• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Öyle öyle. Ama net çözüm o evden gitmek. Ciddiyim çocuk falan yokken, gitsin annesine. Ayrı ev tutana kadar gelmesin. Böyle ömür geçmez. Kv gitse görümce var
Sanmıyorum öyle bir karar vereceğini . O evde oturması bence de en büyük hata olmuş . Köye gidecekler diye bakıyor ama bu aile oraya gitse de biseyler değişmeyecek

Bence sen o evden çık ve onlardan uzakta yaşa akıl sağlığın için
Dua kapılarım açıksa istediğim en önemli şeylerden biri. Keşke. Ayağım rahatsızken de kayınvalidem bi tas yemek verdi de görüntülü cümle aleme anlattı geline hizmet ediyorum. Şimdi ki aklım olsa kabul etmezdim. Eşim böyle bişeye gerek yok diyor.

Kimseye böyle değilim ama yaptıklarından dolayı içimden gelmiyor bişey. Yinede eşime daha ılımlı olacağım. Ben aileme bişey alırken eşime danışırım bizi zora sokar mı doğumgünü hediyesi alacağım diye. Babama birşey alırsam getirir verir al kızım diye çünkü eksiye düşer hesabım. Elimden geldiğinde kendi ailesne de herşeyi yaparız ama fazlası olunca kötü hissediyorum. Suistimal edilmiş gibi.
Hesapları ayırın giderleri bölüsün.
Herkes ne halt ediyorsa etsin.,
Siz konuya bi pastanın hesabından girerseniz tabiki haksız konuma düsersiniz.
Sütten kesilemeyen adamları da nerden buluyorsunuz ya?

Ben konu sahibini genel olarak haksız bulmuyorum.
Sorun anlatım tarzında ve eşini eş olarak değil sanki çocuğmuş gibi görmesinde.
Eş ailesi onları ayrı aile olarak kabul etmiyor, her planına sormadan dahil ediyor. Kesinlikle benimde kabul edebileceğim birşey değil.
Köyde köy köyde köy diye ısrar eden eşe ve ailesine bende tahammül edemezdim. Adam 30 sendir her kurbanı köyde geçirmesi beni ilgilendirmezdi. Canım isterse giderim istemese gitmem. Ama gitmek isteyene mani olmam, sen git ailenle geçir derim. Evlendik diye adamı satın almadım ya.
Konu sahibi sizin hatanız burda, her konunda bunu yapiyorsunuz.
Aile evinde baskıda büyüdüğünüzü düşünüyorum, evlenince özgür olucam kimseye hesap vermem diye düşünmüş olmalısınız.
Tabii eş aileside sizi aile olarak görmemesi sizi çıldırtıyor. Ama bunları birlikte oturmadan düşüncektiniz. Eş ailesinin zihniyeti öyle olduğunu nişanlyken anlamış olmalıydıniz. Evlenince ben değiştirim demek işe yaramamış.
Onlar öyle görmüş, kötülüğünden yapmiyorlardır ama onlara göre oğluları evlendiği için ayrı bir aile olmadı. Evlerine bir gelin geldi oğlu evlendiği için birey olmadı, bakış açıları bu.
Bunu milyonlarca kez sen evlisin, biz evliyiz desenizde değişitrmessin. Peşine bir değil 20 tane :) de koysan yine değiştiremezsin.
Aynı apartmanda oturup benden izin aldınızmı bilmem ne bilmem ne yemez öyle aile :)
Daha öncede yazmıştım adamların evinde bedelsiz oturup 2 kuruşluk şeylere laf ediyorsunuz. Arabayı kullandılar, bilet aldık pasta aldık falan filan… bunları yazmanız çok itici :) :)
Aile evinizde hiç pasta görmedinizmi diyesi geliyor insanın, her konunuzda bi pasta mevzusu var nerdeyse :)
Sonuç olarak haksız değilsiniz ama hatalısınız. Kira ödemeden yaşar gideriz kimsede bize karışamaz diye düşünmenin sonuçlarına katlanıyorsunuz
Birde sizin eş ailesi nasıl bir aile ben çözemedim.
Siz hariç hepsi mamalak sanki :)
O hastaneye tek gidemez diğeri telefondan anlamaz biri şunu yapamaz.
Siz nasıl biryere düşmüşsünüz öyle yazık gerçekten :)

Git gerekirse bir işte daha çalış. Ama o evden çık. Kven köye gitse sorunlar daha da artacak gibi. Sonunda cinnet geçireceksin.
Bariz ayrımcılık yapıyorlar. Ama ikiside evlat. Sizin krediniz çok fazla.
Kızı el kapısındaymış. Ben ? Bende kız evlat değil miyim ? Çalışıyorum ? Ya eşimin cüzdanını alıp kardeşi maaşmı aldın abi oo para ver bana diyip karıştırığını bilirim. Sonra bu kız neden aileye takıntılı.

Sanmıyorum öyle bir karar vereceğini . O evde oturması bence de en büyük hata olmuş . Köye gidecekler diye bakıyor ama bu aile oraya gitse de biseyler değişmeyecek
O yüzden kimse oturmasın kızlar ben yandım kimse yanmasın. Keşke kira ödeseydim de oturmasaydım. Yerleşince öyle çıkılmıyor birden. Eşimde köydeki evi ben aldım yaptım zaten burası benim diyor ama ailesi sanki ellerinden almışım gibi davranıyorlar

O anne varya oglundan 3 ay ayrı kalamaz. Ya bunlara gel diye baskı yapacak. Ya da kendi çıkıp gelecek. Tabiki Kanarya da kalır. Maazallah kızının rahatı bozulur. Bana hiç iyi niyetli gelmiyorlar.

Ben hersene gitmiyorum ki daha 1 buçuk senelik evliyim yani öyle bir şeye imza atmadım. Planlar yapılmış kendilerine göre. Başka plan yapmak kı ? Ailesinin kafasında oğlan köye gelicek var zaten. Bende dedim gidebilirsin tabi ama bana danışmadın gelmiyorum iznim az diye.
iyi de izninizden gitmiyor ki bayramda gideceksiniz... herhangi başka bir plan yoksa bayramda insanlar memleketlerine gider yani.. bunun için ekstra imzaya gerek var mı ? kaldı ki zaten tatil planı da yapmışsınız yaz tatiliniz ayrı olacak... tabii size sorsa daha hoş olurdu ama işte bu "imza mı attım, söz mü verdim " tarzı cevapları, demoralize sözleri duymamak için sormamış olabilir...
aynı yüksek kavga enerjisinde devam ederseniz eşiniz sizden uzaklaşır...çünkü şu anki bakış açınız, direkt savunmaya geçen tutumunuz huzuru,sakinliği sürdürülebilir cinsten değil, ama yine de siz bilirsiniz... evlilikte bakış açınızı esnetmezseniz çok sıkıntı çekersiniz, 7 yıllık bir evli olarak bunu diyebilirim...

O anne varya oglundan 3 ay ayrı kalamaz. Ya bunlara gel diye baskı yapacak. Ya da kendi çıkıp gelecek. Tabiki Kanarya da kalır. Maazallah kızının rahatı bozulur. Bana hiç iyi niyetli gelmiyorlar.
Bende kesinlikle köyde yapacaklarına inanmıyorum benim kv köyle merkez arası 40 dk olan bir yerde yaşıyor şimdi merkezden ev alacaksın diyor eşine bunaliyor haklı olarak köyde ve merkezde gelinlerin de kaliyorlar.bunkar köye yerleşse kanarya daha kötüsünü yaşayacak çünkü kişi gecirmeye gelecekler en az üç dört ay

O yüzden kimse oturmasın kızlar ben yandım kimse yanmasın. Keşke kira ödeseydim de oturmasaydım. Yerleşince öyle çıkılmıyor birden. Eşimde köydeki evi ben aldım yaptım zaten burası benim diyor ama ailesi sanki ellerinden almışım gibi davranıyorlar
Bende kesinlikle köyde yapacaklarına inanmıyorum benim kv köyle merkez arası 40 dk olan bir yerde yaşıyor şimdi merkezden ev alacaksın diyor eşine bunaliyor haklı olarak köyde ve merkezde gelinlerin de kaliyorlar.bunkar köye yerleşse kanarya daha kötüsünü yaşayacak çünkü kişi gecirmeye gelecekler en az üç dört ay
Kanarya bu yazdığımı oku muhakkak

Kız biriken herşeyi anlatsam kör olursunuz okumaktan hangi birini anlatayım. Annesi de burda. Köyden gelirken sabah biz çıkıyoruz öğlen onlar mesela yine ağlıyor. Anne geliyorsun ya sende ağlama diyorum ağlıyor. Köyde geçirmişim tüm haftayı gelmişim evime kahvaltı yapıcam pat kaynanam geldi diye aşağı iniyorum neymiş kahvaltı hazırlicakmışım. Ee bende yoldan geldim evimde yapayım kahvaltı görüştük ya günlerdir aynı evdeyiz? Doymuyorlar güzelim. Hep daha fazlası.
Bu kadın sizi uzun süre bırakıp da köyde yaşayamaz. Gelir gelir sizde kalır kışları demedi demeyin

Ben konu sahibini genel olarak haksız bulmuyorum.
Sorun anlatım tarzında ve eşini eş olarak değil sanki çocuğmuş gibi görmesinde.
Eş ailesi onları ayrı aile olarak kabul etmiyor, her planına sormadan dahil ediyor. Kesinlikle benimde kabul edebileceğim birşey değil.
Köyde köy köyde köy diye ısrar eden eşe ve ailesine bende tahammül edemezdim. Adam 30 sendir her kurbanı köyde geçirmesi beni ilgilendirmezdi. Canım isterse giderim istemese gitmem. Ama gitmek isteyene mani olmam, sen git ailenle geçir derim. Evlendik diye adamı satın almadım ya.
Konu sahibi sizin hatanız burda, her konunda bunu yapiyorsunuz.
Aile evinde baskıda büyüdüğünüzü düşünüyorum, evlenince özgür olucam kimseye hesap vermem diye düşünmüş olmalısınız.
Tabii eş aileside sizi aile olarak görmemesi sizi çıldırtıyor. Ama bunları birlikte oturmadan düşüncektiniz. Eş ailesinin zihniyeti öyle olduğunu nişanlyken anlamış olmalıydıniz. Evlenince ben değiştirim demek işe yaramamış.
Onlar öyle görmüş, kötülüğünden yapmiyorlardır ama onlara göre oğluları evlendiği için ayrı bir aile olmadı. Evlerine bir gelin geldi oğlu evlendiği için birey olmadı, bakış açıları bu.
Bunu milyonlarca kez sen evlisin, biz evliyiz desenizde değişitrmessin. Peşine bir değil 20 tane :) de koysan yine değiştiremezsin.
Aynı apartmanda oturup benden izin aldınızmı bilmem ne bilmem ne yemez öyle aile :)
Daha öncede yazmıştım adamların evinde bedelsiz oturup 2 kuruşluk şeylere laf ediyorsunuz. Arabayı kullandılar, bilet aldık pasta aldık falan filan… bunları yazmanız çok itici :) :)
Aile evinizde hiç pasta görmedinizmi diyesi geliyor insanın, her konunuzda bi pasta mevzusu var nerdeyse :)
Sonuç olarak haksız değilsiniz ama hatalısınız. Kira ödemeden yaşar gideriz kimsede bize karışamaz diye düşünmenin sonuçlarına katlanıyorsunuz
Birde sizin eş ailesi nasıl bir aile ben çözemedim.
Siz hariç hepsi mamalak sanki :)
O hastaneye tek gidemez diğeri telefondan anlamaz biri şunu yapamaz.
Siz nasıl biryere düşmüşsünüz öyle yazık gerçekten :)
Çok zekice ve mantıklı anlatmışsınız tebrik ederim. Şu maddiyat konusunda haklısınız fakat engel olamıyorum kendime elimde değil o yüzden laf etmiyorum zaten karışmıyorum kendi içimde hallediyorum.
Sıkıntı bizi bir aile olarak görmemeleri. Sürekli nir köy ısrarı artık tahammül edemiyorum ve kesinlikle 30 senedir köyde geçirmeleri beni ilgilendirmez benimde abimler burda olmasına rağmen geçen sene gittim ki abimi senede 1 görüyorum. Bu sene kim dedi gelicem diye ? Eşim gidebilir asla karışmam ama isterdim ki danışılsın böyle bir kanun yok.

“kızım evlendi ayrı ev olmadı hep birlikteyiz oğlumda öyle olur inşallah kopmayız” diyen bir kayınvalidem var. Eşim sağolsun böyle bir şeye ilk zamanlar olmasada ilerisinde müdahale etti. Kayınvalidem çocuklara sorayım bi demeden plan yapmaz. Bu kurban bayramı eşimin hatası benimke gitmek istiyorsa bana sormalıydı diye düşünüyorum.
İnanın pasta değil mesele. Evlendiğimden beri isteklerinden tükendim. Nişanlıyken çay içmeye gittiğimde kayınvalideme görümcem eşimi 3 kere arayıp bana tatlı alcaksın hadisene demişti sırf kıskançlığından. Eve sipariş. Evlendik sabah mesajlar kahvalto istekleri para hediye. Ya kredi kartımız yüklü yeni evlendik neden almadın diye bağırıyor. Para veriyoruz beğenmiyor. Öyle zamanlar oluyordu ki bazen nakitimiz yok hanfendi hamburger istedi diye alıp gidiyorduk. Amacım 100 lira değil ki. Yemin ediyorum değil.

Kimseyi küçümsemek istemem ama görümcemi tek bırakın kaybolur. Kursa yazılmış diğer ilçede çocuk gibi biz götürdük alışamadı kocası eşlik etti. O yüzden sürekli bizi taciz ediyor ve bunu emir vererek yapıyor. Pasta istiyor mesela alıyoruz seçiyorum bu ne ya istediğimden değil diye bağırıyor. Bana almadın hamburger sende yemiceksin diyor. Daralıyorum. Noluyoruz diyorum. Mesele para değil.

Evet maalesef. Ee burdaki evi kapatınca kanarya da kalacak. Kvsinin misafiri falanda bitmez.
Ben Kanaryanın yerinde olsam, dogum için para ayarlayacayacagıma, ayrı uzak yerden bir eve çıkmak için kendimi yırtardım.Bu şekilde sonu iyiye gitmiyor çünkü

Bunun için şimdiden kaygılanmak istemiyorum. Bir de benim anneme laf sokuyor biliyormusunuz ? Aman Allah şehirdısında okusaydın napardı anan diye.

iyi de izninizden gitmiyor ki bayramda gideceksiniz... herhangi başka bir plan yoksa bayramda insanlar memleketlerine gider yani.. bunun için ekstra imzaya gerek var mı ? kaldı ki zaten tatil planı da yapmışsınız yaz tatiliniz ayrı olacak... tabii size sorsa daha hoş olurdu ama işte bu "imza mı attım, söz mü verdim " tarzı cevapları, demoralize sözleri duymamak için sormamış olabilir...
aynı yüksek kavga enerjisinde devam ederseniz eşiniz sizden uzaklaşır...çünkü şu anki bakış açınız, direkt savunmaya geçen tutumunuz huzuru,sakinliği sürdürülebilir cinsten değil, ama yine de siz bilirsiniz... evlilikte bakış açınızı esnetmezseniz çok sıkıntı çekersiniz, 7 yıllık bir evli olarak bunu diyebilirim...
Teşekkür ederim yardımınız için. Aslında sakin konuştum eşimle o gün hatta kendide sakindi ama morali bozuldu. Kız iznim 4 gün. 2 gün yol de 2 gün yapıyor. 😞

Evet maalesef. Ee burdaki evi kapatınca kanarya da kalacak. Kvsinin misafiri falanda bitmez.
Ben Kanaryanın yerinde olsam, dogum için para ayarlayacayacagıma, ayrı uzak yerden bir eve çıkmak için kendimi yırtardım.Bu şekilde sonu iyiye gitmiyor çünkü
Bence de çocuk olunca kesinlikle ailesi kabul etmez çünkü annesi de aynı tarzda kanaryayla

Papatyam yok merkezdeler. Bim 10 dakika. Soba da var doğalgaz hattıda. Doğalgaz için para ayarlıyorlar sadece lakin özleme konusuna katılıyorum. Annedir ne diyim özler.

Back