• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Yalnız oğluyla gelicek olan benim. Benim adımada yorum yapılıyor sorun orda. Oğlu gidebilir ona lafım yok.
Diğer yorumlarınızı da okudum.belki genel olarak haklı olduğunuz konular var ama şu an ki tavrınız sizi haksız duruma düşürüyor.milletin size anlatmak istediği de bu.

Kanarya bence kvler köye gitseler de siz orada kalmayın. Başka yere çıkın. Kızlar yazmış zaten de ben de tekrar edeyim bu kadının sizden kopacağı falan yok. Yüz vermesem diyorsun da yapabilecek mısın? Bu aile sana ev verdikleri için bu kadar rahatlar. Bu devirde ev verdik istediğimizi yapacaklar diye düşünüyorlar. Çok ciddiyim o evde kalma. Gerekirse kuru soğan ye ve başka eve çık. Çocuk için para birikimini bu sorunları çözünce yaparsın. Bunlar lohusalıgi burnundan getirir. Hatta eşinle açık açık konuş. Böyle devam ederse ben kiralık eve çıkarım sen ister gel ister gelme de ve dediğini yap. Sevgi de bir yere kadar.
Canım benim konuştum konuşmaz olurmuyum ? Bak bu sorunlar bu evdeyiz diyeyse ben çıkıcam bu evden satarım arabayı gerekirse 10 sene öderim borç ama çıkarım dedim. Eşim sorun yok düzeldiler bir şey yapmıyorlar üzmüyorlar seni bende dikkat ediyorum dedi. Ne diyor kayınvalidem biliyormusun “ bilmem neyin geliniyle aynı apartmandalar sadece uyumaya çıkıyorlar eve” eşimde yok artık o kdar değildir dedi. Kaynanam “ o kadar o kadar öyleler hep birlikteler” diyor. Bilinçaltına nasıl işliyor.

Ya benim ailem sabaha kadar istesin gercekten kocam kendinden kısıyorsa asla kardesim bik bik sabaha kadar ötsün yok pasta getir yok dürüm al yok lokum getirmis babası ondan isterim yani mümküüüün degil ağzının payını verir oturturum. Kocam kendinden kısıp sıkıyorken ben baska tarafa cekirdek ailem bile olsa nasıl yagdırırım?
Çoğu zaman almıyoruz işte. Her seferinde de kardeşin bıraksın taciz etmeyi bizi diyorum. Lakin bu paragöz olarak algılanıyor. O yüzden eşimde ben laf yapmıyım diye istediğin her şeyi al diyor. Sonuç olarak eksideyiz.

Kanaryacigim sen cok iyi niyetli ve ilimli birisin ama saf ve aptal biri hic degilsin. Senin butun sorunlarinin kaynagi esin. Aslinda bunu icten ice sende biliyorsun ve farkindasin ama olaylari oldugu gibi yazip bosan demelerinden cekindigin icin boyle anlattigini dusunuyorum. Cunku senin amacin bosanmak degil. Esini ve ailesini degistirmek istiyorsun sadece ama bunu yaparken seni simdiden ne kadar tukettiklerini gozden kaciriyorsun.

Senin yapman gereken tek sey ailesini ve yaptiklarini bir tarafa birakmak ve esine odaklanmak olmali. Cunku asil sorun esin. Once adamin para kaynagini kes maasini verme mesela. Kendi maasi ile hem sizin evinize hem ailesine baksin bakalim yapabiliyormu. Adamlik esinin maasina guvenerek ailesine sefa surdurup esine cile cektirmek mi bir goster bunu.

Sen ailesine takmaktan burnunun ucundaki en buyuk sorunu pas geciyorsun. Esim cok iyi esim cok iyi diyorsun. Normal sartlarda hepimiz iyiyiz ama damarimiza basilinca hangimiz melek kaliyoruz? Resmin butunune bak ev islerinde sana yardimci olmak kimseyi iyi es yapmaz ya da iki guzel laf soyleyince kimse iyi olmaz. Bunlar meziyet degil zaten olmasi gerekenker.
Para kaynağımı kesince arabayı satmamız gerekiyor tek maaşla hiçbirşey yapamıyor zaten. Bunu teklif edince kabul etmiyor ona göre ailesine savurmuyormuş beni zora sokmuyormuş falan filan.

O kadar küçük detaylara takılmışsınız ki, dağın ardını göz ardı etmişsiniz. Tansiyon aleti, pasta, çanta vs.
Sizin daha büyük sorununuz var. Eşiniz.

Her ne kadar iyidir deseniz de şu an yaşadıklarınızın toplam sebebi eşiniz. Denge sağlayamamış olması.

Siz ne kadar fark etmeseniz de kendi dediğiniz oldu sanıyorsunuz ama eşiniz dolaylı yoldan sizin isteğinizi hasır altı edip kendi istediklerini yapıyor. Ve bunu o kadar akıllıca yapıyor ki siz kendi isteğiniz doğrultusunda oldu sanıyorsunuz.

Köye de ailesi için değil kuzenleriyle rahatça gezip tozmak için gitmek istiyor bayram bahane. Ve bu gezmelere tahminim sizi dahil etmiyor. Siz ailesiyle baş başa kaldığınız için sıkılıp gitmek istemiyorsunuz. Sizin içinde eğlenceli olsa mutlaka heves ederdiniz gitmek için.

Bu kadar maddiyatla alakalı sıkıntı yaşarken ve ailesine sürekli bir harcama akışı olduğunu belirttiğiniz eşe maaş kartı vermek sınırsız hak tanımak bence. ( Eşiniz gibi olanlara bence maaş kartı yönetimi verilmemeli )

Diğer arkadaşların dediği gibi bende diyorum ve keşke en baştan aile apartmanını kabul etmeseydiniz.

Aileye, anne babaya alınan şeyler eğer bütçemi sarsmıyorsa asla karşı değilim ama bu durum suistimal edilip, insan kullanmaya varıyorsa orada bir dur derim.

Birde anladığım kadarıyla sizin de çok net bir duruşunuz yok. Yanlış okumadıysam kayınvalidenizin telefonunda olan sorunla ilgili ilk önce eşinize siz bir telefon alsak mı demişsiniz, akabinde kayınvalideniz isterse eşiniz almasın diye önüne geçmek istediğinizi belirtmişsiniz.

İşte böyle davranarak sınır çizemiyor, o kapıyı açan ilk kişi oluyor sonra da dediğinize pişman olup kendinizi yiyorsunuz. Bunu da çözmeniz lazım kendi içinizde. Almak, yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi yalandan dahi olsa söylemeyin. O yalan şehir teklifi gerçeğe dönüyor çünkü anında karşı tarafta.

Son olarak eşinizle karşılıklı istekleriniz, beklentileriniz hakkında kesin olarak konuşun ve karara bağlayın. O karar sonucuna ikinizde sadık kalın ve lütfen düzelmeden çocuk yapmayın.
Yorumunuz için teşekkür ederim 🌸

Canım benim konuştum konuşmaz olurmuyum ? Bak bu sorunlar bu evdeyiz diyeyse ben çıkıcam bu evden satarım arabayı gerekirse 10 sene öderim borç ama çıkarım dedim. Eşim sorun yok düzeldiler bir şey yapmıyorlar üzmüyorlar seni bende dikkat ediyorum dedi. Ne diyor kayınvalidem biliyormusun “ bilmem neyin geliniyle aynı apartmandalar sadece uyumaya çıkıyorlar eve” eşimde yok artık o kdar değildir dedi. Kaynanam “ o kadar o kadar öyleler hep birlikteler” diyor. Bilinçaltına nasıl işliyor.
İşte o zaman çıkacaksın o evden. Eşin belli ki aslında bir arada bir yaşam istiyor. Yoksa çok daha sert bir tepki gösterirdi. Yok artık naif bir tepki. Yarın evinize kalmaya gelirlerse ne var annemler seni üzmüyorlar der geçer. O yüzden net olmalısın. Ayrıca ne demek üzmüyorlar? Gayet üzüyorlar işte. Biraz da onlar seni idare etsin.

Ben burda bunu söylüyorum yoksa neden eşimi kısıtlıyım ? Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum ama o da burdakiler gibi aile ne var sanki diye düşünüyor. Alışmışlar alıştırmış ne denirse artık. Kabul edemiyorum bunu. Ya görümceme sıkışığız istediğim kıyaferleri alamıyorum dedikten 1 saat sonra abi çocuğuma kıyafet alsana diye bağırdı eşime. Ben şimdi kocama kardeşinin amacı ne demiyim de ne diyim? Çöpü dahi haketmiyorlar.
Eski konularını bildiğim.halde. öyle bir anlatmistin ki kendini üç kurusun hesabını yapıyor gibi göründün. Ve hala aynı şeyi düşünüyorum Tepkini yanlış yerde ve zamanda yapıyorsun . Küçük hesapların peşinde gibi oluyorsun bu yüzden

Benim yaşadığım tecrübeye göre ilk zamanlar aile delisi olsalar da evliliğin ileri ki yıllarında kendileri gitmek istemiyor.
Önceden sürekli gitmek isteyen eşimi bu anneler gününde ben zorla götürdüm annesine.
Telefon yeter dedi, "hiç olurmu annen o senin, benim annem gün içinde ulaşılabilir bir mesafede olsa kesinlikle giderdim" diyerek çıkardım evden.
Evlilik ilerleyip, olgunlaştıkça ilk zamanlarda göremedikleri hasetliği, laf sokmaları, müdaheleleri görmeye başlıyorlar.
Konunun devamı ilk mesajından daha farklı.
Evet net kararların olsun, kırmızı çizgilerin olsun.
Ama bu hakkı basit konularda harcama ki, sözün geçsin.
Ve sana en önemli tavsiyem evini daha uzağa taşımak olur.
Yüz göz olunmadan gerektiği kadar görüşür, hakkınızda gerektiği kadarından heberdar olurlar.

Iyi madem o kadar her sey seffafsa yarin git sende annene telefon al. Senin ailenin cani yok mu? Sen yumurtadan mi ciktin? Nasilsa sizin eksiye dusmenizin, 500 lira paraniz kalmasinin bir onemi yok. Varsa yoksa aile.

Valla esin beni acayip sinir ediyor sen bu adam karsisinda bile bu kadar sakin kalabiliyorsun ve herkes senin ne kadar kotu biri adamin ne kadar melek oldugunu yazip seni lincliyor ya pes. Demek ki herkeste peygamber sabri varmis.
Sabırlı insanım gunces. Bak anneme hediye aldım bir de kuzenime oyuncak 200 lira gitti eksideyiz. Annem asla kabul etmezdi ama sırf ailesne harcıyoruz diye yaptım bunu. Aileme yemek ısmarlasam kızım ne gerek vardı biriktirin paranızı der. Ben yapmıyorum diye mi oluyor ? Kız beni de sinir oluyor neden sinirlendim sanıyorsun duruyor duruyor şunu alıcam bunu alıcam. Laf yapınca da tamam ben kendime bişey almam ne istiyorsun para mı tüm paralar senin olsun diyor. O lafı için atmadım maaşımı bi ay.

Ödemeler geçiyor bla bla bla. Ee o zaman düzgün konuşucaksın. En son şeye sinirlendim neymiş babasına forma alması gerekiyormuş ? Gerekiyormuş derken ? Ucu bucağı yok ve bu konuda eşimi suçluyorum. Tamam bazı konularda abartıyorumdur ama abartma sebebim bu işte. Lf yapınca da sende al ben birşey demiyorum yabancıya mı alıyorum bunun sınırı mı var 50 lira harcamaya korkar oldum diye. Kız napıcağımı da şaşırdım. Bende harcıyorum anam sonunu düşünmeden harcıyorum. Aldığı şeylerede yorum yapmıyorum kızarsamda suratım düşüyor.

tabiki diyecek onu da
oğlun bana sormayacaksa kendi de tek gelecek o zaman köye diyin sizde
iş hizmet de bekleniyor mu onlar tarafından?

düşünüyorum da bizim memleket 9 saat 4 gün için gitsem feleğim şaşar
gerçi biz hep otobüsle gidiyoruz araç olmadığı için

sizde gidip 2 gün boyunca yatsanız mı acaba :KK70: yolda kötü oldum diye
Otobüsle 12 özel araçla 8 9 saat. Feleğim şaşıcak kaynanamın bitmeyen misafirleri ve uzak köyler akrabalar orda bi de gelinsin yardım edeceksin ee görümcemin istekleri falan filan.
Bende bunu söylemek istiyorum oğlun sormadıysa kendi gelicek baba diye. Ne kadar doğru bilmiyorum.

İlk yazdığınıza göre senede 1 kere eş ailesinin yanına gitmek istemeyen, ufak tefek paraların bile hesabını yapan, sırf eşim beni nasıl olsa seviyor diye huysuzluk çıkartan bir kadın imajı çiziyorsunuz. Aslında durum çok farklı ve haklısınız ama yanlış ifade etmişsiniz kendinizi.
eşime nasıl ifade edicem ? Tahammül seviyem kalmadı o yüzden onun tarafından da böyle anlaşılıyor.

benim anlamadigim esiniz kardesinin kendisiyle ve sizinle böyle konusmasina nasil izin veriyor? Allah askina agizinin payini veremiyormu? Ne demek bagirmak cagirmak, emir vermek. Bence ailesinden önce esinizde ayri bir aile oldugunuzu idrak etmeli. Elinde iki kurus para kalinca hemen ailesine yedirme derdinde, kardesine bisi alamayinca üzülüyormus. Bu nedir ya?!

Benim kayinvalidemde kendinden inanilmaz sogutu simdi ne yapsa sinirime dokunuyor. Kendisiyle iletisimim minimumda. Laf sokardi bana aynisini bende ona yaptim, sinirden kudurdu. Benimkide elinden gelse bizden alip kizinina yedirecek. Altan altanda zaten ev parasi istiyor arada bir.
Kardeşinin huyu öyleymiş kötü niyeti yokmuş bana yapmıyormuş abisine yapıyormuş. Valla bende ona sinirleniyorum ya neyine üzülüyorsa girsin söylesin kardeşi kendine hamburger. Her hafta istediği için mantıken her zaman alamadık.

Diğer yorumlarınızı da okudum.belki genel olarak haklı olduğunuz konular var ama şu an ki tavrınız sizi haksız duruma düşürüyor.milletin size anlatmak istediği de bu.
Engel olamadım kendime çok üzgünüm. Nasıl anlatacağım ki ? Eşime eski konuları açmak mantıklı değil.

İşte o zaman çıkacaksın o evden. Eşin belli ki aslında bir arada bir yaşam istiyor. Yoksa çok daha sert bir tepki gösterirdi. Yok artık naif bir tepki. Yarın evinize kalmaya gelirlerse ne var annemler seni üzmüyorlar der geçer. O yüzden net olmalısın. Ayrıca ne demek üzmüyorlar? Gayet üzüyorlar işte. Biraz da onlar seni idare etsin.
Sağolasın. Eşimin yanında üzmüyorlar. Aslında eskisi gibi yapmıyorlar ya eşime öyle geliyor. Önceden ısırıyorlardı şimdi çiziyorlar.

Eski konularını bildiğim.halde. öyle bir anlatmistin ki kendini üç kurusun hesabını yapıyor gibi göründün. Ve hala aynı şeyi düşünüyorum Tepkini yanlış yerde ve zamanda yapıyorsun . Küçük hesapların peşinde gibi oluyorsun bu yüzden
Nerde vericem ben bu tepkiyi ?

Benim yaşadığım tecrübeye göre ilk zamanlar aile delisi olsalar da evliliğin ileri ki yıllarında kendileri gitmek istemiyor.
Önceden sürekli gitmek isteyen eşimi bu anneler gününde ben zorla götürdüm annesine.
Telefon yeter dedi, "hiç olurmu annen o senin, benim annem gün içinde ulaşılabilir bir mesafede olsa kesinlikle giderdim" diyerek çıkardım evden.
Evlilik ilerleyip, olgunlaştıkça ilk zamanlarda göremedikleri hasetliği, laf sokmaları, müdaheleleri görmeye başlıyorlar.
Konunun devamı ilk mesajından daha farklı.
Evet net kararların olsun, kırmızı çizgilerin olsun.
Ama bu hakkı basit konularda harcama ki, sözün geçsin.
Ve sana en önemli tavsiyem evini daha uzağa taşımak olur.
Yüz göz olunmadan gerektiği kadar görüşür, hakkınızda gerektiği kadarından heberdar olurlar.
İnşallah canım benim. İlk zamanlara göre şuan çok iyi durumda. Her akşam kardeşine giderdik. Her akşam. Kararlar verilirdi ayarlanırdı kardeşini bişey isterdi kendisi de bana arabada söylerdi. Tükendim. Evime giremez oldum. Sürekli ailesiyleydik. O noktadan bu noktaya geldim. Görümceme gitmeyi bırak eşim kendi gideceğinde bile haber verir. Umarım düzelir zamanla bu da azalır. Ev meselesi de aklımda merak etmeyin.

Evlendigin adamin haberi yok muydu onlar damlayana kadar?
Vardı. Ben dedim gelsinler ne olucak zaman geçirirz zaten bayram izinleri kısıtlı bidaha köye ne zaman gelicez :) yetmemiş gibi balayı sonrasındaki hafta kaynanam yine çağırdı. Kız ben neden sevmiyorum köyü? Garezim olsa çağırırmıydım görümcemi kynanamı 3 günlük evliyken ?

Sabırlı insanım gunces. Bak anneme hediye aldım bir de kuzenime oyuncak 200 lira gitti eksideyiz. Annem asla kabul etmezdi ama sırf ailesne harcıyoruz diye yaptım bunu. Aileme yemek ısmarlasam kızım ne gerek vardı biriktirin paranızı der. Ben yapmıyorum diye mi oluyor ? Kız beni de sinir oluyor neden sinirlendim sanıyorsun duruyor duruyor şunu alıcam bunu alıcam. Laf yapınca da tamam ben kendime bişey almam ne istiyorsun para mı tüm paralar senin olsun diyor. O lafı için atmadım maaşımı bi ay.

Ödemeler geçiyor bla bla bla. Ee o zaman düzgün konuşucaksın. En son şeye sinirlendim neymiş babasına forma alması gerekiyormuş ? Gerekiyormuş derken ? Ucu bucağı yok ve bu konuda eşimi suçluyorum. Tamam bazı konularda abartıyorumdur ama abartma sebebim bu işte. Lf yapınca da sende al ben birşey demiyorum yabancıya mı alıyorum bunun sınırı mı var 50 lira harcamaya korkar oldum diye. Kız napıcağımı da şaşırdım. Bende harcıyorum anam sonunu düşünmeden harcıyorum. Aldığı şeylerede yorum yapmıyorum kızarsamda suratım düşüyor.

Ay bu ne ya illa sürekli her ay ailesine hediye almak zorundami? Esin boyle yaparsa tabiki kayinvaliden gorumcen isterde ister. Durumun olur neyse ama eksiye dusmek ne demek hediye icin.

Ben olsam maasimi vermem. Istedigi kadar odemeler gecsin. Esin dusunsun

Ay bu ne ya illa sürekli her ay ailesine hediye almak zorundami? Esin boyle yaparsa tabiki kayinvaliden gorumcen isterde ister. Durumun olur neyse ama eksiye dusmek ne demek hediye icin.

Ben olsam maasimi vermem. Istedigi kadar odemeler gecsin. Esin dusunsun
Onun için abartmasını bekliyorum. Her ne kadar beni linçleselerde 100 200 lira için yapmıyorum. Abarttığında ayıracağım.

Back