlayışlı davranmaz haberin olsun.. ayrıca onu yanlız bırakarak nette takılmasına sebep oluyorsun.. bi gün pcyi acınca kadınlarla yazıştığını görünce yaptığının ne kdr yanlış olduğunu anlarsın..

ayy egem ömürsün vallahi baska topiclerde de görüyorum seni de yorumlarını severek okuyorum ya :D

teşekkür ederim canım.konuları okudukça kendimin ve oğullarımın geleceğinden korkuyorum:50:

...
Derdi olmayan dert doğururmuş, derdim olsun diye...
belki incineceksiniz bu yorumuma.. ama tecrübesizliğinizden kaynaklanıyor, aslında çok anlayışlı ve ilgili bir eşi, nazınizla bu şekilde görmeniz...
İlgisiz ve anlayışsız eş çok daha farklı bir şey oluyor..

"Rahatsızlığım var, çok ağlayınca bayılıyorum"

Nörolojik bir rahatsızlık mı? Allah korusun kalp ile mi ilgili..?
Ne kadar sürüyor? Ayıldığınız vakit, tartışmalara kaldığınız yerden devam edebiliyor musunuz? yoksa eşinizin ilgisi yeterli geliyor mu? Zira bayılmalarınız eşinizin gözünde neden önemini yitirdi?
Kendinize saygınız açısından acilen tedavinizi ve teşhisini yaptırmanız gerekir.. Bu zayıflık, evliliğin ilerleyen dönemlerinde sizi daha güç durumlara ve karşılanması zor duygusal baskılara sokacaktır... Her ne kadar 5 saatlik kesintisiz ağlamanızdan sonra başınıza bu nöbetin gelmemesi, bende rahatsızlığınızın inşallah bir parça düzene girdiği yönünde etki bıraktıysa da, lütfen önemseyin.. Allah korusun...

Sizinle ilgisi yok, ancak yine de daha çok bayanların başına gelen bir rahatsızlık konusunda, izniniz olursa arkadaşlarımı da bu vesileyle bilgilendirmek isterim.
En kısa zamanda evliliğinizde daha mutlu zamanlar ve sağlıklı günler dilerim,

PSİKOLOJİK BAYILMA
Psikolojik nedenlere bağlı bayılmalar daha çok kadınlarda ortaya çıkmaktadır. Bayılmanın şekli, meydana geldiği yer, kişilik yapısı, etkilenilen olay ve stres düzeyi psikolojik bayılmalarda çok önemlidir.
Hangi kişilik yapılarında ve durumlarda psikolojik bayılmalar daha sık görülür?
Hassas, çabuk alınan ve kırılan,
Başkalarının kendisi hakkındaki değerlendirmelerine çok önem veren,
Duygu ve düşüncelerini yeterince dışarıya yansıtamayan,
Başkalarının kendisini anlamasını ve değer vermesini bekleyen,
Arzularını ve isteklerini sürekli bastıran ve kendisini kısıtlayan,
Çevreden aşırı ilgi ve sevgi bekleyen,
Mental kapasitesi sınırlı olan,
Cinselliği yeterince yaşayamayan,
Olaylara ve streslere karşı yeterli direnci gösteremeyen, yani streslerle başa çıkamayan insanlarda psikolojik kökenli bayılmalar daha fazla görülmektedir.

Tabiî ki, bu kişilik özelliklerinin bir kısmı kalıtımsal yolla geçerken, bir kısmı da yaşanılan çevrenin, ülkenin kültürel normlarıyla oluşmaktadır. Psikolojik bayılmaların kadınlarda daha fazla görülmesi, kadının biyolojik özelliklerinin yanı sıra ağırlıklı olarak toplumsal açıdan bastırılmışlığıyla da ilintilidir.
Diğer yollardan sorunlarını çözemeyen ve sürekli çatışma anksiyete yaşayan kadın, bayılarak hem geçici olarak anksiyetesini (bunaltısını) çözer, hem de diğer zamanlarda göremediği ilgi ve sevgiyi bayılma vesilesiyle üzerine toplar. Nitekim normal zamanda ilgi göstermeyen yakınları bile bayılma nöbeti olunca büyük bir panikle hastayı hastane acillerine yetiştirmeye çalışırlar.

Kaynak : Depam

Son düzenleme:
Kusura bakma ama o bir koca, evin direği; stres hamuru değil. Hiç birimiz de bulunmaz hint kumaşı değiliz. Böyle mızmızlıklar sevgiliyken aşkın o ilk ateşiyle bir nebze çekilir. Adam da çekivermiş, tek suçu bu. Halbuki senin nazını cazını çekene kadar baştan restini çekseymiş de sen bu işlerin böyle yürümeyeceğini anlasaymışsın keşke...

Evli bir kadın, bir anne adayı olarak güçlü olman gerekir, makul olman, sabırlı, anlayışlı olman, bir eş olarak dik durman, kocanı gereksiz kaprisle yıpratacağın yerde onu desteklemen ona dayanacak bir omuz olman gerekir, yuvanızı çekip çevirmen gerekir. Çocuk gibi dudağını büzüp sabaha kadar sızım sızım ağlayıp yatağı terkedip sonra da vay neden çok ısrar etmiyor artık diye beklemen gerçekten vahim... Gerçekten.

O ne öyle, mesele ne yani? Kul köle olmaması mı? Hiç bir zaman değildi ki zaten. Yüzleş bununla. Hiç birimizin eşi de kul köle değildir yani. Öyleymiş gibi yaparız hepimiz. Gönlümüz olsun diye, sevdiklerimiz için ufak tefek nazlara katlanırız. Ama herşeyin bir sınırı vardır. Birkaç ay daha yap sen bu yaptıklarını, bak nasıl boşanma lafları uçuşuyor havada sen asıl şoku o zaman gör. İşte asıl o zaman ben o eski adamı geri istiyorum, bu kim dersin. Çünkü her insanın bir sınırı vardır, sen eşini o patlama noktasına ellerinle götürüyorsun. Hiç kimse kimsenin kulu kölesi olamaz şu hayatta. Kapris yapıyorsan karşılığını alırsın; eşin çok sabırlıymış. Hemen psikoloğa git, tedavilerini ol, evliliğini çok geç olmadan kurtar bence. Bu kadar basit değil.

Kusura bakma ama o bir koca, evin direği; stres hamuru değil. Hiç birimiz de bulunmaz hint kumaşı değiliz. Böyle mızmızlıklar sevgiliyken aşkın o ilk ateşiyle bir nebze çekilir. Adam da çekivermiş, tek suçu bu. Halbuki senin nazını cazını çekene kadar baştan restini çekseymiş de sen bu işlerin böyle yürümeyeceğini anlasaymışsın keşke...

Evli bir kadın, bir anne adayı olarak güçlü olman gerekir, makul olman, sabırlı, anlayışlı olman, bir eş olarak dik durman, kocanı gereksiz kaprisle yıpratacağın yerde onu desteklemen ona dayanacak bir omuz olman gerekir, yuvanızı çekip çevirmen gerekir. Çocuk gibi dudağını büzüp sabaha kadar sızım sızım ağlayıp yatağı terkedip sonra da vay neden çok ısrar etmiyor artık diye beklemen gerçekten vahim... Gerçekten.

O ne öyle, mesele ne yani? Kul köle olmaması mı? Hiç bir zaman değildi ki zaten. Yüzleş bununla. Hiç birimizin eşi de kul köle değildir yani. Öyleymiş gibi yaparız hepimiz. Gönlümüz olsun diye, sevdiklerimiz için ufak tefek nazlara katlanırız. Ama herşeyin bir sınırı vardır. Birkaç ay daha yap sen bu yaptıklarını, bak nasıl boşanma lafları uçuşuyor havada sen asıl şoku o zaman gör. İşte asıl o zaman ben o eski adamı geri istiyorum, bu kim dersin. Çünkü her insanın bir sınırı vardır, sen eşini o patlama noktasına ellerinle götürüyorsun. Hiç kimse kimsenin kulu kölesi olamaz şu hayatta. Kapris yapıyorsan karşılığını alırsın; eşin çok sabırlıymış. Hemen psikoloğa git, tedavilerini ol, evliliğini çok geç olmadan kurtar bence. Bu kadar basit değil.

:46::46::46::46::46::46::46:

Ellerine sağlık UykusuzPrenses. Başka da diyecek bişey yok bence.

Bana şımarıksın gibi geldi sanki... Durduk yere yatak ayırmalar ağlamalar çocuk gibisin ne oldu ki yani gören eşin sana bağırdı çağırdı kovdu zanneder... Hem cinsel hayatınız yok hem senin bu cilvelerin bence fazla erkeğe göre... Nazlanırsın cilve yaparsın ama sonunca kocann gönlünü alırsın ama şuan sende bu durum yok malesef arkasını donup yatmasın gayet normal sonucta bir erkek yatakta uzun sure uykusuz dursa beynı kadn gıbı calışmaz aklı biryerlere gider ve yine sen üzülürsün birbirinize destek olun atlat bu hastalıgı sende cinsellik olmadan evlilik yurumez caba goster kurtul tez zamanda inşallah

Konusahibi???
Allooo?? Konusahibi???:18:
Yasiyrmusun yoksa yine bayildinmi yorumlari okuyunca???:26:
Bak bir sürü insan senin icin bu kadar yorum yazarken bari bir tesekkür yola.
Senin derdine care arayip yardimci olmak istedikleri icin.

Konusahibi???
Allooo?? Konusahibi???:18:
Yasiyrmusun yoksa yine bayildinmi yorumlari okuyunca???:26:
Bak bir sürü insan senin icin bu kadar yorum yazarken bari bir tesekkür yola.
Senin derdine care arayip yardimci olmak istedikleri icin.

Çok güldüm..Allah da sizi güldürsün..:1: . Arkadaş sanırım yorumlarınızı okuduktan sonra eşine el divan pençe olmuştur. O nedenle yazamıyordur..

Resmen şımarıklık yaptığınız. Yok ben git deyince hemen gidiyor falan. Oturup yalvarsın mı adam. Bu ne ya. Sizi seven insanın kıymetini bilin biraz. Zaten ne kadar anlayışlı davranıyormuş, daha ne yapsın. Bir yere kadar sabreder insan.

bütün yorumlara katılıyorum şımarıklık yapmışsın,
ayrıca ek olarak, vajinusmus olman on sevişme yaşamana engel değil, eşini mutlu etmene de engel değil. sabır sabır tamam da 8 ay olmuş artık, başka yollardan da olsa adamı yatak odasında mutlu etmen gerekir, (bunu sertleşme sorunu olan bir erkeğin karısına da yapması gerekir, kadın haklarına falan bağlamayın) çünkü bu bir ihtiyaç, kocan var karşında kaprislerini annen gibi çekmesini bekleme.

aslında bu kadın aile sağlığı merkezlerinde, bir vajinismus bölümünün -yada aile içi cinsellik artık uygunu herneyse- olması gerek..o kadar kendinden bi haber insanlar var ki...genelde sorunu olan insan çözüm yoluna gider,gitmeli.kolay değildir mutlaka ama o süre zarfında bekleyen bir erkeğede Allah sabır versin diyorum..zira burda ben hiç bir çaba göremedim alınganlık yapıldığı ortada,bir aykırı düşünce yok artı konu sahibi de yok:37:

Ben eşinizde suç bulamadım. He illa bi hatası varsa oda siz orada ağlarken üstünüzü örtüp gitmesiydi. Onun dışında bi hatası yok hatta siz biraz alıngan davranmışsınız. Eşiniz umursamaz falan değil. Sadece üstünüze gelmek istemiyor ve kavga çıksın istemiyor. Eğer umursamaz olsa sizinle konuşmaz bile. Güler geçer.. Ne hayatm ne aşkım hiçbir şey demez. Hatta orda gelip sizi kucağına alıp yatağa götürmez.. Biraz daha mantıklı düşünün ve eşinizin yanında olun ki oda sizin yanınızda olsun derim. Ve şükredin, eşiniz sakin bir insan umursamaz değil. Ne eşler var ufacık kavgalarda neler yapıyor karısına..

Yorumların böyle olacağını kesinlikle tahmin etmiştim.Üzüldüğüm nokta şu;eşim üzüldüğümü görmezdden geliyor.Az öncede belirttim çok ağladığım zaman fenalaşıyorum insan bir kere gelir bakar sonra gider.Bunuda mı hak etmiyorum?

adam neden baksınki sürekli naz yaparsan git odada yat yok ben salonda yatıcam filan dersen zaten vajinismus gibi bir durumla uğraşıyosunuz bu durumdan adam etkileniyordur ki sana belli etmeden sabırlı davranıyor birde sana yaranamıyorsa ve hep ters tepki görüyorsa buda biryerde adamı bunaltıyordur yine seni kırmadan kendini en az hasarla durumdan sıyırmaya çalışıyor belliki bence sen biraz anlayışlı ol eşinin verdiği tepki şu ( yeter anlaki bu tavırlarına artık alıştım eskisi gibi etkili olmuyor) demek istemiş seninde vajinüsmustan dolayı psikolojin bozulmuş takacak şey arıyosun ama benden sana tavsiye çünkü bende vajinüsmusa yakalanmıştım Allahtan kurtuldum bu dönemi atlatınca yerinde eski eşinin bulamayabilrsin bence fazla bunaltma adamı sonradan kafanı taşlara sen vurursun... biran öncede tedavi ol derim inan çok basit 2-3 seansla halledilebilecek psikolojik bir rahatsızlıktır vajinusmus....

kusura bakma ama açık konuşcam
allah eşine sabır versin böyle kaprisle ömürmü geçer yaaa yazık adamcağıza
güzelim sanada tavsiyem şudur
naz, kapris, trip bunların fazlası zarar adamı boğar .tadında bırakmak gerek
böyle davranarakda eşinin burnunu sürteceğini yola getireceğini filan sanma gün geçtikçe dahada vurdumduymaz olur

Durup dururken ağlamak..!!!! Adam ne dövmüş ne sövmüş.....Bence sizin amacınız dikkat çekmek,ağladığınızı göstermek onun da size gelip yalvarmasını istemek.....

sende sert davranıyorsun sanki oda artık tavır almaya başlamış.bunları onunla konuş.ben eşime küstüğümde gönlümü almaya çalıştığında şunu yaptın bunu yaptın derim oda bidaha yapmam yada öyle yaparmayım hiç der sever beni.sende nazlan kucağına yat sarıl ağla anlat içindekileri kaçma.

Son düzenleme:
sende sert davranıyorsun sanki oda artık tavır almaya başlamış.bunları onunla konuş.sen eşime küstüğümde gönlümü almaya çalıştığında şunu yaptın bunu yaptın derim oda bidaha yapmam yada öyle yaparmayım hiç der sever beni.sende nazlan kucağına yat sarıl ağla anlat içindekileri kaçma.

Zaten fazlasıyla yapıyoooo :27::27::27:

oğlumun böyle eşi olsa, hiç gözüm götürmez.:22:.
allah sen esirge yareppim böyle kullarından..:8:

çocuk zemzemle yıkanıp, gülsuyuyla durulanmış,prenses hazretlerine gene yaranamıyor..:32:
bi de ağlayınca bayılıyormuş, ben oraya takıldım..
nedense bu kez hiç bayılmamış, diğer odadaki eşinin tüm hareketlerini takip etmiş:15:
hem kel, hem fodul..:68:

bence de eşinizin davranışlarında bi gariplik yok. bi kere eşiniz sizi öpmek istemiş siz olmaz demişsiniz sonrada alıp battaniyeyi odaya gitmişsiniz. buraya kadar normal. gidebilirsiniz. eşiniz kalkıp arkanızdan bakmaya gelmiş. yatmıcan mı demiş. sizde yok burda yatıcam demişsiniz. sonra da oturup ağlamışsınız sabaha kadar. niye? ben anlamadım. bi kere eşiniz gelip bakmış size. sonra yine gelmiş kucaklamış almış götürmüş. daha ne yahu? ertesi gün yemek yapmıcam artık demenizde çok saçma. ne desin adam size? illa bişey desin istiyosanız duyacagınız şeyler yine hoşunuza gitmezdi. bence sabrediyo adamcagız ki sessiz kalıyo. toparlanın bian önce.

Zaten fazlasıyla yapıyoooo :27::27::27:

oğlumun böyle eşi olsa, hiç gözüm götürmez.:22:.
allah sen esirge yareppim böyle kullarından..:8:

çocuk zemzemle yıkanıp, gülsuyuyla durulanmış,prenses hazretlerine gene yaranamıyor..:32:
bi de ağlayınca bayılıyormuş, ben oraya takıldım..
nedense bu kez hiç bayılmamış, diğer odadaki eşinin tüm hareketlerini takip etmiş:15:
hem kel, hem fodul..:68:

ayakta alkışlıyorum ve yürekten kocaman bi amin çekiyorum
kardeşim var oğlum var allah böylelerinden esirgesin

bi çok kişi arkadaşı kaprisli bulmuş ve hatalı diyor ama bende maalesef konuyu açan arkadaşla aynı düşünce ve karakterdeyim. aynı tepkiyi bende verirdim. çünkü adam zamanında her dk sevgisini gösterirken şu an sanki umrunda değilmiş gibi davranıyor. kadın kendini kötü hissetmiş eşine istediğini veremeyince.adam da onu ağlarken bırakıp odasına laptopunu alıp gideceğine eşinin yanına yatabilir onla konuşabilir rahatlatabilirdi. amacım arkadaşı etkilemek değil ama ben aynı durumda olsam diye bakıyorum olaya.
benzer sorunları bende eşimle yaşıyorum belkide sorun bizde bilmiyorum.abartıyor olabiliriz ama eşimide ben kendi adıma hatalı görüyorum. çünkü ne vaadleri vardı bana evlenmeden önce şu an sanki sevmediği sıradan biriyle evlenmiş gibi hissettiriyor bazen bana kendimi. tekrar başlık açmak istemiyorum.dün yaşadığım bi olayı anlatıp fikirlerinizi istiyorum benzer bi durumda.
olay şu;

hafta sonu ailemin yanına gittim. eşimi otobüsten iner inmez aradım.konuştuk. bi daha ne aradı ne sordu.gece yatmadan önce mesaj attım cvp yok.aradım meşgule aldı.yine ses yok anladım uyumuş.ki eskiden her dk msj atar arar sorardı. sabah erken işe gitcekti uyandırdım. hiç bişi yokmuş gibi davrandı.ve bütün gün yine beni arayıp sormadı.akşam eve gelirken yeni banyo yaptım diye beni karşılamaya gelmedi.bu tavırları ilgisizliği çok canımı sıktı.akşam beni artık sevmiyorsun sen falan diye söylendim.yolculuk boyunca ağladım hiç arayıp sormadın beni dedim ve kafa ütüleme dedi bana. :25: sustum ağladım..ağladım... ağladım... erkenden o yattı uyudu. ben tüm gece uyuyamadım.sabah erkenden kalktı. bana hiç seslenmeden çıktı gitti. çok mu şey istiyorum. kapris mi yapıyorum. ben onu bu kadar düşünürken, severken ondanda aynı ilgiyi beklemek hatamı mı ? :43:

sizin eşinizin ki yine biraz kabuledilemeyebilir ama şunu söyliyeyim erkekler bi yaştan sonra mı böyle oluyolar bilmiyorum. ben eşimi tanıdıgımda zaten 30 yaşında oldğ. için hep öyleydi. mesela iki üç gün şehirdışına gider iş için bana sormaz nerde kalcan annende mi kalcan, birinimi çağırcan diye. belki bi kez arar ben aramışsam onuda yapmaz. küseriz gelip yanaşmaz illa ben yanaşacam. gider yatana girer hemen. ertesi gün hiç bişe olmamış gibi devam ederiz falan filan. eve yeni bişiler alırım ya da hediye gelir. nerden geldi kim aldı sormaz. hesaptan para çekerim naptın demez. önceden kıskanmıyo merak etmiyo derdim şimdide güveniyo herhalde diyorum. evet böyledir benim eşimde ama bu tip adamlar genelde teknik işlerle uğraşırlar boş insanlar değildirler kafaları meşguldür hep. (istisnalar dışında) eşlerinin dediklerini yaparlar, paralarını eşlerinden, eşlerinide başkalarından gereksiz yere ve aşırı derecede kıskanmazlar. iş dışında evdedirler, kötü alışkanlıkları yoktur, gidip geldiğinize, giydiğinize, harcadıgınıza da karışmazlar. size güvenirler. abartmazsam kendi evdeyken akşam arkadaşımla çıkmama bişe demez. dedikodu yapmazlar, her lafa atlamazlar. fesat değildirler. dikkat edin bakın hele bi. ben bütün bunlardan dolayı eşimi sizin ilgisiz diye nitelediğiniz durumlara rağmen çok seviyorum. iyi taraflarına bakın eşinizin.

he bi de konu sahibi arkadaş hiç bi zaman eşinizi git başka yerde yat diye yataktan kovmayın. bana göre hiç doğru değil. yazık adama bi de hemen küçük odaya gidiyo yatıyo demişsiniz yaww.. üzüldüm.

Son düzenleme:
Back