Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

2 çeyrek deme bana, bizimki de takıların içinden 2 çeyrek alıp eşimin teyzesine vermiş, yazık teyzesi misafirlere yemek yapmış yorulmuş, cebinden verememiş canımcağız. Sorun zaten para değil ki, insanları salak yerine koymaları ve özgüvenleri, benim dediğim olur havaları.
Eşim insan olarak o kadar iyidir ki , iyiliğinde boğulacağım neredeyse.
Biz de kimseden destek almadan herşeyimiz borç evlendik, abartmıyorum evlendiğimizde parmağıma takılan yüzüğünü taksitlerini ödüyorduk. Ama eşime sorsan biz de para çoktu, ay sonunu şükür ucuna ucuna yetiştiriyorduk, kimseye muhtaç olmuyorduk. Bu haldeyken bile benim akıllı, neymiş babası üniversitede ki öğrenim bursunu ödemişte, şimdi evlenince babasına ödeyecekmişiz. Allah’ın akıllısı bunca zaman bekardın çalışıyordun ödeseydin ya bunca borcun içinde şimdi sıra ona mı geldi evlenince
Yok üniversite okuyan kuzenine para gönderecekmişiz, neymiş teyzesi yazıııık ev kredisi ödüyormuş, çok zormuş, bizim afedersin heryerimiz açık, kiradayız meğerse bu muhteşem fikir kayınvalideme aitmiş.
Yonta yonta biryere getiriyorsunda yorucu, bir de mücadele ettiğin şey de komik bir durum oluyor, kendi içinde suçlu sen oluyorsun çünkü mücadelen iyiliğe karşı olmuş gibi oluyor
Cidden Allah yardımcınız olsun, biz 13 sene oldu aşabildiğimiz kadar aştık birşeyleri.

Eşimle ortak birikimim olsa bile,
Anne babama aldığım pastanın,çantanın yada onlara yılda bir gidip gönüllerini aldığım hiçbir konuda eşim yorum yapamaz. Yaptırmam.
Annem babam onlar benim 100 lira,pasta,çanta neymiş. Param var ve müsaitsem daha güzel şeyler de yaparım.

Aynı şekilde eşimin annesine aldığı telefon,tansiyon aleti,kıyafet hiçbiri için kendimde yorum yapma hakkı bulmuyorum.

Bu tarz bi konuyla eşim gelse asla eşiniz gibi konuşmam veya küsmem.
Çalışıyorsam hesabımı da bilirim.
İstediğim gibi de alemi hoş ederim.

Evet canım maalesef doğru söylüyorsun, ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz, size ev vermemiş olsalardı her ay en az 3000-4000 kiraya veriyor olacaktiniz ama en ufak birşey talep ettiklerinde höst deme şansınız da olacaktı. Ev vererek çok büyük bir iyilik yapmışlar ve bu zamanda az buz bir iyilik değil gerçekten. Bunu kabul ederek karı koca bu borcun da altına girmişsiniz. Üstelik dediğin gibi süresi belirsiz ve miktarı değişen düzensiz bir borç, bedelini hem para hem huzurunuzla ödemek zorundasınız. Ama bir de bu anlattıklarından yola çıkarak senin kayinailen yine de insaflı insanlar bence... her ana babadan farklı, abartılı bir taleplerini görmedim ,iyi bir eşin ve eş ailen var, boş yere huzurunu bozma diyebilirim..... Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Ay okurken ömrümden gitti resmen Allah yardımcımız olsun çok yorucu böyle şeyler eşten kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim sağolun. Eşim az önce ödemeleri atmış 8500 ödeme ama toplam kazancımız 9000 bin. Çeyrekte alıcaz hallederiz yazmış yahu köye gidelim derken aklın nerdeydi ? Zaten iyi değiliz ki maddi olarak ben buna kızıyorum. Allah razı olsun eşimin ailesinden elbette ev verdiler ama o evi ben olduğum için değil zaten senelerdir düzenleri böyleydi. Köye gidcekler ve oğlu buraya yerleşicek.

Evet fazla taleplerini görmedin çünkü ilk başlarda eşime ben enayimiyim ya siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diye sinir krizi geçirdim. Durmadı piraye. Biz tüm evi birlikte dizdik ve evlendiğimizde 45 bin borcumuz vardı taksit ödüyorduk elimize yine az kalıyordu. Araba denk geldi çok şükür ödeyelim iyiki almışız şuan yanaşamazdık bile ama borç varken aldık yetişemedik kolyemi sattık. Bu durumdayken bile görümcem çocuğuma kıyafet almıyorsun harçlık vermiyorsun derdi. Her hafta 3 kere bana bak börek alıcaksın bülent börekten diye bağırırdı. Kaynanam param yok param yok diye 100 100 koparırdı eşimden. Faturaları ödettirirlerdi. Bi de görümcemin boğazı durmazdı yok gelirken pasta yok şu kredi kartından aldığımız 50 lira bile zorlardı bizi. Almazdık bağırırlardı. Dur durak bilmedi annem harcadığım 20 lirayo bile verirken onların böyle yapması kendimi keriz gibi hissettirdi. Ya kaynanama diyorum ki anne dikkat etmemiz lazım yeni evlendik halı borcu tv borcu mobilyalar ödüyoruz bitmeden araba aldık kolyemi sattık bana diyorki ramazanda köye gidelim diyoruz babanla sizde kızımla damadımla arabayla gelin. Pardon ? Şuan yapmıyorlarsa sebebi benim tepkim.

Esin evlendiginizin ve bir aile kurdugunuzun farkinda degil. Onun aile anlayisina gore var olan ailesine sen de dahil olmussun. Tamam kimse evlendi diye ailesini yok sayamaz, yok sayarsa buyuk sikinti ama cumbur cemaat yasanacaksa sen neden evlendin? Otururdun baba evinde. Ayrica boyle altli ustlu oturulan bir aileye evlenmeyi kimse kabul etmezdi. Ben etmezdim mesela cunku bu benim aliskin oldugum bir yasam sekli degil. Sirf bunu kabul ettigin icin bile esin yatip kalkip sukretsin.

Eşimle nişanlıyız kayınvalidem ortak arkadaşımıza şey demiş. Kızım evlendi bizden kopmadı hep bir aradayız hiç evlenmiş gibi değil inşallah oğlumda da öyle olur. Duydum ve şok oldum. Siz kızıyla aralarında ki iletişimi görseydiniz valla kanarya helal dersniz. Sürekli bir aradalar günces. Ya kaynanam kızında ya kızı kaynanamda. Kocasına sormaz etmez gelcek der giderler torununu götürür benim çocuğum der. Kocası ve memlketi kaynanamın umrunda değil aynı şekilde kızınında ve benimde onun için varsa yoksa kendileri. Eşimin görmüş olduğu aile düzeni bu kesip atamıyorum ama zamanla düzeldiyse yine düzelicek inanıyorum. Kendimden ödün vermeden saygımı yitirmeden zamanla olucak.

Yakınız diye de anlamıyor aile olduğumuzu kayınvalidem o kadar alıştırmış ki bu düzene sürekli eşimin yanında bir gelin görümceyi sevmezse iş yoktur onda diyor ya da işte aileden kopulmaz edilmez sürekli iç içe olarak bilinçaltına işliyor ve ben çok zorlanıyorum. Anlatmaya çalıştığımda da ailemden koparıyorsun oluyor.

Çeyreği kime alacacaksınız? Ee çeyrege para yok. Kalan para çok az. Nasıl köye gideceksiniz ki.
Canım bak ben mesela pinti degilim. Ama birinin beni sömürmesinden nefret ederim. Eşimin arkadaşı geçen bundan para istemiş. Az bir miktar. Eşimde bana korkusuna söylememiş. Neyse mesajda gördüm. Baya laf ettim. Kızma sebebim adamın durumu iyi. Şuan yapacagım şey, eşime yatan maaşı, direk kendi hesabıma aktarmak olacak.

mesafe her seyi cozuyor ama bu aile mesafe konulacak cinsten de degil Allah yardimcin olsun. Hele gorumcene ziplayasim geldi. Gitsin kocasindan istesin. Kizma bana ama cok degisik insanlar senin bunlarla mucadele edebilmen icin saglam sinirlere ihtiyacin var o yuzden kirip dokmeden yapmalisin bunlari.

Gercekten yaa. Burda okuyarak ben strese girdim. Bunların içinde yaşamak istemezdim. Eşi dur dese ailesine böyle olmazdı ama

Siz ciddi misiniz ? Koskoca adamı cezalandırır gibi, gibi değil cezalandırıyorsunuz hoş mu bu? bir aylık maaş yahu, ilkokul çocuğuna verir gibi harçlık mı vereceksiniz sonra?

Canim aile düzenleri yani evliliğe, 2 kişilik hayatınıza uymayan aile düzenleri diyeyim ,bazı bekar alışkanlıkları evlenmeden oncede kaldi.Sizin aile yaşantınızı zorlayan ne varsa o alışkanlıklardan o düzenden vazgeçilmeli.Basit gibi görünen ama evlilikte çok önemli olan bir ornek vereceğim.Benim kv 2 çocuğuna da hic sorumluluk vermemiş hatta esine de.Herseye kendi koşmuş ama bunu kendi istemiş.Ve benim esim 34 yaşında ve yurt disinda çopler plastik,cam,gıda diye kategorilize edilip öyle atılıyor.Atiyorum cam atacaksan yeşil çöp kutusuna atıyorsun vs.Ben bunu burda daha ilk çop atışımda öğrendim.Copler atılacak esime veriyorum kv aliyor ben atarım ben atarım diyor.Hayir dedim ben cop atılacağında seni arayamamki 60 yaşındaki kadına çöp mu buyuracagim yani.Ogrenmesi lazim dedim.Ki onu da esim arabasiyla gecerken atiyor yani ona yuk degil bise değil.Kv bir kac kere dinlemedi ben atarım ben atarım dedi tekrar konuştum.Cunku esimin elinden alip ben atarım diyormuş.Eger izin verseydim buna hem bütün isler bana kalacaktı hem de zerre sorumluluk öğrenemeyecekti.Daha kayınvalidemin esim bise yapmasın diye farklı konularda da çok müdahalesi oldu bu ufak bir örnekti ama önemli.Izin verseydim ona sen yapamazsin ben hallederim dediği tüm konularda ben yapamam diyip çekilecekti.O yüzden artik evlendiğini ordaki duzeninin değişip farkli bir düşene geçtiğini idrak etmesi gerekiyor.Bak kv eşinin bilincaltina ne güzel kodlamis.Sen de yenilerini kodlayacaksin.Surekli konuşarak dogrusunu anlatarak.Bilincaltindaki eski doğruların değiştirilmesi psikolojide zordur ama imkansiz degil sadece sürekli tekrar et kanıksat..

Siz ciddi misiniz ? Koskoca adamı cezalandırır gibi, gibi değil cezalandırıyorsunuz hoş mu bu? bir aylık maaş yahu, ilkokul çocuğuna verir gibi harçlık mı vereceksiniz sonra?
Şöyle. Eşimin kredi kartı var. Maaş kartları bende. Kredi kartından istedigi gibi harcama yapıyor. Zaten nakit taşımıyor hiç. Gerek duymuyor. Tamamda ben neden bu şekilde yapıyorum. Eşim bana sormadan gitmiş bu arkadaşına, kredi kartını vermiş. Bu adamda kartın limitini doldurmuş. Ve sadece asgarisini ödüyor. Eşimde şimdi kartı isteyemiyor.Benim eşim aşırı verici biri. O yüzden kartlarını aldım. Yoksa bu adam başka kartta isteyebilir. Şimdi o kartı almaya çalışıyoruz.

E çalındı bildirimi yapsana bacım. Kapattirsana kartı. Yürek mi yediniz? Elin adamına kredi kartı verilir mi? 3 ay sonra asgarisini de yatırmayacak yıllık faiziyle size haciz gelecek farkında mısınız?

Çeyreği kendimize alacağız canım. Köye gitmiyorlar para yokki zaten. Kurbanda da halletsin napıyım.

E çalındı bildirimi yapsana bacım. Kapattirsana kartı. Yürek mi yediniz? Elin adamına kredi kartı verilir mi? 3 ay sonra asgarisini de yatırmayacak yıllık faiziyle size haciz gelecek farkında mısınız?
Kart eşimin üzerine hayatta yapmaz. Yakın arkadaşı. Bu adamın dükkanı vardı. Dükkana buradan mal alırım diyordu. Sizde puan kazanırsınız. Tabi benim hiç haberim yok. Eşimde bana limit falan söylemedi. Meger aylardır sadece asgarisini ödüyormuş. Bende eşimin mailinde gördüm. 9bin TL borç var. Aylık 3bin ödemesi var. Ve bu adam dükkanı kapattı. Kart halaa ondan. Bakalım ne olacak. Bu arada dükkanı kapatınca ordan bir miktar para aldı. Şimdiki yaptıgı iş tutar mı bilmiyorum. Mesela günlük para alıyor gittigi yerden. Birde nakit olarak. Baktım eşimden para istiyor. Eşimde gönderdi tabiki. Bende karar verdim, eşimin tüm maaşı kendi kartıma atacagım. Durduk yere böyle birşey yapmıyorum çünkü

Yakın arkadaşı olması daha kötü... Arkadaşlığın hükmü yok ki. Kardeşi tarafından bu şekilde mağdur edilen tanıdığım var. Haciz geldi ablasının maaşına... Allah'tan babaları biraz destek oldu da toparladilar. Arkadaş dediğin engeller geçer seni. Bankayla başbaşa kalırsın.

Tamam da kartı adamın kullandığını ispat edemezsiniz. Ödeyemiyorum diyip çekilse kenara mecbur siz ödeyeceksiniz. Borç sizin yani ispat edemezsiniz de. Çok şaşırdım ya büyük risk almışsınız

Kırıp dökmedim susup kabulde etmedim. Evet eşim hatalı ama eşim olmasaydı çözemezdim. Benim sinirlerim yıprandığı için iletişimde kuramadım. Önceden salı perşembe izinliydim her sabah 10 da kaynanam arardı had kahvaltıya diye. Uyandırdın anne derdim gülerdi kızıyla. Bir gün beni 4 arabayla gidilen bir yere sürükledi. Pandemi var. Mırın kırın etsemde orayı arıyoe burayı arıyor gideriz diyor sormadı bile. Sinirden ölücem reglm. Eşime istemiyordum gelmek diye sızlanınca istemiyorsan kimse seni zorlayamaz bunu söyle dedi bana oysa ki korkmuştum kaygılarım vardı.

Görümce de eskisi gibi yapamıyor çünkü gidp gelmiyoruz birbirimize. He gerçi izin de vermem o ayrı konu. Nasıl biliyormusun kaynanamda az duruyoruz ya kovar gibi bağırıyor eşime evin kaçıyormu diye. Görümcem de aynı diyelim onu takmadı bağırıyor seslerine bile tahammül edemiyorum bazen.

Bir de bankadan kredi kartı almak dünyanın en kolay şeyi... Ticaret yapan dükkan sahibi bir adam niye arkadaşının kartına tamah etsin? Sicili temiz olsa 50 tane kartı olur zaten, puanlarını da kendi kullanırdı. Bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…