Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendime çeki düzen vereceğim elimden geldiğince. Mesele para değil aslında lafta yapmıyorum sadece içimdeki anlatmak istedim çanta alırken eşim bana sordu bende güzelmiş dedim birlikte aldık. Köye de 1 buçuk senede 2 kere gidip eşlik ettim. Mesela çok farklı.Yazık.. Sadece eşin adına çok üzgün olduğumu belirtmek istedim...
her insan hata yapabilirim bende kendimi sık sık sorgularım farkına varıp düzeltmeye çalışman çok güzel. kimse dört dörtlük değil tabiki ama bir tepki vereceğimiz zaman önce kendimizi o kişinin yerine koyup davranmak gerekir. benim aileme eşim bu şekilde davranmış olsa ya da düşüncesi böyle bu şekilde olsa ben o evliliği sürdüremezdim. o yüzden bende aile olunca söz konusu on kere düşünür davranırım.Kendime çeki düzen vereceğim elimden geldiğince. Mesele para değil aslında lafta yapmıyorum sadece içimdeki anlatmak istedim çanta alırken eşim bana sordu bende güzelmiş dedim birlikte aldık. Köye de 1 buçuk senede 2 kere gidip eşlik ettim. Mesela çok farklı.
Benim yengem hamile. Kimsenin haberi yok kurbanda gelemeyecekler 6 senenin sonunda hamile. Oraya gitmek istiyorum. Kendi kendine de karar verdiği için sinirlendimBence hata tamamen sizde. En ufak harcamalar bile gözünüze batıyor ilerisi bir hastalık vs. durumunu düşünemiyorum. Kardeşi alsın ne demek ya kardeşi yapmıyorsa bırakın bu insanlar ele muhtaç olsun o zaman. Bayramda gidiverin eşiniz çok istiyor madem biliyorsunuz bunu birlikte karar vermeye ne hacet adamın 30 yıllık alıskanlığı siz düşünüverin yaz tatilinizde de ortak karar vereceğiniz bir yerlere gidersiniz. Biz öyle yapıyoruz mesela bende köy heveslisi değilim ama eşim çok sevdiği için kurban bayramı hiç plan yapmam onun gönlü olur yaz tatili planını da ben yaparım. 10 yıldır hiç birşey kaybetmedim kazandım bile tavsiye ederim böyle hayat sürmez :)
Yalnız kaynananın bir evladı daha var. Ona niye para harcatmıyor. Yoksa kızının huzuru mu kaçar. Ee oglunun huzurunun kaçması önemli degil ama. Ben sana hak veriyorum. Ayda 1 2olan birşey degil. BaksanaNe bileyim papatyam kurban psikolojisine girmek istemedim. Kimseyide sıkmak istemedim. Akşam yine kaynanam fatura ödetti banada telefon alsana dedi eşime. İnsanlar sanıyor ki 100 200 e laf ediyorum.
Hangi birini söyliyim ki. Zor geçiniyoruz 1 sene önce 500 liramız arttı eşim dediki floryaya ailecek yemeğe gidelim mi. 6 kişi ? En az 1000 lira hesap. Aileme 1 yemek ısmarlamamışken kayın aileye en az dışardan 5 10 kere yemek söyledik. Görümcemin isteklerini saymıyorum. Mesele para değil mesele doğru zaman. Dersin ki aileme yemek ısmarlamak istiyorum ayarlarız götürürüz kime neyi kanıtlıyorsun floryaya götürerek. Tabi bir de kaynanamın eşime yemeğe götürmüyorsun diye laf sokmalarını saymıyorum. Kız benim annem abim para harcayınca üzülür taksidi var diye anlamıyorum.Işte asıl bunlardan bahsetmen lazım konuda tansiyon aleti dersen linçleeler
yani her sene köye gidiyorsa bu sene de ekstra bir planınız yoksa beraber gideceksinizdir,Amacım engellemek değil ki. Ben gelebilirim demeden ya da ayarlamadan köye gidicez demesi. Şok oldum yoksa kendi gidebilir.
Kimseye böyle değilim ama yaptıklarından dolayı içimden gelmiyor bişey. Yinede eşime daha ılımlı olacağım. Ben aileme bişey alırken eşime danışırım bizi zora sokar mı doğumgünü hediyesi alacağım diye. Babama birşey alırsam getirir verir al kızım diye çünkü eksiye düşer hesabım. Elimden geldiğinde kendi ailesne de herşeyi yaparız ama fazlası olunca kötü hissediyorum. Suistimal edilmiş gibi.her insan hata yapabilirim bende kendimi sık sık sorgularım farkına varıp düzeltmeye çalışman çok güzel. kimse dört dörtlük değil tabiki ama bir tepki vereceğimiz zaman önce kendimizi o kişinin yerine koyup davranmak gerekir. benim aileme eşim bu şekilde davranmış olsa ya da düşüncesi böyle bu şekilde olsa ben o evliliği sürdüremezdim. o yüzden bende aile olunca söz konusu on kere düşünür davranırım.
Peki bu gelenek bizim ailemizin değilse ? Şöyle mesela canım ailesi 30 senedir böyle yapıyor biz ayrı bir aile kurduk ve bizim de ailemizin gelenekleri var. Biz ayrı eviz anne baba ayrı ev. Ben anne babamın her yaptıklarına ayak uyduramam ki kendi yuvam ve kendi düzenim var. Ailesi her sene bunu yaptı diye mesela bende yapmak zorunda mıyım ya da kendi evimizi bu düzene sokmam mı gerekir ? Cidden merak ediyorum.
Aynen. Çok yanlış şeyleri söyledi.Birde herkes adamın ailesi köyde yaşıyor sandı. Adamlar 5 metre altlarında yaşıyor.Işte asıl bunlardan bahsetmen lazım konuda tansiyon aleti dersen linçleeler
Kızı borç ödüyormuş. 1700 tl. Tüm parasıyla yardım ediyor. Beni ilgilendirmez tabi ama erkek kız evlat ayrımına karşıyım. Kızı da bize harcattırıyoe kocasından istemek yerine. Teşkilat gibiler.Yalnız kaynananın bir evladı daha var. Ona niye para harcatmıyor. Yoksa kızının huzuru mu kaçar. Ee oglunun huzurunun kaçması önemli degil ama. Ben sana hak veriyorum. Ayda 1 2olan birşey degil. Baksana
Bence sen o evden çık ve onlardan uzakta yaşa akıl sağlığın içinKızı borç ödüyormuş. 1700 tl. Tüm parasıyla yardım ediyor. Beni ilgilendirmez tabi ama erkek kız evlat ayrımına karşıyım. Kızı da bize harcattırıyoe kocasından istemek yerine. Teşkilat gibiler.
Ben hersene gitmiyorum ki daha 1 buçuk senelik evliyim yani öyle bir şeye imza atmadım. Planlar yapılmış kendilerine göre. Başka plan yapmak kı ? Ailesinin kafasında oğlan köye gelicek var zaten. Bende dedim gidebilirsin tabi ama bana danışmadın gelmiyorum iznim az diye.yani her sene köye gidiyorsa bu sene de ekstra bir planınız yoksa beraber gideceksinizdir,
Evet hasta ederler adamı erkek çocuk tabi ki yapacak diye bakıyorlar daha telefon istiyormuş kayınvalidesi off vallaha bunalticilarAynen. Çok yanlış şeyleri söyledi.Birde herkes adamın ailesi köyde yaşıyor sandı. Adamlar 5 metre altlarında yaşıyor.
Ben Kanaryanın evliliğinde bişeylerin düzeldiğini düşünüyordum. Ama düzelmedi sanmıyorum.Sonunda stresten hasta olacak. Ben daraldım burada.Umarım bu hemen çocuk yapmaz. Sorunlar iki kat artacak.
Git gerekirse bir işte daha çalış. Ama o evden çık. Kven köye gitse sorunlar daha da artacak gibi. Sonunda cinnet geçireceksin.Kızı borç ödüyormuş. 1700 tl. Tüm parasıyla yardım ediyor. Beni ilgilendirmez tabi ama erkek kız evlat ayrımına karşıyım. Kızı da bize harcattırıyoe kocasından istemek yerine. Teşkilat gibiler.
Enerjim sömrüldü köy köy diye. Bi de görümcemin afra tafrasını çekiyorum inanamazsınız.Bunu esinle konusup netlestirebilirsin. Mesela her sene koye gitmek istiyorsan bu kurban bayrami olsun, ramazanda benim ailemle vakit gecirelim, yillik izinde basbasa olalim gibi. Iste o zaman ekstra yapilan emrivakilerde sorun cikarma hakkin olur anlasmayi bozuyorsun diye.
Öyle öyle. Ama net çözüm o evden gitmek. Ciddiyim çocuk falan yokken, gitsin annesine. Ayrı ev tutana kadar gelmesin. Böyle ömür geçmez. Kv gitse görümce varEvet hasta ederler adamı erkek çocuk tabi ki yapacak diye bakıyorlar daha telefon istiyormuş kayınvalidesi off vallaha bunalticilar
Yok yok iyiym kızlar merak etmeyin. Köy mevzusu canımı sıkıyor sadece :)Aynen. Çok yanlış şeyleri söyledi.Birde herkes adamın ailesi köyde yaşıyor sandı. Adamlar 5 metre altlarında yaşıyor.
Ben Kanaryanın evliliğinde bişeylerin düzeldiğini düşünüyordum. Ama düzelmedi sanmıyorum.Sonunda stresten hasta olacak. Ben daraldım burada.Umarım bu hemen çocuk yapmaz. Sorunlar iki kat artacak.