Eşiniz gözünün içine baka baka sana aşık değilim diyor, çalışıp evin masrafına ortak olmanıza rağmen( kaldı ki çalışmasan ne olur, ev işleri az birşey mi) yediğini gezdiğini diline doluyor , yıllardır senin tatil isteğini görmezdrn gelip, anne babasını götürdüğü ve muhtemelen parasını ortak gelirinizden ödediğiniz tatile sizi yancı olarak götürüp bunu lütuf gibi gösteriyor, anne babanızın sizi görme taleplerini kale bile almıyor, anlatım dilinize bakılırsa evi toplama gibi işlere yardım etmediği gibi birde küçümsüyor, sizde ortak gelirinizden özel gününüzde sana bir iki parça hediye aldı diye adam iyi diyebiliyorsun. Sana bir haber vereyim kocan seni evine hizmetçi , yatağına eğlence ve gelirine kaynak diye almış ve zerre değer vermiyor, hem sana hem ailene. Seni seviyorum demesinin nedenide senin onun hayatına kattığın konforu seviyor. Zira senin şahsına karşı bir sevgisi olsa varlığını ve kararlarını bu kadar yok saymaz.Bir insan kendini başka bir insana neden bu kadar ezdirir ve paspas eder hiç anlamam. Kocasız kalmak bu kadar gözünüzü korkutmasın. Kaldı ki size aşık olmadığını yüzünüze açık açık söyleyen adam birine aşık olduğunda zaten sizi tek kalemde siler. Sizde kendinizi yıllarca o gereksize maddi manevi paspas ettiğinizle kalır, adamın aşık olduğu yeni kadına nasıl davrandığını gördükçe kafayı yersiniz artık. Ben bunun gibi birçok hikayeye birebir şahit oldum çünkü.Tüm kadınlar kendine değer veren , en azından onun isteklerini ve kararını önemseyen biri ile yaşamını paylaşmayı hakedecek kadar değerlidir. Anladığım kadarı ile siz bunun farkında bile değilsiniz.
Size tek tavsiyem kendinize gelin ve kendi kararlarınızı ve hayatınızın iplerini elinize alın. Eşiniz bu yüzden sizi terk mi edecek bırakın etsin en azından onur ve kendinize saygınızı kazanırsınız ama bir zaman sonra siz böyle kendinizden vermenize rağen o aşık olup, başkasına giderse o zaman geride kalan bir enkazdan farkınız kalmaz. Emin olun hiçbir erkek için kendinizden vazgeçmeye değmez hele hele size aşık bile olmayan bir adam için hiç değmez.