- 24 Temmuz 2009
- 1.043
- 2.220
- 333
- 41
Gündüz çıkınca tüm tehlikeler kayboluyor mu peki?
2 günlük istanbula gitti okulla...hem geceli hem gündüzlü yani...ayağından zincirle bağlasamıydım gitme diye...o 2 günde içki içen de olmuş,sigara içen de...sevgilisyle buluşan da olmuş mesela...gitme deseydim şuan odasında test çözmek yerine bana kinlenerek müzik dinliyor olacaktı...
Serpil öğretmen ve annesinin başına gelenler beni derinden etkilemiştir. Yıllardır hatırıma getirmemeye çalışırım başlarına geleni. Allah bunu yapanlari kahretsin. Bunu da buraya not düseyim dedim.
Ben tedbirimi alırım takdir Allahin,ne yapalim yani olacaksa olur saldım cayira mevlam kayıra diyerekmi yasayalim.
İşte diyoruz ki 18 yaşından sonra serseri mayına dönmesinler diye izin verelim18 yaşına kadar benim himayem altında.
Esinizin dusuncesi kimine doğru gelir kimine yanlış.ama bu kadar buyutmeyebilirdiniz,is evden gitmeye kadar gelmiş.benim eşim dese bence normal niye elestiriyorsun yanlış birşey yapmadım derdim biterdi ,bu kadar buyumezdi olay.cok buyutmussunuz hakaret değil bence bu
18 yaşına kadar benim himayem altında.
Tabi, fatma nur celik var mesela, evinde otururken tecavuze ugrayip oldurulen tesetturlu bir genc kiz.
Aksam cikarmamakla koruyabilsek keske cocuklarimizi, keske o kadar basit olsa ama degil iste.
Ne kadar uç noktalara çekiyosunuz konuları,bir insanin balkondan başı dönup düsmesiyle birinin itmesi aynı seymi?
Benim de... katilleri bikac yil yatip afla cikti, şu an aramizda biyerlerdeler yani, bunu bilmek ayri korkunc...
18'inden sonra başına her şey gelebilir o zaman. İnanın 16 ve 18 arasında çok büyük fark yok.
Polemiğe dönmemesi adına son kez yazıcam...Benim cocugum durumu izah ettigimde gitmeni istemiyorum bunu baska sekildede telafi ederiz dedigimde tamam diyecek bir cocuk zaten çok şükür ki mantıklı kararlar alabilen bi çocuk,siz istediginiz yere gönderin isteyen istedigi yere göndersin kimse benim çocugumla ilgili kararlarımı sorgulayamaz.
Tamam işte buda bir kıskançlık sebebi pinkpinciğim
Tabi bana göre
Kardeşinizin üzerinde en ufak söz hakkı yok.Bunun farkına varmasını sağlayacağını düşünüyorum zaten
Bravo bu kadar çarptırılırdı ancak.Benim inancima gore bir kader vardir birde ihmal sonucu basa gelen kötü seyler,ben tedbirimi alırım sizi ne rahatsiz etti anlamadim.Kötü bir benzetme oldu.
Yani sokağa çıkan hak ediyor öyle mi?
Yada yollayan anne bilerek yollayan kötü anne?
Benim çocugum 18 den öncede 18 den sonrada mantıkli kararlar alabilecek bana yasaklar koydurmayan bir çocuk zaten siz canınızı sıkmayın.
Benim çocugum 18 den öncede 18 den sonrada mantıkli kararlar alabilecek bana yasaklar koydurmayan bir çocuk zaten siz canınızı sıkmayın.
Ne kadar uç noktalara çekiyosunuz konuları,bir insanin balkondan başı dönup düsmesiyle birinin itmesi aynı seymi?
Bravo bu kadar çarptırılırdı ancak.Benim inancima gore bir kader vardir birde ihmal sonucu basa gelen kötü seyler,ben tedbirimi alırım sizi ne rahatsiz etti anlamadim.
üslubu yanlış eşinizin endişe duyması kız kardeşinizin reşit olmadığından kaynaklı olabilir.İyi geceler hanımlar. Bu aralar çok konu açar oldum ama şu an gerçekten sinirliyim ve objektif yorumlara ihtiyacım var.
Eşim, ilk evliliğinden olan kızı, ben, annem bu akşam yemeğini annemde yedik. 16 yaşında bir de kızkardeşim var. Onun arkadaşının doğum günü varmış yemeğe gelmedi.
Yemekten sonra eşimin kızı gitti annemde bir arkadaşına uğradı biz evde kaldık.
Kızkardeşim aradı mangalı almaya geleceklerini söyledi. Annem tamam demiş.
Bir süre sonra geldi yanında bir erkek arkadaşıyla. Çocuğu ismen biliyordum kapıya kadar gelince içeri davet ettim soğukta beklemesin hem de biraz tanımak istedim çünkü çocuk 19 yaşında ve ünv öğrencisi bizimki daha 16. Görmek istedim nasıl diye. Kızkardeşimle aralarında sevgililik gibi bir durum yok normal arkadaşlar.
Biraz sohbet ettik hatta okuduğu bölümden memnun olmadığından bahsetti ben de fırsat bu fırsat kızkardeşim de seneye sınava girecek keşke biraz derse odaklansanız bu kadar gezeceğinize dedim. Eşim inanılmaz gergin ve hiç konuşmuyor bu arada.Velhasıl çocuğu gözüm tuttu, tanıyanlardan da duymuştum iyi bir çocuk olduğunu.
Mangalı aldılar gittiler o arada annem geldi bunları yolculadı falan. Eşimin surat sirke satıyor tabi.
Ne oldu dedim
"Avrupayı geçmişiz" dedi.
O ne demek ya dedim
"çocuğun kapıya gelmesi normal karşılanıyor" dedi.
Napıcaktık dövecek miydik? Çocuğu tanımaya çalıştım dedim
"bu ne rahatlık böyle" dedi vee benim şalterler attı. Tartışma çıktı.
Annem sigara içmeye çıkmıştı içeri gelip de tartışmamızı görünce hemen lafı çevirmeye çalıştı "ben tuğçenin iyiliği için söylüyorum vs vs" Sen o lafı annemle bana söyledin dedim tartışma uzadı gitti. Ben onu aileden biri görmüyormuşum. Herşeyi istediğim gibi anlıyormuşum, anneme "Allah sana yardım etsin anne" bile dedi.. Normal karşılıyorsunuz cümlesini de inkar etti ben öyle bir şey demedim diyor.
Sonra da "madem beni aileden görmüyorsun ben gidiyorum" deyip gitti. Güle güle dedim sadece.
Bariz annemle bana rahatsınız dedi. Ben böyle anladım. Siz ne düşünürdünüz? Ben mi yanlış anlamışım?
Not: Mangalı arkadaşlarıyla yakacaklar, sadece çocukla beraber gelmiş almak için. Bodrumda yaşıyoruz burada her köşede mangal yakabilirsiniz. Evin yakınında olacaklar zaten.
Ayrıca şunu söyleyeyim amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek. Kendi kızı arkadaşlarıyla arada bir eğlenmeye bara gider (19 yaş) ıkı çıkmaz. Bu kadar karşı insan kendi kızına da bir şey söylemez mi? Bize olan tepkisi çocuğu eve alıp tanımaya çalıştığımız için.
Mangalı doğum günü için yakıyorlar
Hic fırtinalar koptugunu gormedim,kendisine detayli aciklamalarla tercihler sundum simdi seç sana birakiyorum dedim her zaman mantikli olani secti,siz hayir gidemezsin izin vermiyorum tarzinda konustugumu düşündunuz sanırim.Polemiğe dönmemesi adına son kez yazıcam...
Böyle uysal bi şekilde peki dediğinde içinde kopan fırtınaları tahmin edebiliyor musunuz? Hayır diyeceksiniz biliyorum ama emin olun değil...bütün arkadaşları gidecek,dönünce çılgın gibi o 2 günü anlatacaklar ve çocuk hiç üzülmeyecek öyle mi?
Telafi ederiz dediğiniz bi aile gezisi sanırım ama kral dairesinde de kalsanız, arkadaşlarıyla itiş kakış, uykusuz geçirdiği o zamanın yerini asla tutmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?