- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
Aldiğiniz termosu nerden biliyor da istiyor ki?Amacım bıktırmak değil de ben yokmuşum gibi davranmalarından rahatsızım. Görmeniz lazım piknik için termos aldık diyorki kurbanda gelirken getir. Babacım belki gelmeyeceğiz ? Bana sordunuz mu ? Ben bunu öğrenmelerini istiyorum.
Hahah olmayan paramızla kıyak lafını sevdim. Köy konusunda öyle yapmayı planlıyorum. Abime uğrayacağız öyle gececeğiz yani gitmeye karar verirsem. Ben gitmek istiyorum istersen gelme dedi ya aslında bana kalırsa gitmem söylediği cümleyi uygulasın tek gitsin soranada karımın adına karar verdim derKararı sen vereceksin, burada sana pek çok seçenek sunuldu. Kardeşini görmek istiyorsan eşine seni oraya bırakmasını söyle, köye gideceksen git, sonra tatiline git.
Para meselesi sıkıntılı, maaşından köşeye koymak için ayır gerekirse, kalanı eşine ver. Ya da kredi kartlarını ve eksi hesapları kapattır, paramızın yettiği kadar harcayacağız para bitince aç oturabiliriz, olmayan paramızla kimseye kıyak yapmana izin veremem kabul etmiyorsan maaşları ayıracağız tercih senin diyeceksin hepsine hayor derse mahkemede görüşürüz diyeceksin. İyi dediğin adam ailesini besleyecek kadar malmış ben ancak farkettim, bazı yerlerde eksik kalmışım galiba. Çok gençsin, çocuğun yok, paranı kazanıyorsun, kimsenin yönetiminde yaşamak zorunda değilsin.
E yap o zamanBunu çok yapmak istedim. Kayınvalidem sürekli burası ahır gibi şuna bak burda istemiyorum durmak hiç sevmiyorum önem vermiyorum diye psikolojik baskı yapıyor. Çok demek istedim anne çıkayım gel otur kurban olayım beni de sal diye korktum neyse dedim kanarya yapma insanlara. Sonra da insanlar kötü diyor bana. Ev fikrini geçende dedim eşime eve ihtiyacımız yok dedi :)
Korktum. Annem yapma kızım boşver istediği gibi gelin değilsin canını sıkmaya yapıyor kavga çıkmasın dedi. Cevap verme sakın dedi. Susmayacağım ama.Neden demedin, sana ödev, ilk fırsatta söyle bunu yüzüne. Kendini çok daha iyi hissedexeğine eminim
Hay yaşayın ya. Oğlunun geliceğinden o kadar emin ki. Eşim gösterdi bayılır her boku göstermeye tövbe Estağfirullah. Elbette gidilir ama bazen şartlar elvermez sonuçta zorunluluk olmaması adına tepki gösterdim. Amacım önünü kesmekte değil yeri gelie senede 2 olur yeri olur senede denk gelmez. O yüzden kızdım eşime neye göre karar veriliyor biz ailecek karar vermedik ki ?Aldiğiniz termosu nerden biliyor da istiyor ki?
Kurbanda gelirken getir demesi de eşinizin gideceğinden o kadar emin ki,gelirmisiniz?/gelecekmisiniz diye sormuyor.
Bence haklısınız.
Tamam aile gidilir görülür ama her tatili de illaki gidilecek diye bir kaide yok(aynı şehirde olmadığinız için bu böyle bence, belki maddi sıkıntınız var gidemeyeceksiniz) Sizin aileniz de tuttursa bize de gelin kalın bu bayram diye ne olacak. Yada torun görmek istiyoruz denecek ileride,haliyle azıcık önünü kesmek gerekiyor bence bu durumun.
Öte yandan 100 lira yada bir tansiyon aleti çok görünmedi gözüme ama evveliyatı var mı yada ne sıklıkta isteniyor,maddi durumları nasıl sorularının cevabına göre değişir tabi.
Zaten kanarya eşini bıraksa, kimse o eşi almaz. Kimse böyle bir aileye katlanmaz bence. Kanaryayı daha da el üstünde tutması gerek, ailemi çekiyorsun diyeE yap o zamançekinmeyin şu tiplerden ya. Çirkef biri olsa bak bakalım yapabilecekler mi? Mesela damada yapıyorlar mı? Muhtemelen hayır. Neden? Çünkü ondan çekiniyorlar. Kızını bırakır diye korkuyor kv. Senden de çekilmeleri lazım.
Damat yok gibi bişey canım. Geçen masada diyorki çocuğumu kurbanda da götürcem. Torunu yanı. Ana yok baba yok yanda. Sormuş mu kızına damadına ? Hayır. Damat ne diyor ? İstediğini yap anne. Kızıyla da ilgilenmiyor.E yap o zamançekinmeyin şu tiplerden ya. Çirkef biri olsa bak bakalım yapabilecekler mi? Mesela damada yapıyorlar mı? Muhtemelen hayır. Neden? Çünkü ondan çekiniyorlar. Kızını bırakır diye korkuyor kv. Senden de çekilmeleri lazım.
Ama eşi konu sahibine sormadan onu çanta misali götürüyor yanında gayet. Kendi gitmiyor ki tek başına. Gitse belki sorun etmeyecek konu sahibi. Bireyselliğine saygı gösterilmiyor ki konu sahibinin,o göstersin.Olmaz böyle, zaten ben gelene kadar çok güzel yazmış arkadaşlar. Eşinize tapulu bir mal gibi davranmayın, direktifler vermeye çalışmayın. İsterse bir kamyon adamla deplasmana maça gitsin, isterse köyüne gitsin, kocanızın sizden önce bir hayatı olduğunu unutuyorsunuz; evlenince ritüellerini, bekarken yaptığı şeyleri bırakmak zorunda değil. Huzurlu mutlu bir evliliğin sırrı karşımızdakinin birey olduğunu unutmamakta gizli bence, bireyselliğe saygı duyulmalı.
Lafını ettiğiniz şeyler de çok çiğ çok ucuz. Ben yönlendireyim, harcadığı 100 TL’ye bile ben karışayımla olmaz. 100 TL ya, para bile değil. İyi bir adam bence eşiniz, dengine düşememiş dedirtmeyin, kendinizi de eşinizi de evliliğinizi de yormayın derim.
Bence eşiniz sizden boşanmalı. Senede birkaç gün ailesini hoş tutmasını kabullenemiyorsanız evlenmeseydiniz. Ben sizi çok para düşkünü gördüm. Kendi aileniz olsaydı da aynı şeyleri düşünürmüydünüz acaba. Allah kimseyi sizin gibi geline düşürmesinSelam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Diyecek sözüm kalmadı, ekstra yaptığı işten kazandığını ailesine vermesine müdahale şansın zayıf, sen "olmayan paramızdan" kısmından yürü o zamanHahah olmayan paramızla kıyak lafını sevdim. Köy konusunda öyle yapmayı planlıyorum. Abime uğrayacağız öyle gececeğiz yani gitmeye karar verirsem. Ben gitmek istiyorum istersen gelme dedi ya aslında bana kalırsa gitmem söylediği cümleyi uygulasın tek gitsin soranada karımın adına karar verdim der
Para mevzusunuda gelince maaştan her ay altın alacağız dedim. 4 çeyreğimiz birikti. Ben kenarada para atıyorum lakin şöyle birşey var ben tüm paramı attığımda bile bazen tam yetiyorum nasıl ayırıcam ? Sorun burda. Eşim ara ara malzeme satıyor 200 300 para kazanıyor ekstra harcadığı paranın bizden gitmediğini söylüyor bizi zora sokmuyormuş halledermiş falan filan. Kendisi para harcıyormuş ne almış sanki babasına ihtiyacını alamicakmıymış yiğenini sevindiremicekmiymiş bunlar sınırlı mı olmalıymış.
Ben daha ne diyeyim ? Çok şey dedim yaptım.
Evet sınırlı olacak diyeceksin. Hatta ben senin yerinde olsam kocama ayrı eve çıkmak için para biriktirdiğimi ve burada mutsuz olduğumu; ailesinin mutluluğunun beni zerre ilgilendirmedigini söylerdim. Lak lak ederse de çıkar giderdim. Biraz da o çabalasin.Hahah olmayan paramızla kıyak lafını sevdim. Köy konusunda öyle yapmayı planlıyorum. Abime uğrayacağız öyle gececeğiz yani gitmeye karar verirsem. Ben gitmek istiyorum istersen gelme dedi ya aslında bana kalırsa gitmem söylediği cümleyi uygulasın tek gitsin soranada karımın adına karar verdim der
Para mevzusunuda gelince maaştan her ay altın alacağız dedim. 4 çeyreğimiz birikti. Ben kenarada para atıyorum lakin şöyle birşey var ben tüm paramı attığımda bile bazen tam yetiyorum nasıl ayırıcam ? Sorun burda. Eşim ara ara malzeme satıyor 200 300 para kazanıyor ekstra harcadığı paranın bizden gitmediğini söylüyor bizi zora sokmuyormuş halledermiş falan filan. Kendisi para harcıyormuş ne almış sanki babasına ihtiyacını alamicakmıymış yiğenini sevindiremicekmiymiş bunlar sınırlı mı olmalıymış.
Ben daha ne diyeyim ? Çok şey dedim yaptım.
Annen de çok aklı başında değil ki sözü dinlensin. İstedikleri gibi değil oğullarının beğendiği gibi bir gelinsin, gerisi kimseyi bağlamaz.Korktum. Annem yapma kızım boşver istediği gibi gelin değilsin canını sıkmaya yapıyor kavga çıkmasın dedi. Cevap verme sakın dedi. Susmayacağım ama.
Karısının maaşını alıyor işte o yok hükmümdeki damatDamat yok gibi bişey canım. Geçen masada diyorki çocuğumu kurbanda da götürcem. Torunu yanı. Ana yok baba yok yanda. Sormuş mu kızına damadına ? Hayır. Damat ne diyor ? İstediğini yap anne. Kızıyla da ilgilenmiyor.
Aynı fikirdeyim.Zaten kanarya eşini bıraksa, kimse o eşi almaz. Kimse böyle bir aileye katlanmaz bence. Kanaryayı daha da el üstünde tutması gerek, ailemi çekiyorsun diye
Haklısınız bence.Hay yaşayın ya. Oğlunun geliceğinden o kadar emin ki. Eşim gösterdi bayılır her boku göstermeye tövbe Estağfirullah. Elbette gidilir ama bazen şartlar elvermez sonuçta zorunluluk olmaması adına tepki gösterdim. Amacım önünü kesmekte değil yeri gelie senede 2 olur yeri olur senede denk gelmez. O yüzden kızdım eşime neye göre karar veriliyor biz ailecek karar vermedik ki ?
Kaynanamlar 3 maaş. Kendime altın alıcak ve 2000 lira bisiklete verip senede 4 kere köye 3000 harcayacak kadar gayet iyi.
Adam bıkmış demek ki.Damat yok gibi bişey canım. Geçen masada diyorki çocuğumu kurbanda da götürcem. Torunu yanı. Ana yok baba yok yanda. Sormuş mu kızına damadına ? Hayır. Damat ne diyor ? İstediğini yap anne. Kızıyla da ilgilenmiyor.
Anlamadım bunlar koyde mı yasıyorlar , sızın apartmanda mı .Kız biriken herşeyi anlatsam kör olursunuz okumaktan hangi birini anlatayım. Annesi de burda. Köyden gelirken sabah biz çıkıyoruz öğlen onlar mesela yine ağlıyor. Anne geliyorsun ya sende ağlama diyorum ağlıyor. Köyde geçirmişim tüm haftayı gelmişim evime kahvaltı yapıcam pat kaynanam geldi diye aşağı iniyorum neymiş kahvaltı hazırlicakmışım. Ee bende yoldan geldim evimde yapayım kahvaltı görüştük ya günlerdir aynı evdeyiz? Doymuyorlar güzelim. Hep daha fazlası.
Ne yaptın ?
ben söylerdim muhtemelen ama sizi de gazlamayayımOtobüsle 12 özel araçla 8 9 saat. Feleğim şaşıcak kaynanamın bitmeyen misafirleri ve uzak köyler akrabalar orda bi de gelinsin yardım edeceksin ee görümcemin istekleri falan filan.
Bende bunu söylemek istiyorum oğlun sormadıysa kendi gelicek baba diye. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Aileyi geçince görümcemi görseniz. Hepiniz öpersiniz beni aynı ortamda 5 saniye nasıl kalıyorsun diye.Zaten kanarya eşini bıraksa, kimse o eşi almaz. Kimse böyle bir aileye katlanmaz bence. Kanaryayı daha da el üstünde tutması gerek, ailemi çekiyorsun diye
Allah benide bildiği gibi yapsın. Benim şimdi kafam karıştı konu 3 e ayrılmış durumda. Ne yapacağım ? Kafamda toparladım biraz açıkcası ama emin değilim. Bu arada ek iş varsa yazın kızlar görümceme daha çok pasta alayım da beğenmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?