• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Valla konuyu şöyle izah edeyim . Bende 2 yıllık evliyim eşimle genel olarak bi problemim yok tek sorunu ısrarcı olması kendi ailesi konusunda ara sor vs bu konuda . Ama hiç bir zaman aşırı olmadığı yada doğru kelime abartı olmadığı sürece ailesine verdiği şeylerden sesim çıkmaz. Her Ramazan bayram ailesine tatlı gönderir . Kardeşinin maddi durumu yoktu ben çalışmaya başladığımdan her ay bir miktar yardım yaptık şimdi borcumuz olduğundan kesildi. Yada ailesine annesine babasına aldığı şeylere takılmam karışmam. Hee ne zaman sesim çıkar evine ekmek götürmeyip varını yoğunu ailesine veren maaşın tamamını annesine veren adamlar var ailesinin haberi olmadan adım atmayan adamlar var işte o zaman sesim çıkar..

Yazık.. Sadece eşin adına çok üzgün olduğumu belirtmek istedim...
Kendime çeki düzen vereceğim elimden geldiğince. Mesele para değil aslında lafta yapmıyorum sadece içimdeki anlatmak istedim çanta alırken eşim bana sordu bende güzelmiş dedim birlikte aldık. Köye de 1 buçuk senede 2 kere gidip eşlik ettim. Mesela çok farklı.

Kendime çeki düzen vereceğim elimden geldiğince. Mesele para değil aslında lafta yapmıyorum sadece içimdeki anlatmak istedim çanta alırken eşim bana sordu bende güzelmiş dedim birlikte aldık. Köye de 1 buçuk senede 2 kere gidip eşlik ettim. Mesela çok farklı.
her insan hata yapabilirim bende kendimi sık sık sorgularım farkına varıp düzeltmeye çalışman çok güzel. kimse dört dörtlük değil tabiki ama bir tepki vereceğimiz zaman önce kendimizi o kişinin yerine koyup davranmak gerekir. benim aileme eşim bu şekilde davranmış olsa ya da düşüncesi böyle bu şekilde olsa ben o evliliği sürdüremezdim. o yüzden bende aile olunca söz konusu on kere düşünür davranırım.

Bence hata tamamen sizde. En ufak harcamalar bile gözünüze batıyor ilerisi bir hastalık vs. durumunu düşünemiyorum. Kardeşi alsın ne demek ya kardeşi yapmıyorsa bırakın bu insanlar ele muhtaç olsun o zaman. Bayramda gidiverin eşiniz çok istiyor madem biliyorsunuz bunu birlikte karar vermeye ne hacet adamın 30 yıllık alıskanlığı siz düşünüverin yaz tatilinizde de ortak karar vereceğiniz bir yerlere gidersiniz. Biz öyle yapıyoruz mesela bende köy heveslisi değilim ama eşim çok sevdiği için kurban bayramı hiç plan yapmam onun gönlü olur yaz tatili planını da ben yaparım. 10 yıldır hiç birşey kaybetmedim kazandım bile tavsiye ederim böyle hayat sürmez :)
Benim yengem hamile. Kimsenin haberi yok kurbanda gelemeyecekler 6 senenin sonunda hamile. Oraya gitmek istiyorum. Kendi kendine de karar verdiği için sinirlendim

Ne bileyim papatyam kurban psikolojisine girmek istemedim. Kimseyide sıkmak istemedim. Akşam yine kaynanam fatura ödetti banada telefon alsana dedi eşime. İnsanlar sanıyor ki 100 200 e laf ediyorum.
Yalnız kaynananın bir evladı daha var. Ona niye para harcatmıyor. Yoksa kızının huzuru mu kaçar. Ee oglunun huzurunun kaçması önemli degil ama. Ben sana hak veriyorum. Ayda 1 2olan birşey degil. Baksana

Işte asıl bunlardan bahsetmen lazım konuda tansiyon aleti dersen linçleeler
Hangi birini söyliyim ki. Zor geçiniyoruz 1 sene önce 500 liramız arttı eşim dediki floryaya ailecek yemeğe gidelim mi. 6 kişi ? En az 1000 lira hesap. Aileme 1 yemek ısmarlamamışken kayın aileye en az dışardan 5 10 kere yemek söyledik. Görümcemin isteklerini saymıyorum. Mesele para değil mesele doğru zaman. Dersin ki aileme yemek ısmarlamak istiyorum ayarlarız götürürüz kime neyi kanıtlıyorsun floryaya götürerek. Tabi bir de kaynanamın eşime yemeğe götürmüyorsun diye laf sokmalarını saymıyorum. Kız benim annem abim para harcayınca üzülür taksidi var diye anlamıyorum.

Valla konuyu şöyle izah edeyim . Bende 2 yıllık evliyim eşimle genel olarak bi problemim yok tek sorunu ısrarcı olması kendi ailesi konusunda ara sor vs bu konuda . Ama hiç bir zaman aşırı olmadığı yada doğru kelime abartı olmadığı sürece ailesine verdiği şeylerden sesim çıkmaz. Her Ramazan bayram ailesine tatlı gönderir . Kardeşinin maddi durumu yoktu ben çalışmaya başladığımdan her ay bir miktar yardım yaptık şimdi borcumuz olduğundan kesildi. Yada ailesine annesine babasına aldığı şeylere takılmam karışmam. Hee ne zaman sesim çıkar evine ekmek götürmeyip varını yoğunu ailesine veren maaşın tamamını annesine veren adamlar var ailesinin haberi olmadan adım atmayan adamlar var işte o zaman sesim çıkar..

Peki kardeşine yardım kesilince laf yaptı mı ? Ya da verdiğiniz yardıma laf etti mi ? İşte görümcem ediyor. Bu ne abi bana bunuda alıcaksın şunu da alıcaksın bu ne beğenmedim çocuğuma daha fazla para ver. Yardım kesilince de başlıyor alırdın ederdin alsana diye. Paramız yok desekte susmuyor.

her insan hata yapabilirim bende kendimi sık sık sorgularım farkına varıp düzeltmeye çalışman çok güzel. kimse dört dörtlük değil tabiki ama bir tepki vereceğimiz zaman önce kendimizi o kişinin yerine koyup davranmak gerekir. benim aileme eşim bu şekilde davranmış olsa ya da düşüncesi böyle bu şekilde olsa ben o evliliği sürdüremezdim. o yüzden bende aile olunca söz konusu on kere düşünür davranırım.
Kimseye böyle değilim ama yaptıklarından dolayı içimden gelmiyor bişey. Yinede eşime daha ılımlı olacağım. Ben aileme bişey alırken eşime danışırım bizi zora sokar mı doğumgünü hediyesi alacağım diye. Babama birşey alırsam getirir verir al kızım diye çünkü eksiye düşer hesabım. Elimden geldiğinde kendi ailesne de herşeyi yaparız ama fazlası olunca kötü hissediyorum. Suistimal edilmiş gibi.

Peki bu gelenek bizim ailemizin değilse ? Şöyle mesela canım ailesi 30 senedir böyle yapıyor biz ayrı bir aile kurduk ve bizim de ailemizin gelenekleri var. Biz ayrı eviz anne baba ayrı ev. Ben anne babamın her yaptıklarına ayak uyduramam ki kendi yuvam ve kendi düzenim var. Ailesi her sene bunu yaptı diye mesela bende yapmak zorunda mıyım ya da kendi evimizi bu düzene sokmam mı gerekir ? Cidden merak ediyorum.

Bunu esinle konusup netlestirebilirsin. Mesela her sene koye gitmek istiyorsan bu kurban bayrami olsun, ramazanda benim ailemle vakit gecirelim, yillik izinde basbasa olalim gibi. Iste o zaman ekstra yapilan emrivakilerde sorun cikarma hakkin olur anlasmayi bozuyorsun diye.

Işte asıl bunlardan bahsetmen lazım konuda tansiyon aleti dersen linçleeler
Aynen. Çok yanlış şeyleri söyledi.Birde herkes adamın ailesi köyde yaşıyor sandı. Adamlar 5 metre altlarında yaşıyor.
Ben Kanaryanın evliliğinde bişeylerin düzeldiğini düşünüyordum. Ama düzelmedi sanmıyorum.Sonunda stresten hasta olacak. Ben daraldım burada.Umarım bu hemen çocuk yapmaz. Sorunlar iki kat artacak.

Yalnız kaynananın bir evladı daha var. Ona niye para harcatmıyor. Yoksa kızının huzuru mu kaçar. Ee oglunun huzurunun kaçması önemli degil ama. Ben sana hak veriyorum. Ayda 1 2olan birşey degil. Baksana
Kızı borç ödüyormuş. 1700 tl. Tüm parasıyla yardım ediyor. Beni ilgilendirmez tabi ama erkek kız evlat ayrımına karşıyım. Kızı da bize harcattırıyoe kocasından istemek yerine. Teşkilat gibiler.

Kızı borç ödüyormuş. 1700 tl. Tüm parasıyla yardım ediyor. Beni ilgilendirmez tabi ama erkek kız evlat ayrımına karşıyım. Kızı da bize harcattırıyoe kocasından istemek yerine. Teşkilat gibiler.
Bence sen o evden çık ve onlardan uzakta yaşa akıl sağlığın için

yani her sene köye gidiyorsa bu sene de ekstra bir planınız yoksa beraber gideceksinizdir,
Ben hersene gitmiyorum ki daha 1 buçuk senelik evliyim yani öyle bir şeye imza atmadım. Planlar yapılmış kendilerine göre. Başka plan yapmak kı ? Ailesinin kafasında oğlan köye gelicek var zaten. Bende dedim gidebilirsin tabi ama bana danışmadın gelmiyorum iznim az diye.

Aynen. Çok yanlış şeyleri söyledi.Birde herkes adamın ailesi köyde yaşıyor sandı. Adamlar 5 metre altlarında yaşıyor.
Ben Kanaryanın evliliğinde bişeylerin düzeldiğini düşünüyordum. Ama düzelmedi sanmıyorum.Sonunda stresten hasta olacak. Ben daraldım burada.Umarım bu hemen çocuk yapmaz. Sorunlar iki kat artacak.
Evet hasta ederler adamı erkek çocuk tabi ki yapacak diye bakıyorlar daha telefon istiyormuş kayınvalidesi off vallaha bunalticilar

Git gerekirse bir işte daha çalış. Ama o evden çık. Kven köye gitse sorunlar daha da artacak gibi. Sonunda cinnet geçireceksin.
Bariz ayrımcılık yapıyorlar. Ama ikiside evlat. Sizin krediniz çok fazla.

Bunu esinle konusup netlestirebilirsin. Mesela her sene koye gitmek istiyorsan bu kurban bayrami olsun, ramazanda benim ailemle vakit gecirelim, yillik izinde basbasa olalim gibi. Iste o zaman ekstra yapilan emrivakilerde sorun cikarma hakkin olur anlasmayi bozuyorsun diye.
Enerjim sömrüldü köy köy diye. Bi de görümcemin afra tafrasını çekiyorum inanamazsınız.

Evet hasta ederler adamı erkek çocuk tabi ki yapacak diye bakıyorlar daha telefon istiyormuş kayınvalidesi off vallaha bunalticilar
Öyle öyle. Ama net çözüm o evden gitmek. Ciddiyim çocuk falan yokken, gitsin annesine. Ayrı ev tutana kadar gelmesin. Böyle ömür geçmez. Kv gitse görümce var

Yok yok iyiym kızlar merak etmeyin. Köy mevzusu canımı sıkıyor sadece :)

Back