eşime baskı yapıyorum

Canim acikcasi biz esimle yapisik ikiz gibiyiz iyi mi kotu mu bilmiyorum ama biz hep birlikteyizdir.
Cok nadirdir ayri bir seyler yaptigimiz o da bende keyif alamiyoruz icimize sinmiyor.
Tabi bu demek degil kiz kiza oturup sohbet edip cay iciyoruz ayri gidilmesi gereken bir yer varsa gideriz ama bu oyle bizde ayda yilda bir olur.
Gun icinde zaten ikimizde calisma ortamindayiz haftasonunda da birbirimizden ayri plan yapamayiz.
Esim bana diyecek ki hafta da bir arkadaslarimla bulusucam yok kabul etmezsen bu is bosanmaya gider o zaman bosan madem derim..
Yani tabi herkesin hayata bakisi, evliligi, beklentileri cok baska siz ben boyle kabul ediyorum zaten nadir bos zamani oluyor onU da arkadaslarina ayirsin diyorsaniz bu sizin tercihiniz.
Gerci durumunuzu da anlamadim size yeterli zaman ayiriyor mu ayirmiyor mu?? Asıl onemli olan bu.
canım tabi ki herkesin evliliği dünya görüşü bakış açısı farklıdır. bende zaten sürekli eşimle yapışık ikiz gibi olmak istemem,lütfen bu dediğimi yanlış anlama. Ama arkadaşlarıyla nasıl birlikte olma isteği varsa biz de birşeyler yapmak istediğimizde böyle bir hissiyatı hissetmiyorum. bana yeterli zaman ayıramıyor, kendi deyimiyle.

Ne hakkınız var. Eşisiniz sahibi degilsiniz. Kendisi de evciş hayvan degil. Nasıl boyle davranabılıyorsunuz ki. Adam aldatmıyor etmiyor. Siz de cıkın kendı arkadaşlarınızla.haftanın her gunud egilmiş bir gunmus.bırakın da erkek erkege muhabbet rtsin,desarj olsun.siz de kendinize bi alan yaratın.
hakkım olmadığını ve bunun önüne geçebilmek için yazdım. bu durumdan bende hoşnut değilim. sadece hafta bir arkadaşlarına ayırabiliyorken bende bundan nemalanmak istiyorum hepsi bu.

Her hafta disarida yemek+alkol en azindan 200 kagit.Eskiden gidip bir meyhaneye insan gibi hesap odeyerek kalkabilirdin ama su anda imkansiz.Mekanda alkollu yemek yiyebilecek kadar lukse sahip ama esine ben sana bunu yapamiyorum bari sen git gez dolas diyor.Yok oyle sey.Esin bencilin teki.Valla ben bu devirde artik isin maddiyat kismina bakarim.Bira olmus 11 bucuk lira, raki desen ucmus gitmis.Esin bunlari iciyorsa resmen kendi luks yasiyor

Her hafta disarida yemek+alkol en azindan 200 kagit.Eskiden gidip bir meyhaneye insan gibi hesap odeyerek kalkabilirdin ama su anda imkansiz.Mekanda alkollu yemek yiyebilecek kadar lukse sahip ama esine ben sana bunu yapamiyorum bari sen git gez dolas diyor.Yok oyle sey.Esin bencilin teki.Valla ben bu devirde artik isin maddiyat kismina bakarim.Bira olmus 11 bucuk lira, raki desen ucmus gitmis.Esin bunlari iciyorsa resmen kendi luks yasiyor
onu da anlıyorum çok fazla saatler çalışıyor uğraşıyor bizim için ama bende biraz bana zaman ayırdığını görmek ve hissetmek istiyorum. ben kendim denize veya gezmeye gittiğim zaman kendimi suçlu hissediyorum onsuz gittiğim için ama o mutlu oluyor ben evde tıkılıp kalmadığım eğlendiğim için.

Yapacağınız tek şey sizin de arkadaşlarınızla dışarı çıkmanız ve vakit geçirmeniz bencillik ediyor eşiniz ve biraz da sizin bencil olmaya ihtiyacınız var.. O nasıl para buluyorsa buna siz de talep edin bunalıyorum ve buna ihtiyacım var yoksa sana sarıyorum işte deyin..
çıkıyorum gidiyorum elbette ama ben suçluluk duygusu duyuyorum. öyle dediğimde yanlış düşünüyorsun zaten hep birlikteyiz biz diyor.

hepsi bekar tek biz evliyiz, daha doğrusu 5 arkadaşı var biri bekar, bekar olan hariç hepsi evlenip ayrıldılar.
işte bunların hepsi böyle arkadaş çevresi yüzünden oluyor
allah kolaylık versin
çevremde böyle olanların değiştiğini görmedim

Arkadaşlarıyla etkinlikte bulunması onları sana tercih ettiği anlamına gelmez. Seninle paylaştığı şeyler farklıdır erkek arkadaşlarıyla yaptığı erkek muhabbeti sohbeti espri ortamı falan bambaşkadır. Sürekli seninle olamaz arada erkek arkadaşlarıyla da konuşmaya vakit geçirmeye ihtiyacı olabilir. Ayrıca ne kadar para gidebilir ki yani erkekler napar ya bi cafeye gider tavla oynar ya da okey oynar çay içer ? Sanki her hafta yemekler açık büfe kahvaltılar...öyle olsa bile demek ki buna ihtiyacı var. Adamı aşırı bunaltmışsınız benim eşim de gider okeye çünkü ihtiyaç duyar erkek muhabbeti başkadır ortamları sohbetleri kadın ortamıyla alakası yoktur daha eğlencelidirler daha rahattırlar. O yüzden bence biraz kocanı rahat bırak ve arkadaş edin. Arkadaşın olsa o gittiğinde sen de giderdin vakit geçirirdin ama sen bütçe sarsılcak diye gitmiyosan eğer senin deyiminle eşin düşünmüyosa sen niye düşünüyosun? O gezerken sen de gez dünyayı sen mi kurtarcaksın? Rahat ol biraz seni sevdiğinden aldatmadığından eminsen neden adama hapis hayatı yaşatmaya çalışıyosun? Seni sevmiş evlenmiş kendini arkadaşlarıyla kıyaslamıycak kadar mantıklı olman gerekir.
mantık olarak dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. uygulamaya geçemiyorum sadece. beni sevdiğini koruyup kolladığını evimiz için fedakarlıklar yaptığının bilincindeyim. 2.aşamaya geçemiyorum.evet bunalttım ve çok yıprattım eşimi.insan sevdiği birine nasıl bunları yapabilir bilmiyorum.

O zaman haftada bir gün arkadaşlarını görmek istemesini onları sana tercih etmesi olarak değerlendirmeni anlayamadım. Sen kızlarla dedikodu yapmıyor musun hiç??
benimle herhangi bir plan program yapma isteği olmayıp ve yapmayıp arkadaşları hadi şöyle yapalım dediğinde tamamdır demesi bana tercih meselesi olarak geliyor. hayır yapmıyorum görüştüğüm öyle arkadaşım yok.

mantık olarak dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. uygulamaya geçemiyorum sadece. beni sevdiğini koruyup kolladığını evimiz için fedakarlıklar yaptığının bilincindeyim. 2.aşamaya geçemiyorum.evet bunalttım ve çok yıprattım eşimi.insan sevdiği birine nasıl bunları yapabilir bilmiyorum.

siz onun yani eşinizin tamamen haklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Eşimle 11 yıldır birlikteyiz 5 yıldır evliyiz. Eşimin arkadaşlarıyla olmasına sanki benim yerime onları tercih ediyormuş hissine sürekli kapılarak devamlı mecazen bununla savaşıyorum. Arkadaşlarıyla birlikte hafta da bir kez dışarı çıkıyor ve bu beni acayip derece de rahatsızlık veriyor. Borçlarımızdan kaynaklı tatiller dışarı çıkma vs şeyleri uzun zamandır yapmıyoruz. Ev dışında yapabildiğimiz farklı bir planlama yok. Bunlardan veryansın ettiğim ya da bana zaman ayırmıyorsun dediğim zaman işten zaten kendime zaman kalmıyor nasıl vakit ayırayım diyor. Eşim evine bana bağlı hiç bir şekilde yalanı dolanı olmayan çok düzgün bir adam ve evliliğimiz de birbirimizi tanıyan ve birbirimizi çok seven bir çiftiz. Ama anlaşamadığımız tek durum Arkadaşları yüzünden sürekli tartışmamız daha doğrusu ben bunları sorun ederek sürekli bir kavga oluyor. Son yıllar da artık bundan çok sıkıldığını ve bunları yaşamak istemediğini, yaşamamız durumunda evliliğimizi sonlandırma isteğinden bahsetti. 1 Ay önce çok büyük bir kavga yaşadık ve ilk kez kavgamıza onun ailesi dahil oldu. Ailesi karşısında söz verdim. Ama ne yazık ki olan yine oldu 5 gün önce yine tartışmalarımız boy göstererek onu çok fena derece yıprattım. Şimdi benimle hiç bir şekilde konuşmayacağını beni yok saydığını benimle muhattap olmayacağını dile getirdi. Onun üzerinde sürekli baskı yaptığımı, onu kafesin içine almaya çalışıp kontrol etmeye çalıştığımı , zaten bir tane annesinin olduğunu 2.annelik ona yapmaman gerektiğini söylüyor. Ona çok hak veriyorum ama ben ne desem haklı ve ben çıkış yolu bulamıyorum. Günlerdir konuşmuyoruz. Konuşmamayı bırakın sanki düşman gibiyiz.

Teşekkürler
Sizinde arkadaşlarınız yokmu eşiniz arkadaşlarıyla görüştüğünü sizde görüşün zaten hafta bir görüşüyormuş sürekli olsa dert edin.Bende eşime diyorum sen arkadaşlarınla görüş bende görüşeyim diye insan bazen farklı birileriyle görüşmek nefes almak,kafa dağıtmak istiyor.

benimle herhangi bir plan program yapma isteği olmayıp ve yapmayıp arkadaşları hadi şöyle yapalım dediğinde tamamdır demesi bana tercih meselesi olarak geliyor. hayır yapmıyorum görüştüğüm öyle arkadaşım yok.
Bu konuda haklı olabılırsınız sızede zaman ayırsa arada arkadaşlarıylada görüşse bir şey demezsiniz diye düşünüyorum

Çok haklısın çok iyi anlıyorum. Haftada bir gün olduğu için eşine de hak veriyorum.

heh tamam
lütfen tamamen haksız olduğunuzu düşünmeyin
çünkü haksız değilsiniz.
peki şunu da sosayım 2 kişi çalışıyorsunuz neden tatile bile gidemiyorsunuz belli bir borç mu var
zaten hiç bir zaman bi taraf tamamen haklı olamaz yarı yarı diye haklı olduğuna inanıyorum. Evet evimizi aldık borcu devam etmekte. Geçtiğimiz yıl da eşim dükkan açtı bundan kaynaklı borçlarımız var

Farkında olmanıza çok sevindim. Bence bunaltmayın bir hafta arkadaşlarıyla dışarı çıkıyosa bir hafta sizle çıksın. Zaten aynı evde konuşcak konu bile bazen olmayabiliyor böylelikle birbirinize anlattığınız şeyler artar. O arkadaşlarıyken siz de arkadaşlarınızla buluşun avmye gidin yürüyüşe gidin spor yapın sizi pozitif anlamda etkiliycek şeyler yapın ki yalnızlıktan eşinize sarmayın. Çünkü kadınlar böyledir bazen ben de can sıkıntısından kocama sararım ama nasıl kendimiz de bazen yalnız kalmak istiyorsak onlar da buna ihtiyaç duyuyor. Lütfen evliliğinize bunu yapmayın. Ömür boyu dipdibe olamazsınız.

İhmal edildiğimi hissediyorum düşünüyorum. Ama eşim öyle düşünmüyor
şimdi.. haftada 1 arkadaşlarıyla dışarı çıkarken parası var
siz dışarıya çıkalım dediğinizde param yok diyorsa o sıkıntı.. haklısınız

şöyle de bir durum var siz arkadaşlarınızla çıkar mısınız hiç dışarı
çıkmak isteyip maddiyattan çıkamıyorsanız size yine haksızlık
birde çalışıyorsanız hepten sıkıntı
çocuğunuz var mı?

X