• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle şiddetli tartışma ACİL YARDIM

Eşler arasındaki sorunlar genellikle çatışmaya konu olan şey değil de çatışmanın nasıl ele alındığı oluyor.
Yani mesele "benim annemlerde şu kadar kalalım seninkilerde bu kadar kalalım"dan fazlası. Adamın üslubu şöyle:
benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan
Bu şekilde konuşabilmesi, bu kararı verip bunu size dayatabilme hakkını kendisinde görmesi de çok rahatsız edici. Bu rahatlık, küstahlık, sahte erkeklik midemi bulandırıyor.

Evet ilk kavgamız değil ne zaman memlekete gitsek ben bu eşitliği savunuyorum ailem de az kaldığımda ister istemez sorguluyorlar çünkü o kadar vaktin var bu kadarcık mı göreceğiz diyince kıyamıyorum onlar demese bile eşit olmayınca haksızlık gibi geliyor eee dedim sen sadece 4 gün kal ne hissedersin dedim senle ben bir değiliz diyor
Evet çalışmıyorum
Eşimin düşünce yapısı hep böyleydi bence konular ortaya döküldükçe ortaya çıkmaya başladı
Çalışın eliniz ekmek tutsun şu an ailenize tek bile gitmeye kalksanız bu adama muhtaçsınız çünkü geliriniz yok, en iyisi herkes kendi ailesinde kalsın gündüz oturmasına gidilir gelinir.

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri
Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?
Siz çalışmıyormuşsunuz,erken gidip kalın aileniz de sonra da eşiniz gelince onlarda kalırsınız.Afedersiniz sidik yarışına dönmüş sizinki.

Herkes kendi ailesinde kalsın madem böyle saçma şey mi var ya.
Sen onun ailesinde yatılı kal, o senin ailende yatılı kalmasın oldu paşam. Sen gelinsin diye ne alaka?
Senin ailen ona kötü davranıyor olur hani anlarım. Birde o verirmiş kararları bak sen şu işe. Nerenin ağası bu arkadaş?

canim sen annende kal o da annesinde kalsin.esin uzun kalmayabilir sizde yani oluyor bu.sende kayinvalidenlere son 1 yada 2 gunlugune git kal.cok kalma.biz genelde boyle yapiyoz

Aynen tam olarak eşit şekilde birimizden birimize hak geçmesin istediğim için bu noktaya geldik ayrıca gelinim diye neden taviz veriyorum ki bu ataerkil kafa yapısından nefret ediyorum şu an başka odada yatıyor ben de bayağı saydırdım benimle muhattap olma sana artık karışmıyorum naparsan yap diyor ben mi kadınım sen mi kadınsın belli değil çık git odadan diye yükseldi iyice fıttırdım ya…
Ataerkilin tillahiyla evlenip ataerkil kafa yapisindan nefret ediyorum demek de enteresan yani. Modern avrupali kafa yapisinda biriyle evlenmissin de sonradan böyle olmus sanki. Sen mi kadinsin ben mi kadinim falan... esinin kafa yapisi senin olay cikarmanla degismez keske evlenmeseydin bu tarz biriyle. Neyse olmus artik bu saatten sonra taviz vermezdim senin yerinde olsam.

Bizde gurbetteydik. Ne zaman memlekete gitsek örneğin; 10 günlüğüne gidiyorsak annem 2 gün babaannemlerde, babam 2 gün anneannemlerde kalırdı geri kalan günlerde herkes kendi annesinde kalırdı. Kardeşim ve ben de anne bakımına ihtiyaç duymadığımız yaşlardan itibaren nerede canımız istiyorsa orada kalıyorduk. Bence sizde benzer bir yol izleyebilirseniz.

Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?

Sen niye ısrarla onun peşine geziyosun?
Asla aramam yanınada gitmem böyle bi dengesizin.
Kalırım annemin evinde tatil bitene kadar.

Çok basıt aılesınde kalma ,nıye zorla onu yanına getırmeye çalışıyorsun kı
Hıc cvp verme ıstedıgın kadar kal gelme deyınce yada kımın evınden kımı kovuyorsun burası benımde evım de geç
Öyle diyorum hatta ben gelmiyorum defol git nereye gidiyorsan dedim bu haksızlık değil de ne?
f

Sen gelinsin nedir ya o da damat herkes kendi annesinde kalsın yada ortak bir yer tutun kimse ailesinde kalmasın Ben geçinemem bu tiple benim yorumum bu benim kimse ailemle kaç gün kalacagima karışamaz kimsede beni anne demiyorum kayınvalidede o kadar gün oturtamaz çocuk yapmayın ne var bu konuda deyip geçilecek birşey değil bu farklı alanlarda ezecek bunun neyini hosgoreyim 4 günse 8 gün kayınvalide de kalma.Birde işi gücü parası olan kadınsiniz hayatınız için ona mecbur değilsiniz ben beğenmedim evliliğinizin dinamiğini ilerde tayin durumu olup bu memlekete gelince çok çekersiniz bu kocadan kayinvalideniz nasıl biri oh oğluşumun dediği oldu diyen bir tipmi

Sen de onun ailesinde kalma. O nasıl davranıyorsa sen de o şekilde davran kv falan bişi derse de o benim ailemde kalmıyor ben gelip oraya kalırsam aileme ayıp olur dersin
Ailelerin burda suçu ne?

Hep kadının alttan alması erkegin modunu beklemesinden de sıkıldım yapay zeka robotla evlensin erkekler al sana çözüm istediği gibi programlar itaat ettirir sonuçta burada asıl olay itaat edeceksin benim dediğim olur sen bana tanışın.Bunu gözden kaçırmayın şükür artık arayı bulun diyen nenem devri bitti arayı bulacak olan hep kadın yeter be erkeklerede öğretin arayı bulmayı idare etmeyi yeter kadınlar istifa etti bundan çok şükür

Eşiniz belli ki ipleri eline alma derdine düşmüş ve size duygusal manüpilasyon yaparak egitme derdinde.
Bu hallere kanmayın.
Sürekli konuşalım halledelim diyerek önüne gitmeyin, egosunu okşamaktan başka bir işe yaramıyor.
Net olun.
Sizin de bir ailenin evladı oldugunuzu alınacak tüm kararların ortak olması gerektigi konusunda durusunuzdan taviz vermeyin.
Sürekli aglar halde olmayın.
Gerçekten anlamıyorlar çünkü ağam paşam ekolüyle yetiştirildiler.
Kadını ehlileştirilebilir bir canlı olarak algılıyor, sen kadınsın diye absürt cümleler bile kurabiliyorlar.
Taviz tavizi doğurur, inanın size madalya da takmayacaklar.
Azıcık psikolojik olarak rahatsızlandığında ''kafana çok taktın ondan oldu'' diyen eşler diyarı burası.
Biz ne yaşattık da bunlar oldu diyenlerin sayısı oldukça az.
Kendinize kıymet verin,sevin.
Siz kendinize ne kadar kıymet verirseniz, o en ayı olanı bile zamanla evrilebiliyor.

Piseceksin konu sahibi inan kimse saçını süpürge edip eşinin her dediğine beyin bilir kafasıyla mutlu olmadı bu hayatta ya ezildi ya aldatıldı yada yapmasaydin dendi onun yolu o değil baştan kurallarini koy böyle ağlama üzülme kavga etme kendine göre doğruyu yap git ailende kal oda kendi ailesinde kalsın yada tüm gün ailenle geçir oraya uyumaya git baştan ne taviz verirsen bin katı gelecek.Eskiden yok kadın erkeğe uysun kadın idare etsin kadın bunu bunu yapsın yok yuvayı dişi kuş diye diye yediler kadınların ömrünü yediler kaç nesil sinir hastası oldu çöp oldu Şimdi kadın çalışıyor hem anne hem iş kadını herşeyi yapıyor genede bu şımarık krallara yetmiyor.Ben olayın bana tabisin kısmına çok takıldım.Ben buna izin vermem

Eşimle ailelerimiz aynı şehirde olsa kalmasını istemezdim ya. Bizim yakın şehirler gittiğimiz gün kalıyor bizi bırakıp gidiyo bi de alırken bi gün kalıyo. Ben sonra ablamla rahat rahat takılıyorum. Siz 6 gün ailenizde kalın o da gelsin gitsin çay oturmasına falan. Bence gereksiz uzatmışsınız. Farklı şehirler olsa size hak verirdim ama siz de kafanıza göre takılın. Çok sinir ettiyse siz de onlarda az kalın.

Neden haksızlık olarak görüyorsunuz onu anlamadım. 3 gün kalsanız da aynı 5 gün kalsanız da aynı. Sonuçta sizi birakiyormus vakit geçirin diye. Belki adam dip dibe olmak istemiyor. Yatıp kalkmak istemiyor. Söylediği cümle her şeyi anlatıyor zaten. Sen misin kadin ben mi demiş. Bastirilmak istemiyor. Aslında bundan memnun olmanız lazım. Miy miy miy kadın hegomanyasinda olan erkeklerden hiç hoşlanmam. Ama baskıcı tipleri de sevmem. Eşin orta yol insanı. Şartları zorlayan kişi sizsiniz. Daha fazla zorlarsanız bu sefer ailene hiç gelmez.
Çok yanlış düşünüyorsunuz bence öyle şey olur mu kadın ağaç kovuğundan mı çıktı özellikle şehir dışı olunca ve uzun süre aileni göremeyince saatler dahi değerli oluyor eşit kalınması gerekmiyor mu sizce adam kendi annesini babasını çok daha fazla görme şansına sahipken kadın neden göremesin gelin olduğu için mi yanlış olan iki tarafında birlikte kalmak için baskı yapması 12 günlük gidiliyorsa bence erkek kendi ailesinde kadın da kendi ailesinde daha çok vakit geçirip ortak günler belirlenip aile ziyaretlerinin yapılması yeterli.

Kesinlikle sindirilmeyin bu düzeni de değiştirin ne o sizin ailenizin evin de yatılı kalmak zorunda ne de siz zorundasınız ortak gün belirleyip bir birinizin ailesinde kalırsınız ama diğer kalan vakitleri herkes kendi ailesinin evinde geçirsin sen ağaç kovuğundan çıkmadın

Yeni evlimisiniz?senin ailen de çok benimki de az kaldık diye tartışmanız,ben de böyle bir izlenim yarattı.
Bir de evlenince insan kayınvalidesin de daha çok rahat ediyor.
Eşinize hak verdim.
Biolojik ailen de misafirden farkın kalmıyor,ne gerek var bunlar için şiddetli tartışmaya,anca birbirinizden uzaklaşırsınız.

Back