Konu açmıştım okuyanlar bilir evime hırsız girmişti o günden beri eve tek başıma giremiyorum. Okuldan çıkıp eşimin iş yerine gidiyorum yani kuyruk gibi eşimin peşinde geziyorum sonra işi bitince eve beraber gidiyoruz. Durum böyle olunca iş yerinde bir çok şeyine şahit oluyorum. Eşimin hastalarından çok hediye gelir yiyecek türü olan şeyleri eve hiç getirmez yanında çalışan bir bayan var ona verir ya da oranın kapıcısına verir. Bir tek gömlek falan geldiğinde getirir neyse uzatmayım dolapları düzeltiyordum arka tarafa atılmış bir paket vardı açtım baktım içinde iki tane gömlek vardı üzerinde gönderen kişinin kartı vardı bir bayan göndermiş tuhaf olan gömleklerin marka kısmında eşimin adı ve soyadı dokunmuş cep kısmında da yine adının ve soyadının baş harfleri dokunmuş. Bir de takvim çıktı o da eşime özel hazırlanmış bir takvim mesela deniz resmi kumsalda eşimin adı ve soyadı bütün aylarda böyle eşimin ismine özel resimler var. Tuhafıma gitti bunu bir erkek gönderse egosu olan görgüsüz biri derdim ama bir bayanın göndermesi böyle özel bir hediye üzüldüm kafama takıldı. Eşim bir de orada dolapta saklaması... Elimdeki kartla kızı internetten araştırdım face çıktı bekar, güzel biri ve bilgiler tutuyordu bu beni iyice gerdi. Abartıyor muyum sizce boşuna mı kafama taktım eşime de sormadım.
yorumları okumadım, baştan belirteyim.
ilk aklıma gelen, bu bayanın(veya ailesinin) işi, bu hediyelerle bağdaşan bir meslek olabilir. o yüzden böyle bir hediye hazırlatmıştır. alan kişinin cinsiyeti bence önemli değil. bu bahsettiğiniz hediyeler öyle çok zor ayarlanacak şeyler değil.
eşiniz demek ki sevilen, minnet duyulan bir hekim. sürekli hediyeler geliyormuş, herkes birşeyler getirdiğine göre, hediye verilmesinde bir sakınca yok, bundan birşey aramayın.
dolapta saklamış demişsiniz ama, bazen hediyeyi alıp kenara koyup sonra unutabiliyor insan.
eşiniz pek önem vermemiş ve olduğu gibi kenara koymuş hediyeyi. özellikle saklasaydı, içindeki kartı çıkartırdı hiç olmazsa...
ben eşinizin bir suçu olduğunu sanmıyorum, hasta da tamamen iyi niyetlerle yaptırmış olabilir o hediyeyi.
eşinize durumdan bahsedip boşuna tadınızı kaçırmayın.
geçmiş olsun; yanlış anlamayın beni ama, eve hırsız girmesini neden bu kadar büyüttünüz, eve yalnız gidemeyip eşinizin peşinde gitmenize gerek yok bence.
benim evime de hırsız girdi, detaylara girmeyeyim ama ciddi bir korku bende de oluştu( hırsızlarla karşılaşmıştım.)
eve geldiğimde, kapı kilidini sağlam gördükten sonra o endişe kalmıyor artık. oturduğunuz yer çok tenha değilse, yavaş yavaş o korkuyu atmak için eve tek dönmeye başlayın.
önlemler alın, alarm taktırın. bir sorun oldu mu güvenlik şirketi hemen müdahele eder. maddi açıdan bu önlemler sizi zorlamaz sanırım.
o korkuyu atmaya çalışın lütfen. aylar, yıllar boyu eşinizin peşinde olmanıza hiç gerek yok.