Eşimi aldattığımı itiraf etmeli miyim?

Kız bariz ruhsal sağlığını yitirmiş.Bosaniyor da şu an.Benim çevremde 15 yaşında tecavüze uğradığını,bunu tüm çevresinin öğrendiğini,yaşadığı yerden uzaklaşmaya calistigini,sonrasında tanıştığı kişi kendisini dovmesine rağmen onunla evlendiğini ,eşine sadık olmadığını ,boşanmaya çalıştığini,bütün bunlar olurken de şu an 22 yaşında olduğunu söyleyen bir erkek yok.Ama olsa ona da aynı şeyleri seylerim

Sanırım herkesin hayatı çok net.
Koşullar hiç fark etmiyor verdikleri kararlar için.

Iyide bir cok insan burda yazdigi kadar masumda degil yani.. tabiiki herkes kocasini karisini aldatmiyor ama herkesin vardir bi kusuru..normal bi insan aldatmaz diyoruz ok.. ama ilk sayfadan sonra yazdiklarini okuyanlarin cogu fikir degismistir.. ben erkek olsun kadin olsun aldatsa bile nedenini sorguluyorum. Bu illa aldatmA olmasida gerekmez. Herseyin bi cevabi vardir. Ne yazikki senin hikayenin altinda benim ve belkide bu forumda bir cok kisinin anlayamayacagi, empati kuramayacagi bir sebep var.
aynen öyle
yaşadıklarını yaşamadan empati kurmak imkansız
15 yaşında tecavüzden bahsediyoruz burada...

Sapla samanı karıştıran ben değilim
Şu hikayeyi baştan sona bir erkek yazsa her noktasına kadar ama,
Bir düşünün bakalım ona karşı can kaygısı yaşarmıydınız?
O kadın öldürür seni şakın öyle birşey deme bir erkek cinayeti daha okumayalım!! Der miydiniz ?

O zaman maalesef tarafsız olmamamız bizim hatamız değil.

Neden? Cunku bize gelip erkek anlatmiyo, gelip aldatilan kadin anlatiyo ve haliyle genelde sirf zevk icin aldatan bi adam profili cikiyo ortaya. Bu hikayedeki kadin zevk icin aldattim deyip gecmiyoki.. bak altindan bi ton sey cikiyo.. tabiiki konuyu acanin acisindan dusunuyoruz. Kaldiki burda aldatan kadinlarinda topa tutuldugu zamanlar konular oldu. Ki boyle bi konuda nasil konu sahibinin uzerine gitceksin? Kadin zaten cok normal degil, bununda farkinda mi bilmiyorum.

Bu tarz yorumlarida kadin oldugu icin degil paikolojisi iyi olmadigi icin yapiyoruz
İşte biz adamı dinlemediğimiz için sadece anlatılanlara bakıp kadına hak veriyoruz.
Bu konuda da gene sadece konu sahibinin anlattığı kadarını biliyoruz.
Belki konu sahibi de zevk için yaptı , belki hikayede eksik şeyler var ama biz bilemiyoruz..

aynen öyle
yaşadıklarını yaşamadan empati kurmak imkansız
15 yaşında tecavüzden bahsediyoruz burada...
Kimse isin psikolojisine inmiyoki.. bizim icin aldattim demesi yeterli.. netice odakliyiz..bu tarz olaylarda sadece kadinlar icin degil erkekler icinde baska sebepleri vardir. Anne sevgisini gormeyen erkeklerin aldatmaya cok meyilli olduklarini okumustum bi yerde. Annenin doyuramadigini hic bi kadin doyuramaz yaziyodu. Ne kadar dogru bilmem ama bu bi bosluk doldurma bana gore. Bu kadin iyi degil, uzerine gidip dahada kotulestirmenin manasi yok bence

Şu hikayeyi baştan sona bir erkek yazsa her noktasına kadar ama,
Bir düşünün bakalım ona karşı can kaygısı yaşarmıydınız?
O kadın öldürür seni şakın öyle birşey deme bir erkek cinayeti daha okumayalım!! Der miydiniz ?

O zaman maalesef tarafsız olmamamız bizim hatamız değil.
Ya kocaya söyleme mevzusuna bir şey demiyorum ki ben.
O konuda fikir veren kimseye tek kelime etmedim.
Benim kızdığım şey, aldatma eylemi kadın yapınca psikolojik sorunlar, erkek yapınca uçkuruna düşkünlük.
Olayı bu şekilde görüp, kadın olunca ona tepki vermeyenler..
Diğer türlü kocasına söylesin de öldürülsün demiyorum ben..

Çoğu konuda senin fikirlerini beğeniyorum turuncu. Sen zaten çoğu olayda bu kadar geniş görüp, ona göre yorum yapıyorsun. Ama kadınların hepsi sen gibi değil.
Ben onlara kızıyorum.
Herkes her olayda kadın erkek demeden bu tarafsız yaklaşıp, ona göre yorum yapsa zaten laf etmem.
Benim kızdığım şey, taraflı olup, sır kadın diye bu konuda iyimser yorum yapanlar.
Burda yorum yapan Çoğu üyenin, aldatan taraf erkek olunca yaptığı yorumları biliyorum ben. Benim tepkim onlara.

Söylemek istediğini anladım.

Ben üye ve anlattıklarının gerçek olduğunu varsayarsam,
başkasının iki yüzlülüğünü yüzüne vurmak için yine de yazmayacağım şeyler olur.
Mesajların arasında 15 yaşında birliktelik yaşadıysan, e tecavuzde gelir ardından tabi minvalinde yazılanlar var.
Ben bunun bir kadının ağzından çıkan bir şey oldugunu düşünmek istemiyorum.
Böylesine korkunç bir şeyi, hakettin demek için insanların vicdanından çok şey kopup gitmiş olmalı.
Bu vicdansızlık, benim için aldatılan adama acımıyor, ona haksızlık ediliyor, kadının yaptığı ahlaksızlık vicdanından terazide daha ağır basıyor.

15 yaşında bir kız çocugu birliktelik yaşıyor ve cevresi tarafından bu da duyuluyorsa, bu kızın koştur koştur yanlış evlilik yapması normal. Rahat bırakmamışlardır.
Ne hayatlar var işte. Üzgünüm gerçekten bu ‘cocuk’ için. Umarım kekliyordur bizi.

İşte biz adamı dinlemediğimiz için sadece anlatılanlara bakıp kadına hak veriyoruz.
Bu konuda da gene sadece konu sahibinin anlattığı kadarını biliyoruz.
Belki konu sahibi de zevk için yaptı , belki hikayede eksik şeyler var ama biz bilemiyoruz..

Erkek uyeyi dinleme sansimiz yokkiburda ne yazikki:)

Hayatim tabiiki okudugumuz kadarini bilebiliriz, sanal alem burasi..kontrol etme sansimiz yok. Zevk icin yapipta bu sekilde anlatiyosada insafina kalmis birsey, ama gercek olma ihtimali var... ve gercekse yikici olan her yorum onu biraz daha ucuruma suruklemezmi?

Erkek uyeyi dinleme sansimiz yokkiburda ne yazikki:)

Hayatim tabiiki okudugumuz kadarini bilebiliriz, sanal alem burasi..kontrol etme sansimiz yok. Zevk icin yapipta bu sekilde anlatiyosada insafina kalmis birsey, ama gercek olma ihtimali var... ve gercekse yikici olan her yorum onu biraz daha ucuruma suruklemezmi?

Başta da dediğim gibi, yorumların hepsini okumadım. Yeni yeni okuyorum. Bahsedilen olayları yeni gördüm. Evet dediğin gibi, kötü yorumlar daha çok etkileyebilir ama ben gene de çoğu kadının çifte standartçı olduğu fikrindeyim : )

Ya kocaya söyleme mevzusuna bir şey demiyorum ki ben.
O konuda fikir veren kimseye tek kelime etmedim.
Benim kızdığım şey, aldatma eylemi kadın yapınca psikolojik sorunlar, erkek yapınca uçkuruna düşkünlük.
Olayı bu şekilde görüp, kadın olunca ona tepki vermeyenler..
Diğer türlü kocasına söylesin de öldürülsün demiyorum ben..
İyi de yeterince taşlandı ve dahi konu sahibi kendini taşladı. Karakterim bozuk dedi kendini savunmuyor ki?
Zaten yazan bi sürü insan var.

Ve ölümün en iyi yol olduğunu düşünen 2 kere teşebbüs etmiş birine yalancıktan da olsa telkin versek taşlamasak bütüüüüün ahlaki değerlerimiz kökünden koparılıp atılmış sayılmaz ki.

Hepimiz mi yaşadık?
Biri döve döve size tecavuz mü etti?
(Konu sahibinin iddiası bu, sizin iddianız da hepimizin yaşadığı...)
Yok çok şükür öyle bişey yaşamadım benim bahsettiğim taciz vb. Asla kimseyi yadırgamak istemem ama tacizcisiyle beden bile isteye birlikte olur ki insan

Utanmasalar onu bile diyecekler ama..
Erkek aldattı mı neden bu kadar iyimser yorumlar yok o halde?
Donuna kadar al diyip, sayıp sövmedikleri kalıyor. Ama kadın yapınca "psikilin bızık, tidivi gir' minvalinde yorumlar..
Pehh.. çifte standartın dibi
Burada hangi adam karım beni dövüyor hakaret ediyor beni aldatti diyebiliyor
Konu sahibi bu adamin yaptığına bile bana sahip çıktı gözüyle bakiyor
Erkekler kadin saçını.süpürge etse de çocuklar verse de evinde huzur dolu olsa da yok ben boguluyorum yok heyecan istiyorum deyip aldatmaya meylediyor

Ki burada bahsedilen 15 yaşında tecavüze uğramış bir kiz

Merhaba. kk forumda bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. ilişki bağımlısıyım terapi görüyorum. ustelık bebegım var onu bağımlı yetiştirmek istemiyorum. eşim bağımlılığım yüzünden bizi terketti. su an bu konu ile direkt alakalı çok güzel bir kitap okuyorum"aşk yetmediğinde". bu kitapta bir bağımlılık whatsap grubu oluşturup,ayrılıktan sonra bu grupta yazışmak bırbırını anlamak insanlar arkadaşlar, birey olarak bize iyi geleceği yazıyor. KK da böyle gruplar kurulduğunu bılıyorum. acaba nasıl bulabılırım bır fıkrınız varmı? bu sekılde bır konu mu açsam? örnegn 5-6 kışı bırlesıp hepımız aynı bağımlılıktan muzdarıp olarak bırbırımıze destek verıoruz. ne zaman sevgılımızı (ayrıldığımız) arayacak olsak bırbırımızı arıyoruz veya yazıyoruz hıslerımızı paylaşıyoruz böylece bırbırımızı engelliyoruz. bu, bağımlılığa çok iyi gelen bir yöntemmiş

Dünden beri mart kedisine dönmüş hatunlar yazıp duruyor siteye. Erkek falan degillerse tabi.

Dünden beri bi sürü insan üzüldük akıl verdik falan ama hem dünkü üye pasif olmus hem de bugün yeni bir üye daha peydaa oldu.

Konu benim icin tamamen inandırıcılığıni kaybetmistir:işsiz:

Aslında bu yaptıklarınız hayata karşı bir isyan..15 yaşında bir birliktelik yaşamışsınız buna istinaden akbabalardan biri daha sizden faydalanmak isteyip tecavüz etmiş. Sonra eşinizle evlenmişsiniz sonra başkaları..İstediğiniz bacak aram değil mi alın size bacak aram der gibi davranışlarınız..

1- Aldatmak kötüdür ve hastalıklı bir davranıştır. Davranış değiştirilebilir, tedavi edilebilir. Değişmesi ve tedavi edilebilmesi kişinin, kadın ya da erkek, yanlış yaptığını görüp değişmek, tedavi olmak istemesi ile mümkündür.
2- Kadın cinayetlerinin önüne geçmek yine kadın gücü ve dayanışması ile olacaktır. “Bunu kadın yapsa, bunu erkek yapsa” söylemleri ayrımcılığa hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır maalesef.
3- İnsan psikolojisi karmaşıktır. Uzmanı dışında bizlerin sonuçlar çıkarması hem doğru değil hem de yanlıştır. Belli ki bu kızımızın psikolojik birçok sorunu var, itelemenin, kakalamanın yardımı olmayacaktır. Bir uzmana görünmüş ama o da durumdan faydalanmış. Şu konuda şeytan bence o psikologtur.
4- Emin olduğum bir şey varsa o da ilahi adalettir. İlahi adalet istisnasız inançlı, inançsız herkes için işler. Yadırgamak, ayıplamak, yargılamaktan sakınmalı.
5- Birbirimizin ayıbını örtmemiz gerekmez mi? Bu demek değil ki örtbas edelim. Gerekenin usul usul yerine getirilmesine yardımcı olalım. Boşanma, tedavi, doğruyu göstermek vs vs
6- Hiçbirimiz mükemmel olmadığımız gibi masum da değiliz. İyi, doğru ve güzel söyleyemeyeceksek hiçbir şey söylememek en iyisi. Tekrar söyleyeyim, iyi, doğru ve güzel ile kastım asla “oh, iyi yapmışsın” değil, iyiyi, doğruyu ve güzeli göstermek ve bu doğrultuda teşvik etmektir.

Offffff...
Hayat ne zor bir şey. Doğmadan bana seçenek sunulsaydı bu dünyaya asla gelmek istemezdim.

X