Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Ortak noktada bulunulabilir bi kaç hafta gidilir incilerim dökülmez ama bu benim bireyliğime saldırıya geçince sinirleniyorum. Bak benim abimlerde memlekette görevde abim öğretmen yengemin ailesi de burda onlar senede 1 gelirler ama annem sormaz. Siz bilirsiniz oğlum ne zaman gelirseniz der. Kurbanı kesip gelirler burda babamlarla da girmezler burdan et götürmek facia. Yani herkesin aile düzeni biz erkek ailesi olarak karışmayız :)

Zaten olması gereken sizin yaptığınız. Emrivakileri ve sınırlarının ihlal edilmesini kimse istemez. Eşiniz hatayı size danışmadan gitmeye karar vermekle yapmış bence önce bunu halledin aranızda derim

Evet iyi niyetliyim yapıcı olmaya çalışıyorum kocamın adamı kısıtlamak bana göre değil yapım değil aslında. Sadece istediğim bu hersene olucak diye bi kaide yok
Ben çok iyi niyetli siniz derken. Yani mutluysaniz sorun yok ama size haksızlık yapan insanlara karşı öteki suratinizi çevirdik e ilerde sinir hastsai olursunuz. Zamanında bazı şeylere mesafe verin düzelsin.

Ben bu kadar kısıtlamayı doğru bulmuyorum.Sizin evcil hayvanınız değil ki kocanız sürekli sizin istediğinizi yapamaz.Bırakında kocanız bayramını ağzının tadıyla yapsın.

Kpederiniz neden size gelecek misiniz diye sormali?
Esiniz gelcem diyorsa anlastiginizi dusunmustur yani
Evladindan da kullanmaya termos isteyemesin mi ya?
Neden sizi tek muhatap kabul etmek zorundalar ogullari varken?
bendeuyeolcam hay ağzını bal yesin

Gerçekten senede bi kaç gün eşinizin ailesine gitmek bu kadar zorunuza mı gidiyor sonuçta o da eşinizin anne babası illaki bi bayramda olsun düğünde olsun evlatlarını yanında görmek istemeleri çok normal. Ha kavga etmişsinizdir ailesiyle sizi istemiyolardır o ayrı o zaman haklı olabilirsiniz ama onun dışında gerçekten haksızsınız eşiniz size o kadar değer veriyorsa sizde onun için katlanın bi kaçgün. Ayrıca 100 liranında hesabı yapılır mı

Umarım sizde çok mutlu olursunuz. Şuan hayatınızı bilmiyorum ama çiçek açsın yollarınız. Hayat bazen yoruyor bizi önemli olan kendimizi küsmeyelim. Yazan elleriniz dert görmesin
Canım benim çok teşekkür ederim. Ben bir yıl önce boşandım fakat iyiyim binlerce şükür rabbime. Sende böyle küçük şeylere takılıp ne kendini ne eşini üzme. Köyde sıkıldığın anlarda sonrasında gideceğin tatili düşün, orda halinden memnun değilsen bile memnunmuş gibi yap bak sonra eşin olduğundan kat be kat daha iyi olur sana

Hem pasta alıp hem hediye alıp hemde takılarını takıp üstüna şunuda alıcam desem ailem izin vermezdi. Parasını verirerdi masraf yaptın o kadar al bunu derlerdi.
Eş ailesi de ev vermiş,kiralardan haberiniz vardır illa ki…onlar sayesinde rahat yaşıyorsunuz farkındaysanız lafını ettiğiniz şeyler çok çiğ ve ayıp…

Bir de insanların verdiği evde oturup , annem masraf yaptırmaz yazmış birkaç yerde..insan utanır bunu yazmaya kimbilir o insanlar ne fedakarlıklarla yaptı o evi sırf çocukları rahat etsin diye

Bir de insanların verdiği evde oturup , annem masraf yaptırmaz yazmış birkaç yerde..insan utanır bunu yazmaya kimbilir o insanlar ne fedakarlıklarla yaptı o evi sırf çocukları rahat etsin diye
kendi fikirleri yaşam şekilleri.anneye gideceksin kalacaksın ama hep o harcayacak kuş kadar maaşıyla.bana sana doğru gelmez başkasına gelir.kredi çektim haftaiçi çocuğu koleje yazdıracağım.bu çocuk ilerde yüzüme bakmasa git huzurevine ne halin varsa gör dese .yakınımda otur gelir giderim ihtiyacın oldukça elin ayağın tutmazsa da yanıma alırım demesini beklerim ben.evet evladımı kendim için yetiştiriyorum en başta.manevi desteğe ihtiyacım olacak yaşlılığımda.huzurevinde bile çocuklar denetlemezse iyi davranılmaz başımıza herşey gelebilir

Nazik eleştiriniz için sağolun. Elbette ki yapsın bunda problem yok problem benim plandan haberim yok ? Bakın eşim geçen dedi ki arife çalışıyormusun. Bunu niye soruyor ? Anne babası arife gidicekmiş otobüs bileti 1000 lira tutuyormuş. Dün söyledi babama muhabbet arasında. Yani ailes diyorki şu gün çıkalım edelim bilet almayalım her bayram böyle. İyi de ben bu planın neresindeyim ? Bana açık açık gelinse gitmek istiyorum sana sormadan plan yapmak istedim ekonomiyi dert etme ayarlarız çalışma durumun nedir vs diye sorulsa ayarlarım zaten ama güzelim plan yapılmış zaten ? İlla gidilicek kanun gibi benimde buna uymamı bekliyorlar ben çocuk değilim ki ?

Canımsın. Amacım sorun çıkarmak değil ki sadece eski kafa gibi bizim düzenimiz bu gelin uyucak mecbur gibi düşünmelerini istemiyorum hepsi bu. Bunu da doğru yanlış çözmeliyim. Eşim çekiniyor olsa gerek benimle net konuşamıyor hep askıda kalıyor. Bu askıda ki konuya ben el atacağım ben konuşacağım açık açık.

Tabiki de herkesin düşüncesi allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin benim durumum farklı :)

Bence biraz şımarıklık yapıyorsunuz. Eşiniz sizi her türlü mutlu etmeye çalışırken sizde gidin köyüne yani ne var. Sizin köyünüze gitmek gerekseydi eşin istemiyo olsaydı ne düşünürdün. Evlilik dediğin karşılıklı fedakarlık ister. Biraz o biraz sen. Millet hangi derttlerle boğuşuyor

Ben eşime emrivaki yapmazdım. Köyüme gitmem gerekiyorsa eşime gitmek istiyorum nasıl yapalım iznini böyle değerlendirmek ister misin ? Diye sorardım. Kalkıpta senelerdir gidiyorum ben gidicem demezdim yani bu bana göre yanlış bir cevap ya da anne babamın düzenine göre hareket etmezdim biz de ayrı bir aileyiz. Oldu bizde her ramazan köye gidiyoruz bekarken diye zaten gidicem diyip kafama plan yapayım ? Böyle olmaz ki eşimle konuşup aileme öyle söylemem gerekiyor.

Eşinle konuştun mu o ne diyor peki

Eşinle konuştun mu o ne diyor peki
Konum da bahsettim onu değiştirmeye çalıştığımı söylüyor 30 senedir gidiyormuş kurban bayramıymış köyü varmış gidlirmiş ne varmış bunda tartışma benimle lütfen gelmek istemiyorsan seni zorlayamam ama senede 1 kere gitmek hakkım diyor.

Eşiniz eşimin ikizi olabilir mi acaba
Biz ilk evlendiğimiz de ilk sene gittik köye, beni yol tutar , arabamızda yoktu o zamanlar, köy servisinde afedersiniz milletin üstüne kusa kusa gittim, rezil oldum yollarda. Ben benimkilerin böyle bir adeti olduğunu bilmiyordum, neymiş mutlaka köyde olunmalıymış, zorunlu hizmet.
2 . Kurban da ben gitmek istemedim ve buna da saygı duyulmasını bekledim ama ne mümkün, dedim ya zorunlu hizmet, aksi mümkün değil. İnatla gitmedim, ama huzurda kalmadı, meğerse hamileymişim, hamilelik haberim bile burnumdan geldi, çünkü köy daha önemliydi, orada olmalıydık.
Benim eşimde aynı sizin eşiniz gibi pasif direniş yapar , alttan alttan yaptırmaya çalışır. Eşiniz net mevzuyu anlamamış, bir umut bekliyor hala sizi.
Sonra ki seneler, zorundasınız diyen insanlar, geldiğiniz için Allah razı olsun a döndüler, yavaş yavaş alıştılar , normalde ben köye adımımı atmam, tavrım gayet net ama benim ki bu sene mesela zorunlu oldu mecbur gitmek zorundayım, eşimin ailesi dedesinin bakımından dolayı 2 senedir köyde kalmak durumunda kaldılar ve hem pandemi hem köyün çok uzak oluşundan uzun süredir görüşemedik, eşiminde artık ailesini görmesi için mecbur gideceğiz, normalde görüşmüş olsaydık beni kimse zorunlu hizmet gibi köye götüremezdi.
Ben net olmamanın bir faydası olacağını düşünmüyorum tecrübelerime dayanarak, siz net olmadıkça eşiniz alttan alttan böyle soru sorarak vs, üstünüzde baskı yaratıp stres yaratıyor ve eninde sonunda yüzleşmek zorundasınız, kurban günü gelip çatacak

Stres oldum be güzelim. Annem aradı eşime üzülmüş. Köy konusunda masum masum baktı annemlerde bilet bakıyorlar bilet şu kadar nasıl olcak bilmiyorum derken üzgünmüş çok üzülüyormuş yapma kızım git kocanla arada kalıyor istiyor dedi. Hadi bi de burdan yak. Durum şöyle köyde hizmet etmem sadece yardım ederim o da ben kendi ailemden biyere gittiğimde de ederim ama hizmetmiş şuymuş eziyet çekmeye gitmiyorum yapmam böyle bi durum olsa zaten hiçbir kuvvet izin günümde götüremez.

Allah var kaynanamda kurbanla çok uğraşmayacaksın çocuklarla güzel bir bayram yapıcaz dedi eşine lakin benim haberim yok ki köye gideceğimizden ? Benim sorunum bu. Bunu eşime en açıklayıcı şekilde anlatmam lazım sağolsun dün annemlere gittik bozulan bir parçaları vardı yaptı etti yani onuda kırmak istemiyorum ama bu yaptığının yanlış olduğu anlamına gelmiyor.

Yahu ne olursa olsun gitme. İstemediğin şeyi yapma. İleride gitmek istersen gidersin. Bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…