eşime baskı yapıyorum

Merhaba arkadaşlar,

Eşimle 11 yıldır birlikteyiz 5 yıldır evliyiz. Eşimin arkadaşlarıyla olmasına sanki benim yerime onları tercih ediyormuş hissine sürekli kapılarak devamlı mecazen bununla savaşıyorum. Arkadaşlarıyla birlikte hafta da bir kez dışarı çıkıyor ve bu beni acayip derece de rahatsızlık veriyor. Borçlarımızdan kaynaklı tatiller dışarı çıkma vs şeyleri uzun zamandır yapmıyoruz. Ev dışında yapabildiğimiz farklı bir planlama yok. Bunlardan veryansın ettiğim ya da bana zaman ayırmıyorsun dediğim zaman işten zaten kendime zaman kalmıyor nasıl vakit ayırayım diyor. Eşim evine bana bağlı hiç bir şekilde yalanı dolanı olmayan çok düzgün bir adam ve evliliğimiz de birbirimizi tanıyan ve birbirimizi çok seven bir çiftiz. Ama anlaşamadığımız tek durum Arkadaşları yüzünden sürekli tartışmamız daha doğrusu ben bunları sorun ederek sürekli bir kavga oluyor. Son yıllar da artık bundan çok sıkıldığını ve bunları yaşamak istemediğini, yaşamamız durumunda evliliğimizi sonlandırma isteğinden bahsetti. 1 Ay önce çok büyük bir kavga yaşadık ve ilk kez kavgamıza onun ailesi dahil oldu. Ailesi karşısında söz verdim. Ama ne yazık ki olan yine oldu 5 gün önce yine tartışmalarımız boy göstererek onu çok fena derece yıprattım. Şimdi benimle hiç bir şekilde konuşmayacağını beni yok saydığını benimle muhattap olmayacağını dile getirdi. Onun üzerinde sürekli baskı yaptığımı, onu kafesin içine almaya çalışıp kontrol etmeye çalıştığımı , zaten bir tane annesinin olduğunu 2.annelik ona yapmaman gerektiğini söylüyor. Ona çok hak veriyorum ama ben ne desem haklı ve ben çıkış yolu bulamıyorum. Günlerdir konuşmuyoruz. Konuşmamayı bırakın sanki düşman gibiyiz.

Teşekkürler
Yaptığın hataların zaten farkına varmışsın biran evvel bu duygularını törpüle derim seni anlıyorum ilk zamanlar bende senin gibiydim ama baktım ki evde huzur bulamadıkça sahada çok dışarda vakit geçiriyor artık hiç umursamıyorum daha doğrusu içimde yaşıyorum ona yansıtmıyorum onun dikkatini çekecek şeyler yapın sinemaya gidelim yada akşam aileme gidelim yada başka bi bahane ile kendinize vakit geçirecek ortamlar yaratın bunlar çok acı şeyler eşini çekmek için uğraş vermek ama başka çare yok gibi

Merhaba arkadaşlar,

Eşimle 11 yıldır birlikteyiz 5 yıldır evliyiz. Eşimin arkadaşlarıyla olmasına sanki benim yerime onları tercih ediyormuş hissine sürekli kapılarak devamlı mecazen bununla savaşıyorum. Arkadaşlarıyla birlikte hafta da bir kez dışarı çıkıyor ve bu beni acayip derece de rahatsızlık veriyor. Borçlarımızdan kaynaklı tatiller dışarı çıkma vs şeyleri uzun zamandır yapmıyoruz. Ev dışında yapabildiğimiz farklı bir planlama yok. Bunlardan veryansın ettiğim ya da bana zaman ayırmıyorsun dediğim zaman işten zaten kendime zaman kalmıyor nasıl vakit ayırayım diyor. Eşim evine bana bağlı hiç bir şekilde yalanı dolanı olmayan çok düzgün bir adam ve evliliğimiz de birbirimizi tanıyan ve birbirimizi çok seven bir çiftiz. Ama anlaşamadığımız tek durum Arkadaşları yüzünden sürekli tartışmamız daha doğrusu ben bunları sorun ederek sürekli bir kavga oluyor. Son yıllar da artık bundan çok sıkıldığını ve bunları yaşamak istemediğini, yaşamamız durumunda evliliğimizi sonlandırma isteğinden bahsetti. 1 Ay önce çok büyük bir kavga yaşadık ve ilk kez kavgamıza onun ailesi dahil oldu. Ailesi karşısında söz verdim. Ama ne yazık ki olan yine oldu 5 gün önce yine tartışmalarımız boy göstererek onu çok fena derece yıprattım. Şimdi benimle hiç bir şekilde konuşmayacağını beni yok saydığını benimle muhattap olmayacağını dile getirdi. Onun üzerinde sürekli baskı yaptığımı, onu kafesin içine almaya çalışıp kontrol etmeye çalıştığımı , zaten bir tane annesinin olduğunu 2.annelik ona yapmaman gerektiğini söylüyor. Ona çok hak veriyorum ama ben ne desem haklı ve ben çıkış yolu bulamıyorum. Günlerdir konuşmuyoruz. Konuşmamayı bırakın sanki düşman gibiyiz.

Teşekkürler
Arkadasim adami bir sal yahu.Insanlar evli diye surekli birlikte olmak zorunda degil.Her gun yada haftada birkac gun ciksa anlariz ama 1 gece icin nedir bu yaygara.O cikinca siz de arkadaşlarınızla bulusun.Yok ben cikmayacagim diyorsaniz evde sinema keyfi yapin.Bur turk kahvesi yapip guzel muzikler dinleyin.Ben ogretmenim 2 kucuk bebegim var 5 yas alti.Esim cikmak istemediginde ben zorluyorum bir hava al da gel diye.Eve gelince o kafasini dagitmis biz onu ozlemis oluyoruz.Iliskimiz daha saglam oluyor.Insanlarin arkadasa da ihtiyaci vardir.Bazen arkadaşla esle oldugundan daha keyifli vakit gecirirsin.Surekli bu sekilde davranmak sizi huzursuz eder.Esinizi biktirirsiniz

Baska mesajlarınızda yazmıssınız
Aksam birliktede dısarı cıkıyoruz diye
Her akşam standart 9da gelir diye
Her gün calısıyor diye
Haftada veya 2haftada bir cıkar diye
Zil zurna sarhos olmaz evlede ilgilenir diye
Sizin sosyal hayatınız yok diye adamda arada cıkıp nefes almasın mı
Ki sizede cık diyormus vs
Kkendinizde yaptıgınızın farkındasınız
Kendi kendinize sözler verip tutamamıssınız
Ben size bi hobi bulmanızı yeni arkadaslar edinmenizi öneririm
Evet farkındayım ve vazgeçmeye çalışıyorum evet hobi bulmaya çalışıyorum kendime

Yaptığın hataların zaten farkına varmışsın biran evvel bu duygularını törpüle derim seni anlıyorum ilk zamanlar bende senin gibiydim ama baktım ki evde huzur bulamadıkça sahada çok dışarda vakit geçiriyor artık hiç umursamıyorum daha doğrusu içimde yaşıyorum ona yansıtmıyorum onun dikkatini çekecek şeyler yapın sinemaya gidelim yada akşam aileme gidelim yada başka bi bahane ile kendinize vakit geçirecek ortamlar yaratın bunlar çok acı şeyler eşini çekmek için uğraş vermek ama başka çare yok gibi
Teşekkür ederim deneyeceğim🙏🏾

Dışarı çıkıp eve döndüğünde üzerine çok giderek trip atıyorum bunaltma derecesinde ama o an onun farkında olamıyorum iğneliyorum kırıyorum.Bir daha karışmayacağım dememe rağmen sözümde duramadım.
Şimdi şöyle bir durum var, büyüklerimiz hep eşinizi kaçırmayın evde vıdı vıdı konuşan bi kadın varsa adam huzuru dışarda arar der. Sen öylesin diye demiyorum bu hepimiz için geçerli.
Sana vakit ayırmayıp her hafta arkadaşlarıyla bulusuyorsa haklısn, ama kavga gurultu çene yapmak hiç bişeyi çözmüyo erkegin bi kulagindan girip otekinden cikiyor. Sen de kendine vakit ayir, tartisma, sevecen ol eşine karsi duzgun bi dille problemini izah et baktin devam ediyor daha agir bi tepki koyarsin.

Bence kendinize haksızlik yapıyor sunuz.ne demek oda aileside haklı gözükmesine sebep veriyor.tercih arkadaslariysa evliliği yürütmek istemiyor . çok yanlış lütfen siz önce kendinize değer verin.

Her hafta onlarla cikmasin madem butce ayirabiliyor. Bir hafta ailesiyle bir hafta arkadaslariyla ciksin. Bence siz haklisiniz

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler
Bence hafta da bir sizi de cıkarsa dısarı bi gezseniz havanız değişse boyle olmaz .. resmen arkadaslarını eşine değişiyo .. sizde evde bunalıyosunuzdur sizin de hakkınız gezmek eşinizle . . Oda bencil davranmıs

Arkadaşlarıyla etkinlikte bulunması onları sana tercih ettiği anlamına gelmez. Seninle paylaştığı şeyler farklıdır erkek arkadaşlarıyla yaptığı erkek muhabbeti sohbeti espri ortamı falan bambaşkadır. Sürekli seninle olamaz arada erkek arkadaşlarıyla da konuşmaya vakit geçirmeye ihtiyacı olabilir. Ayrıca ne kadar para gidebilir ki yani erkekler napar ya bi cafeye gider tavla oynar ya da okey oynar çay içer ? Sanki her hafta yemekler açık büfe kahvaltılar...öyle olsa bile demek ki buna ihtiyacı var. Adamı aşırı bunaltmışsınız benim eşim de gider okeye çünkü ihtiyaç duyar erkek muhabbeti başkadır ortamları sohbetleri kadın ortamıyla alakası yoktur daha eğlencelidirler daha rahattırlar. O yüzden bence biraz kocanı rahat bırak ve arkadaş edin. Arkadaşın olsa o gittiğinde sen de giderdin vakit geçirirdin ama sen bütçe sarsılcak diye gitmiyosan eğer senin deyiminle eşin düşünmüyosa sen niye düşünüyosun? O gezerken sen de gez dünyayı sen mi kurtarcaksın? Rahat ol biraz seni sevdiğinden aldatmadığından eminsen neden adama hapis hayatı yaşatmaya çalışıyosun? Seni sevmiş evlenmiş kendini arkadaşlarıyla kıyaslamıycak kadar mantıklı olman gerekir.

Esinizin arkadaslarina vakit ayırması normal zaten. Siz de sosyallesin, cevreniz olsun kursa gidin mesela. Boyle kıskançlık krizlerine girerek uzaklastirmissin zaten. Sakin ol bi dur nefes al. Onun da nefes almasına izin ver. Hersey yoluna girer

Gerçekten çok abartmışsınız, hatalısınız.
insanlar evleniyor diye bu demek değildir ki bir tek eşiyle ilgilenecek ve ya arkadaşı olmayacak.
Haftada bir çıkmasında ne var ki?
Her gün gitse ve geç saatlere kadar eve gelmese o zaman haklı olurdunuz.
İyi yapmamışsınız..

İlk kez konu başlığı açıyorum nasıl olduğunu bilmiyorum maalesef. Evet maddi olarak güçlük yaşıyoruz ya arkadaşları karşılıyor veya ona bütçe ayırabiliyor. Dışarıda arkadaşlarıyla zaman geçirmesi sanki onlarla benim aram tercih yapıyormuş da onları tercih ediyormuş gibi geliyor.
Evet sizin yerinize onlarla vakit geçirmeyi tercih ediyor ki onlarla buluşmak için hem zaman hem para ayırabiliyor ama sizin için yapmıyor.bu durumda bende çok sorun çıkarırdım siz maddi zorluğu artık tek başınıza cekmeyin siz de kendinize zaman ve para harcayın o ister dahil olsun ister olmasın belki zamanla hatasını farkeder.normal şekilde size maddi manevi zaman ayırsa hafta da 1 arkadaşlarıyla çıkması sorun olmaz ama o kendi keyfinden ödün vermeyip sizin hatalı olduğunuza sizi ikna etmeye çalışıyor. Siz de kendi keyfiniz için yaşayın o zaman hatta bir süre hiç muhattap olmayın bu konularda.

Siz bu adama hakli mi diyorsunuz? Parasi ve zamani yoksa oldugu kadarini önce ailesine ayirmali elin adamlarina degil.

Bizim maddi sikintimiz yok ama esimin her hafta arkadaslara ayiracak vakti yok, geziyorsak birkikte gezeriz genelde. Arkadaslarla bulusulacaksa yine birlikte ortamda bulunuruz. Kirk yilda bir arkadaslariyla yemege vs gittiyse ve o yere ben daha once gitmediysem hemen ertesi gun birlikte gitmek ister.

Nispet icin anlatmiyorum. Eşinizi hakli gorecek kadar gozunuz kapanmiş bunun icin anlatiyorum. Siz evde 4 duvar arasinda otururken sorun yok kendisi her Allahn haftasi arkadaslarla neymis kafa dagitacakmis. İnsan acir biraz bu kadin evde ben boyuna elalemle takiliyorum diye.

ya iyi de bunu doğru gören kadına kızan, sen köpek al kendine diyen bi sürü yazar olmuş. ben de buna çok şaşırdım, ya evli değiller ya da doğru düzgün bir evlilik nasıl olur fikirleri yok!
ben çevremde hiç böyle her hafta her hafta dışarı çıkan erkek görmedim genelde beraber çıkılır.
böyle haftada bir çıkanların da ya arkadaş çevreleri muhtemelen bekar boş tiplerdir ya da ufak kaçamaklar peşindedirler ve muhakkak ki bu evliliklerinde sorundur.

biz burada kadının tarafını tutmuyoruz bir de kozıyoruz kadına inanın şok geçirdim. resmen sen de gezmek istiyorsun otur da çocuklarına bak, gezmek kocanın hakkıdır diyorlar. artı kadın da çalışıyor yani.

Baska mesajlarınızda yazmıssınız
Aksam birliktede dısarı cıkıyoruz diye
Her akşam standart 9da gelir diye
Her gün calısıyor diye
Haftada veya 2haftada bir cıkar diye
Zil zurna sarhos olmaz evlede ilgilenir diye
Sizin sosyal hayatınız yok diye adamda arada cıkıp nefes almasın mı
Ki sizede cık diyormus vs
Kkendinizde yaptıgınızın farkındasınız
Kendi kendinize sözler verip tutamamıssınız
Ben size bi hobi bulmanızı yeni arkadaslar edinmenizi öneririm

kadına çık dypr da beraber bir yerlere gitmiyorlar. ayrı ayrı gezeceklerse neden evlendiler ki?
konu sahibini bir yere götürmüyormuş

Çook şey yazdım ama toparlayamadım. Kısacası
Eşinizin gezmelerini azaltması için ısrarcı olun ve o geziyorken siz evde oturmayın.

Hiç mi dışarı çıkamıyorsunuz birlikte? Eğer öyleyse siz de haklısınız.Yalnız bu durumda haftanın bir günü arkadaşlarıyla çıkmasında rahatsız olmadığınızı aksine bunu onayladığınızı söyleyin ama sizin de buna ihtiyacınız olduğunu bir saate olsa birlikte dışarda vakit geçirmenin size iyi geleceğini söyleyin.Ayrıca para mevzusu olacaksa siz ayarlayın o parayı.anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler
Bak kendin demişsin eşim harika bir adam diye. O yüzden çok fazla sıkma. Arkadaş ortamından haberin varsa sıkıntı etme.

Ayrıca yanlış bir şey yapacağından korkuyorsan korkma, çünkü yapmak isteyen her şekilde yapar.

ya iyi de bunu doğru gören kadına kızan, sen köpek al kendine diyen bi sürü yazar olmuş. ben de buna çok şaşırdım, ya evli değiller ya da doğru düzgün bir evlilik nasıl olur fikirleri yok!
ben çevremde hiç böyle her hafta her hafta dışarı çıkan erkek görmedim genelde beraber çıkılır.
böyle haftada bir çıkanların da ya arkadaş çevreleri muhtemelen bekar boş tiplerdir ya da ufak kaçamaklar peşindedirler ve muhakkak ki bu evliliklerinde sorundur.

biz burada kadının tarafını tutmuyoruz bir de kozıyoruz kadına inanın şok geçirdim. resmen sen de gezmek istiyorsun otur da çocuklarına bak, gezmek kocanın hakkıdır diyorlar. artı kadın da çalışıyor yani.

Ben de her hafta erkek toplanmasi yapan gormuyorum eşimin arkadas cevresinde filan. Esimin arkadaslarindan birini biyere cagirsak "eşimle konusayim" der ona gore ayarlanir. Hic bu derece eşini sallamayani yok arkadaslarinin icinde.

Ama konu sahibi hak ediyor acikcasi. Eşine baski yaptigini dusunuyor resmen. :) İcten ice kendisi de kendini haksiz goruyor. Kocasi kendisini evde mutlu ediyormuş, nadirende disari cikarirmis?!?!? Esiyle disarda vakit gecirenler evde mutlu etmiyor sanki, herkes tercihlerini yaşar işte yapacak birsey yok. Boyle inatla kendini suclu goren kadina benim de otur evde madem diyesim geliyor yani.

X