• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Allahım şükürler olsun anlayan biri çıktı. Alt kat eşimin dedesinin kayınvalidemin bana yaptığı gibi kaynanasıda ona yapıyor. O yüzden tutarlarmı beni mecbur boşaltıcam dedi. Kendi aile içlerine karışmıyorum. Ah ben tansiyon aletine ona buna laf edermiyim ana kız isteklerini duyman lazım. Hayatımda yemediğim markanın tatlısından 1 kilo istediler. 250 lira. Kayınvalidemin havasını görmeliydiniz. Sonrada diyorki ay benimde 100 lira harçlığım kaldı fakirim. Bizden ne istiyorsun baklava ihtiyaç mı ?
İşte ben mevzu telefona 2 3 5 binlik harcamalara çıkmasın diye biraz kontrollü mü olsak diye kızıyorum eşime. Anne olacağım bebeğimiz olucak dikkat edelim diyorum. Para ayırmıyorum bi zahmet 250 lirada baklavaya vericeğine anne çok pahalı ya müsaitliğim yok şurdan alırım desin. Dün pahalı diye ton balığı almadık. 50 liraymış hayatım ya 3 tanesi boşver dedi.
Tamda bu. Kocam parası kadar harcarsa sorun kalmaz. Köye giderken vericeğim parayla tam altın alırdım çocuğuma. Tatil de yapmazdık hu sene 10 bin cebimize kalırdı.
Kav evi bana bırakmaz diyorsa baş ağrısına hazır ol, taşınmak zorunda kalabilirsin

sağolsun konu sahibi saygısını bozmadı...

yalnız tatil psikolojik bir ihtiyaç :)
Vallahi ihtiyaç. O kadar çok istiyorum ki. Kız eşimde hiç gelmedi bizim memlekete. Bende seviyorum köyümü. Memlkette abim var gitmedik hiç.geçerken yol üstü uğramadık bile izin az diye. Peşimize takıldıkları içinde mümkün değildi.

Ayın sonunda 500 liramız kalmısken kocam ailemi yemege cıkaralım derse bir ömür ailesiyle yemek yeme imkanı sunardım. Bu konuda cok mini seyleri yazmışsınız belki birileri size haksızsın desin istiyorsunuz bilemiyorum. Köy mevzusunda haksızsınız gidilebilir ben eşim için çekerdim bir kaç gün amaaaaaaaaa eşiniz bunu hak etmiyor ki, gercekten bu aileden kopmadan bebek yapmayın

Ayın sonunda 500 liramız kalmısken kocam ailemi yemege cıkaralım derse bir ömür ailesiyle yemek yeme imkanı sunardım. Bu konuda cok mini seyleri yazmışsınız belki birileri size haksızsın desin istiyorsunuz bilemiyorum. Köy mevzusunda haksızsınız gidilebilir ben eşim için çekerdim bir kaç gün amaaaaaaaaa eşiniz bunu hak etmiyor ki, gercekten bu aileden kopmadan bebek yapmayın
En büyük sorun eşi aslında ama görmüyor kanarya. Eşi gönüllü verici olunca onlar vermeyince neden yapmadın deme hakkını buluyorlar kendilerinde alistirmis çünkü

Kanarya bence kvler köye gitseler de siz orada kalmayın. Başka yere çıkın. Kızlar yazmış zaten de ben de tekrar edeyim bu kadının sizden kopacağı falan yok. Yüz vermesem diyorsun da yapabilecek mısın? Bu aile sana ev verdikleri için bu kadar rahatlar. Bu devirde ev verdik istediğimizi yapacaklar diye düşünüyorlar. Çok ciddiyim o evde kalma. Gerekirse kuru soğan ye ve başka eve çık. Çocuk için para birikimini bu sorunları çözünce yaparsın. Bunlar lohusalıgi burnundan getirir. Hatta eşinle açık açık konuş. Böyle devam ederse ben kiralık eve çıkarım sen ister gel ister gelme de ve dediğini yap. Sevgi de bir yere kadar.

En büyük sorun eşi aslında ama görmüyor kanarya. Eşi gönüllü verici olunca onlar vermeyince neden yapmadın deme hakkını buluyorlar kendilerinde alistirmis çünkü
Ya benim ailem sabaha kadar istesin gercekten kocam kendinden kısıyorsa asla kardesim bik bik sabaha kadar ötsün yok pasta getir yok dürüm al yok lokum getirmis babası ondan isterim yani mümküüüün degil ağzının payını verir oturturum. Kocam kendinden kısıp sıkıyorken ben baska tarafa cekirdek ailem bile olsa nasıl yagdırırım?

Bak canim aileye 3-5 harcanir aile sonucta ve hepimizin ailesi var. Sen boyle konularda zaten sorun cikartacak bir tip degilsin. Ama su yukarida yazdigini yapma. Bana kizacaksin ama ben cogunluk gibi esinin melek oldugunu dusunenlerden degilim. Sen calisip esinden harclik mi aliyorsun? Sebep? Esin kontrol nedir bilen biri degil. Senin yerinde olsam boyle bir adama tek kurus vermem. Para geliyor tabi adam neden kissin? Madem o sana maasini versin sen ona harçlık ver ama oyle olsa ailesini kim doyuracak dimi. Sen konuda yok pasta, yok canta diye o kadar gereksiz seyler yazmissin ki oysa oldugu gibi yazsan muhtemelen herkesin agzi acik kalir. Sen kendini dogru ifade etmiyorsun.
Bunu da denedim eşim aile olduğumuz için para ayırmaya karşı. Herşey şeffafmış saklamıyormuş ne yaparsa söylüyormuş gizli saklı olmazmış kartlarım varmış sürekli para veriyormuş zaten kendinede harcamıyormuş bla bla bla. Kuzum zaten maaaştan para kalmıyor ki öyle alayım kendime taksit borç ödüyoruz. Bu bolluk nerden geliyor ailesne ben onu da anlamıyorum.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın senide 💙 herkes istediğini söylemekte özgür linçte edebilirler ben kalbimi biliyorum hayatta en önemli şey benim için kalp kırmamak ve saygılı olmak. Balayında biberonu kırdım diye bağıran görümceme bile sesimi çıkarmamıştım. Evde yediğimiz hamburgerin hesabını sorarkende gittiğimiz gezmelere laf ederkende. Şuan susmadığım için dünyanın en kötü insanı oldum.

Kanaryacigim sen cok iyi niyetli ve ilimli birisin ama saf ve aptal biri hic degilsin. Senin butun sorunlarinin kaynagi esin. Aslinda bunu icten ice sende biliyorsun ve farkindasin ama olaylari oldugu gibi yazip bosan demelerinden cekindigin icin boyle anlattigini dusunuyorum. Cunku senin amacin bosanmak degil. Esini ve ailesini degistirmek istiyorsun sadece ama bunu yaparken seni simdiden ne kadar tukettiklerini gozden kaciriyorsun.

Senin yapman gereken tek sey ailesini ve yaptiklarini bir tarafa birakmak ve esine odaklanmak olmali. Cunku asil sorun esin. Once adamin para kaynagini kes maasini verme mesela. Kendi maasi ile hem sizin evinize hem ailesine baksin bakalim yapabiliyormu. Adamlik esinin maasina guvenerek ailesine sefa surdurup esine cile cektirmek mi bir goster bunu.

Sen ailesine takmaktan burnunun ucundaki en buyuk sorunu pas geciyorsun. Esim cok iyi esim cok iyi diyorsun. Normal sartlarda hepimiz iyiyiz ama damarimiza basilinca hangimiz melek kaliyoruz? Resmin butunune bak ev islerinde sana yardimci olmak kimseyi iyi es yapmaz ya da iki guzel laf soyleyince kimse iyi olmaz. Bunlar meziyet degil zaten olmasi gerekenker.

Kardeşinin içinden gelmiyor demek ki
benim eşim de alır eder ailesine köye gidince alışveriş vs de yapar kardeşinde hiç görmedim mesela
beni de ilgilendirmez kardeşinin ne yaptığı eşim bizim bütçeyi sarsmasın yeter

bayram memleketlerde güzel oluyor yalnız :) ve eşinizin orda arkadaşları eşi dostu var gitmek istiyordur
kaç gün gidiyor birde gün olarak az sa gidiverin ne olacak
tabi kv kp de sorunlu değilse
Ben çalışıyorum kısa süreliğine biyere gitmek eziyet. Yol ayrı yoruyor orası ayrı bide gelir gelmez iş. Kayınvalidem sabah 5 de gelip 8 de işbaşı yapar öyle bir köy sevgisi.

9 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Sana bir abla tavsiyesi ,

sapla samanı karıştırıp sorun çıkarılmayacak şeyleri problem yapma ,yoksa gerçek problemlerde sorun çıkardığında kimse seni onemsemez.

Eşim yüzde yüz benim Yanımda deme ,yarın birgün ailesiyle ters düşsen büyük ihtimalle ailesini tutacak.

Bu arada eşin hala annesinin evindeki küçük çocuk olarak görüyor kendini ,ailesi de aynı şekilde öyle görüyor. Bu sınırı koyacak olan da eşin sen ne yaparsan yap oğlum birşey demiyor diye rahat edecekler.

Birde her soylenileni , yapılanı görme bazılarını görmezden gel yoksa böyle ömür geçmez
Teşekkür ederim yuvanızda mutlu olun 🤍

anladım şimdi kp falan emrivaki yapıyor daha çok ona kızıyorsunuz :)
o zaman onların olduğu ortamda diyebilirsiniz termosu getir dedin o sıra hiç bana sorulmamıştı köye gidelim mi diye
tuhaf oldum az kalsın oğlunla kavga edecektim :) vs vs
ama bence değmez böyle konuşmaya
Burdaki gibi linç yerim artık oğlum gelirken sana mı sorcaktı dye. Oysaki mesela oğlunun gitmesi değil bana sormadan geliceğimi düşünmesi.

O kadar küçük detaylara takılmışsınız ki, dağın ardını göz ardı etmişsiniz. Tansiyon aleti, pasta, çanta vs.
Sizin daha büyük sorununuz var. Eşiniz.

Her ne kadar iyidir deseniz de şu an yaşadıklarınızın toplam sebebi eşiniz. Denge sağlayamamış olması.

Siz ne kadar fark etmeseniz de kendi dediğiniz oldu sanıyorsunuz ama eşiniz dolaylı yoldan sizin isteğinizi hasır altı edip kendi istediklerini yapıyor. Ve bunu o kadar akıllıca yapıyor ki siz kendi isteğiniz doğrultusunda oldu sanıyorsunuz.

Köye de ailesi için değil kuzenleriyle rahatça gezip tozmak için gitmek istiyor bayram bahane. Ve bu gezmelere tahminim sizi dahil etmiyor. Siz ailesiyle baş başa kaldığınız için sıkılıp gitmek istemiyorsunuz. Sizin içinde eğlenceli olsa mutlaka heves ederdiniz gitmek için.

Bu kadar maddiyatla alakalı sıkıntı yaşarken ve ailesine sürekli bir harcama akışı olduğunu belirttiğiniz eşe maaş kartı vermek sınırsız hak tanımak bence. ( Eşiniz gibi olanlara bence maaş kartı yönetimi verilmemeli )

Diğer arkadaşların dediği gibi bende diyorum ve keşke en baştan aile apartmanını kabul etmeseydiniz.

Aileye, anne babaya alınan şeyler eğer bütçemi sarsmıyorsa asla karşı değilim ama bu durum suistimal edilip, insan kullanmaya varıyorsa orada bir dur derim.

Birde anladığım kadarıyla sizin de çok net bir duruşunuz yok. Yanlış okumadıysam kayınvalidenizin telefonunda olan sorunla ilgili ilk önce eşinize siz bir telefon alsak mı demişsiniz, akabinde kayınvalideniz isterse eşiniz almasın diye önüne geçmek istediğinizi belirtmişsiniz.

İşte böyle davranarak sınır çizemiyor, o kapıyı açan ilk kişi oluyor sonra da dediğinize pişman olup kendinizi yiyorsunuz. Bunu da çözmeniz lazım kendi içinizde. Almak, yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi yalandan dahi olsa söylemeyin. O yalan şehir teklifi gerçeğe dönüyor çünkü anında karşı tarafta.

Son olarak eşinizle karşılıklı istekleriniz, beklentileriniz hakkında kesin olarak konuşun ve karara bağlayın. O karar sonucuna ikinizde sadık kalın ve lütfen düzelmeden çocuk yapmayın.

Bunu da denedim eşim aile olduğumuz için para ayırmaya karşı. Herşey şeffafmış saklamıyormuş ne yaparsa söylüyormuş gizli saklı olmazmış kartlarım varmış sürekli para veriyormuş zaten kendinede harcamıyormuş bla bla bla. Kuzum zaten maaaştan para kalmıyor ki öyle alayım kendime taksit borç ödüyoruz. Bu bolluk nerden geliyor ailesne ben onu da anlamıyorum.

Iyi madem o kadar her sey seffafsa yarin git sende annene telefon al. Senin ailenin cani yok mu? Sen yumurtadan mi ciktin? Nasilsa sizin eksiye dusmenizin, 500 lira paraniz kalmasinin bir onemi yok. Varsa yoksa aile.

Valla esin beni acayip sinir ediyor sen bu adam karsisinda bile bu kadar sakin kalabiliyorsun ve herkes senin ne kadar kotu biri adamin ne kadar melek oldugunu yazip seni lincliyor ya pes. Demek ki herkeste peygamber sabri varmis.

Sonunda ya. Evet 500 liramız artmış biyerden para geldi yemeğe gidelimmi dedi bana. Sinirden varya neler dedim. Sanki ben bilmiyorum para harcamasını sen kendinde misin hiç mi yemek ısmarlamadık borcun içinde bana bunu sunuyorsun dedim. Neymiş kardeşi bişeyler istiyormuş alamıyormuş üzülüyormuş. zorunda mıyız canım ? Hiç mi almadık ? Yemek ısmarlanıcak zaman ısmarlanır zaten dedim artan parayı da attım kenara al ne yaparsan yap kenardan köşeden artan parayla hemen plan peşindesin diye.

Burdaki gibi linç yerim artık oğlum gelirken sana mı sorcaktı dye. Oysaki mesela oğlunun gitmesi değil bana sormadan geliceğimi düşünmesi.
tabiki diyecek onu da
oğlun bana sormayacaksa kendi de tek gelecek o zaman köye diyin sizde
iş hizmet de bekleniyor mu onlar tarafından?

düşünüyorum da bizim memleket 9 saat 4 gün için gitsem feleğim şaşar
gerçi biz hep otobüsle gidiyoruz araç olmadığı için

sizde gidip 2 gün boyunca yatsanız mı acaba :D yolda kötü oldum diye

Ben burda bunu söylüyorum yoksa neden eşimi kısıtlıyım ? Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum ama o da burdakiler gibi aile ne var sanki diye düşünüyor. Alışmışlar alıştırmış ne denirse artık. Kabul edemiyorum bunu. Ya görümceme sıkışığız istediğim kıyaferleri alamıyorum dedikten 1 saat sonra abi çocuğuma kıyafet alsana diye bağırdı eşime. Ben şimdi kocama kardeşinin amacı ne demiyim de ne diyim? Çöpü dahi haketmiyorlar.

İlk yazdığınıza göre senede 1 kere eş ailesinin yanına gitmek istemeyen, ufak tefek paraların bile hesabını yapan, sırf eşim beni nasıl olsa seviyor diye huysuzluk çıkartan bir kadın imajı çiziyorsunuz. Aslında durum çok farklı ve haklısınız ama yanlış ifade etmişsiniz kendinizi.

Canım ya etmezse ? Çocuk olunca köyde köy derse ? Bizim evimizin düzenine göre hareket edilse planlansa olmaz mı ? Ailelerimiz burda ailesi daha yerleşmedi köye. Yerleşince zaten gitmek icap eder. Amacım yönetmekte değil elbette gidebilir fakat ailesi neden zaten gelirler düşüncesindeler ? Böyle düşünsünler istemiyorum.
Bayram birlikte olmak,aile büyüklerini ziyâret etmek demektir .ne demek zaten gelirler düşüncesindeler, bayram bu. 2 yıllık evlisiniz daha . Toplasan 4 bayram . Bu neyin takıntısı.
Ayrıca çok fazla gelecek kaygısı taşıyorsunuz. Yarına çıkmaya garantimiz yok ki . Esiniz sizi şimdilik önemsiyor, ama küçük hesaplarla onu kendinizden uzaklastirirsiniz.
Köye ziyarete gidilirken zaten sorulur buradan bir ihtiyaç var mı? Onlar yok derse de karınca kararınca bir şeyler götürülür karşı tarafa yük olmamak adına.
Çok bencil gördüm sizi , lütfen biraz empati...

benim anlamadigim esiniz kardesinin kendisiyle ve sizinle böyle konusmasina nasil izin veriyor? Allah askina agizinin payini veremiyormu? Ne demek bagirmak cagirmak, emir vermek. Bence ailesinden önce esinizde ayri bir aile oldugunuzu idrak etmeli. Elinde iki kurus para kalinca hemen ailesine yedirme derdinde, kardesine bisi alamayinca üzülüyormus. Bu nedir ya?!

Benim kayinvalidemde kendinden inanilmaz sogutu simdi ne yapsa sinirime dokunuyor. Kendisiyle iletisimim minimumda. Laf sokardi bana aynisini bende ona yaptim, sinirden kudurdu. Benimkide elinden gelse bizden alip kizinina yedirecek. Altan altanda zaten ev parasi istiyor arada bir.

Back