• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi kuzeninden kıskandım

ben kendi kuzenlerimin adini bile bilmedigim icin boyle bir konusma yapmam ama en yakin arkadasim erkek, o esofmani onda gorsem daha seviyesiz de konusabilirdim normalde. su an ikimiz de nisanliyiz boyle bir sey konusmayiz. benim nisanlim takilmaz ama onun nisanlisini cok iyi tanimiyorum, rahatsiz olabilir diye dusunurum bir sey demem. ne olursa olsun insanlar evlenince/nisanlaninca sadece kadin erkek degil her turlu iliskileri biraz evriliyor bence. esinizin kuzenleri bu detayi kacirmislar.

yine de kuzenle sizin konusmaniz iyi olmamis. rahatsiz oluyorsa esiniz soyleyebilirdi. rahatsiz olmuyorsa da sorun o olmaliydi bence. insanlar her seyi soyleyebilirler, onemli olan sizin partnerinizin durusu.

"aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın"
Benim yanımda böyle deseydi ben sahip çıkarsan birşey olmaz derdim herhalde. Çok münasebetsiz bir insan herşeyden önce .Çok ucuz geliyor bana böyle konuşmalar. Bunları söyleyen kadını açıkcası kıskanmazdım da daha önce birbirine yakıştırılan kuzeni eşim arabayla götürse hergün ve benim yeni haberim olsa çok büyük olay çıkardı. Kardeş gibilermiş neden yakıştırmışlar ben açıkcası kimseyle bu muhabbeti yapmam. Yapılmasını da kabul edemem

Yav işte, kadına resmen seni kıskanıyorum, tehlike olarak görüyorum mesajını vermişsiniz. Bir güzel bir taraflarını kaldırmışsınız. Özgüvenim yok, sen kocamın hoşlanabileceği bir kadınsın, o sebeple geri bas, kocama da güvenmiyorum demek oluyor bu.
Ben olsam hiç kızla konuşup da egosunu şişirmezdim. Sen kim oluyorsun da kocam sana bakacak, kendini öne atıp duruyorsun mesajını vermek için o günlük bir kahkaha da ben atardım. Sonra kocamla konuşur, güzelce işlerdim. Kuzenin sana sarkıyor, uzak dur falan demekten bahsetmiyorum. Üslubunca cadolozlaşmadan konuşmaktan bahsediyorum. Haklıyken haksız duruma düşmemek için dilinizi iyi ayarlamanız lazım. Ha bakardım kocam sallamıyor, cıvık muhabbetlere devam ediyor. O zaman sinirlenme zamanı işte. Ondan sonrası gelişine, taktik falan yok.
Bu bahsettiğiniz Bütün aşamaları tamamladım :)

ya ben laçka muhabbetlere gelemiyorum bana çok abuk geliyor ve rahatsız da olurdum
asla hiçbir kuzenimle de bu muhabbeti yapmam
kocamla hem dinen hem resmi nikahlıyız bir çoğunuz gibi
gidip de kuzenlerimizle "oh dün de bir seviştik vallahi mis" diye muhabbetler yapmıyoruz.
konu kadın olduğu için empati yapılmış ama eşimin erkek kuzeni gelip "off bu pantolon da şeyimi ne sıktı bee" dese aynı şekilde rahatsız olurum yani. İlle kadın olup eşimi kıskanmam gerekmiyor yani.

Edit kısmına inanmadım (bu bilgiyi nerden edindiniz mesela?), çünkü eğer öyle olsa annesi onlar kardeş gibi büyüdü demezdi. Kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm ben de, meme ameliyatı oldum (küçültme) kuzenlerim ziyaretime geldiğinde yüklerini atmışsın, yeni memelerin hayırlı olsun gibi espriler yaptılar.. Ayrıca pipisi lekeli eşofmanı niye giyiyor eşiniz, ben öyle bişey görsem ne o asit mi işedin falan derim heralde kaynatırım. Kuzenimin de karısı gelse bana böyle bi "uyarı" da bulunsa "höst hadi ordan" derim.Kuzenime de karının niyetlerini bi gözden geçir derdim.

Kesinlikle siz haklısınız, kıskançlık da değil bu , aklı başında , normal bi insan bu konuşmalardan rahatsız olur yani , keşke siz eşinize rahatsız olduğunuzu belirtip ondan konuşmasını isteseydiniz o zaman ihale size kalmazdı bana hiç tekin tipler gelmedi o kuzenler ayrıca

Yav işte, kadına resmen seni kıskanıyorum, tehlike olarak görüyorum mesajını vermişsiniz. Bir güzel bir taraflarını kaldırmışsınız. Özgüvenim yok, sen kocamın hoşlanabileceği bir kadınsın, o sebeple geri bas, kocama da güvenmiyorum demek oluyor bu.
Ben olsam hiç kızla konuşup da egosunu şişirmezdim. Sen kim oluyorsun da kocam sana bakacak, kendini öne atıp duruyorsun mesajını vermek için o günlük bir kahkaha da ben atardım. Sonra kocamla konuşur, güzelce işlerdim. Kuzenin sana sarkıyor, uzak dur falan demekten bahsetmiyorum. Üslubunca cadolozlaşmadan konuşmaktan bahsediyorum. Haklıyken haksız duruma düşmemek için dilinizi iyi ayarlamanız lazım. Ha bakardım kocam sallamıyor, cıvık muhabbetlere devam ediyor. O zaman sinirlenme zamanı işte. Ondan sonrası gelişine, taktik falan yok.
Bu konunun neresinde kuzeninin ona sarktığını anladınız bende anlama sorunu var galiba herkes bizim gibi olmak zorunda değil bazı insanlar lambur lumbur konuşur napalım bende bana dokunarak konuşanlardan hoşlanmiyorum ama denk geliyor napim dönüp ağzına 2 tane çakayım mı 🤣

Eşi kuzenden kıskanma konularının hepsinde not olarak eş ve kuzenin daha önceden yakıştırılmış olması nasıl bir tesadüf acaba 😂
Akraba evliliği denen şey yüzünden. İnsan nasıl kuzenine bakabilir, anlamıyorum ya. Ama var işte. Kimisi için kuzen bakabileceğin bir "erkek" olabiliyor maalesef. Olmadığına kesin kanaat getirsem, saçmalama adamın kuzenini mi kıskandın der geçerdim de ülkemizde mümkün değil. :olamaz: Ne yapacaklarsa artık kuzenleriyle evlenip? Teyzen kaynanan olunca daha mı tatlı olacak sanıyorsun? Olası çocukların hasta olması durumu var. Hiçbir cazip yanı yok işte. Ama kafaya takmışlar, bir üst soyun kardeş olduğu ilişkilere. :deli:

Biz kuzenlerimle kardeş olarak buyutulduk. Söyle ki: Biz bu dünyadan gidince, siz kalacaksınız ve birlik olmak zorundasınız şeklinde. Bir kuzenim evlendi ve dedi ki: eşim kuzenleriyle böyle büyümemiş, o yüzden anlamıyor, yanında resmi davranalım. Eyvallah dedik ama ona her türlü resmi davranarak.
Rahatsızlık duyana saygım olur her türlü ama ona göre de şekil almam. Gördüğüm yerde merhaba, o kadar!

Kızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak için
Annesi bana dedi ki onlar kardeş gibi büyüdüler benim kızlarım senin evliliğine yuvana zarar vermez korkma. Ben de çok ağladım başlığa kıskandım yazdım ama konu kıskanmak değildi. Ben sadece hoşuma gitmeyen bu laçka sohbetler devam etmesin diye konuşmak istemiştim.

Edit: eşimin ve bu kuzeninin anneleri bunları birbirlerine yakıştırmalar zamanında

Sahsen kuzenimde olsa öyle rahat konusmam. Adamin pantolondaki lekeden bana ne 🙄 Ben sizin ne demek istediginizi anladim. Bizim toplumda kuzenler hala maalesef hala.evleniyor. hic öyle "kardes gibiler" diye gezinmesinler zamaninda birbirlerine yakistirmalar yapilmissa..

Eşinizle konuşacaktınız.
Onu la konuşmayıp elaleme akıl verdiğiniz noktada zarar görmeniz çok normal.
Söylediğiniz gibi aşırı aşırı samimilerse size dönüşü uzun vadede daha da kötü olur.

Siz böyle bir ortamda yetişmediyseniz kime ne ki? İnsanlar neden sizin yetiştiğiniz ortama göre davransınlar? Uyarınız çok yersiz olmuş.
Eşiniz rahatsız olsa bunu belli eder zaten ama ona göre de normal demek ki. E o zaman niye kendinize uygun, yetiştiğiniz ortama uygun biriyle evlenmediniz?

Ben kuzenlerimle böyle muhabbetler yapmıyorum, öyle bir samimiyetimiz yok ama eşimin, kuzenleriyle bu tarz bir iletişimi olsa kötü düşünmek aklıma bile gelmezdi.
kesinlikle katılıyorum. yersiz bir uyarı olmuş. bana söylense ne yapayım sen böyle bir ortamda yetişmediysen ben de senin gibi bir ortamda yetişmedim derim.

Akraba evliliği denen şey yüzünden. İnsan nasıl kuzenine bakabilir, anlamıyorum ya. Ama var işte. Kimisi için kuzen bakabileceğin bir "erkek" olabiliyor maalesef. Olmadığına kesin kanaat getirsem, saçmalama adamın kuzenini mi kıskandın der geçerdim de ülkemizde mümkün değil. :olamaz: Ne yapacaklarsa artık kuzenleriyle evlenip? Teyzen kaynanan olunca daha mı tatlı olacak sanıyorsun? Olası çocukların hasta olması durumu var. Hiçbir cazip yanı yok işte. Ama kafaya takmışlar, bir üst soyun kardeş olduğu ilişkilere. :deli:
Bizim kuşakta çok yok o bence. En azından kendi ailemde öyle. Bir önceki kuşakta akraba evlilikleri varken bizim kuşak kuzeni kardeş olarak görüyor. Çevremde de kuzen evliliği görmedim hiç.

Edit kısmına inanmadım (bu bilgiyi nerden edindiniz mesela?), çünkü eğer öyle olsa annesi onlar kardeş gibi büyüdü demezdi. Kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm ben de, meme ameliyatı oldum (küçültme) kuzenlerim ziyaretime geldiğinde yüklerini atmışsın, yeni memelerin hayırlı olsun gibi espriler yaptılar.. Ayrıca pipisi lekeli eşofmanı niye giyiyor eşiniz, ben öyle bişey görsem ne o asit mi işedin falan derim heralde kaynatırım. Kuzenimin de karısı gelse bana böyle bi "uyarı" da bulunsa "höst hadi ordan" derim.Kuzenime de karının niyetlerini bi gözden geçir derdim.
🤣
Diyorum ya ben dolgu yaptırdım eşimin kuzenleri gormeye geldi karılariyla meraklılar :27: şakalar havada uçuştu hayırlı olsun güle güle eskit falan :27:
Gerçekten hayatı zorlaştırmak için neden uğrasiyorsunuz başka işiniz mi yok

Back