Canim aile düzenleri yani evliliğe, 2 kişilik hayatınıza uymayan aile düzenleri diyeyim ,bazı bekar alışkanlıkları evlenmeden oncede kaldi.Sizin aile yaşantınızı zorlayan ne varsa o alışkanlıklardan o düzenden vazgeçilmeli.Basit gibi görünen ama evlilikte çok önemli olan bir ornek vereceğim.Benim kv 2 çocuğuna da hic sorumluluk vermemiş hatta esine de.Herseye kendi koşmuş ama bunu kendi istemiş.Ve benim esim 34 yaşında ve yurt disinda çopler plastik,cam,gıda diye kategorilize edilip öyle atılıyor.Atiyorum cam atacaksan yeşil çöp kutusuna atıyorsun vs.Ben bunu burda daha ilk çop atışımda öğrendim.Copler atılacak esime veriyorum kv aliyor ben atarım ben atarım diyor.Hayir dedim ben cop atılacağında seni arayamamki 60 yaşındaki kadına çöp mu buyuracagim yani.Ogrenmesi lazim dedim.Ki onu da esim arabasiyla gecerken atiyor yani ona yuk degil bise değil.Kv bir kac kere dinlemedi ben atarım ben atarım dedi tekrar konuştum.Cunku esimin elinden alip ben atarım diyormuş.Eger izin verseydim buna hem bütün isler bana kalacaktı hem de zerre sorumluluk öğrenemeyecekti.Daha kayınvalidemin esim bise yapmasın diye farklı konularda da çok müdahalesi oldu bu ufak bir örnekti ama önemli.Izin verseydim ona sen yapamazsin ben hallederim dediği tüm konularda ben yapamam diyip çekilecekti.O yüzden artik evlendiğini ordaki duzeninin değişip farkli bir düşene geçtiğini idrak etmesi gerekiyor.Bak kv eşinin bilincaltina ne güzel kodlamis.Sen de yenilerini kodlayacaksin.Surekli konuşarak dogrusunu anlatarak.Bilincaltindaki eski doğruların değiştirilmesi psikolojide zordur ama imkansiz degil sadece sürekli tekrar et kanıksat..