Ay bizimkiler de bana bi toka almamış şimdiye kadar kendi kendilerine söz verir dururlar ben bir şey istemiyorum halbuki. Artık alıştım özellikle kayınbabam esmese de gürler vallahi :) dedim kendisine de ya sözlerini tut ya da söz verme sonra diyor ki ben hatırlamıyorumkusura bakmayın ıcım sısmıs :))) anlattıkca anlatıp memleket ısmı eksık kalmıs sanırım.
ıc anadolu zordur kuralcıdır ama bız de pıntılık yoktur gelıne neler alınır neler sasırsınız ... benım kaynanam benden yer ıcer , ama bır terlık hedıye almaz...
yozgat bızım ıc anadolununj en yobaz sehırlerındendır cok ıyı bılırım bana ıc anadolıyu sorun sısyası kafadan maddı kafaya kadar analız yaparım :)))
Ama kendi kardeşleri gelinlerine çok şeyler almış onları gördüm. Amcalar yani.
Hatta onlarda evi bile erkek ailesi yaparmış kız sadece çeyizlerini alır gelirmiş. Bizde mesela babam yatak odasını çamaşır ve bulaşık makinesini evin perde ve halılarını mutfak eşyalarını da yapmıştı. Memleketteki düğünü de kendi yaptı eş dost ne kadar akraba varda gelen altınların hiçbirine dokunmadı verdi çeyrek yarım tam ne varsa 150 grama yakın altın verdi.
Diğer tarafta gelen çeyrekleri aile kendisine almıştı.