Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Aldiğiniz termosu nerden biliyor da istiyor ki?
Kurbanda gelirken getir demesi de eşinizin gideceğinden o kadar emin ki,gelirmisiniz?/gelecekmisiniz diye sormuyor.
Bence haklısınız.
Tamam aile gidilir görülür ama her tatili de illaki gidilecek diye bir kaide yok(aynı şehirde olmadığinız için bu böyle bence, belki maddi sıkıntınız var gidemeyeceksiniz) Sizin aileniz de tuttursa bize de gelin kalın bu bayram diye ne olacak. Yada torun görmek istiyoruz denecek ileride,haliyle azıcık önünü kesmek gerekiyor bence bu durumun.
Öte yandan 100 lira yada bir tansiyon aleti çok görünmedi gözüme ama evveliyatı var mı yada ne sıklıkta isteniyor,maddi durumları nasıl sorularının cevabına göre değişir tabi.

Hahah olmayan paramızla kıyak lafını sevdim. Köy konusunda öyle yapmayı planlıyorum. Abime uğrayacağız öyle gececeğiz yani gitmeye karar verirsem. Ben gitmek istiyorum istersen gelme dedi ya aslında bana kalırsa gitmem söylediği cümleyi uygulasın tek gitsin soranada karımın adına karar verdim der

Para mevzusunuda gelince maaştan her ay altın alacağız dedim. 4 çeyreğimiz birikti. Ben kenarada para atıyorum lakin şöyle birşey var ben tüm paramı attığımda bile bazen tam yetiyorum nasıl ayırıcam ? Sorun burda. Eşim ara ara malzeme satıyor 200 300 para kazanıyor ekstra harcadığı paranın bizden gitmediğini söylüyor bizi zora sokmuyormuş halledermiş falan filan. Kendisi para harcıyormuş ne almış sanki babasına ihtiyacını alamicakmıymış yiğenini sevindiremicekmiymiş bunlar sınırlı mı olmalıymış.
Ben daha ne diyeyim ? Çok şey dedim yaptım.

E yap o zaman çekinmeyin şu tiplerden ya. Çirkef biri olsa bak bakalım yapabilecekler mi? Mesela damada yapıyorlar mı? Muhtemelen hayır. Neden? Çünkü ondan çekiniyorlar. Kızını bırakır diye korkuyor kv. Senden de çekilmeleri lazım.

Hay yaşayın ya. Oğlunun geliceğinden o kadar emin ki. Eşim gösterdi bayılır her boku göstermeye tövbe Estağfirullah. Elbette gidilir ama bazen şartlar elvermez sonuçta zorunluluk olmaması adına tepki gösterdim. Amacım önünü kesmekte değil yeri gelie senede 2 olur yeri olur senede denk gelmez. O yüzden kızdım eşime neye göre karar veriliyor biz ailecek karar vermedik ki ?

Kaynanamlar 3 maaş. Kendime altın alıcak ve 2000 lira bisiklete verip senede 4 kere köye 3000 harcayacak kadar gayet iyi.

Zaten kanarya eşini bıraksa, kimse o eşi almaz. Kimse böyle bir aileye katlanmaz bence. Kanaryayı daha da el üstünde tutması gerek, ailemi çekiyorsun diye

Damat yok gibi bişey canım. Geçen masada diyorki çocuğumu kurbanda da götürcem. Torunu yanı. Ana yok baba yok yanda. Sormuş mu kızına damadına ? Hayır. Damat ne diyor ? İstediğini yap anne. Kızıyla da ilgilenmiyor.

Ama eşi konu sahibine sormadan onu çanta misali götürüyor yanında gayet. Kendi gitmiyor ki tek başına. Gitse belki sorun etmeyecek konu sahibi. Bireyselliğine saygı gösterilmiyor ki konu sahibinin,o göstersin.
Eşimle oturup konuşuruz bayramda ne yapıyoruz diye zira benim annem istanbulun bir ucunda,onun annesi diğer ucunda. 1 bayram ilk gün benim anneme gidersek,sonrakine eşimin annesine gideriz mesela yada tatil programi yapıp 2 tarafa da telefon açıldığıda olur zaman zaman iyi bayramlar demek için, öncesinde biz yokuz bayramda diye haber vermiş oluruz ki beklemesinler.
Ama eşim her bayram annem de annem dese bana sormadan plan program yapsa buyur git seni tutan yok derim ama ben gitmeyebilirim. Benimde eşimden önce bir ailem hayatım vardı,onunda var aynı şekilde,orta yolu bulmak gerekir.

Bence eşiniz sizden boşanmalı. Senede birkaç gün ailesini hoş tutmasını kabullenemiyorsanız evlenmeseydiniz. Ben sizi çok para düşkünü gördüm. Kendi aileniz olsaydı da aynı şeyleri düşünürmüydünüz acaba. Allah kimseyi sizin gibi geline düşürmesin

Diyecek sözüm kalmadı, ekstra yaptığı işten kazandığını ailesine vermesine müdahale şansın zayıf, sen "olmayan paramızdan" kısmından yürü o zaman aileme bunu da mı yapmayayım dediğinde de gelecekteki çocuğumuza üç kuruş biriktirmeyi mi çok görüyorsun bana diye cevap ver. Laf cambazı olmayı öğrenmen lazım, aklından geçeni içinde tutma, ya inceldiği yerden kopar ya adam düzelir. Hazır bu kadar gençken al bu riski. bazen bir cinnet her şeyi çözer.

Evet sınırlı olacak diyeceksin. Hatta ben senin yerinde olsam kocama ayrı eve çıkmak için para biriktirdiğimi ve burada mutsuz olduğumu; ailesinin mutluluğunun beni zerre ilgilendirmedigini söylerdim. Lak lak ederse de çıkar giderdim. Biraz da o çabalasin.

Korktum. Annem yapma kızım boşver istediği gibi gelin değilsin canını sıkmaya yapıyor kavga çıkmasın dedi. Cevap verme sakın dedi. Susmayacağım ama.
Annen de çok aklı başında değil ki sözü dinlensin. İstedikleri gibi değil oğullarının beğendiği gibi bir gelinsin, gerisi kimseyi bağlamaz.
Karısının maaşını alıyor işte o yok hükmümdeki damat

Haklısınız bence.
Benim annemde ilk zamanlar cok darlardı,her haftasonu gidelim isterdi ,gitmezsek surat asardı vs. En son daha kızım doğmamıştı hamileydim yine böyle trip attığı bir zamanda demiştim ki anne belki borcum var,belki benzin alamadım,belki maaşımı alamadım ,belki eşimle başbaşa program yaptım,belki arkadaşlarımla buluşucam,belki akşama kadar uyuyacağım sen neden beni böyle darlıyorsun? Ben bir süre gitmedim inat ettim anladı artık darlamıyor. Ki eşim bilmez bunları,hic yansitmadım ona. Eşinizin de bunu yapabilmesi gerekir. Ben eşimi, kendi aileme annem bozuluyor diye sürekli zorla gotüremem ,eşimde beni zorlayamaz. Annem de bu kadar emin oturup beklememeli her haftasonu bana gelsinler diye zira bizimde bir hayatımız,düzenimiz, çevremiz var. Ben hamileyken çocuk dogunca sorun yasayacağımıza o kadar emin olmuştum ki annemin tavrından,önünü kestim. Sonrası torunumu özledim olurdu biliyorum. Şu an tabi gidip geliyoruz(10 gün- 1 hafta gibi aralıklarla duruma göre ama yeri geliyor 15-20 gün hatta 1 ay olabiliyor)ama zorunluluk gibi değil,gelirsem haber veririm demiştim o zaman,hala öyledir,arayıp dersem haftasonu geliyoruz diye bekler evde,demezsem bilir ki gitmeyeceğiz.
Sizin eş ailesi icinde geçerli bu. Sorabilirler gelecekmisiniz diye,siz de biz gelemiyoruz/geliyoruz dersiniz. Böyle zorunluluk gibi olmamalı.

Adam bıkmış demek ki.

Anlamadım bunlar koyde mı yasıyorlar , sızın apartmanda mı .

Ben sizi anlamiyorum sorunuz ne hicbirseyden memnun olmuyorsunuz dedim. Bir gün geliyorum yok gece kalmadin gece kaliyorum yok iki gece kalicakmisim. Siz ne istiyorsunuz dedim. Ayy biz bisi demek ki kizim sana dedi, tabiki. Tabi canim siz akilisiz, oglunuza küfredit duygu sömürüsü yapiyorsunuz tabi oglunuzda daha büyüyemedigi icin beni huzursuz ediyor. Benimle birdaha böyle konusamazsiniz ben bunlara katlanacak biri degilim dedim :) Cocuklada asla daha tek gelmiycem dedim. Sen oglumu istemiyorsun galiba artik dedi. Siz böyle yaparsaniz istemiyorum evet dedim. Esi isten geldi kosa kosa fisir fisir uyardi o günden beri ne esim ne ailesi tek huzursuz edebilecek birsey diyor. Ama artik öyle sogudumda ne dese sinirime dokunuyor. Hic cekinmiyorum acikca diyorum istedigimi.

sonra esimlede konustum benimle birdaha asla böyle konusamazsin diye. Ailenin lafiyla beni huzursuz edeceksen ailenin yanina gidebilirsin benim sana ihtiyacim yok cocugumumada misler gibi bakarim dedim Ben degil siz kaybedersiniz.

Simdi hickimsenin sesi cikmiyor. Gerci benimki korkuyor oglunu kapinin önüne koyucam diye. Arayip sormuyorumda.

O konusmadan sonra hafifledim beya :) Tavsiye ederim daha önceden yapmadigima kiziyorum

ben söylerdim muhtemelen ama sizi de gazlamayayım
sonra hatırladım sizi görümcesinin istekleri bitmeyen
inşallah susmuştur artık yüzsüz görümceniz

Canım Seni lincleyenler kadar sana destek olmak isteyenler olarak hepimiz fikrimizi yazdık. Bu yazılanlardan sen kendi hayatına, kendi evliliğine ve karakterine uygun olanları sen seç.

Ne yapıp yapmayacagin sana kalmış biz sadece fikir sunuyoruz ama maaşını eşine vermeyerek ise başla. O harciyorsa sen de harca yetmeyince o zaman da yapabiliyor mu bakalım.

Sana bayram için emrivaki yaptı çünkü kanarya ne de olsa anlayış gösterir ve alttan alır biliyor. Bunun da önünü kes.

Mesela diğer sayfalarda ben kaynanamın yanağını sıkar naber kız derim minvalde bir şeyler yazmistin. Böyle bir tavır bana göre samimiyet değildir. Böyle davrandığın birine sinir çizemezsin. Saygı, samimiyet ve lackalik çok farklı şeyler. Senin kayinvalide samimiyeti çok farklı yorumlayan bir tip.

Eşinin sürekli ailemle iyi ol, ara bilmem ne demesi çekilir baskı değil. Sanırım Böyle bir sorun da var.

Özetle herkesin hayatı, karakteri ve evliliği farklı o yüzden sana uygun olanı seç diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…