- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.187
- 148
Tabiki. Eşime sakın limiti artırma dedim. 50 bin limiti olsa doldurur. Ki eşime gelene kadar birçok insan var kart isteyecek. Eşim kartı alsa da borcuyla verir bize. 3 yatırıyor 3 harcıyor. Şaka gibiYakın arkadaşı olması daha kötü... Arkadaşlığın hükmü yok ki. Kardeşi tarafından bu şekilde mağdur edilen tanıdığım var. Haciz geldi ablasının maaşına... Allah'tan babaları biraz destek oldu da toparladilar. Arkadaş dediğin engeller geçer seni. Bankayla başbaşa kalırsın.
İnan haberim yoktu. Olsa izin verir miydim vermesine. Eşim verdigi için çok pişman. Alalım kartı sende kalsın, isterse sende oldugunu vermeyecegını söylerım dıyor eşim. Yakın arkadaşı dıye de isteyemiyor. Aldıgından beri asgarısını ödüyor.Tamam da kartı adamın kullandığını ispat edemezsiniz. Ödeyemiyorum diyip çekilse kenara mecbur siz ödeyeceksiniz. Borç sizin yani ispat edemezsiniz de. Çok şaşırdım ya büyük risk almışsınız
Dimi işte bende eşime bunu diyorum. Ben istemedigini halde sürekli kart vermeye çalışıyorlar. İşte eşimin de puanı düşecek. İleride kredi falan çekemeyecek.Ama eşime müstehak. Çevresindeki tüm insanlar işsiz güçsüz,amaçsız.Tüm kredi kartlarını aldım elinden. Geri vermeyecegimBir de bankadan kredi kartı almak dünyanın en kolay şeyi... Ticaret yapan dükkan sahibi bir adam niye arkadaşının kartına tamah etsin? Sicili temiz olsa 50 tane kartı olur zaten, puanlarını da kendi kullanırdı. Bilemedim.
Bir an önce isteyin. Gerçekten risk almışsınızİnan haberim yoktu. Olsa izin verir miydim vermesine. Eşim verdigi için çok pişman. Alalım kartı sende kalsın, isterse sende oldugunu vermeyecegını söylerım dıyor eşim. Yakın arkadaşı dıye de isteyemiyor. Aldıgından beri asgarısını ödüyor.
Bana kalsa isterim. Eşim istemiyor.Bir an önce isteyin. Gerçekten risk almışsınız
Kırıp dökmedim susup kabulde etmedim. Evet eşim hatalı ama eşim olmasaydı çözemezdim. Benim sinirlerim yıprandığı için iletişimde kuramadım. Önceden salı perşembe izinliydim her sabah 10 da kaynanam arardı had kahvaltıya diye. Uyandırdın anne derdim gülerdi kızıyla. Bir gün beni 4 arabayla gidilen bir yere sürükledi. Pandemi var. Mırın kırın etsemde orayı arıyoe burayı arıyor gideriz diyor sormadı bile. Sinirden ölücem reglm. Eşime istemiyordum gelmek diye sızlanınca istemiyorsan kimse seni zorlayamaz bunu söyle dedi bana oysa ki korkmuştum kaygılarım vardı.
Görümce de eskisi gibi yapamıyor çünkü gidp gelmiyoruz birbirimize. He gerçi izin de vermem o ayrı konu. Nasıl biliyormusun kaynanamda az duruyoruz ya kovar gibi bağırıyor eşime evin kaçıyormu diye. Görümcem de aynı diyelim onu takmadı bağırıyor seslerine bile tahammül edemiyorum bazen.
Zaten olan olmuş, tek kart yeter ocaginizi söndürmeye.Diger kartları kocanın elinden , o kartı arkadaşının elinden alsan da artık farketmez. Borç yapılmış, faiz tıkır tıkır işliyor şu anda...Sen o kartı hemen kapattirip, kapatırken yaptığınız toplu ödemeyi adamdan elden geri almaya bak . Yoksa birkaç ay sonra öyle bir faiz çıkarır ki banka bobreginizi satsaniz odeyemezsiniz . Bu işin sonu kötü demedi deme.Dimi işte bende eşime bunu diyorum. Ben istemedigini halde sürekli kart vermeye çalışıyorlar. İşte eşimin de puanı düşecek. İleride kredi falan çekemeyecek.Ama eşime müstehak. Çevresindeki tüm insanlar işsiz güçsüz,amaçsız.Tüm kredi kartlarını aldım elinden. Geri vermeyecegim
9bine ne kadar faiz çıkar ki.Adam asgari kadarını ödüyor ama. Eve gideyim eşimle konuşacağım.Kullanıma kapatsın o kartı. Nasılsa ortada dükkan falan yok şuan. Neye harcayacak 3bin tlZaten olan olmuş, tek kart yeter ocaginizi söndürmeye.Diger kartları kocanın elinden , o kartı arkadaşının elinden alsan da artık farketmez. Borç yapılmış, faiz tıkır tıkır işliyor şu anda...Sen o kartı hemen kapattirip, kapatırken yaptığınız toplu ödemeyi adamdan elden geri almaya bak . Yoksa birkaç ay sonra öyle bir faiz çıkarır ki banka bobreginizi satsaniz odeyemezsiniz . Bu işin sonu kötü demedi deme.
Biraz zor öderdin. Evler olmuş trilyon 100 tl pastaya karnın buruyor bu devirde ne ev alması? Yüzsüzlüğün bu kadarı artık.Bunun için çok üzgünüm. Keşke vermeselerdi de borçlu gibi hissetmeseydim. Şuan araba değil ev borcu ödüyor olurdum.
Bu oranları esas alırsan asgarisi odenirse ilk ay 9250 sonraki ay 9600 sonra 10000...olarak her ay artmaya devam eder. Asgarisi ödenmezse daha yüksek faizle her ay artar. 6 ay sonra 40000 gibi bir borç çıkar sanırım9bine ne kadar faiz çıkar ki.Adam asgari kadarını ödüyor ama. Eve gideyim eşimle konuşacağım.Kullanıma kapatsın o kartı. Nasılsa ortada dükkan falan yok şuan. Neye harcayacak 3bin tl
Eve gidip eşimle konuşacağım. Adamdan kartı alsın. Yoksa ben isteyeceğim, sen karar ver diyecegim. Bu ne ya. Çevresindeki herkes yolmaya çalışıyor.Bu oranları esas alırsan asgarisi odenirse ilk ay 9250 sonraki ay 9600 sonra 10000...olarak her ay artmaya devam eder. Asgarisi ödenmezse daha yüksek faizle her ay artar. 6 ay sonra 40000 gibi bir borç çıkar sanırım
Size katılıyorum geçmiş hayata köye gittiğini bu alışkanlığını bilerek evlendiniz. Adam adına üzüldüm. Doğum gününde alınan pastaya laf etmişTamam da artık evli
Artık evli
Evli evli
Ee ne oluyo evli olunca?
Adam ailesinin yanına köyüne gidemeyecek mi bayramda?
Tapulu bir malmış gibi sahiplenmişsiniz eşinizi. Bu kadarı fazla değil mi?
Ne olur yani senede bir kere birkaç gün köyüne gitmek istese.
Bazen bazı insanları anlayamıyorum gerçekten.
Kartı alsın ama borcu da odetsin. Kartın elinizde olması yapılmış borcu hafifletmez, faiz işlemeye devam ediyor.Eve gidip eşimle konuşacağım. Adamdan kartı alsın. Yoksa ben isteyeceğim, sen karar ver diyecegim. Bu ne ya. Çevresindeki herkes yolmaya çalışıyor.
Tabiki eve gideyim eşimle konuşacağım. Çok teşekkür ederimKartı alsın ama borcu da odetsin. Kartın elinizde olması yapılmış borcu hafifletmez, faiz işlemeye devam ediyor.
Evet zor o yüzden de zamana ihtiyacım var diyorum. Bak geçen kayınvalidem annesini arıyacak diyorki anamı aramadım kaç gündür arıyım. Eşimde sırasımı dur şimdi nolmuş aramadıysan bende seni her gün mü arıyorum sanki dedi.. kaynanam bağırdı o senin hayırsız evlatlığın araman lazım diye.Canim aile düzenleri yani evliliğe, 2 kişilik hayatınıza uymayan aile düzenleri diyeyim ,bazı bekar alışkanlıkları evlenmeden oncede kaldi.Sizin aile yaşantınızı zorlayan ne varsa o alışkanlıklardan o düzenden vazgeçilmeli.Basit gibi görünen ama evlilikte çok önemli olan bir ornek vereceğim.Benim kv 2 çocuğuna da hic sorumluluk vermemiş hatta esine de.Herseye kendi koşmuş ama bunu kendi istemiş.Ve benim esim 34 yaşında ve yurt disinda çopler plastik,cam,gıda diye kategorilize edilip öyle atılıyor.Atiyorum cam atacaksan yeşil çöp kutusuna atıyorsun vs.Ben bunu burda daha ilk çop atışımda öğrendim.Copler atılacak esime veriyorum kv aliyor ben atarım ben atarım diyor.Hayir dedim ben cop atılacağında seni arayamamki 60 yaşındaki kadına çöp mu buyuracagim yani.Ogrenmesi lazim dedim.Ki onu da esim arabasiyla gecerken atiyor yani ona yuk degil bise değil.Kv bir kac kere dinlemedi ben atarım ben atarım dedi tekrar konuştum.Cunku esimin elinden alip ben atarım diyormuş.Eger izin verseydim buna hem bütün isler bana kalacaktı hem de zerre sorumluluk öğrenemeyecekti.Daha kayınvalidemin esim bise yapmasın diye farklı konularda da çok müdahalesi oldu bu ufak bir örnekti ama önemli.Izin verseydim ona sen yapamazsin ben hallederim dediği tüm konularda ben yapamam diyip çekilecekti.O yüzden artik evlendiğini ordaki duzeninin değişip farkli bir düşene geçtiğini idrak etmesi gerekiyor.Bak kv eşinin bilincaltina ne güzel kodlamis.Sen de yenilerini kodlayacaksin.Surekli konuşarak dogrusunu anlatarak.Bilincaltindaki eski doğruların değiştirilmesi psikolojide zordur ama imkansiz degil sadece sürekli tekrar et kanıksat..
O da şundan gunces o kadar çok sorun var ki bitmiyor çöze çözeCanim bak esim olmasaydi cozemezdim demissin ya esin boyle olmasaydi sen bu sorunlari yasamazdin. Illa ki ufak puruzler cikardi ama seni bu kadar yipratip bu insanlara bu kadar takmani gerektirmeyecek seyler olurdu. Cok seyi cozduk diyorsun ama cozulen bir durum yok, olsa bayram icin birlikte plan yapardiniz. Gerekirse yine koye giderdiniz ama bunun kararini birlikte verirdiniz. Seni kizdiran zaten bu yok sayilmalarin.
Esini sevmeni ve korumak istemeni de anliyorum nihayetinde esin ve hayati paylastigin kisi. Bizim tarafimizdan sizi tanimayan insanlar olarak cozulmus seyler yok. Yasadigini sen bilirsin biz sadece okuyup anlamaya calisiyoruz. Belki de cok sey cozmussunuzdur ama o cozumler gelinen noktada sizin sorununuzu cozmemis.
Evet var canım yoğunluktan arkadaşlarımla ve akrabalarımla pek plan yapamıyorum. Tşkkrlr.Şu ekonomide tatile gitmek koymuyor da eşinin köye gitmesi mi koyuyor? Hayatta hiçbir vasıf elde edememiş insanlar böyle ufak tefek şeyleri kontrol ederek kendilerini önemli hissetmeye çalışıyor. Çevrenizde sizi seven bir tane insan var mıdır acaba? Eşinizin de pasif biri olduğu belli. Yaşlar ilerleyip adam iyice olgunlaşınca acısını çekersiniz ama.
Ay bu adamlar eşlerini çıldırtır.Eve gidip eşimle konuşacağım. Adamdan kartı alsın. Yoksa ben isteyeceğim, sen karar ver diyecegim. Bu ne ya. Çevresindeki herkes yolmaya çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?