• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Harcamıyor almıyor kendine para bana veriyor. Ee yetmiyor tabi malzeme saattıkça katıyor. Meseka 200 biyere harcadı kapatıyor onu çalışıp o yüzden de benim paramı yemiş olmuyormuş.
Adam zeki 😅 bu durumda sen de al, sana da para bulmak zorunda kalsın.

Kız sen yine iyisin ben sorunumu eşime söyleyince hemen ayrılalım diyordu😄😄 senin ki yine korkuyor alttan almaya çalışıyormuş. Sıkışınca ayrılalım, anlaşamıyoruz diyordu. Ben de yorulmasin o dedim açtım davayı 😕
Onu da ben diyorum. Ayrılalım çekemem diyorum sen çekmiyorsun ki bana yapıyorlar sakin ol diyor. Zaten gerginim akşam anama gidebilirim her an nsnd

Adam zeki 😅 bu durumda sen de al, sana da para bulmak zorunda kalsın.
Harcıyorum canım lakin bir yerde vicdanım diyorki abartmasan mı. Tatil için 3000 açık vardı eşim kapatmış onu. Hevesle anlattı. Dikkat et gidene kadar orda harcarız hibe etme dedi. Acı kocana dedi. Tamam dedim. Akşamına o cümle geçince sinirlendim. 2 kere tekrar etti Zemheri. Babasıda olur dedi. Bana sormayabilir ailedir ihtiyaçtır lafım yok bende anne olacağım inşAllah ama ben şunu bekliyorum baba isterim ki gidelim edelim ama çok masraf sen ne diyorsun diyebilir pat diye kahramanlık yapması sinirime dokundu sadece. Sabah sarılıyordu dönmedim. Sabahtan beri de aramadım aradığın da da kapattım. Sanki biri içimden sevgisini sökmüş almış.

O ev takas gibi bir şey aslında verilmiş değil. Oğulları onlar için köye ev yapmış onlar da köye taşınacağı için daireyi bunlara vermiş. Verince de taşınıncaya kadar kendi kvsinin evine geçmiş. Öyle hibe etme durumu yok.
Bukadar dar geliri ile köye evi nasıl yaptırmış onu merak ettim 🤔

30 senedir ailesiyle köyde iç içe büyümüş bir insana pat diye bayramda gitmiyoruz demeniz doğru gelmedi bana. Sadece bana sormadan gidecekmiş gibi plan yapıyorlar ve ailesi de gitmek zorunda gibi davranıyor kısmına kısmına kizmakta haklısınız.
Ama bazı sorular cevapsız konuda. Mesela ramazan bayramında neredeydiniz sizin ailenize de aynı sıklıkta gidiliyor mu? Siz çalışıyor musunuz? Ailesine gönderdiği yüz lirayı sorun etmenizde başka etkenler var mı?

Formdaki başlıkları okuyorum da nedense herkes erkek tarafından şikayetçi.. Neden bizim ülkemiz böyle yaa. Cidden bizler neden tüm sülale ile evlenmek zorunda kalıyoruz. Neden herkes bir aile oluşturmuyor. Kimse kimseye saygı duymuyor. Sonra gençler evlenmiyor diyorlar. Evlenir mi gençler yaa. İnsanlar korkuyor..İnsanlar burunlarını sokmayı çok seviyor. Bu hakkı kendilerinde görüyor. Ben büyüttüm diyor. İyi de dünyanın her yerinde birilerini büyüten olacak..
Serhat yabancı der ki Türkiye evlilikler aileyle yapılır.

30 senedir ailesiyle köyde iç içe büyümüş bir insana pat diye bayramda gitmiyoruz demeniz doğru gelmedi bana. Sadece bana sormadan gidecekmiş gibi plan yapıyorlar ve ailesi de gitmek zorunda gibi davranıyor kısmına kısmına kizmakta haklısınız.
Ama bazı sorular cevapsız konuda. Mesela ramazan bayramında neredeydiniz sizin ailenize de aynı sıklıkta gidiliyor mu? Siz çalışıyor musunuz? Ailesine gönderdiği yüz lirayı sorun etmenizde başka etkenler var mı?
Canım kurbanda elbette gidilecek hakkıdır ama ben çalışıyprum ve iznim 4 gün gidemeyebilirim sormadan karar vermesi hoş değildi sadece. Ramazanda burdaydık ailem burda. Ailesine harcadığı 100 lira da değil mesela 250 liralık baklava siparişi verdirtiyorlar egolarından. Mesele kullanılmak.

Söylemiyorum ki gunces. Keşke imkan olsa da ailelere yardım edebilsek. Anneciğimi psikologa götürebilsem ama 1000 2000 nasıl ayırayım ben sonuçla evlendim ve aile kurdum sorumluluğum var. Abim memur evlendi bilmem para istediğimi annem ve ben hala deriz abi ihtiyacın varsa söyle diye tüp bebek sürecindeler. Ona da sordum öyle şey mi olur abicim hayır kurban amenna tabikide ailedir ama ben okula minibüsle gidiyorum saçmalamasın dedi.

Hepimiz vicdan ve merhamet sahibiyiz, insanliktan nasibimizi alamamis degiliz. Iyi niyetliyiz diye aptal hic degiliz. Gecen esimin ailesi cok keyfi bir durum icin esimden para istemis. Esim vermemis ama bir taraftan da vicdan yapmis. Eve geldi boyle boyle oldu ama uzuldum de dedi. Dedim istiyorsan vicdan olarak seni cok rahatsiz ettiyse verseydin. Sana sormadan nasil vereyim dedi. Konustuk ve dogru yaptigina karar verdi. Ben de en az esim kadar vicdanli merhametliyim ben ver desem verirdi. Bizi dusunen yok ama istenen para tamamen keyfi bir mesele icin. O yuzden sorun esinde diyorum sana.

7 bin tl mi?
7 bine kümes yeri alınmaz, çok eskiden deseniz bile alınmazdı
Çok eskiden canım. 15 sene sanırım. Diğer arsada 15 binmiş 2 sene sonrada alınmış. Sonra işte ev yapmışlar döşenmiş etmiş güzelce otursunlar maddiyattan gidemediler biz kendi adımıza kredi çekip yardımcı oluyoruz ellerinden geldikçe de ödüyorlar ama bizde kendimize yetemiyoruz.

Hepimiz vicdan ve merhamet sahibiyiz, insanliktan nasibimizi alamamis degiliz. Iyi niyetliyiz diye aptal hic degiliz. Gecen esimin ailesi cok keyfi bir durum icin esimden para istemis. Esim vermemis ama bir taraftan da vicdan yapmis. Eve geldi boyle boyle oldu ama uzuldum de dedi. Dedim istiyorsan vicdan olarak seni cok rahatsiz ettiyse verseydin. Sana sormadan nasil vereyim dedi. Konustuk ve dogru yaptigina karar verdi. Ben de en az esim kadar vicdanli merhametliyim ben ver desem verirdi. Bizi dusunen yok ama istenen para tamamen keyfi bir mesele icin. O yuzden sorun esinde diyorum sana.
Ne kadar para ? Ne için ? Eşime de söyledm geri veriyorlar vermiyorlar mı ne zaman vermediler bana onu söyle diyor :)

Çok eskiden canım. 15 sene sanırım. Diğer arsada 15 binmiş 2 sene sonrada alınmış. Sonra işte ev yapmışlar döşenmiş etmiş güzelce otursunlar maddiyattan gidemediler biz kendi adımıza kredi çekip yardımcı oluyoruz ellerinden geldikçe de ödüyorlar ama bizde kendimize yetemiyoruz.
7 bine hiç arsa hayal edemedim
Konum önemli mutlaka
Neyse diyelimki 7 binmiş arsa
Ev yaptımak en azından 400-500 bin oda en iyi ihtimalle
Eşinizin bukadar bütçesi varsa sizin 3 bin gibi ramamlara takılmanız ilginç, 3 bini geçtim ufak tefek pasta, tansiyon aleti gibi şeylerin hesabını yapmanız daha da ilginç

O ev takas gibi bir şey aslında verilmiş değil. Oğulları onlar için köye ev yapmış onlar da köye taşınacağı için daireyi bunlara vermiş. Verince de taşınıncaya kadar kendi kvsinin evine geçmiş. Öyle hibe etme durumu yok.
4500 maaşla köye komple ev yapabildiğine inanmam için biraz saf olmam gerekiyor ama olmuyor... illa biraz katkısı olmuştur ama anası babası yapmış sonuçta. Hesap belli. Oturdukları evi de evlat diye bunlara vermişler. Evde oturmayi kabul ederken keselerin karisacagini bilmeleri lazımdı. Bu çok doğal. Aşırı bir talepleri yok bu durumda kayinailenin.

Bu model seneler geçtikçe model yükseltiyor. Sonra gece 3 lere kadar kavga ediyorsun adam aynı sabah kalkıp hiç sabaha kadar konuşmamışsın gibi aynı hatayı yapıyor. Adı da iyilik, bu toz pembe hayata ben hala alışamadım. Allah kolaylık versin.

Bu model seneler geçtikçe model yükseltiyor. Sonra gece 3 lere kadar kavga ediyorsun adam aynı sabah kalkıp hiç sabaha kadar konuşmamışsın gibi aynı hatayı yapıyor. Adı da iyilik, bu toz pembe hayata ben hala alışamadım. Allah kolaylık versin.
Bende artmasından korktuğum için tepki gösteriyorum çoğu kişi eve takmış ama umarım hayatları boyunca kendilerine yapılan iyilik başlarına kakılmaz. Yeni evliyiz kaynanam 2 tane çeyrek istedi. Niye ? Komşudan almış. Sebebi ise kocamdan 2 bin istemiş misafirler için eşimde düğünü yapıyorum elimdeki bütçe hesaplı nasıl vereyim dedi diye hırs yapmış almış çeyrek. Bakın eşime eve alışveriş yap demiyor ki dese alırdımda demiş ama yok illa para vericeksin bize. Benim param yok verirsiniz dedi. Bu sadece tek bir olay. Ya görümcemle gelip şu 100 lira getirdi biz de kuruyemiş aldık diyen kişiden bahsediyoruz açık açık kira ödeyin deseydi de bunu yapmasaydı en azından bilirdim giderim nereye oluyor.

Canim sen sonuna kadar haklisin.Sorun ne alinan tansiyon aleti ne pasta,ne bayramda köye gitmek.Sorun emrivaki yapılması,sorun sömürülmek,sorun yok sayilmak değersizlik hissi ,sorun hala sizin bir aile olduğunuzu ne eşinin ne ailesinin kabul etmemesi.Yoksa anne babadır bir eksikleri varsa alınır edilir,doğum gününde pasta da alınır sürpriz de yapılır köye de gidilir ama bunlar görev gibi de sürekli yapilmaz.Karsi taraf beklentiye giriyor diye de yapılmaz içinden gelir yaparsın.Kredi ödüyorken elindeki sınırlı miktarda idare etmeye çalışırken kendinizi bazı şeylerden mahrum bırakıp kv kızına jest yapıp torununa bisiklet alacak diye veya evli barklı çocuklu çalışan gorumcenin canı sürekli hamburger,pasta,dürüm çekiyor diye, x yerden 250 liralık baklava yiyecekler diye de insanın kendini zor duruma sokması kendi hakkına girmektir.Bir de ardı arkası kesilmeyen istekleri var.Mobing gördüğün bir is yerinde çalışıyorsun rahat da bir işin yok.Kimbilir kimlerin kahrını çekiyorsun o parayı kazanmak için.Esin böyle devam ederse sağlam bir resti hakediyor.Maasini da gerekirse verme kendini düzeltene kadar.Gercekten Türkiye'de evliliklerin bitmesinin yegane sebebi ailelerin bu kadar dahil olması,erkek evlatlarının da hala kendilerini onlara ispat etme çabası.Kimse ekonomik sebepler fln demesin.Ekonomik sebepler de bunun tuzu biberi oluyordur ancak.Ha aldatma da var..Böyle böyle karı kocanın arasını açıyorlar birbirlerinden soğuyup dışarda arayışlara giriyorlar.Şu çiftleri bir rahat bıraksalar,erkekler de biraz aile kavramını idrak edebilse,artik kök ailesine degil esine karşı bazı konularda sorumlu olduğunu bilse evlilikler yürüyecek ama en çok boşanma oranı bizde neden acaba bir durup düşünmek lazım

Ne kadar para ? Ne için ? Eşime de söyledm geri veriyorlar vermiyorlar mı ne zaman vermediler bana onu söyle diyor :)

Canim sorun ne kadar ve ne icin oldugu degil. Sorun ihtiyac sahibi olmamalari ve acil bir durum olmamasi. Biz kendi cebimize gore plan yapiyoruz mesela sorun herkesin bunu yapmamasi. Bizim yatimiz, katimiz, plazamiz olur o zamam isterler ve vermezsek bizim karakterimizde ciddi sikinti vardir ama hepimizin kemdimize gore hayat planlari ve hayalleri var.

Canim sen sonuna kadar haklisin.Sorun ne alinan tansiyon aleti ne pasta,ne bayramda köye gitmek.Sorun emrivaki yapılması,sorun sömürülmek,sorun yok sayilmak değersizlik hissi ,sorun hala sizin bir aile olduğunuzu ne eşinin ne ailesinin kabul etmemesi.Yoksa anne babadır bir eksikleri varsa alınır edilir,doğum gününde pasta da alınır sürpriz de yapılır köye de gidilir ama bunlar görev gibi de sürekli yapilmaz.Karsi taraf beklentiye giriyor diye de yapılmaz içinden gelir yaparsın.Kredi ödüyorken elindeki sınırlı miktarda idare etmeye çalışırken kendinizi bazı şeylerden mahrum bırakıp kv kızına jest yapıp torununa bisiklet alacak diye veya evli barklı çocuklu çalışan gorumcenin canı sürekli hamburger,pasta,dürüm çekiyor diye, x yerden 250 liralık baklava yiyecekler diye de insanın kendini zor duruma sokması kendi hakkına girmektir.Bir de ardı arkası kesilmeyen istekleri var.Mobing gördüğün bir is yerinde çalışıyorsun rahat da bir işin yok.Kimbilir kimlerin kahrını çekiyorsun o parayı kazanmak için.Esin böyle devam ederse sağlam bir resti hakediyor.Maasini da gerekirse verme kendini düzeltene kadar.Gercekten Türkiye'de evliliklerin bitmesinin yegane sebebi ailelerin bu kadar dahil olması,erkek evlatlarının da hala kendilerini onlara ispat etme çabası.Kimse ekonomik sebepler fln demesin.Ekonomik sebepler de bunun tuzu biberi oluyordur ancak.Ha aldatma da var..Böyle böyle karı kocanın arasını açıyorlar birbirlerinden soğuyup dışarda arayışlara giriyorlar.Şu çiftleri bir rahat bıraksalar,erkekler de biraz aile kavramını idrak edebilse,artik kök ailesine degil esine karşı bazı konularda sorumlu olduğunu bilse evlilikler yürüyecek ama en çok boşanma oranı bizde neden acaba bir durup düşünmek lazım
Evet temel problem bu. Eşimle uzun zamandır iyiydik ilk zamanlarda ki ölü gibi olmama sebeb olan çoğu durumu aştık. Kayınvalidemle en son ramazanda yemek yedik ki gocunmam eşim alıştığı için sorduğunda giderim problem yaratmam. 2 tane komşunun düğünü oldu gitmedim çünkü komşu beni ilgilendirmez kaynanam gidebilir. Görümcemle bana yaptığı saygısızlıktan sonra daha minimum iletişim halimdeyim ama bir araya geldiğimizde selamlaşırız o kadar.
Eşim evine çok alışmıştı birlikte planlar yapıyorduk ramazan bayramında gezmeye gittik çok huzurluydum. Bu arada olması gereken bu zaten bahsettiğim nokta mutluydum. Nerden çıktı bu köy muhabbeti anlamıyorum. Ya mesele köy de değil kayınvalidem alıyor bisiklet ama faturasını bize ödettiriyor. Veririm dedi ama asla vermez hadi vermesin 100 tl de değilim geçtim artık onu benim annem aldırmaz bir şey ya. Kadına dün istediği meyveyi alıcaktım yok yok pahalıdır burda istemem ben alırım bize diye ödettirmedi kavga etti benimle.

Çok şey denedim. Her laf yaptığımda da abartma istersen dediğim de eşim para muhabbeti yapıyorsun karı koca birbirine düşüyor şu halimize bak dedi. Sustum tekrarladı alsın kardeşin kendine dedim babana ne forması şimdi sırasımı dedim babadır büyütmüş yazık dedi. Ulan acaba ben mi kötüyüm dedim yoksa aileden gelen bilinçaltım mı oyun oynuyor bana ben mi fazla tepki veriyorum. Kendime saygımdan söz verdim para muhabbeti yapmayacağım. Bu olayda da yapmadım. 5 karış suratlayım ama yine de yapmayacağım. Kendimi sıkışmış gibi hissediyorum hani sanki herşey elimde kalıyor gibi.

Canim sorun ne kadar ve ne icin oldugu degil. Sorun ihtiyac sahibi olmamalari ve acil bir durum olmamasi. Biz kendi cebimize gore plan yapiyoruz mesela sorun herkesin bunu yapmamasi. Bizim yatimiz, katimiz, plazamiz olur o zamam isterler ve vermezsek bizim karakterimizde ciddi sikinti vardir ama hepimizin kemdimize gore hayat planlari ve hayalleri var.
Bilmiyorum gunces ya ben eşime anlatamıyorum ya da bu sorunun çözülmesi içinde zamana ihtiyacımız var. Bak geçen kayınvalidem diyorki napıyım mesai yapıcam çalışıcaz edicez. Eşime mesaj atmış sana 30 lira gönderdim onu bana nakit getir son harçlığım diye. Geçen ana kız diyorki cebimizde son 100 liraydı düşürseydik napardık. Hele görümcem sanarsın ölüyor açlıktan öyle yalvarıyordu tabi şimdi bir araya gelmediğimiz için çok olmuyor.

İlk 6 ay haftanın en az 4 günü bir aradaydık. Eşim eve girmezdi hadi kardeşime hadi bunu alalım gidelim hadi hadi bla bla bla. Tek kelime edemezdim görümcem hadi abi şunu al hadi şuraya derdi de kenarda köşede sessizce dururdum. Eşim bırak sormayı damlrdı anasına. Bir gün karnım ağrıyor bi baktım anasında yemek yicekmişiz ee bana demedin diyorum beni de şimdi aradılar diyor. Ya sen saf mısın ? Desene karıma sorayım diye. Öğrettim gunces. Kardeşine gitme sıklığı doğumgünü ve ramazan olarak kaldı nasıl bi fark düşün. Kayınvalidemlerde oturmuyor bile eşim hadi evimize diyor kaynanamda bağırır kaçıyor sanki koş diye. Kardeşi ve eşi olmadan tuvalete gitmeyen adam bak abartmıyorum yemek yapıcam dediğimde bile gelsinler mi diyen adamla görümcem burda kocasıyla tekken Şehırdışı yaptım. Ayılıp bayılmışlardır ama alıştık. Çok şey düzeldi çünkü eşim kötü biri değil ama hatalı. Sonuna kadar hatalı zaten diyorum ya çok kızgınım yapmamalı diye. Alışkanlık aile düzeni birden düzelmiyor. Sürekli köye giden bir aile ve öyle yetişmiş bir adam. Kaynanamın cebinde para olmasın 1 hafta izin de otostop çeker yine gider öyle bir aile. Saygı oldukça bu da düzelir he düzelmiyordur kendimden ödün vermem alırım maaşımla kendime hediye eksik çıkar kapatır bir daha da öğrenir dikkat eder. He etmiyor dikkat ki gitmeyecektim köye emri vaki diye tek gider. Daha dur bakalım abime gideceğim ana babasını napıcak dönüşte? Etler ? Görelim marifetini beyfendinin.

Back