1- Aldatmak kötüdür ve hastalıklı bir davranıştır. Davranış değiştirilebilir, tedavi edilebilir. Değişmesi ve tedavi edilebilmesi kişinin, kadın ya da erkek, yanlış yaptığını görüp değişmek, tedavi olmak istemesi ile mümkündür.
2- Kadın cinayetlerinin önüne geçmek yine kadın gücü ve dayanışması ile olacaktır. “Bunu kadın yapsa, bunu erkek yapsa” söylemleri ayrımcılığa hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır maalesef.
3- İnsan psikolojisi karmaşıktır. Uzmanı dışında bizlerin sonuçlar çıkarması hem doğru değil hem de yanlıştır. Belli ki bu kızımızın psikolojik birçok sorunu var, itelemenin, kakalamanın yardımı olmayacaktır. Bir uzmana görünmüş ama o da durumdan faydalanmış. Şu konuda şeytan bence o psikologtur.
4- Emin olduğum bir şey varsa o da ilahi adalettir. İlahi adalet istisnasız inançlı, inançsız herkes için işler. Yadırgamak, ayıplamak, yargılamaktan sakınmalı.
5- Birbirimizin ayıbını örtmemiz gerekmez mi? Bu demek değil ki örtbas edelim. Gerekenin usul usul yerine getirilmesine yardımcı olalım. Boşanma, tedavi, doğruyu göstermek vs vs
6- Hiçbirimiz mükemmel olmadığımız gibi masum da değiliz. İyi, doğru ve güzel söyleyemeyeceksek hiçbir şey söylememek en iyisi. Tekrar söyleyeyim, iyi, doğru ve güzel ile kastım asla “oh, iyi yapmışsın” değil, iyiyi, doğruyu ve güzeli göstermek ve bu doğrultuda teşvik etmektir.
Offffff...
Hayat ne zor bir şey. Doğmadan bana seçenek sunulsaydı bu dünyaya asla gelmek istemezdim.