• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Diyecek sözüm kalmadı, ekstra yaptığı işten kazandığını ailesine vermesine müdahale şansın zayıf, sen "olmayan paramızdan" kısmından yürü o zaman 😅 aileme bunu da mı yapmayayım dediğinde de gelecekteki çocuğumuza üç kuruş biriktirmeyi mi çok görüyorsun bana diye cevap ver. Laf cambazı olmayı öğrenmen lazım, aklından geçeni içinde tutma, ya inceldiği yerden kopar ya adam düzelir. Hazır bu kadar gençken al bu riski. bazen bir cinnet her şeyi çözer.
Çok zekisiniz. Laf cambazlığı önemli Zemheri. Neymiş almış onu kapatırmış bizi etkilemezmiş. Diyorum bu adam bu haldeyken bu kadar rahatsa diğer halini düşünemiyorum.

Evet sınırlı olacak diyeceksin. Hatta ben senin yerinde olsam kocama ayrı eve çıkmak için para biriktirdiğimi ve burada mutsuz olduğumu; ailesinin mutluluğunun beni zerre ilgilendirmedigini söylerdim. Lak lak ederse de çıkar giderdim. Biraz da o çabalasin.
Peki neden çoğu kişi linçledi beni ? Kendimle çelişiyorum. Bana göre de sınırlı olmalı herkes hesabına göre harcamalı bence. Neden o zaman ben paragöz gibi duruyorum ? Kendimi mi ifade edemiyorum acaba ? Belkide eşime de laf yapıyorlar kendini borçlu hissediyor.

Peki neden çoğu kişi linçledi beni ? Kendimle çelişiyorum. Bana göre de sınırlı olmalı herkes hesabına göre harcamalı bence. Neden o zaman ben paragöz gibi duruyorum ? Kendimi mi ifade edemiyorum acaba ? Belkide eşime de laf yapıyorlar kendini borçlu hissediyor.
Fazla takıyorsun ve fazla önemsiyorsun bence. Sebebi bu.

Peki neden çoğu kişi linçledi beni ?Kendimle çelişiyorum. Bana göre de sınırlı olmalı herkes hesabına göre harcamalı bence. Neden o zaman ben paragöz gibi duruyorum ? Kendimi mi ifade edemiyorum acaba ? Belkide eşime de laf yapıyorlar kendini borçlu hissediyor
Çünkü gerek yazım yazım şekli olsun gerek konuyu ifade tarzı ve bazı noktaları atlama sonucunda diğer konulara hakim olmayanlar doğal olarak böyle bir tepki verdiler.
Ben de bazen susar susar sonra hiç olmayacak yerde dayanamayıp patlar(d)ım. Bu yönümü fark ettiğimden beri artık kendimi frenlemeye çalışıyorum. Konuyu başka şekilde acsaydin gelecek yorumlar da çok farklı olacaktı. Hayatında da tepkilerini bu şekilde veriyorsan günün sonunda "abartiyorsun, neden böyle yaptın şimdi" minvalinde cümleleri işitmek kaçınılmaz olabilir.
Çünkü tepki verilmesi gereken yer başka iken tansiyon aletine verilen parayı dile getirmek en haklı kişiyi bile haksız gösterir bence..

Birde bir şeyi merak ediyorum. Eşin sence ağzı iyi laf yapan kişilerden mi?

Cunku sen kendini dogru ifade etmiyorsun. Amam esim kotu gorunur mu, baskalari ne dusunur, kirilir mi, ayip mi hep bunlari dusunuyorsun. Konuda esin temize ciksin diye kendini gomup esini temize cikarirsan normal olarak herkes seni lincler. Sen kotu bir insan degilsin ama bunu kim biliyor sen ve konularını bilen bir kac kisi. Digerleri bunu nerden bilsin? Kimseye vahiy gelmiyor.

Izledigin videolari falan bir birak artik, bir sal kendini oldugun gibi ol. Bu hayat senin ve sen yasiyorsun. Sen ne istiyorsun? Sen nasil mutlu olursun? Senin beklentilerin ne bunlara odaklan. Sen karakterini oldugun gibi yansittin diye kimse sana kotu demez. En basinda her seyi alttan alip simdi degisiyirsun iste esin ve ailesi de o yuzden simdi sen kotusun diyor.

Konuda esini akladin mesela ne oldu kotu sen oldun. Gercek hayatta boyledir. Surekli birilerinin arkasini toplarsan toplamadigin gun kotu ilan edilirsin.

Haklısınız bence.
Benim annemde ilk zamanlar cok darlardı,her haftasonu gidelim isterdi ,gitmezsek surat asardı vs. En son daha kızım doğmamıştı hamileydim yine böyle trip attığı bir zamanda demiştim ki anne belki borcum var,belki benzin alamadım,belki maaşımı alamadım ,belki eşimle başbaşa program yaptım,belki arkadaşlarımla buluşucam,belki akşama kadar uyuyacağım sen neden beni böyle darlıyorsun? Ben bir süre gitmedim inat ettim anladı artık darlamıyor. Ki eşim bilmez bunları,hic yansitmadım ona. Eşinizin de bunu yapabilmesi gerekir. Ben eşimi, kendi aileme annem bozuluyor diye sürekli zorla gotüremem ,eşimde beni zorlayamaz. Annem de bu kadar emin oturup beklememeli her haftasonu bana gelsinler diye zira bizimde bir hayatımız,düzenimiz, çevremiz var. Ben hamileyken çocuk dogunca sorun yasayacağımıza o kadar emin olmuştum ki annemin tavrından,önünü kestim. Sonrası torunumu özledim olurdu biliyorum. Şu an tabi gidip geliyoruz(10 gün- 1 hafta gibi aralıklarla duruma göre ama yeri geliyor 15-20 gün hatta 1 ay olabiliyor)ama zorunluluk gibi değil,gelirsem haber veririm demiştim o zaman,hala öyledir,arayıp dersem haftasonu geliyoruz diye bekler evde,demezsem bilir ki gitmeyeceğiz.
Sizin eş ailesi icinde geçerli bu. Sorabilirler gelecekmisiniz diye,siz de biz gelemiyoruz/geliyoruz dersiniz. Böyle zorunluluk gibi olmamalı.
Bunu eşimin yapması lazım ama ben bunu söylüyorum. İnsanlar biz gelicez diye kanaat getiremezler karar verdk mi ? Hayır. Seviyorum gidicem de ne demek ? 30 senedir böyleydi ne demek. Valla bende 24 senedir babamlarla her hafta mangaldaydım kocamı bırakıp akıcam onlarla mangala sonuçta alışkanlığım ama napıyorum anne işimiz var gelemeyiz eşim sevmiyor diyorum. Aynı fekadarlığı o da yapmalı. Geçen sene borçtan kolyemi sattık. O kadar üzüldüm ki yola giden 2000 bine katar da alırdık kolye ama eşim istiyor diye gittim. Ben mi kötüyüm şimdi ?

Ben sizi anlamiyorum sorunuz ne hicbirseyden memnun olmuyorsunuz dedim. Bir gün geliyorum yok gece kalmadin gece kaliyorum yok iki gece kalicakmisim. Siz ne istiyorsunuz dedim. Ayy biz bisi demek ki kizim sana dedi, tabiki. Tabi canim siz akilisiz, oglunuza küfredit duygu sömürüsü yapiyorsunuz tabi oglunuzda daha büyüyemedigi icin beni huzursuz ediyor. Benimle birdaha böyle konusamazsiniz ben bunlara katlanacak biri degilim dedim :) Cocuklada asla daha tek gelmiycem dedim. Sen oglumu istemiyorsun galiba artik dedi. Siz böyle yaparsaniz istemiyorum evet dedim. Esi isten geldi kosa kosa fisir fisir uyardi o günden beri ne esim ne ailesi tek huzursuz edebilecek birsey diyor. Ama artik öyle sogudumda ne dese sinirime dokunuyor. Hic cekinmiyorum acikca diyorum istedigimi.

sonra esimlede konustum benimle birdaha asla böyle konusamazsin diye. Ailenin lafiyla beni huzursuz edeceksen ailenin yanina gidebilirsin benim sana ihtiyacim yok cocugumumada misler gibi bakarim dedim :KK66: Ben degil siz kaybedersiniz.

Simdi hickimsenin sesi cikmiyor. Gerci benimki korkuyor oglunu kapinin önüne koyucam diye. Arayip sormuyorumda.

O konusmadan sonra hafifledim beya :) Tavsiye ederim daha önceden yapmadigima kiziyorum
Yalnız benim kayınaile çirkef koyarsan koy kapıya oğlumu der ama yinede siz bilirsniz 😀

Çünkü gerek yazım yazım şekli olsun gerek konuyu ifade tarzı ve bazı noktaları atlama sonucunda diğer konulara hakim olmayanlar doğal olarak böyle bir tepki verdiler.
Ben de bazen susar susar sonra hiç olmayacak yerde dayanamayıp patlar(d)ım. Bu yönümü fark ettiğimden beri artık kendimi frenlemeye çalışıyorum. Konuyu başka şekilde acsaydin gelecek yorumlar da çok farklı olacaktı. Hayatında da tepkilerini bu şekilde veriyorsan günün sonunda "abartiyorsun, neden böyle yaptın şimdi" minvalinde cümleleri işitmek kaçınılmaz olabilir.
Çünkü tepki verilmesi gereken yer başka iken tansiyon aletine verilen parayı dile getirmek en haklı kişiyi bile haksız gösterir bence..

Sizi gorunce hatirladim. Kanarya sizin konunuzda esinin agzinin iyi laf yaptigi minvalinde seyler yazmisti. Bunu yapiyor ve kanarya da kendini sorguluyor. Ne dogru ne yanlis bazen karmasa yasiyor. Adam maasi aliyor biz bir aileyiz her seyimiz seffaf deyip kanaryaya harclik verip ailesini yemege goturuyor ama gunun sonunda kanarya bir ton baligi bile alamiyor. Sonra konuda esim iyidir, soyle iyidir, boyle iyidir diyor ve sonuc olarak lincleniyor.

Sizi gorunce hatirladim. Kanarya sizin konunuzda esinin agzinin iyi laf yaptigi minvalinde seyler yazmisti. Bunu yapiyor ve kanarya da kendini sorguluyor. Ne dogru ne yanlis bazen karmasa yasiyor. Adam maasi aliyor biz bir aileyiz her seyimiz seffaf deyip kanaryaya harclik verip ailesini yemege goturuyor ama gunun sonunda kanarya bir ton baligi bile alamiyor. Sonra konuda esim iyidir, soyle iyidir, boyle iyidir diyor ve sonuc olarak lincleniyor.
Hafızanız kuvvetliymiş, masallah. Yorumu yazdığımda aklıma gelmemişti. Ben de şimdi siz yazınca hatırladım. Ağzının iyi laf yaptığını düşündüm çünkü kanaryanin birkaç yorumunu okuyunca kendimi gördüm. (Sadece şu haklı olup karşındakine anlatamamak konusunda)
Haklı olduğunu biliyorsun ama karşındakinin ağzı öyle bir laf yapiyor ki insan sadece haklı olduğunu bilmekle kalıyor. Bazen bu haklılığını cümlelere dökemiyor. Bu konuda da mevzu köy değil aslında sizin de diğer yorumlarda dediğiniz gibi..

Evet genelde abartıyorsun neden böyle yaptın derler kendi içimde dolduğum için. Eşimin ağzı iyi laf yapar ben gitmek istiyorum neden değiştirmeye çalışıyorsun beni dedi.

Cunku sen kendini dogru ifade etmiyorsun. Amam esim kotu gorunur mu, baskalari ne dusunur, kirilir mi, ayip mi hep bunlari dusunuyorsun. Konuda esin temize ciksin diye kendini gomup esini temize cikarirsan normal olarak herkes seni lincler. Sen kotu bir insan degilsin ama bunu kim biliyor sen ve konularını bilen bir kac kisi. Digerleri bunu nerden bilsin? Kimseye vahiy gelmiyor.

Izledigin videolari falan bir birak artik, bir sal kendini oldugun gibi ol. Bu hayat senin ve sen yasiyorsun. Sen ne istiyorsun? Sen nasil mutlu olursun? Senin beklentilerin ne bunlara odaklan. Sen karakterini oldugun gibi yansittin diye kimse sana kotu demez. En basinda her seyi alttan alip simdi degisiyirsun iste esin ve ailesi de o yuzden simdi sen kotusun diyor.

Konuda esini akladin mesela ne oldu kotu sen oldun. Gercek hayatta boyledir. Surekli birilerinin arkasini toplarsan toplamadigin gun kotu ilan edilirsin.
Videoları izlemiyorum artk aslında amacım onu aklmak değildi kendini o kadar dramatize ettiki haksızmışım gibi hissediyorum. Sağolun kızlar şuan daha iyiyim ufak konularda ses çıkarmayacağım tepkimi yerinde vericem. Köy konusunda da önce abime gitmeyi teklif edicem ama içimden gitmek gelmiyor. Sonuçta kendisi ben istiyorum istersen gelme dediyse sonuca katlanmalı.

Evet genelde abartıyorsun neden böyle yaptın derler kendi içimde dolduğum için. Eşimin ağzı iyi laf yapar ben gitmek istiyorum neden değiştirmeye çalışıyorsun beni dedi.
O zaman aklına geleni direkt o an söyleme. Sinirliyken söyleme, biraz sakinleş, iyice düşün taşın. Eşinin cevaplarını az çok tahmin edersin o cevaplara vereceğin cevaplarını düşünüp öyle konusmani öneririm. Çünkü bu şekilde hakliyken haksiz duruma düşüyorsun.

Hafızanız kuvvetliymiş, masallah. Yorumu yazdığımda aklıma gelmemişti. Ben de şimdi siz yazınca hatırladım. Ağzının iyi laf yaptığını düşündüm çünkü kanaryanin birkaç yorumunu okuyunca kendimi gördüm. (Sadece su haklı olup karşındakine anlatamamak konusunda)
Haklı olduğunu biliyorsun ama karşındakinin ağzı öyle bir laf yapiyor ki insan sadece haklı olduğunu bilmekle kalıyor. Bazen bu haklılığını cümlelere dökemiyor. Bu konuda da mevzu köy değil aslında sizin de diğer yorumlarda dediğiniz gibi..

Bakin konu basligi bile belki de hata bendedir ne dersiniz diye acilmis. Kizcagiz surekli kendini sorgular hale gelmis. Acik konusayim kanaryadaki sabir bende yok. Ben baslarim boyle ese ama ben boyleyim diye hic kotu olmadim mesela cunku esim beni tanidiginda da ben boyleydim.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Evet çoook haklısınız artık sizinle evli bayramlarda yada senede birkere ailesiyle görüşmemeli tamamen unutmalı ne diyim ben size bilemiyorum inşallah çoçuk olmadan eşiniz sizi boşar

Hafızanız kuvvetliymiş, masallah. Yorumu yazdığımda aklıma gelmemişti. Ben de şimdi siz yazınca hatırladım. Ağzının iyi laf yaptığını düşündüm çünkü kanaryanin birkaç yorumunu okuyunca kendimi gördüm. (Sadece şu haklı olup karşındakine anlatamamak konusunda)

Bu arada sizi profil resminizden animsadim. Nedense profiliniz bana hep bir huzun cagristiyor. Huzunlu bir tarafiniz varmis gibi geliyor bana insallah oyle degildir ❤ ama neden boyle hissettiriyor onu da bilmiyorum :) belki de benimle alakalidir hepimizin huzunlu bir tarafi var.

Bu arada sizi profil resminizden animsadim. Nedense profiliniz bana hep bir huzun cagristiyor. Huzunlu bir tarafiniz varmis gibi geliyor bana insallah oyle degildir ❤ ama neden boyle hissettiriyor onu da bilmiyorum :) belki de benimle alakalidir hepimizin huzunlu bir tarafi var.
Hisleriniz de hafızanız gibi kuvvetli diyebilirim :) ♥️ Hüzün maalesef üstüme yapışmış gibi. Son zamanlarda da bu durum arttığı için klavyemden de iç açıcı bir şey çıkmayacağını bildiğim için paylaşım yapmıyorum, yazmıyorum :) ama bu konuyu görünce yazmış bulundum.

Back