Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Hayır köye gitme konusunda degil kv evle ilgili sana sitem ettiğinde susma sadece.Köy konusu senin esinle çözmen gereken bir konu.Esin bu konuda israrciysa her sene köye gidilecek diyorsa ama sen istersen gelmeyebilirsin diye bir seçenek sunduysa ben olsam gitmem.Ama senin es ailesinin bunu pek olumlu karşılayacağını sanmıyorum ama ben yine de gitmezdim.Sorun köye gitmek veya gitmemek degil emrivaki yapılması daha sonra bunun yazılı bir kural haline gelmesi evliliginizde her sene bekleyecek olmaları.
Bence bazı konularda ağırlığını koyman gerekiyor.Ozellikle çocuk olmadan bazı şeyleri rayına oturtman gerekir.Hepimizin evlenmeden önce bazı alışkanlıkları vardi ama evlendikten sonra hepsi bizim eşimizle 2 kişilik hayatımıza uymadığı için kimini kapı disinda bıraktık kimine devam ediyoruz.Evlendikten sonra 2 kişilik düşünüyorsun aile ritüelleri herseyi devam ettiremezsin kendi aile ritüellerin olmalı.Yine özel günlerde ziyaret edilir köye de gidilir ama bazi şeyleri yazılı kuralmış gibi uygulamak zorunda bırakılmak insani evlilikten soğutur biraz esnek olunmalı evliliğin selameti acısından

Kızın eski konularını okuyun. Tam cinnet geçirmelik
Ayy 3 aylık bebem var o kadar vaktim yok ne yazık ki ama ilk okuduğumda konu sahibini boğasım geldi. Bence konuyu güncellemeli konu sahibi çok yanlış anlaşılıyor böyle

Burada konu köye gidip gitmemek değil. Konu saygı duymak..Aynı hayatı paylaştığınız ve de özellikle çalışan bir kadın olduğunuz için size sorulmasını istemeniz kadar normal bir şey yok. Çalışan insanın istediği gibi hareket edebileceği , istediği gibi zamanı yönetebileceği sadece tatil günleri var. Ailesini görecek özlemiştir desek zaten sürekli berabermişsiniz. Sanırım eşinizin alışkanlığından kaynaklanıyor , evlendi diye bir anda köye gitme isteğinin yok olmasını beklemek de kısa vadede mümkün olabilecek bir şey değil .biraz daha orta yolu bulmak ister gibi davranın en azından haklıyken haksız duruma düşmeyin.

100 200 lira batmıyor zaten de sonra eşim forma alicam diyor babama ee ihtiyaç mı ? Değil. Sonra ben para sakınan oluyorum amacım fuzuli harcanmaması.
Formayıda kendisi alsın yani benim rahmetli babamda ailesine çok yardım ederdi aile bencil ve açgözlü olunca sizin işiniz zor sürekli siz kötü gözükeceksiniz

Konuyu ilk okuduğumda sizi haksız buldum diğer arkadaşların yazdıkları konularınızı görünce mağduriyetinizi gördüm konu başlığını değiştirin" Bu Kan Emicilerden Nasıl Kurtulurum?"
Anlattıklarım sadece bir kısmı. Çözümü az görüşmekte buldum görümceme en azından aylardır ne hamburger aldık ne de birlikte plan yaptık. Kayınvalidem de işte kendi kendine dolup kocama kötü evlatmış gibi hissettiriyor.

Bende böyle düşünüyorum. Aslında kayınvalidemler bana neden gelmediğimin hesabını soramazlar çünkü zorunda değilim. Buna izin vermem. Mesele köyde değil zaten emrivaki durumu ve sürekli olmasını isteyecekler. Ben bunun şimdiden şeffaf olmasını istiyorum ki görev haline gelmesin. Yeri gelir bayramda gitmeyiz yeri gelir 2 bayram gideriz biz 2 kişiyiz ve aynı evi paylaşıyoruz eşimede bunu söyledim.
Öyle herzaman devam ettiremeyiz alışkanlıklarımızı bazen değişebilir bizde bir aile olucaz bu kararımında arkasındayım. He daha yapıcı olabilirim eşlik edip sonra açıklayabilirim belkide senede 1 kere diye ses çıkarmayabilirim ama biliyorum ki sorulmadan plan yapılması kabul edilebilir bişey değil.

Eşini anlamiyorsa bırakın gitsin. Siz gitmeyin .

Valla ben sizin yerinizde olsam köye de gitmesine izin vermem, ya da onunla birlikte köye gitmem. Hiç kusura bakmasın. Anasıyla danasiyoa evlenmedim. Kendisiyle evlendim. Sağlık olaganustu vs bisiler olur o ayrı. Aileyiz ailesinin neticede. Ama herkes yerini bilcek. Bence köyü de kisitlayin niye kisitlamiyosunuuz ki. Ne demek size sormadan köye gidelim demiş. Çok iyi niyetli siniz. Zaten hergun gördüğünüz insanlar.

Yazık bu kızın köyü de varmış. Kocasının köyüne yakın. Oraya hiç gitmemişler. Kocası bana bencil geldi.Herşey karşılıklı.

Evlendikten sonra bazı kararlar birlikte alınmalı o konuda haklısın fakat ailesine yaptığı ufak tefek harcamaları dert etme seninde ailene yapıyorsa yada sende yapıyorsan kendi ailene bu çok normal. Büyütmüş bu günlere getirmiş onların emeği hakkı ödenmez bunların lafı edilmemeli yarın bir gün bizlerde aynı duruma geleceğiz empati kurmakta fayda var

Tabiki sonuçta esine karismadiktan sonra sana neden gelmedin diye kimsenin hesap sormaya hakkı yok..Sorsalar bile 4 gün iznim var dinlenmek istiyorum,araba tutuyor ya da yol yoruyor beni de diyebilirsin.Ister evinde otur hicbir sey yapma dinlen, ister ailenle geçir en azindan bir rahat nefes alırsın.Esin döndükten sonra birlikte tatil planınız varsa ona gidersiniz birlikte.Bazen köye gidersin,bazen gitmezsin çocuğun olduktan sonra da bilirlerki kanarya her sene köye gelmiyor en azindan kural haline gelmemiş olur..Senede bir kere diye bazen iste karşı tarafı düşünerek yaptığımız fedakarlıklar görev haline gelebiliyor bence her sene gitme ki bu şekilde bir beklentileri olmasin.Kimseye açıklama yapmaktan çekinme,öncelikle bunu kır.Ha esinle veya ailesiyle bazı konularda ters düşebilirsin bundan korkma,sınır çizerken illa birileri kırılıyor hele böyle icice sürekli birlikte yasayan ailelere bazı şeyleri kabul ettirmek hic kolay olmuyor ama bir düzen oturtmak için malesef bu gerekli.Bugun köyü konuşuyoruz yarin baska bir konu olabilir haklı olduğunu düşün, kararlı bir duruş göster kimsenin tepkisinden korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…