- 9 Ağustos 2021
- 15.371
- 52.590
- 548
Papatyam yok merkezdeler. Bim 10 dakika. Soba da var doğalgaz hattıda. Doğalgaz için para ayarlıyorlar sadece lakin özleme konusuna katılıyorum. Annedir ne diyim özler.
Sen millete bakma herkes kayinvalidesiyle senin kadar muhattap mi oluyor ?Peki yüz bulamazsa ? Şimdi birşey dicem linç yiyeceğim. Alışıcak. Alışmak zorunda.
Kayınvalidemin misafirlerini ağırlayamam. Böyle bi sorun olucaksa zaten eşimi de dinlemem oturmam o evde.Evet maalesef. Ee burdaki evi kapatınca kanarya da kalacak. Kvsinin misafiri falanda bitmez.
Ben Kanaryanın yerinde olsam, dogum için para ayarlayacayacagıma, ayrı uzak yerden bir eve çıkmak için kendimi yırtardım.Bu şekilde sonu iyiye gitmiyor çünkü
Köyü çok seviyor buraya gelirse özlediğinden gelie misafirde 1 2 haftadan fazla çekemem bunun içinde kötü olucaksam olurumÖzler ama nasıl ozleyecek sen kayınvalidenin gelip bir hafta kalıp gideceğine inanıyor musun canım . Bence sen bir noktada mecbur kötü olacaksın biraz gitsinler düzeni oturt öyle çocuk düşün
Kız korkutmayın beni anağmmm.Sen millete bakma herkes kayinvalidesiyle senin kadar muhattap mi oluyor ?
Sana dedim ya aşağıyı kapattırma diye geçen konunda, parolaben haklı bu işin ucu karanlık, dikkat et.Peki yüz bulamazsa ? Şimdi birşey dicem linç yiyeceğim. Alışıcak. Alışmak zorunda.
Teşekkür ederim ben kendimi biliyorum hep iyi insan olmaya çalıştım. Dün kayınvalidemin telefon hattıyla ilgili sıkıntısı varmış eşim yapamadı ben yardımcı oldum. Telefon bakalım sana eski bu anne dedim lakin işimiz bitip çıkmak isteyince bağırdı eşime. Yürü git kaçıyormu evin defol git diye. Hallettik telefonunu bitti işimiz işten geldik anne sonuçta ? Bir şey demedm oğluyla arasında neyse sus dedim kendime. Faturasını ödetti eşime para alamam anne senden diceksin diye diretiyor. Öküz diyor. Şaşıp kalıyorum gunces. Mesele para değil ki senin kızın evlatta ben değil miyim ?
ben anlamıyorum izninizde zaten tatil yapacaksınız, bayramda memleketine gideceksiniz yani bu 4 gün memlekette geçmeyecek..işiniz ne bilemiyorum ama benim ve tanıdıklarımın çalıştığı özel firmalar bile bir sonraki yıllık izinden kullanım hakkı veriyor, yani izin olarak eksi bakiyeye girebiliyorsanız girin.Teşekkür ederim yardımınız için. Aslında sakin konuştum eşimle o gün hatta kendide sakindi ama morali bozuldu. Kız iznim 4 gün. 2 gün yol de 2 gün yapıyor.
siz oraya gidin eşiniz köyüne gitsin o zaman gayet mantıklı bir çözüm olmuş olacak.Benim yengem hamile. Kimsenin haberi yok kurbanda gelemeyecekler 6 senenin sonunda hamile. Oraya gitmek istiyorum. Kendi kendine de karar verdiği için sinirlendim
evet bu da mantıklısiz oraya gidin eşiniz köyüne gitsin o zaman gayet mantıklı bir çözüm olmuş olacak.
Korku iyidir insanı diri tutar KanaryacimKız korkutmayın beni anağmmm.
Allahım şükürler olsun anlayan biri çıktı. Alt kat eşimin dedesinin kayınvalidemin bana yaptığı gibi kaynanasıda ona yapıyor. O yüzden tutarlarmı beni mecbur boşaltıcam dedi. Kendi aile içlerine karışmıyorum. Ah ben tansiyon aletine ona buna laf edermiyim ana kız isteklerini duyman lazım. Hayatımda yemediğim markanın tatlısından 1 kilo istediler. 250 lira. Kayınvalidemin havasını görmeliydiniz. Sonrada diyorki ay benimde 100 lira harçlığım kaldı fakirim. Bizden ne istiyorsun baklava ihtiyaç mı ?Sana dedim ya aşağıyı kapattırma diye geçen konunda, parolaben haklı bu işin ucu karanlık, dikkat et.
Bizim sana abartıyorsun dediğimiz nokta çanta tansiyon aleti gibi basit şeylerdi ama inşallah eşin telefon alacak kadar kontrolsüz davranmaz. Şu durumda illa ki had bildirmek istiyorsan "ben abimi göreceğim beni oraya bırak sen köye git, dönerken de beni buradan al" diyebilirsin. Kvnin de bu ladarhadsiz olduğunu düşünmemiştim. Sadece kızı ypntuyor gibi gelmişti, bunlar sizden geçinme derdinde. İnşallah eşin fazla taviz vermez, verirse maaşları ayır. Ödemeler için ne dar ugunsa ona havale yap kalanı yatırımlık bir şeyler yap, "ben de anne olacağım, evladıma birikim yapma hakkım var" de, hatta bunu ueri gelince kvye de yapıştır. buna kimse laf edmez. Kocan da parası kadar harcasın.
yalnız tatil psikolojik bir ihtiyaç :)Allahım şükürler olsun anlayan biri çıktı. Alt kat eşimin dedesinin kayınvalidemin bana yaptığı gibi kaynanasıda ona yapıyor. O yüzden tutarlarmı beni mecbur boşaltıcam dedi. Kendi aile içlerine karışmıyorum. Ah ben tansiyon aletine ona buna laf edermiyim ana kız isteklerini duyman lazım. Hayatımda yemediğim markanın tatlısından 1 kilo istediler. 250 lira. Kayınvalidemin havasını görmeliydiniz. Sonrada diyorki ay benimde 100 lira harçlığım kaldı fakirim. Bizden ne istiyorsun baklava ihtiyaç mı ?
İşte ben mevzu telefona 2 3 5 binlik harcamalara çıkmasın diye biraz kontrollü mü olsak diye kızıyorum eşime. Anne olacağım bebeğimiz olucak dikkat edelim diyorum. Para ayırmıyorum bi zahmet 250 lirada baklavaya vericeğine anne çok pahalı ya müsaitliğim yok şurdan alırım desin. Dün pahalı diye ton balığı almadık. 50 liraymış hayatım ya 3 tanesi boşver dedi.
Tamda bu. Kocam parası kadar harcarsa sorun kalmaz. Köye giderken vericeğim parayla tam altın alırdım çocuğuma. Tatil de yapmazdık hu sene 10 bin cebimize kalırdı.
Aslında maaşlarıda ayırabiliriz bunuda teklif ettim ama ortak hesapta para tutulup ödemeler yapılıyorsa ve eşim para bende kalsın diyip bana harçlık veriyorsa öyle kafasına göre oraya buraya yağdıramaz. Bende alırım maaşımı o zaman harcarım güzelce ama tek taksit bile ödenmesi zor tek maaşla. Amacım aileye harcanan para değil.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın senideValla seni surada bile o kadar linclemisler ki burada bile bu kadar linc yiyip saygisini bozmayan kac kisi var? Senin iyi insan oldugunu gormek icin surdaki tavrina bakmak bile yeterli. Uzulme kuzum ❤
Ben 3 yıldır yıllık izne çıkamadım. Tek çalışanım ve izin almam çok zor. Tatil planındanda doktorumun haberi yok söyleyeceğimben anlamıyorum izninizde zaten tatil yapacaksınız, bayramda memleketine gideceksiniz yani bu 4 gün memlekette geçmeyecek..işiniz ne bilemiyorum ama benim ve tanıdıklarımın çalıştığı özel firmalar bile bir sonraki yıllık izinden kullanım hakkı veriyor, yani izin olarak eksi bakiyeye girebiliyorsanız girin.
Kardeşinin içinden gelmiyor demek kiDeğişiyor. Bazen hiç bazen doğumgünü özel gün gelince birikiyor. Öyle aileme harcicam tarzı takıntısı yok ama alır yani. Kardeşin alsın canım tek sen mi evlatsın ?
Peki kayınvalidemin herşeye para harcayıp 3 maaş olup 2000 bine torununa bisiklet alıp param yok diyip sürekli bizden istemesi normal mi ?
anladım şimdi kp falan emrivaki yapıyor daha çok ona kızıyorsunuz :)Amacım bıktırmak değil de ben yokmuşum gibi davranmalarından rahatsızım. Görmeniz lazım piknik için termos aldık diyorki kurbanda gelirken getir. Babacım belki gelmeyeceğiz ? Bana sordunuz mu ? Ben bunu öğrenmelerini istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?