- 20 Ocak 2010
- 45.997
- 163.800
- 1.123
- 43
- Konu Sahibi Bilemedimnedesem
-
Ortada size yapılan birşey yok kuzeniyle olan diyalog var siz yoksunuz o diyalogtaMesele kıskançlık değil bana yaptığı yanlış
Benim yanımda böyle deseydi ben sahip çıkarsan birşey olmaz derdim herhalde. Çok münasebetsiz bir insan herşeyden önce .Çok ucuz geliyor bana böyle konuşmalar. Bunları söyleyen kadını açıkcası kıskanmazdım da daha önce birbirine yakıştırılan kuzeni eşim arabayla götürse hergün ve benim yeni haberim olsa çok büyük olay çıkardı. Kardeş gibilermiş neden yakıştırmışlar ben açıkcası kimseyle bu muhabbeti yapmam. Yapılmasını da kabul edemem"aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın"
Bu bahsettiğiniz Bütün aşamaları tamamladım :)Yav işte, kadına resmen seni kıskanıyorum, tehlike olarak görüyorum mesajını vermişsiniz. Bir güzel bir taraflarını kaldırmışsınız. Özgüvenim yok, sen kocamın hoşlanabileceği bir kadınsın, o sebeple geri bas, kocama da güvenmiyorum demek oluyor bu.
Ben olsam hiç kızla konuşup da egosunu şişirmezdim. Sen kim oluyorsun da kocam sana bakacak, kendini öne atıp duruyorsun mesajını vermek için o günlük bir kahkaha da ben atardım. Sonra kocamla konuşur, güzelce işlerdim. Kuzenin sana sarkıyor, uzak dur falan demekten bahsetmiyorum. Üslubunca cadolozlaşmadan konuşmaktan bahsediyorum. Haklıyken haksız duruma düşmemek için dilinizi iyi ayarlamanız lazım. Ha bakardım kocam sallamıyor, cıvık muhabbetlere devam ediyor. O zaman sinirlenme zamanı işte. Ondan sonrası gelişine, taktik falan yok.
Kapıda bacada giydiği haşortmenmişBende ayni seyleri dusundum. hatta gulme tutar herhalde beni. hem oraya camasirsuyu damlat giy hemde dikkat cekince vay efendim niye baktin.
Bu konunun neresinde kuzeninin ona sarktığını anladınız bende anlama sorunu var galiba herkes bizim gibi olmak zorunda değil bazı insanlar lambur lumbur konuşur napalım bende bana dokunarak konuşanlardan hoşlanmiyorum ama denk geliyor napim dönüp ağzına 2 tane çakayım mıYav işte, kadına resmen seni kıskanıyorum, tehlike olarak görüyorum mesajını vermişsiniz. Bir güzel bir taraflarını kaldırmışsınız. Özgüvenim yok, sen kocamın hoşlanabileceği bir kadınsın, o sebeple geri bas, kocama da güvenmiyorum demek oluyor bu.
Ben olsam hiç kızla konuşup da egosunu şişirmezdim. Sen kim oluyorsun da kocam sana bakacak, kendini öne atıp duruyorsun mesajını vermek için o günlük bir kahkaha da ben atardım. Sonra kocamla konuşur, güzelce işlerdim. Kuzenin sana sarkıyor, uzak dur falan demekten bahsetmiyorum. Üslubunca cadolozlaşmadan konuşmaktan bahsediyorum. Haklıyken haksız duruma düşmemek için dilinizi iyi ayarlamanız lazım. Ha bakardım kocam sallamıyor, cıvık muhabbetlere devam ediyor. O zaman sinirlenme zamanı işte. Ondan sonrası gelişine, taktik falan yok.
Akraba evliliği denen şey yüzünden. İnsan nasıl kuzenine bakabilir, anlamıyorum ya. Ama var işte. Kimisi için kuzen bakabileceğin bir "erkek" olabiliyor maalesef. Olmadığına kesin kanaat getirsem, saçmalama adamın kuzenini mi kıskandın der geçerdim de ülkemizde mümkün değil.Eşi kuzenden kıskanma konularının hepsinde not olarak eş ve kuzenin daha önceden yakıştırılmış olması nasıl bir tesadüf acaba
Çok rahatız valla kusura bakmayın artık biz de böyleyiz napalımÇok teşekkür ederim yazıyı kaldıracakken içime su serptiniz size inat ben kocanızın dibinden ayrılmam diyen tipler çıktı bu ne rahatlık
Kızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak için
Annesi bana dedi ki onlar kardeş gibi büyüdüler benim kızlarım senin evliliğine yuvana zarar vermez korkma. Ben de çok ağladım başlığa kıskandım yazdım ama konu kıskanmak değildi. Ben sadece hoşuma gitmeyen bu laçka sohbetler devam etmesin diye konuşmak istemiştim.
Edit: eşimin ve bu kuzeninin anneleri bunları birbirlerine yakıştırmalar zamanında
kesinlikle katılıyorum. yersiz bir uyarı olmuş. bana söylense ne yapayım sen böyle bir ortamda yetişmediysen ben de senin gibi bir ortamda yetişmedim derim.Siz böyle bir ortamda yetişmediyseniz kime ne ki? İnsanlar neden sizin yetiştiğiniz ortama göre davransınlar? Uyarınız çok yersiz olmuş.
Eşiniz rahatsız olsa bunu belli eder zaten ama ona göre de normal demek ki. E o zaman niye kendinize uygun, yetiştiğiniz ortama uygun biriyle evlenmediniz?
Ben kuzenlerimle böyle muhabbetler yapmıyorum, öyle bir samimiyetimiz yok ama eşimin, kuzenleriyle bu tarz bir iletişimi olsa kötü düşünmek aklıma bile gelmezdi.
Umarım çok mutlu olursunuz bu da sizin tercihiniz bir şey demek istemiyorumÇok rahatız valla kusura bakmayın artık biz de böyleyiz napalım
Bizim kuşakta çok yok o bence. En azından kendi ailemde öyle. Bir önceki kuşakta akraba evlilikleri varken bizim kuşak kuzeni kardeş olarak görüyor. Çevremde de kuzen evliliği görmedim hiç.Akraba evliliği denen şey yüzünden. İnsan nasıl kuzenine bakabilir, anlamıyorum ya. Ama var işte. Kimisi için kuzen bakabileceğin bir "erkek" olabiliyor maalesef. Olmadığına kesin kanaat getirsem, saçmalama adamın kuzenini mi kıskandın der geçerdim de ülkemizde mümkün değil.Ne yapacaklarsa artık kuzenleriyle evlenip? Teyzen kaynanan olunca daha mı tatlı olacak sanıyorsun? Olası çocukların hasta olması durumu var. Hiçbir cazip yanı yok işte. Ama kafaya takmışlar, bir üst soyun kardeş olduğu ilişkilere.
Edit kısmına inanmadım (bu bilgiyi nerden edindiniz mesela?), çünkü eğer öyle olsa annesi onlar kardeş gibi büyüdü demezdi. Kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm ben de, meme ameliyatı oldum (küçültme) kuzenlerim ziyaretime geldiğinde yüklerini atmışsın, yeni memelerin hayırlı olsun gibi espriler yaptılar.. Ayrıca pipisi lekeli eşofmanı niye giyiyor eşiniz, ben öyle bişey görsem ne o asit mi işedin falan derim heralde kaynatırım. Kuzenimin de karısı gelse bana böyle bi "uyarı" da bulunsa "höst hadi ordan" derim.Kuzenime de karının niyetlerini bi gözden geçir derdim.
Çok teşekkür ederim yazıyı kaldıracakken içime su serptiniz size inat ben kocanızın dibinden ayrılmam diyen tipler çıktı bu ne rahatlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?