- 24 Temmuz 2009
- 1.043
- 2.220
- 333
- 41
Çünkü benim ve ailemin yetiştirme tarzını gayet kötülüyorsunuz ama çaktırmadan.
Yani sanki bizim ailemiz gibi olan aileler çocuklarını riske atıyor, gözden çıkarıyor gibi yazıyorsunuz.
Hiç hoş değil.
Çok rahatsız oldum bu durumdan
Konunu kendi kızıma göre uyarlıyorum, kızım 21 yaşında, benim ve eşimin bilgisi dahilinde kızlı erkekli mangal partisi yapsalar, anne baba olarak biz birlikte olduğu tüm arkadaşlarını tanıyıp bilsek benim kendi annem dahi Avrupa'yı geçmişiz karı koca rahatsınız gibi laflar edemez, bunun aileden saymamakla alakası yok.Mangalı arkadaşlarıyla yakacaklar, sadece çocukla beraber gelmiş almak için. Bodrumda yaşıyoruz burada her köşede mangal yakabilirsiniz. Evin yakınında olacaklar zaten.
Bebce
Bence bilinc altınizda farkli yorumladığıniz seyler var asla oyle bir ithamda bulunmadim diye yemin etsem inanirmisiniz ne haddime insanların yaşam tarzlarını kültürlerini eleştirmek sadece kendi görüsumu belirttim,hayatta hiç bir konuda risk almamaya çalısırım bundan bahsettim yanlıs anlaşıldıysam kusura bakmayin.
Nefes aldığım sürece onun için kalkan olacagım onu incitmeden üzmeden anlatarak açıklayarak,ben onun gibi oldum ama o daha benim gibi olmadi ,insanlar hakkinda ve hayat hakkında o kadar tecrubesizki hep bunlari anlatarak açıklayarak ve tercihler sunarak korumaliyim onu bu benim düsuncem.Uc noktalar degil ki bunlar, sadece sizin gormek istemediğiniz gercekler.
Maalesef kizinizi aksam eve kapatarak koruyamayacaksiniz, digerleri de izin vererek tecavuze itmeyecek.
Evet hem özür diliyorsunuz hem bilinçaltımdan dem vuruyorsunuz.
Güzel gibi görünen imalı cevaplar veriyorsunuz bu nedenle iyi niyetinize inanamıyorum kusura bakmayın.
Ayrıca bilinçaltımda ne olabilir? Baskısız gayet özgür bir çocukluk ve gençlik yaşadım. Aklımda kalan yok tek bir pişmanlığım yok, ne kalabilir bilinçaltımda?
Bu bilinçaltında kalanlar genelde baskılananlardır. O da baskıyla büyüyen yasakla büyüyenler de olması daha kuvvetle muhtemeldir.[/QUOTE
Benim düşüncelerime ve görüsume bu derece tepkinizin hala nedenini çözemedim,sizde konu sahibinin esi gibi daha önce boyle ithamlarmi duydunuz neden karsı görüse bu kadar gerildiniz anlamadim.
Nefes aldığım sürece onun için kalkan olacagım onu incitmeden üzmeden anlatarak açıklayarak,ben onun gibi oldum ama o daha benim gibi olmadi ,insanlar hakkinda ve hayat hakkında o kadar tecrubesizki hep bunlari anlatarak açıklayarak ve tercihler sunarak korumaliyim onu bu benim düsuncem.
Bu da sizin düşünceniz.Siz de cok tecrubeli gorunmuyorsunuz.
Burda kac arkadasimiz anlatiyor gizli kapakli cevrilen isleri, gunduz de kizlarimizin basina kötü seyler gelebilecegini vs vs ama siz hala ayni seyleri soyluyorsunuz. Belki hic gece hayatiniz olmadi, belki bilmediginiz sey korkutuyor sizi, ama emin olun kizinizi korumanin, ona kalkan olmanin yolu onu kisitlamaktan gecmiyor.
Eger oyle olsa hangimiz sokaga salardik cocuklarimizi, kendi adima 35 imdeyim tek bir evladim var baska da olmacak, onun icin kariyerimi biraktim, gozumden sakindim, bilsem ki canimi verebilecegim, gozumu kirpmadan veririrm, ama onu korumanin yolunun "hava karatmadan evde ol" demekten gecmeyecegini bilecek kadar gercekciyim.
Haksızsıniz
Önceki konudan hatırlıyorum sizi.
Haksiz olamamak ile ilgili sorunlarınız olduğunu düşünüyorum
"Eşimin kızı 20 yaşında. Normalde annesi ile yaşıyor. Bize geldiğindeyse 10-15 gün kadar kalır"
Bu cümle size ait
Eşinizin kizi 20 yaşında mi 19 yaşında mi? 2017 ye girdik geriye gitmiş olamaz o yaş hatta 21 olarak kabul edebiliriz
Bence 19 demenizin sebebi bu konuyu 16 yaşındaki kardeşiniz ile bagdastirmak istemeniz
Önceki konu 20 yaşında dediniz çünkü iş yapmıyor yaftası yapmanız kolaylaştı
16 yaşında ergenlikte bir kız geç saatte güvende değil. Bende fethiyedeyim asla gece tek başına sokakta olmadım
Üstelik alkol tüketimi ve merakı için tam yaşı
Bence söyleyiş tarzı hatalı sadece Eşinizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?