• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

O zaman aklına geleni direkt o an söyleme. Sinirliyken söyleme, biraz sakinleş, iyice düşün taşın. Eşinin cevaplarını az çok tahmin edersin o cevaplara vereceğin cevaplarını düşünüp öyle konusmani öneririm. Çünkü bu şekilde hakliyken haksiz duruma düşüyorsun.
En son çok sakindim herşeyi söyledim. Bu kararları tek başına alamayacağını kendi alırsa tek gideceğini ayrı bir aile olduğumuzu herşeyi söyledim. Bende istediğim herşeyi yapsaydım ohooo dedim. Birlikte karar vericez ben senin eşinim dedim. İşte başladı hakkım yokmu ne var bunda seviyorum senin derdin ne köyle falan filan. Üstüne mi gidiyorum diye kendimi sorguladım. Para konusunda hak yiyemedim artan para bendedir hep cebimde 700 den aşağı nakit olmaz düştükçe ürün sattıkça getirir eksiye düşsek sıkar kendini kapatır kendisi harcamaz. Eve alışveriş için sadece bi de kıyafet eksiği varsa. Gezme alışkanlığı sigara içki harcaması da yok. Hediye almasına da çok sorun yapmıyorum ama tabi boş konuştuğunda ayırırım paramı da dedim. Anlasın diye maaşımı geçte attım ama zaten ödemeler 8000 tutuyor bizde oluyor mesela 9000. 1000 kalıyor o da bende nakit işte 100 200 eşim.

Hisleriniz de hafızanız gibi kuvvetli diyebilirim :) ♥️ Hüzün maalesef üstüme yapışmış gibi. Son zamanlarda da bu durum arttığı için klavyemden de iç açıcı bir şey çıkmayacağını bildiğim için paylaşım yapmıyorum, yazmıyorum :) ama bu konuyu görünce yazmış bulundum.
Canımsın. Neyin var ? Her zaman dinlerim biliyorsun. Sıkma canını bak her şey geçerde biz bizle kalırız. Kendimiz için çok değerliyiz huzurumuzu kimse kaçırmasın. Günün aydınlansın 🤍

Hisleriniz de hafızanız gibi kuvvetli diyebilirim :) ♥️ Hüzün maalesef üstüme yapışmış gibi. Son zamanlarda da bu durum arttığı için klavyemden de iç açıcı bir şey çıkmayacağını bildiğim için paylaşım yapmıyorum, yazmıyorum :) ama bu konuyu görünce yazmış bulundum.

Olur oyle hepimiz insaniz, etten kemikten yaratilmisiz, hepimize zaman zaman oluyordur. Allah kimseye dermansiz dert vermesin en onemlisi o. ❤ Hayatin icinde huzun de mutluluk da vardir. Insan birinden birini tatmadan nasil mutlulugun ve sevincin kiymetini bilecek degil mi. Umarim en kisa surede atlatirsiniz.

Bu arada yorumunuza dair sizinle hemfikir degilim bence konuya dair yazdiklariniz gayet ic acici ve yerinde tavsiyeler oldu.

Konularınızın bazılarını hatırlıyorum özellikle manyak görümce ve bitmeyen isteklerini:) bazı üyelerin dediği gibi iyi ve naif bir insan olduğunuzu düşünüyorum ama bu kadar yıpranmanızdaki etkenlerden biri de tam net olamamanız bence.Mesela konunun başında eksik anlatımınızdan dolayı insanlar sizi haksız buldular( ki bence haklısınız bu konuda da ) siz hemen eşime haksızlık ettim gönlünü alayım en iyisi gideyim demeye başladınız konu ilerledikçe bu kez tam tersi yönde gelişti fikriniz.Sanırım fikirleriniz konusunda etrafınızın çok etkisinde kalıyorsunuz bu da kendi içinizde karmaşıklık yaratıyor.

Konularınızın bazılarını hatırlıyorum özellikle manyak görümce ve bitmeyen isteklerini:) bazı üyelerin dediği gibi iyi ve naif bir insan olduğunuzu düşünüyorum ama bu kadar yıpranmanızdaki etkenlerden biri de tam net olamamanız bence.Mesela konunun başında eksik anlatımınızdan dolayı insanlar sizi haksız buldular( ki bence haklısınız bu konuda da ) siz hemen eşime haksızlık ettim gönlünü alayım en iyisi gideyim demeye başladınız konu ilerledikçe bu kez tam tersi yönde gelişti fikriniz.Sanırım fikirleriniz konusunda etrafınızın çok etkisinde kalıyorsunuz bu da kendi içinizde karmaşıklık yaratıyor.
Eleştirilere açık biri olduğum için dediğiö dediklik yapmıyorum aslında. Aslında bana göre evet eşimin hakkı gitmek ama kafasına göre yaşayacaksa evlenmeyecekti evin hem maddiyatını hemde maneviyatını düşünmek zorunda. Bende haklıyım ama kaldım böyle 2 farklı görüş var.
Evet evet görümcemin bitmeyen istekleri. En son işte aldığımızın pastayo yine beğenmedi. Böyle çilekli çikolatalı taze pastaydı beğendiremedik hanfendiye.

Adamin ailesi onlar farkinda misiniz?
Senede 1 kere gitmenin, bir pastanin cantanin lafi olmamali ya bu nedir?
Esiniz hakikaten anlayisliymis, baska biri olsa patlardi cunku.

Bunu eşimin yapması lazım ama ben bunu söylüyorum. İnsanlar biz gelicez diye kanaat getiremezler karar verdk mi ? Hayır. Seviyorum gidicem de ne demek ? 30 senedir böyleydi ne demek. Valla bende 24 senedir babamlarla her hafta mangaldaydım kocamı bırakıp akıcam onlarla mangala sonuçta alışkanlığım ama napıyorum anne işimiz var gelemeyiz eşim sevmiyor diyorum. Aynı fekadarlığı o da yapmalı. Geçen sene borçtan kolyemi sattık. O kadar üzüldüm ki yola giden 2000 bine katar da alırdık kolye ama eşim istiyor diye gittim. Ben mi kötüyüm şimdi ?
Fedakarlık yapma. Gitmek istiyorsan git ailene. Para harcamak istiyorsan harca. Gerekirse cayır cayır kavga et. Korkma ve kendini geri çekme.

Köye bu kadar olumsuz değildim severim karadenizi sakin hayatı yazları gidedebilirm ama soğuttular. Eşimle yine giderim ama bu şekilde bana göre değil.

Benim köyümde Karadeniz'de eşimin ki iç Ege'de ben genel olarak köy sevmiyorum değilde köy işlerini sevmiyorum hemen bir iş yapistirmaya çabalıyorlar ama eşim dur diyor bana da yapıyorlar emri vaki kurbanda gelecek misiniz diye kulak ardı yapıyorum. Bana da ısrar kıyamet birşeyler yaptirsalar bende yapmak istemem sizi iyi anlıyorum o yüzden

Allahtan eşimin de benimde köy alışkanlığımız var. Kvnin annesinin köyü var. Köyde 3 4tane ev var.Oraya kalabalık gidilse, ev o kadar ufakki, kalmak imkansız.Eşimde köy köy diye diretmiyor. Acil durum harici gitmiyoruz.Evleneli 1 kez gittik. O da 1 gece kaldık.

Çok fazla kardeş hele doğum günü pastası... Dünyanın parası.

Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ?

Umarım her şey bir an önce düzelir . Her ne yaşıyorsanız bilin ki geçecek . Zamanla azalacak

Canımsın. Neyin var ? Her zaman dinlerim biliyorsun. Sıkma canını bak her şey geçerde biz bizle kalırız. Kendimiz için çok değerliyiz huzurumuzu kimse kaçırmasın. Günün aydınlansın 🤍

Olur oyle hepimiz insaniz, etten kemikten yaratilmisiz, hepimize zaman zaman oluyordur. Allah kimseye dermansiz dert vermesin en onemlisi o. ❤ Hayatin icinde huzun de mutluluk da vardir. Insan birinden birini tatmadan nasil mutlulugun ve sevincin kiymetini bilecek degil mi. Umarim en kisa surede atlatirsiniz.

Bu arada yorumunuza dair sizinle hemfikir degilim bence konuya dair yazdiklariniz gayet ic acici ve yerinde tavsiyeler oldu.

Umarım her şey bir an önce düzelir . Her ne yaşıyorsanız bilin ki geçecek . Zamanla azalacak
Diğer günden beri uykusuz şekilde acaba bir şeyler yoluna girip düzelecek mi diye düşünürken sizden bunları okumak çok hoş oldu. Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız. 💜

E o
Aynı apartmandayız.
E o zaman konu tamamen sizin lehinize. Bence herkes konuyu benim ilk anladığım gibi anlamış olabilir. Biz , eşiniz sene boyunca bir tek bayramda annesini babasını köyde görüyor sanıyoruz. En azından ben öyle sanıp yorum yaptım. Kimse kusura bakmasın da hergun suratını görüp günümü geçirdiğim insanlar için bayramda ne yapacağımı hesabını vermem. Bana saygisizlik olur. Bende insanım ben de bireyim. Bu arada bende aile apartmanindayim. Bayramda annemle babamın yanına gittim diye bana kustuler. Şuan iyiler ama o zamanlar bende mücadele ettim. Birey ve ayrı evim olduğu konusunda kendimi anlattım. Bence anlamadılar. Anlaşmalar beni aralarına alarak saygı duyarlardi. Ama aralarından çıkararak saygı duyuyorlar. Olsun böylesi de iyi. Aralarında çıkarmak derken yabancı gibi sanki mesafeli. Falan. Olsun ama 😄

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Eşini seven ve güzel bir evlilik isteyen herkes karşılıklı uyum ve anlayış içerisinde olmalı diye düşünüyorum.

Eski konularını bildiğim için ve tabiki damdan düşenin halinden damdan düşen anlar seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum.4 günlük iznimin 2 günü yola gidecekse bilmek isterim.Kaldiki is yerinde de mobing görüyormuşsun,es ailesinden de mobing görüyorsun hal böyle olunca 4 günlük izin altın değerinde oluyor.Kaldiki zaten dipdibesin bir de bayramda köyde beraber olmak istemeyebilirsin.Zaten alanın dar,biraz nefes almaya ihtiyacın var.Bir de sadece kv,kp bile degil görümce ve eniste de var.Insan bogulur surekli her yerde birlikte olmaktan..Ayrica sürekli bayramlarda köye gidersen ritüel haline gelecek artik sorulmayacak bile.O yüzden sana sorulmaması konusunda tepkini doğru buldum.Ev konusuna gelince ben de altlı üstlü oturuyorum,altlı üstlü oturan kime sorsan kıt kanaat geçinip ev borcu ödeyip veya kira ödeyip huzurunun yerinde olmasını bedava eve tercih eder..O yüzden sürekli minnet et her dediklerini yap konusunda arkadaşlara katılamayacağım.Kaldiki ipe sapa gelmez istekleri var bu ailenin sürekli.Ev vermişler ama gözlerine gelmis olacakki sürekli beni yemege götür,bana telefon al gibi istekleri de bitmiyor.Ayrica verdilerse oğullarına ev verdiler üzerine ev yapılmış gibi aşırı minnet duymak gereksiz.Saygini gösterip yine sınırlarını koruyarak bence ilişkine devam et ama vicdan yapıp taviz verme.Esini de çok masum bulmadım.Maasinizdan harçlıklarınızi ayırdıktan sonra kalanına altin alip esinin gereksiz harcamalar yapmasına bu şekilde engel olabilirsin yoksa tansiyon aleti vs tabiki alınır ama x yerden 250 tl ye baklava yemeseler de olur

E anlaşıl ne olacak? Böyle doğru mu anlaşılıyorsun? O aile ne kadar tatlı dilli olsan da seni anlamayacak zaten.
Yok seridina tatlı dilliyken hayat daha zordu. 3 kere insan bi arar numaramı mı kaybettin diye laf soktuğunu bilirim. Yapıcam bişeyler bakalım eşimden de ses yok.

Back