Evet tam olarak bu. Alışkanlığından kaynaklı. Geçen sene Ramazan da da annesi emri vaki yaptı sinirlendim eşime köy köy ne bu taciz diye tepki gösterince kurban bayramı için sordu bana tatlı tatlı. Gideriz dedim ama şuralarıda gezelim ortak yolu bulduk çok iyiydi. Bu sene neye göre karar veriyor ? İşte yüz bulunca astar bu. Bende madem öyle sen git bana sormadığın için gelmeyeceğim dedim.Burada konu köye gidip gitmemek değil. Konu saygı duymak..Aynı hayatı paylaştığınız ve de özellikle çalışan bir kadın olduğunuz için size sorulmasını istemeniz kadar normal bir şey yok. Çalışan insanın istediği gibi hareket edebileceği , istediği gibi zamanı yönetebileceği sadece tatil günleri var. Ailesini görecek özlemiştir desek zaten sürekli berabermişsiniz. Sanırım eşinizin alışkanlığından kaynaklanıyor , evlendi diye bir anda köye gitme isteğinin yok olmasını beklemek de kısa vadede mümkün olabilecek bir şey değil .biraz daha orta yolu bulmak ister gibi davranın en azından haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Bunu söylediğimde sorun eşinde diyorlar. Kayınvalidem faturasını ödetince eşim tamam alırım haftaya dedi kaynanam nededi ? Öküz insan alırmı fatura parası verme anne diceksin. Yahu dün 100 lira verdi ya oğlun sana ? Şimdi mi öküz olduk ? Ben eşimde hata yok demiyorum tüm hata eşimde değil ben görüyorum diyorum. Sadece eşimde olsa çözülücekte değil işte.Formayıda kendisi alsın yani benim rahmetli babamda ailesine çok yardım ederdi aile bencil ve açgözlü olunca sizin işiniz zor sürekli siz kötü gözükeceksiniz
Kız tüm kk benim koca ailesine çözüm bulamadı ya müge anlıya çıkıcam en sonunda40 sayfa konu mu olur ya? Benim konuma da yazsaniza azcikilla reytingli şeyler mi uydurayim
Yazık bu kızın köyü de varmış. Kocasının köyüne yakın. Oraya hiç gitmemişler. Kocası bana bencil geldi.Herşey karşılıklı.
Bencede. Kaynanası saygısız biri bence. Öküz diye hitap etmek nedir.Sürekli bişeyler ödetmek nedir.Ev verdiler ya acısını çıkartıyorlar.İnsan sinir hastası olur bu ailedeBence konu sahibi artık bencil davranmaya baslamali
Bence gitmemeniz aile arasında kırgınlıklara yol açacaksa özverili davranıp gidin ama kavga etmeden üzüntünüzü kırgınlığınızı ona içten içe hissettirin ki bir daha size sormadan sizin de dahil olacağınız bir plan yapmasın. Ya da bir sonraki bayram ona fırsat vermeden siz bir plan yapıp sunun , ondan önce davranın belki böyle böyle bir şeyleri idrak eder. Erkeklere bir şeyi sözle , açık bir şekilde söyleyince anlamıyor , illa uygulamalı olarak göstermek gerekiyor.Evet tam olarak bu. Alışkanlığından kaynaklı. Geçen sene Ramazan da da annesi emri vaki yaptı sinirlendim eşime köy köy ne bu taciz diye tepki gösterince kurban bayramı için sordu bana tatlı tatlı. Gideriz dedim ama şuralarıda gezelim ortak yolu bulduk çok iyiydi. Bu sene neye göre karar veriyor ? İşte yüz bulunca astar bu. Bende madem öyle sen git bana sormadığın için gelmeyeceğim dedim.
Eşiniz baştan sona haklı tabiki alicak ne var bunda abartmiyormusunuz kardeside alıyordur nerden biliyorsunuz sanki ev araba almış eşinize sabırlar diliyorumDeğişiyor. Bazen hiç bazen doğumgünü özel gün gelince birikiyor. Öyle aileme harcicam tarzı takıntısı yok ama alır yani. Kardeşin alsın canım tek sen mi evlatsın ?
Eşine tam orda eşek olana semer vuran çok olur deseydin çünkü ailesi eşek yerine koyuyor adamı açık açıkBunu söylediğimde sorun eşinde diyorlar. Kayınvalidem faturasını ödetince eşim tamam alırım haftaya dedi kaynanam nededi ? Öküz insan alırmı fatura parası verme anne diceksin. Yahu dün 100 lira verdi ya oğlun sana ? Şimdi mi öküz olduk ? Ben eşimde hata yok demiyorum tüm hata eşimde değil ben görüyorum diyorum. Sadece eşimde olsa çözülücekte değil işte.
Ahaha peki kocamın hala zarf atmasına ne demeli ? Dün babasının yanından gelince bana “ arife sen çalışır mısın” diye sordu. Ne manağ ? Çalışırım dedim. :) çalışmam ama çalışırım :) öğlene kadar olur belki dedi bende belki dedim :) yahu noluyor ? Ben gelmeyeceğim demedim mi bu adama ? Başlayacam 30 senelik kurban alışkanlıklarına he.Eşine tam orda eşek olana semer vuran çok olur deseydin çünkü ailesi eşek yerine koyuyor adamı açık açık
Pasif direnişle çıkamazsın bu işin içinden, al. Gitmeyeceksen al karşına söyle tekrar. Adam seni muallakta görüyor demek ki. Ya da planın neyse onu söyle.Ahaha peki kocamın hala zarf atmasına ne demeli ? Dün babasının yanından gelince bana “ arife sen çalışır mısın” diye sordu. Ne manağ ? Çalışırım dedim. :) çalışmam ama çalışırım :) öğlene kadar olur belki dedi bende belki dedim :) yahu noluyor ? Ben gelmeyeceğim demedim mi bu adama ? Başlayacam 30 senelik kurban alışkanlıklarına he.
Ahaha peki kocamın hala zarf atmasına ne demeli ? Dün babasının yanından gelince bana “ arife sen çalışır mısın” diye sordu. Ne manağ ? Çalışırım dedim. :) çalışmam ama çalışırım :) öğlene kadar olur belki dedi bende belki dedim :) yahu noluyor ? Ben gelmeyeceğim demedim mi bu adama ? Başlayacam 30 senelik kurban alışkanlıklarına he.
Ahaha peki kocamın hala zarf atmasına ne demeli ? Dün babasının yanından gelince bana “ arife sen çalışır mısın” diye sordu. Ne manağ ? Çalışırım dedim. :) çalışmam ama çalışırım :) öğlene kadar olur belki dedi bende belki dedim :) yahu noluyor ? Ben gelmeyeceğim demedim mi bu adama ? Başlayacam 30 senelik kurban alışkanlıklarına he.
Daha 3 5 gün önce söyledim sürekli polemik yapmış oluyorum tekrar sorduğunuzda diyeceğim. Zaten aynısını söyledm hayırdır köye mi gidiyoruz diye taktı bana illa götürcek :)Acikca konussaniza, esiniz o sizin. Hayirdir canim, bayramda koye gitmek icin mi soruyorsun? Istemiyorsan gelme dedin, ben de gelmeyecegimi soyledim ya... Bu konuda anlastigimizi dusunuyorum. Derdim ben olsam.
Ahaha kız ben net şekilde söyledim ya asıl ben kocama şaşırıyorum. Tatil ayarladı diye gelirim diye düşündü herhalde. Pek oralı olmadım çalışırım dedim geçtim. Açık açık köy muhabbeti geçmediği içinde tartışma yaratmadım açık olduğunda açık olacağım. Güvenin bana bu konu askıda kalmayacak. Ay Peki kayınpederimin köyde babasıyla bizim olan resmimizi paylaşması ? Yahu gelmeyeceğim köye anağmmmmKanarya bu konuyu hala cozememis olmana hem sasirdim hem uzuldum.
Ahaha kız ben net şekilde söyledim ya asıl ben kocama şaşırıyorum. Tatil ayarladı diye gelirim diye düşündü herhalde. Pek oralı olmadım çalışırım dedim geçtim. Açık açık köy muhabbeti geçmediği içinde tartışma yaratmadım açık olduğunda açık olacağım. Güvenin bana bu konu askıda kalmayacak. Ay Peki kayınpederimin köyde babasıyla bizim olan resmimizi paylaşması ? Yahu gelmeyeceğim köye anağmmmm
O kadar şey söyledim ki Zemheri görseniz gelir alnımdan öpersniz. Bana danışmadın canım ben gelmiyorum sen gidebilirsin dedim. Yoldan akrabanı çevirsem sorsam tabi köye gelir der bu nedir ya bizim düzenimiz mi yok neye göre kime göre dedim. Daha nasıl açık olabilirim ki ? Benim haberim yok tabikide gelmeyeceğim 30 senelik düzenin beni ilgilendirmem her alışkanlığımı ben devam ettirmiyorum dedim. Pasif direnişte değildi yani. Ya da cidden eşi olarak eşlik etmemi istiyor tepkimden çekinip ara ara zarf atıyor gelmem için benim istediğime göre hareket ediyor.Pasif direnişle çıkamazsın bu işin içinden, al. Gitmeyeceksen al karşına söyle tekrar. Adam seni muallakta görüyor demek ki. Ya da planın neyse onu söyle.
Umarım herşey güzel olur gitmezsem eşim kırılır evet ve özler bırakıp gitmek isteyeceği en son şey buna eminim. Cenazeye giderken bile öperek gitti gitmem lazım diye defalarca kez de aradı. Annesi 15 gün kapanmada köye gidnce bile ben tepki gösterdim diye gitmedi bırakıp ama bu ilgilendirmez ki beni sonuçta danışması gerekiyor.Bence gitmemeniz aile arasında kırgınlıklara yol açacaksa özverili davranıp gidin ama kavga etmeden üzüntünüzü kırgınlığınızı ona içten içe hissettirin ki bir daha size sormadan sizin de dahil olacağınız bir plan yapmasın. Ya da bir sonraki bayram ona fırsat vermeden siz bir plan yapıp sunun , ondan önce davranın belki böyle böyle bir şeyleri idrak eder. Erkeklere bir şeyi sözle , açık bir şekilde söyleyince anlamıyor , illa uygulamalı olarak göstermek gerekiyor.
Ne farkeder ki ? Kızının da ev borcu var diye bi maaşını vermediği kaldı torununa da kendi bakıyor eşitsizlik yoktu. Ama tabi erkek evlat aileye bakmak zorunda.Bencede. Kaynanası saygısız biri bence. Öküz diye hitap etmek nedir.Sürekli bişeyler ödetmek nedir.Ev verdiler ya acısını çıkartıyorlar.İnsan sinir hastası olur bu ailede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?