Esimden Gizli Para Biriktirmek İstiyorum. Ama Nasıl?

2500 lira maaşını yapmış eşinize göndereceğiniz kısmını göndermeyip, ayy şu bileziği çok beğendim diyin gidin takı alın. Sonraki ay tek başına durmuyor diyin 2 leyin sonra 3 ü alın. Sonra bak ne güzel birikim oluyor diyip açık açık bankada biriktirin. Bence eşiniz de sizde ki hevesi görüp heveslenecektir.

Eşten gizli para biriktirme tercih sizin. Ama eşiniz bunu yapsaydı paraları kimlerle yiyor diyorduk.
Ortalama 6.000 lira giriyor demissiniz. Sakıncası yoksa dağılımını yapabilirmisiniz ortalama olarak harcamaların. Birde eşiniz ortalama ne kadar gönderiyor ailesine. Ayrıca ailesinin,varsa başka gönderdiği kişilerin durumu nasıldır.

Valla ayda bin lirayi biriktirebilecek gucun varsa nerede ne sekilde biriktirebilecegini de bulursun zor degilben olsam anneme emanet ederim

ayda 1000 tl yi çaktırmadan biriktirmen imkansız gibi geliyor bana..200-300 olsa neyse..dolapta falan koy biryerlere orda toplansın..

Sizin maaşınızdan kalanı eşinize veriyormuşsunuz. Bence onu vermeyeceğinizi, güne yazıldığınızı söyleyin. Bizim maaşlar da ödemeler yapıldıktan sonra bende kalıyor.Çok güzel biriktirebilirim ruhu bile duymaz ama eve ne kadar para giriyorsa ona göre harcama yapıyoruz, tutumlu değiliz hiç Haliyle de birikmiyor. Çok sinir oluyorum ya,ekstra borç çıkınca ödeyebiliyoruz ama biriktirelim diyince birikmiyor

canım ayda bin değil 500 yap para altın düşünce 24 ayar külçe ama gr olarak bunu belirt 24 ayar tatlım daha az zararla çıkarsın bu kimsenin üzerine hesap açma derim evde saklayabileceğin yer varsa oraya sakla derim 1,5 senelik evliyim canım kredi ödedim bir kaç borç daha ben herşeyi ucuna kadar harcadım bu böyle olmayacak dedim ben biriktirmeye başladım gizli.

Evliliğe yalan girdiğinde bereketi kaybolur yuvanın. Şunu bunu alacağım deyip biriktirmek doğru değil bence. Ama elinizde para varsa birşey demeden bir koşeye koymakta sorun yok.Eşinizle aranız iyiyse ve sizi dikkate alıyorsa , maaşımızda varmış " geleceğimiz için altın /euro/dolar hesabı açmak istiyorum dersiniz. Her ay belli bir rakamla anlaşın ve biriktirmeye başlayın.

Günede girebilirsiniz. Hem elinize toplu miktarda para geçer hemde çabucak biriktirirsiniz.

aylık geliriniz 6000 tl ve kenara hiç para koyamıyorsanız birşekilde para biriktirmeye başlamak zorundasınız 1000 tl birikim için hiç az değil geleceğinizi düşünün. bence yatırım hesabı açıp aylık oraya aktar birikince de eşine söylersin

Ayda 6.000 geçiyor elimize. Evimiz ve arabamiz var. Ev için kredi oduyoruz sadece. 2 çeyrek ya da 100 euro alsam eşim hic fark etmez ama benim düşündüğüm rakam dikkat ceker sanırım.

Ben de çalışıyorum bizim evimize de o kaar gelir giriyor biz de kredi ödüyoruz aylık 1650 krediye gidiyor... Masraflar vs.. Dediğin gibi benim eşim de ailesine aşırı cömert hiç düşünmeden harcayabiliyor öyle ki geçen ay 20 gün de 700 tl gitmiş haberi yok.. Artık onu da gördükten sonra ben de düşünmüyorum çünkü biz eve şunu almam lazım dediğimde kırk kere düşünüyor buna sinir olduğum için artık ne lazımsa almaya karar verdim.. Çalıştığım halde bunu yapıyor... Ben de artık kendi ailemden kısmayacağım hediye ise alacağım vs. Tamam benim ailem de çalışıyor annem babam şükür onun anne babasının emeklisi bile yok ama bu böyle pervasızca harcamasını gerektirmiyor.. Öyle ki 5 çocuğu daha var.. Ben de biriktirmek çok istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum...

50 yada 100 her ay kenara at canım bu şekilde olur akmasada damla diye tabir var.

50 yada 100 her ay kenara at canım bu şekilde olur akmasada damla diye tabir var.

İnsanı üzen o değil de canım sonuçta şükür ki ben de çalışıyorum ve inan her ay da azımsanmayacak kadar artyor para ama ona göre dilensek dilenicez yani o kadar korkuyor borçtan parasızlıktan... En ufak bişi alalım desem kıyamet kopuyor demiyor ki bu kadın da çalışıyor bişiye ihtiyacı olur almak ister... Öyle bir düşünceye sahip değil.. Tüm kartlar ondaydı doğum yapıştım vs 5-6 ay dışarı çıkamadım doğru düzgün şimdi de tekrar başladım işe o zoruna gidfiyor hala kartlarım neden bendeymiş vs.. Ne bileyim ya içim dolu böyle

ah tatlım merak etme bizimde durumlar senden farksız değil canım evlenirken kredi çektik ben ödedim bir kez olsun bana birşeye ihtiyacın varmı demedi ama kaynanama dedi kayınpederim vefat etti ayrıca kaynanamın kendi emekli maaşı var ve kayınpederden alıyor ama onu diğer oğluna kredi çekti ona gidiyor oyle azımsancak parada değil 1,100tl falandır yani bana tel aldık güya eşim aldı ben ödedim haberi bu durumda yine demedi bişeye ihtiyacın var mı bu esnada para istedim 100 harçlık diye faturaların dışında bu ay kalkmış diyor ki getir maaşını görelim ben götürmedim akşam söylendim üstüne gittim ben para biriktiremiyormuşum ondan istiyormuş ev hiç bakmaz ama araba bakar ben bu adama nasıl para vereyim şimdi kenara atsın diye konuşacağım bankada ortak hesap açalım diye ben ikimize harçlık verirdim benim maaşdan, bir baktım para biriktirmiş o günden sonra bende biriktirmeye başladım haberi yok. vermeseydin keşke kartlarını boşveren canım sıkma sen canını at kenara para hiç oralı olma

Bankadar hesap acın.. azar azar baslayın sonra devamı gelır.. Rakamlar gıttıkce buyutursunuz..

Ayda 1000 tl kenara atmak daha çok dikkat çekmez mi?
Şu kadar biriktiricem diye hedef koymak yerine eline geçen ve harcamalarından kalan parayı kenara koyarsın ne kadar pirikirse artık...

Bence biriktirmelisin, ister kendin için ister evin ailen için bu kısmı sana kalmış. Üstelik kendi maaşında varmış 2500 tl iyi bir gelir. Ben nişanlanmadan başlamıştm ama o zaman gelirim 1500 tl ydi benim. bozuk para biriktirme alışkanlığı edinmişti ofiste hç tahmin etmezdim ama o bozuk paralar var ya çeyiz alışverişimde, nişan için yaptığım harcamalarda öyle bereketli harcandı k kurtarıcı gibi. evliliğimin 2. ayındada biriktirdiğim bozuk paralarla ikinci balayına gittik eşimle 2 günlük kısacık tatil. ben şu an işsizim yani geçici olarak part time mağazada çalışyıorum haftalık 70 tl iişe başladığımda tekrar bozuk para biriktirmeye iki haftada 30 tl olmuş ve senin gelirin benim kat be katım. göze batmasın diyosan benim yaptığım gibi bozukluk olarak biriktir mesela alışveriş yaptıktan sonra bozuklukları at çantana veya aklına gelmeyecek bi yere /ben kasiyerden bozuk istiyodum bazen para üstünü / ufak ufak atarsan göze batmaz. güne girdim diye bilirsin sadece para dönecek günlere mesela. maaşın yatar yatmazda ya gram ya çeyrek al sana kalmış bir de ben biriktirdiğimde eşime bi şeye 5 lira verdiysem 10 derim 7 derim böyle taktikler geliştirebilirsin.

Şu gizli para biriktirme işini bir ben beceremiyorum galibaçalışıyorum ama ay da yılda 100 200 tl ayıran bile bi kaç gün sonra lazım olunca çıkarıyorum yada ben para ayırmış tim deyip söylüyorumgizli saklı bişey yapınca rahatsız oluyorum.kötü günler için kenara ayrılması gerektiğini düşünüyorum aslında ama beceremiyorum

Söylediiniz rakam çok uçuk. Tabiiki geleceğinizi düşünüp para bitiktireceksiniz. Aylık 200 250 tlyi açıklayabilirsiniz ama 1000 çok :)

bencede birikim yap ama 1000 tl çok annem hep 3 kuruş 5 kuruş byere atar biriktirirdi el işleri yaptı biriktirdi iy kide biriktirde bende biriktirmeyi severim

valla neden kınıyım ki cok normal eger esin tutmuyosa parayı yapcak bisey yok yani bende arada yapıyorum cünkü esim elektronik delisi sürekli biseyler alıyo bende onu büyük borclara sokuyorum mesela sende öyle yap her ay 600 lira mesela bankaya ödesin kredi cek bileizk yap ben öyle yapıyorum mesela yada kendine biey alıcaksa araba falan sende hemen 2000lik bi bilezik al böyle böyle inan birikiyo faturaları sen ödüyosan biriini öde digerini ödeme kıs su faturasını falan aylık 1000 dedigine göre esinin maası ii ama anlamasın dersen ilk ay tam lira al mesela 700 lira falan bak yani ayın basında bi yarım snında bi yarım alısverise gittim de ama o parayla kücük altın al kredi kartı kullanıyosan bide esin anlamıyosa hesap islerindne her ay bu sekıldede bi kücük altın alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…