Teşekkürler kocam benimle evlendiği için çok mutlu yorumunuz için sağolun.Konunuz ve derdinizin elle tutulacak tarafı olmadığı için sonuna kadar okumadım baydı çünkü neyse adam siZin gibi biriyle evlenip hayatının hatasını yapmış üremeyin diyorum sadece
Allahım şükür sonunda. Görüyorum zaten hergün. Ee hadi tamam eşim için gideyim de alışkanlık yapıyor bi bayram gitmeyim dünyanın en kötü insanı olucam. Ayrı ev olduğumuzu anlamalarını istiyorum. Geçen sene kurbanda gittik 5 gün bir aradaydık biz gece döndük onlar sabaha karşı geldiler ve eşime laf yaptılar karın kahvaltı hazırlamamış diye. Evde yapıcağım için çay koymuştum şimdiki kadar güçlü de değildim salak gibi indim aşağı. Ne diye iniyorsun ki ? Görmüşsün tüm hafta kal evinde sanane ya ? Eşine çemkirsene noluyoruz tüm hafta beraberdir diye. Sınırları yok.E o
E o zaman konu tamamen sizin lehinize. Bence herkes konuyu benim ilk anladığım gibi anlamış olabilir. Biz , eşiniz sene boyunca bir tek bayramda annesini babasını köyde görüyor sanıyoruz. En azından ben öyle sanıp yorum yaptım. Kimse kusura bakmasın da hergun suratını görüp günümü geçirdiğim insanlar için bayramda ne yapacağımı hesabını vermem. Bana saygisizlik olur. Bende insanım ben de bireyim. Bu arada bende aile apartmanindayim. Bayramda annemle babamın yanına gittim diye bana kustuler. Şuan iyiler ama o zamanlar bende mücadele ettim. Birey ve ayrı evim olduğu konusunda kendimi anlattım. Bence anlamadılar. Anlaşmalar beni aralarına alarak saygı duyarlardi. Ama aralarından çıkararak saygı duyuyorlar. Olsun böylesi de iyi. Aralarında çıkarmak derken yabancı gibi sanki mesafeli. Falan. Olsun ama
Bende rituel haline gelmesinden korktuğum için tepki verdim amacım köye gitmesini kısıtlamak değildi. Çok teşekkür ederim kimse yaşamadan bilemez ki ben köyü de severim ama beni soğuttular herşeyden. Kaynanam zaten sürekli evin lafını sokuyor kirada olan napsın diye o yüzden de sürekli para harcatma derdinler. Harcadığımız parayı arabanın kredisine ekler ev borcu öderdim ben zaten.Eski konularını bildiğim için ve tabiki damdan düşenin halinden damdan düşen anlar seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum.4 günlük iznimin 2 günü yola gidecekse bilmek isterim.Kaldiki is yerinde de mobing görüyormuşsun,es ailesinden de mobing görüyorsun hal böyle olunca 4 günlük izin altın değerinde oluyor.Kaldiki zaten dipdibesin bir de bayramda köyde beraber olmak istemeyebilirsin.Zaten alanın dar,biraz nefes almaya ihtiyacın var.Bir de sadece kv,kp bile degil görümce ve eniste de var.Insan bogulur surekli her yerde birlikte olmaktan..Ayrica sürekli bayramlarda köye gidersen ritüel haline gelecek artik sorulmayacak bile.O yüzden sana sorulmaması konusunda tepkini doğru buldum.Ev konusuna gelince ben de altlı üstlü oturuyorum,altlı üstlü oturan kime sorsan kıt kanaat geçinip ev borcu ödeyip veya kira ödeyip huzurunun yerinde olmasını bedava eve tercih eder..O yüzden sürekli minnet et her dediklerini yap konusunda arkadaşlara katılamayacağım.Kaldiki ipe sapa gelmez istekleri var bu ailenin sürekli.Ev vermişler ama gözlerine gelmis olacakki sürekli beni yemege götür,bana telefon al gibi istekleri de bitmiyor.Ayrica verdilerse oğullarına ev verdiler üzerine ev yapılmış gibi aşırı minnet duymak gereksiz.Saygini gösterip yine sınırlarını koruyarak bence ilişkine devam et ama vicdan yapıp taviz verme.Esini de çok masum bulmadım.Maasinizdan harçlıklarınızi ayırdıktan sonra kalanına altin alip esinin gereksiz harcamalar yapmasına bu şekilde engel olabilirsin yoksa tansiyon aleti vs tabiki alınır ama x yerden 250 tl ye baklava yemeseler de olur
Gidilmiyor işte kurban bayramını zorunluymuş gibi kitlediler. Sorun bu görev haline geliyor zaman aldıkça. Ufak tefek birikiyor bi gram parası yapıyor. Bak eşime dedim ki haftasonu mangal yapalım paramızı kontrollü mü harcasak dedi. Ee 250 lira baklava alırken harcamıyordun kontrollü ? Ailen oğlumun borcu var demiyor ? Almasına birşey demiyorum ama 100 200 liranın bile önemi var şuan herkes geçim derdinde.Geçimsiz birine benziyorsunuz yazık adama ailesine ufak tefek aldığı şeyleri takmayın yani anne baba bu yedi kat el değil.tabiki pahalı hediyeler borçlar olsa söylenmesi gerekir eşe ama bu kadar küçük şeylerin bile hesabını vermezdim.tatil meselesinde size sorması gerekir tabiki ama bu kadar anlayışlı iyi niyetli bir eş için ben olsam yılda 1 defa köye giderim ne olacak sanki bir sonraki planda sizin istediğiniz yere gidilir.
Haklısınız ekonomik sıkıntı var.şimdi 250 lira baklava lüks birşey daha ucuz bir tatlı seçilebilir.eğer çok sık verip sizden kısıyorsa haklısınız ama arada 100-200 liralık şeyin hesabı yapılmaz.her bayram oraya gitmek zorunda değilsiniz tabiki bence bu seferde gidin sonraki sefer için mutlaka siz bir plan yapın önceden ve buna uymazsa planı iptal etmeyin kendi gitsin köye.Gidilmiyor işte kurban bayramını zorunluymuş gibi kitlediler. Sorun bu görev haline geliyor zaman aldıkça. Ufak tefek birikiyor bi gram parası yapıyor. Bak eşime dedim ki haftasonu mangal yapalım paramızı kontrollü mü harcasak dedi. Ee 250 lira baklava alırken harcamıyordun kontrollü ? Ailen oğlumun borcu var demiyor ? Almasına birşey demiyorum ama 100 200 liranın bile önemi var şuan herkes geçim derdinde.
Köye gitmesi için ailesinin köyde olması gerekmiyor. İnsan köyünü memleketini özlüyor, ailesi olmasada gidebilir, senede 1 kerede olsa gitmek ona iyi gelir, özlem giderir. Çocuk olduğunda da gidersiniz köye ne olmuş, köy sizin çocuğunuzu yiyor mu, bu nasıl saçma bir düşünce. Çocuğu da görecek babasının köyünü, büyüdüğü yerleri. Birlikte konuşup planlarsınız gidersiniz. Senede 1 kere gitmeyi bile çok görmüşsünüz adama. Bu kadar sıkıp bunaltmayın.Canım ya etmezse ? Çocuk olunca köyde köy derse ? Bizim evimizin düzenine göre hareket edilse planlansa olmaz mı ? Ailelerimiz burda ailesi daha yerleşmedi köye. Yerleşince zaten gitmek icap eder. Amacım yönetmekte değil elbette gidebilir fakat ailesi neden zaten gelirler düşüncesindeler ? Böyle düşünsünler istemiyorum.
Siz aynı apartmanda olduğunuz aynı ev gibi olmuşsunuz. Başka bir eve taşınsanız daha huzurlu olursunuz. Üst kata çıkıp düğüne gidelim, canım baklava istedi demek başka 2 vasıta mesafedeki adamdan istemek başka.Gidilmiyor işte kurban bayramını zorunluymuş gibi kitlediler. Sorun bu görev haline geliyor zaman aldıkça. Ufak tefek birikiyor bi gram parası yapıyor. Bak eşime dedim ki haftasonu mangal yapalım paramızı kontrollü mü harcasak dedi. Ee 250 lira baklava alırken harcamıyordun kontrollü ? Ailen oğlumun borcu var demiyor ? Almasına birşey demiyorum ama 100 200 liranın bile önemi var şuan herkes geçim derdinde.
Ritüel haline gelmemesi için her sene düzenli olarak değil de bir sene gidin bir sene gitmeyin,bazen 2 sene üst üste gitmeyin böylelikle kurala bağlanmamış olur.Bu sene geliyor musunuz diye sorarlar.Cunku kvler köye de taşınsa bu defa bayram seyran,yaz tatilleri,ramazanda ne kadar özel gün varsa beklerler bunun önlemini şimdiden almakta fayda var.Gidince de esin kuzenleriyle geziyorsa sen de eşinin peşine takıl birlikte gezin..Bende rituel haline gelmesinden korktuğum için tepki verdim amacım köye gitmesini kısıtlamak değildi. Çok teşekkür ederim kimse yaşamadan bilemez ki ben köyü de severim ama beni soğuttular herşeyden. Kaynanam zaten sürekli evin lafını sokuyor kirada olan napsın diye o yüzden de sürekli para harcatma derdinler. Harcadığımız parayı arabanın kredisine ekler ev borcu öderdim ben zaten.
100 200 lira batmıyor zaten de sonra eşim forma alicam diyor babama ee ihtiyaç mı ? Değil. Sonra ben para sakınan oluyorum amacım fuzuli harcanmaması.Haklısınız ekonomik sıkıntı var.şimdi 250 lira baklava lüks birşey daha ucuz bir tatlı seçilebilir.eğer çok sık verip sizden kısıyorsa haklısınız ama arada 100-200 liralık şeyin hesabı yapılmaz.her bayram oraya gitmek zorunda değilsiniz tabiki bence bu seferde gidin sonraki sefer için mutlaka siz bir plan yapın önceden ve buna uymazsa planı iptal etmeyin kendi gitsin köye.
Kayınvalidemler 1 sene içinde memlekete yerleşicekler.Siz aynı apartmanda olduğunuz aynı ev gibi olmuşsunuz. Başka bir eve taşınsanız daha huzurlu olursunuz. Üst kata çıkıp düğüne gidelim, canım baklava istedi demek başka 2 vasıta mesafedeki adamdan istemek başka.
İnsan dolunda işte herşey batıyor haklısınız. Bu kurbanda köy mevzusunuda benden başka herkes karar veriyor :)eşimın aileside ve eşimde sizinkiler gibi gelip gitme konusunda tam olarak.
yani kesin gidecegiz başka hic bir plan yapamayiz, mutlaka orda olmaliyız gibi bir tavir buna bende uyuz oluyorum.
uyuz olma sebebim aile yanina gitmis olmak degil, ailesini akrabalarini yilda bir iki tabiki görmek istemek onunda hakkı da zamana neden benden başka herkes karar veriyor ona takılıyorum.
sizin abarttıgıniz konular var annesine şunu verdi babasina bunu aldi evliyiz vs. bağ bağışlamamis soucta 50 lira 100 lira ailesine harcayabilir.
evlendik diye insanlar ailesini atacak degil tipki bizlerde kendi ailemizi atmadigimiz gibi.
istemiyorsaniz gitmeyin ama eşimizin ailesini görme istegine ve hakkina karismaya hakkimiz yok.
Konu sahibi bişeyleri eksik yazmış. Kaynanası ile aynı binada yaşıyorlar. Sürekli beraberler. Sürekli size ev verdik diye kızın başına kalkıyorlar. Ayrıca kaynanası lanlı lunlu konuşan saygısız birisi.Görümcesi desen, maaş kartını bıraksan gözü doymaz. Sürekli bunlardan bişey ister. Kaynanası 3 maaş. Bu garipler 2 maaş. Ayrıca bu kız par time çalışıyor, yani yarım maaş alıyor. Ayrıca ayda 6 binden fazla kredi ödemeleri bar. Ayrıca aç gözlü beceriksiz görümcesi çalışıyor. Ama o kadar ezikki maaş kartını kocasına bırakıp kendine igne dahi alamıyor. Ama nedense bu garibim kıza herkesin nazı geçiyor. Böyle saça şimşir tarak. Bu kız mangal istediginde bütçe yok, ancak aç göz görümceye 250 TLye baklava alınıyor. Zıkkım yesin.Konuyu okuyunca eşinize üzüldüm. Adam senede 1 kerede olsa ailesini görmek istiyor ne var bunda? İnsan ailesini özler siz ailenizi 1 sene görmeseniz ne hissedersiniz? Empati yapın biraz. Ayrıca madem her sene köye gidemeyecektiniz neden evlendiniz adamla? Çok bencilsiniz ve ayrıca çok şanslıymışsınız ki adam bu bencilliğinize rağmen size tatil ayarlamaya çalışıyor.
Kız yok ailesi burda. Ailesi taşınında zaten senede gitmek gerekicez ben şimdiden görev haline gelmesine rahatsız oldum.Konuyu okuyunca eşinize üzüldüm. Adam senede 1 kerede olsa ailesini görmek istiyor ne var bunda? İnsan ailesini özler siz ailenizi 1 sene görmeseniz ne hissedersiniz? Empati yapın biraz. Ayrıca madem her sene köye gidemeyecektiniz neden evlendiniz adamla? Çok bencilsiniz ve ayrıca çok şanslıymışsınız ki adam bu bencilliğinize rağmen size tatil ayarlamaya çalışıyor.
Konu sahibi bişeyleri eksik yazmış. Kaynanası ile aynı binada yaşıyorlar. Sürekli beraberler. Sürekli size ev verdik diye kızın başına kalkıyorlar. Ayrıca kaynanası lanlı lunlu konuşan saygısız birisi.Görümcesi desen, maaş kartını bıraksan gözü doymaz. Sürekli bunlardan bişey ister. Kaynanası 3 maaş. Bu garipler 2 maaş. Ayrıca bu kız par time çalışıyor, yani yarım maaş alıyor. Ayrıca ayda 6 binden fazla kredi ödemeleri bar. Ayrıca aç gözlü beceriksiz görümcesi çalışıyor. Ama o kadar ezikki maaş kartını kocasına bırakıp kendine igne dahi alamıyor. Ama nedense bu garibim kıza herkesin nazı geçiyor. Böyle saça şimşir tarak. Bu kız mangal istediginde bütçe yok, ancak aç göz görümceye 250 TLye baklava alınıyor. Zıkkım yesin.
Kanaryanın yerinde olsam, ciddiyim köye falan gitmem. Bu Nemrut, beleşçi insanların bi de bayramda yüzünü çekmezdim.Kocası sallanarak tek gitsin.
Kusura bakmayın ben olayı yanlış anlamışım. Siz sonuna kadar haklısınız o zamanKız yok ailesi burda. Ailesi taşınında zaten senede gitmek gerekicez ben şimdiden görev haline gelmesine rahatsız oldum.
Canım sorun şu eşim gitmek istiyor. Köyü seviyor ve gitmek istiyor ben istemiyorsam gelmeme hakkına sahipmişim yani kayınvalideme birşey söylediğimde oğlum gelicek istiyor diyebilir yoksa neden tepki göstermiyim ? Eşimin yapması gereken ailesne bunun kararını eşimle vericez anne inşallah demesi tek istediğim bu.Ritüel haline gelmemesi için her sene düzenli olarak değil de bir sene gidin bir sene gitmeyin,bazen 2 sene üst üste gitmeyin böylelikle kurala bağlanmamış olur.Bu sene geliyor musunuz diye sorarlar.Cunku kvler köye de taşınsa bu defa bayram seyran,yaz tatilleri,ramazanda ne kadar özel gün varsa beklerler bunun önlemini şimdiden almakta fayda var.Gidince de esin kuzenleriyle geziyorsa sen de eşinin peşine takıl birlikte gezin..
Birikmislik olduğu için şuan ne yapsalar batar.Cünkü hem altlı üstlü oturup sürekli birlikte olmak, hem de tatillerde bile ayrişamamaniz insani boğar.Bunu esinle konuşsan anlamaz mi ? Ya ayri evde yasayalım istediğin zaman köye gidelim,ya da ayni apartmandaysak madem bari bayram tatillerinde başbaşa tatil vs yapalım.
Kv de sürekli laf sokuyorsa cevabını ver bence,illa saygısızlık yap demiyorum ama susma ki onu söylediginde senden bir cevap geleceğini bilsin bir daha söyleyemesin.Sen bir haftasonu mangala gidemeyeceksin, sana gelince fazla acilmasak mi borclarimiz var,markette ton balığı 50 lira diye bırakıyorsunuz ama kendi ailesine gelince x yerden 250 liraya baklava,evli çocuklu çalışan görümceye sürekli çocuk gibi hamburger,pasta ıvır zıvır alınıyor ama gözüne gelmiyor esinin.Calisiyorsam bir ton balığı da alabilmeliyim veya bir h sonu mangala gidebilmeliyim.2 kişinin mangal masrafı çok bise olmaz bence mangalı da bütün aileyi hesapladığı için gidemediniz..Bence para yönetimini sen yap biraz eşinin manipulasyonlarina gelme,çünkü haklı olan sensin.Bu kadar fedakarlık bu aileye çok fazla.
Kız içimin yağları eridi ya sağolasın fazlası var eksiği yok.Konu sahibi bişeyleri eksik yazmış. Kaynanası ile aynı binada yaşıyorlar. Sürekli beraberler. Sürekli size ev verdik diye kızın başına kalkıyorlar. Ayrıca kaynanası lanlı lunlu konuşan saygısız birisi.Görümcesi desen, maaş kartını bıraksan gözü doymaz. Sürekli bunlardan bişey ister. Kaynanası 3 maaş. Bu garipler 2 maaş. Ayrıca bu kız par time çalışıyor, yani yarım maaş alıyor. Ayrıca ayda 6 binden fazla kredi ödemeleri bar. Ayrıca aç gözlü beceriksiz görümcesi çalışıyor. Ama o kadar ezikki maaş kartını kocasına bırakıp kendine igne dahi alamıyor. Ama nedense bu garibim kıza herkesin nazı geçiyor. Böyle saça şimşir tarak. Bu kız mangal istediginde bütçe yok, ancak aç göz görümceye 250 TLye baklava alınıyor. Zıkkım yesin.
Kanaryanın yerinde olsam, ciddiyim köye falan gitmem. Bu Nemrut, beleşçi insanların bi de bayramda yüzünü çekmezdim.Kocası sallanarak tek gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?