Haklısınız bence.
Benim annemde ilk zamanlar cok darlardı,her haftasonu gidelim isterdi ,gitmezsek surat asardı vs. En son daha kızım doğmamıştı hamileydim yine böyle trip attığı bir zamanda demiştim ki anne belki borcum var,belki benzin alamadım,belki maaşımı alamadım ,belki eşimle başbaşa program yaptım,belki arkadaşlarımla buluşucam,belki akşama kadar uyuyacağım sen neden beni böyle darlıyorsun? Ben bir süre gitmedim inat ettim anladı artık darlamıyor. Ki eşim bilmez bunları,hic yansitmadım ona. Eşinizin de bunu yapabilmesi gerekir. Ben eşimi, kendi aileme annem bozuluyor diye sürekli zorla gotüremem ,eşimde beni zorlayamaz. Annem de bu kadar emin oturup beklememeli her haftasonu bana gelsinler diye zira bizimde bir hayatımız,düzenimiz, çevremiz var. Ben hamileyken çocuk dogunca sorun yasayacağımıza o kadar emin olmuştum ki annemin tavrından,önünü kestim. Sonrası torunumu özledim olurdu biliyorum. Şu an tabi gidip geliyoruz(10 gün- 1 hafta gibi aralıklarla duruma göre ama yeri geliyor 15-20 gün hatta 1 ay olabiliyor)ama zorunluluk gibi değil,gelirsem haber veririm demiştim o zaman,hala öyledir,arayıp dersem haftasonu geliyoruz diye bekler evde,demezsem bilir ki gitmeyeceğiz.
Sizin eş ailesi icinde geçerli bu. Sorabilirler gelecekmisiniz diye,siz de biz gelemiyoruz/geliyoruz dersiniz. Böyle zorunluluk gibi olmamalı.