-
- Konu Sahibi cesursincap
Ayda 6.000 geçiyor elimize. Evimiz ve arabamiz var. Ev için kredi oduyoruz sadece. 2 çeyrek ya da 100 euro alsam eşim hic fark etmez ama benim düşündüğüm rakam dikkat ceker sanırım.
Ben de çalışıyorum bizim evimize de o kaar gelir giriyor biz de kredi ödüyoruz aylık 1650 krediye gidiyor... Masraflar vs.. Dediğin gibi benim eşim de ailesine aşırı cömert hiç düşünmeden harcayabiliyor öyle ki geçen ay 20 gün de 700 tl gitmiş haberi yok.. Artık onu da gördükten sonra ben de düşünmüyorum çünkü biz eve şunu almam lazım dediğimde kırk kere düşünüyor buna sinir olduğum için artık ne lazımsa almaya karar verdim.. Çalıştığım halde bunu yapıyor... Ben de artık kendi ailemden kısmayacağım hediye ise alacağım vs. Tamam benim ailem de çalışıyor annem babam şükür onun anne babasının emeklisi bile yok ama bu böyle pervasızca harcamasını gerektirmiyor.. Öyle ki 5 çocuğu daha var.. Ben de biriktirmek çok istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum...
50 yada 100 her ay kenara at canım bu şekilde olur akmasada damla diye tabir var.
İnsanı üzen o değil de canım sonuçta şükür ki ben de çalışıyorum ve inan her ay da azımsanmayacak kadar artyor para ama ona göre dilensek dilenicez yani o kadar korkuyor borçtan parasızlıktan... En ufak bişi alalım desem kıyamet kopuyor demiyor ki bu kadın da çalışıyor bişiye ihtiyacı olur almak ister... Öyle bir düşünceye sahip değil.. Tüm kartlar ondaydı doğum yapıştım vs 5-6 ay dışarı çıkamadım doğru düzgün şimdi de tekrar başladım işe o zoruna gidfiyor hala kartlarım neden bendeymiş vs.. Ne bileyim ya içim dolu böyle
Valla biriktirebilirsen biriktir,bnm esim 5 tl cebimde varsa haberi vareve aylik bizim 1000 giriyor cunku
Insallah ben ataninca bende biriktircem ama esim bilecek cunku o benden daha cok ister
valla neden kınıyım ki cok normal eger esin tutmuyosa parayı yapcak bisey yok yani bende arada yapıyorum cünkü esim elektronik delisi sürekli biseyler alıyo bende onu büyük borclara sokuyorum mesela sende öyle yap her ay 600 lira mesela bankaya ödesin kredi cek bileizk yap ben öyle yapıyorum mesela yada kendine biey alıcaksa araba falan sende hemen 2000lik bi bilezik al böyle böyle inan birikiyo faturaları sen ödüyosan biriini öde digerini ödeme kıs su faturasını falan aylık 1000 dedigine göre esinin maası ii ama anlamasın dersen ilk ay tam lira al mesela 700 lira falan bak yani ayın basında bi yarım snında bi yarım alısverise gittim de ama o parayla kücük altın al kredi kartı kullanıyosan bide esin anlamıyosa hesap islerindne her ay bu sekıldede bi kücük altın alabilirsinEvet hanımlar biliyorum büyük bir kısmıniz beni kinayacak ama buna mecbur hissediyorum. Esim bize karşı tutumlu ama ailesine gelince çok cömert. Gereksiz çok harcaması var. Bir sure gelen giden parayı takip etmeye çalıştım ama sorun çıkardı bana hesap soruyorsun dedi. Bıraktım. Boyle de içim rahat değil. Ülke şartlarına gore iyi para giriyor evimize ama ay sonunda eksideyiz. Eşime söylemeden para biriktirmek istiyorum. Aklımda ayda 1000 TL var ama bunu eşime belli etmeden nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir fikri olan var mi?